Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

On kyllä tahti hidastunut morttien osalta. Taitaa viitata enemmän aktiviteettien vähenemiseen, kun kuitenkin laitteistoa edelleen mennyt:

17 tykkäystä

Ainoa diplomaattinen myönnytys Venäjälle voisi olla Krimin niemimaan käsittely Ahvenanmaan tyyliin puolueettomana ja demilitarisoituna, mutta Ukrainalle kuuluvana alueena. Sen Putin voisi myydä suurena voittona kansalleen.
Muilta osin pöydän alta on maksettava sotakorvaukset: Niin Putinin kuin oligarkkien omaisuus ulkomailla on kaikki menetetty ja kaupankäynti on tapa sopia lisäkorvauksista. Kaasu ja öljy Venäjältä sovittu määrä Ukrainan käyttöön ilmaiseksi vuosikymmenien ajaksi.

Toinen vaihtoehto on sitten se isomman riesan tie koko Venäjän kansalle ja erityisesti hallinnolle.

9 tykkäystä

Krimin kaappauksen ns. “hiljainen hyväksyminen” oli juuri se kaikkien aikojen kardinaalivirhe, jota ei pidä viellä entisestäänkin paisuttaa Putler-Venäjää virallisesti täysin ennennäkemättömän kunniattomasta naapurimaansa osien anekseeraamisesta palkitsemalla.

Sillä kuten historian saatossa kaikki ovat hyvin huomanneet niin näille kleptoille kun kerran tuskaa tuntematta sormen antaa niin ne vievät enemmän kuin koko käden…

Noh, kunhan nyt ensin saavat sen Kertšinsalmen sillan kunnolla poikki niin siintä se sitten alkaa, ennen counteriahan ei mistään tulla neuvotelemaan, yhtään mistään…

  • Ukrainalaiset oppivat nopeasti…
  • Ukrainan tulevat hyökkäykset näyttävät erilaiselta kuin aiemmat.
13 tykkäystä

Youtubessa törmäsin Karjalan uutisiin jotka käännetään Suomalisugrilaisille kielille. Siellä ei sanallakaan ole mainittu erikoisoperaatiosta missään. Suunnittelevat kovasti matkailunedistämisprojekteja ja vastaavaa, suomalaisten matkailijoiden houkuttelemiseksi kohteisiin ensi kesänä. Elävät ihan “pullossa” ei mitään käsitystä ulkomaailmasta. Miestappioita pitäisi sada reilusti ylös että tavis Venäläinen olisi pakotettu ottamaan kanta sotaan. Jos tappiot hiipuu voidaan siellä jatkaa silmät kiinni todellisuudelta kuten ennenkin.

23 tykkäystä

Yksi tie rauhaan voisi olla se että venäjä kärrää ihmissaastansa pois Ukrainasta, siivoaa jälkensä, maksaa sotakorvaukset sekä pyytää kansainväliseltä yhteisöltä anteeksi.

Venäläisille itselleen Putin voisi pyörittää videot telkkarissa missä he valloittivat koko ukrainan suurina voittajina. Koko maailma kumartaa heitä ja venäjä on nyt maailman mahti.

Kaikki olisivat tyytyväisiä.

9 tykkäystä

Sas se, kotirintamalla “sotahurmioituneiden” kansalaisten keskuudessa liikehtivät haavoittuneet erikoisoperaatiosoturit antaisivat sitä parasta sanomaa todellisuudesta, mutta sen tietää hyvin myös Herr Putlerin esikuntakin:

  • Mutta vasta sitten kun kaatuneitten määrä ja ennen kaikkea haavoittuneiden kotiutus paljasti sodan karuuden, alkoi kansanliike sotaa vastaan käydä ylivoimaiseksi USAn silloiselle johdolle…
1 tykkäys

Pravda ja Istina, molemmat totuuksia. Sen verran mitä olen Venäjän mediaa seurannut niin kyllä siellä ymmärretään miten sodassa menee. Tämä totuus kuitenkin pysyy keittiönpöydän ääressä ja ulkona omasta kodista julistetaan toista totuutta. Julkisesti ja mediassa kaiken pitää näyttää siltä, että asiat ovat hyvin ja tämä on sitä samaa propagandaa. Kaikki Karjalassa ymmärtävät ettei suomalaiset ole tulossa tänä eikä ensi kesänäkään.

13 tykkäystä

Tässä on Hesarin juttua siitä, kun epäonnistunutta hyökkäystä Vuhledariin johtanut venäläiskenraali on mahdollisesti saanut potkut. Ei muuria.

2 tykkäystä

Juh, ja tulee se totuus “Suuren ja mahtavan johtajan” Novostoliitto-agendasta muutenkin pikkuhiljaa aina vaan enemmän ja enemmän olemaan läsnä tavan sukankuluttajienkin elämässä:

  • Perinteisesti raakaöljyn kallistuminen on vahvistanut myös Venäjän ruplan arvoa, mutta tällä kertaa näyttää siltä, ettei öljystä ole enää ruplan veturiksi…

  • Ukrainan sodan käynnistyttyä Venäjän keskuspankki ryhtyi ohjailemaan ruplan kurssia erilaisin rajoitustoimenpitein, minkä seurauksena rupla vahvistui voimakkaasti euroon ja dollariin nähden viime syksyyn saakka.

  • Syyskuun puolivälissä käynnistyi kuitenkin ruplan uusi devalvaatiokierre. Puolessa vuodessa venäläisvaluutta on heikentynyt euroon nähden lähes 40 prosenttia, ja vuoden alusta yli 10 prosenttia

  • Keskeisin syy jo krooniseksi muuttuneeseen devalvaatioon lienee markkinoiden heikentynyt usko Venäjän talouden suorituskykyyn ja maan budjettitaloutta uhkaava vakava alijäämä.

…Putler-Venäjä saa vientitulonsa pääsääntöisesti ulkomaanvaluutassa, joten ruplan devalvoituminen on keskeinen keino pyrittäessä budjettitasapainoon…

…jos devalvoitumiskehitys jatkuu edelleen, alkaa venäläiskuluttajien jo ennestäänkin heikentynyt ostovoima olla entistä kovemmalla koetuksella:

  • Esimerkiksi kiinalaisautoja maahantuovat venäläisdiilerit rakensivat bisnesmallinsa viime syksynä, suhteellisen vahvan ruplan aikoihin. Jo tuolloin autojen vähittäishintoja(=kallistuneet edelleen 30–40 prosenttia) kauhisteltiin…

Ja mikä parasta niin:

…monien tuoteryhmien osalta tuonti Venäjälle tapahtuu nyt rinnakkaistuontina kolmansien maiden kannalta. Asetelma nostaa tuontihintoja oleellisesti ilman ruplan devalvoitumistakin…

Herr Putlerhan ei todellisuudessa ole koko valtakautensa aikana välittänyt Venäjän kansasta tahi valtion tulevaisuudesta tuon taivaallista, mutta tätä menoa kohta ei enää välitä Venäjän kansakaan(=keskiluokka) vain omaa “tsaarifantasiaansa” hinnalla millä hyvänsä ylläpitävästä Putlerista…?

34 tykkäystä

Kyllä Krim otetaan takaisin, kertoo Zelenskyn neuvonantaja:

Venäjän hyökkäys | Väittely Krimin kohtalosta kiihtyy, ja ääni kellossa on toinen kuin vuosi sitten: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009504752.html?share=e87756c51c1bb56d23034eb9da518f55

8 tykkäystä

Toverit on saaneet Pasin kaapattua ja Zeta kylkeen… Vähän sattuu sieluun, mutta kyllä tämä tästä

16 tykkäystä

Venäläinen ei haavoitu sodassa, koska sotaa ei ole. Sitä paitsi kunnon venäläinen taistelee kuolemaan asti. Jos ei sitä itse ymmärrä, niin ajattelussa avustetaan. Kotiväki on tottunut siihen, että intin reissut voivat kestää kolme vuotta. Sergei kasvaa toista polvea auringonkukkaa, kun Tatjana edelleen kotona on ylpeä pojastaan, joka on salaisissa tehtävissä suojelemassa tsaarin perinnettä…

22 tykkäystä

Wagnerin johtaja itsekin myöntää, että palkka-armeijan asema on heikentynyt Bahmutissa. Ei muuria.

Prigožin myöntää, etteivät Ukrainan joukot ole perääntymässä Bahmutista, ja tällä hetkellä Venäjän hyökkäyksen eteneminen “ei tule kuuloonkaan”.

Diplomaatin mukaan Xi on sanonut olevansa valmis soittamaan Zelenskyille. Juttu on kovin lyhyt eikä siinä ole muuria.

7 tykkäystä

Tää saattaisi olla syy vastahyökkäyksen “viivästymiseen”

Dokumenttia on mahdollisesti myös tuunattu alkuperäisestä, Venäjälle suosiollisempaan suuntaan?

10 tykkäystä

Tsetseniassa tapahtuu jotakin. Lisätietoja kaivataan.

21 tykkäystä

Tuota olen odottanut, että muut, joilla on Putinilla terveisiä, alkavat niitä kertoa, kun Putin on tarpeeksi bunkkeriinsa piiloutunut. Monen rintaman erikoisoperaatioita Venäjä ei kauaa kestä. Go on, kaikki joilla on kynimättä!

21 tykkäystä

Putinillahan on Rosgvardija valtion sisäisen terrorismin toteuttamiseksi. Mikäli häslinki alkaisi eri puolilla Venäjää, niin tilanne voi muuttua varsin sekopäiseksi Putinin kuvitellessa sen olevan länsimaiden masinoimaa,

2 tykkäystä

Osa Rosgvardijan terroristeistahan on jo lähetty Ukrainaan suoraan taistelutehtäviin ja kiusaamaan ihmisiä miehitetyillä alueilla.

Tästä tietysti kääntäen seuraa, että mikäli venäjällä sisäinen levottomuus lisääntyy on niiden tukahduttamiseen vähemmän voimaa tarjolla.

6 tykkäystä

Taas asiaa siitä, miten ukrainalaiset ennustavat vastahyökkäyksen alkamista lähiaikoina, kun Venäjä on kuluttanut joukkojaan. Ei muuria.

“Bahmutilla on avainrooli aiheuttaa Venäjälle mahdollisimman paljon tappioita ja, mikä vielä tärkeämpää, valmistaa vastahyökkäykseen huhtikuun loppupuolella tai toukokuussa”, Narožni sanoi ukrainalaisen Radio NV:n haastattelussa Reutersin mukaan.

7 tykkäystä