Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Pitää olla päässä vähän vikaa jos epäilee että siellä olisi jollain paukkupatruunoilla leikitty, koska se implikoi että koko homma on lavastettu. Sellaista salaliittoa ei olekaan että sadat ihmiset saataisiin leikkimään tuonne kuollutta tai loukkaantunutta vaikka olisikin Kremlin itsensä masinoima homma. Tavallisia ihmisiä siellä on kumminkin murhattu. Että nyt niitä omia fasismi variableja vähän alemmas ja sympatia pisteitä vähän ylemmäs, vaikka onkin venäläisistä kyse.

Muistakaa lapset, että “paras tapa kostaa on, ettei tule samankaltaiseksi väärin tehneen kanssa.” Lainaus Marcus Aureliukselta, Rooman valtakunnan viisaimmalta keisarilta. Venäjä epäinhimillistää vihollisiaan jatkuvasti, toivon kovasti että emme vajoaisi samalle tasolle.

24 tykkäystä

Ukrainan tekemät jalostamohyökkäykset jatkuivat yön aikana:

62 tykkäystä

Tällä minun viestillä ei välttämättä ole mitään sisältöä, mutta hassua että katsottuani kaksi vuotta venäläisten terroria Ukrainassa siviilejä kohtaan, niin näissä venäjän teatteri jutuissa en tunne mitää empatiaa. Olen varmaan rikki.

72 tykkäystä

Venäjä on masinoinut pakolaistulvaa Euroopan rajoille, ei pelkästään Suomeen. Rajat vedetty kiinni. ISIS varmasti laittaa taistelijoitaan tuolle reittille tarkoituksella. No Venäläiset on vetäneet rahat liiveihinsä ja eivät tehneet mitä sovittu. Sitten “väärän värinen aines” on ajateltu ohjattavan tykinruuaksi Ukrainaan. Tästä syystä Isistaistelija on hyvin hyvin vihainen. Tarvitaanko muuta?

Itseasiassa olen ihmetellyt miten tuollaisia ei ole Venjällä enemmän. Siellä on paljon noita huiputettuja pakolaisia. Toiseksi siellä paljon kaukasiasta yms. ase ohimolla värvättyjä joille sitten lyödään perään ase kouraan piestään ja yritetään pakottaa rintamalle. Osa noista sitten vielä haetaan vankiloista.

20 tykkäystä

Maailman suurin terroristivaltio on myös terrorismin kuluttaja. Nämä iskun tehneet pääsivät myös kaikki karkuun, mikä ei ole kovinkaan tavallista Isisin iskuissa. En olisi lainkaan hämmästynyt jos Putin olisi itse tämän takana lietsoakseen kriisitunnelmaa.

Empatiaa venäläisiä kohtaan on mahdoton tuntea vuosia kestäneen ukrainalaisten siviilien järjestelmällisen murhaamisen jälkeen. Vaikka ne tapetut ja haavoittuneet ovat tavallisia siviilejä, niin suuri osa niistä kannatti ukrainalaisten kansanmurhaa.

49 tykkäystä

Minusta tämän terroristi hyökkäyksen toteutuminen ilman poliisi/turvallisuus/erikoisjoukkojen vastarintaa voi johtua vain kahdesta syystä.

  1. Iskusta tiedettiin etukäteen ja sen annettiin tapahtua.
  2. Kotimaan turvallisuus on ajettu minimiin ja siirretty joukot rintamalle.

Kun Pietarin mm-kisojen aikaan kävin viimeksi Venäjällä niin konekivääriukkoa tuntui olevan lähes joka kadunkulmassa.

27 tykkäystä

Tässä on ISW:n tuorein katsaus.

Russian forces conducted the largest series of combined drone and missile strikes targeting Ukrainian energy infrastructure since the start of the full-scale invasion during the night of March 21-22.

Key Takeaways:

  • Russian forces conducted the largest series of combined drone and missile strikes targeting Ukrainian energy infrastructure since the start of the full-scale invasion during the night of March 21-22.
  • Russian strikes against Ukrainian energy facilities may aim to degrade Ukrainian defense industrial capacity, and Russian forces are likely trying to exploit Ukrainian air defense missile shortages in a renewed attempt to collapse Ukraine’s energy grid.
  • Russian forces will likely continue offensive operations through Spring 2024 while preparing for an expected offensive effort in Summer 2024, although Russian forces will likely struggle to launch a concerted large-scale offensive operation in multiple operational directions in Ukraine at the same time.
  • Russian forces likely seek to exploit current Ukrainian materiel shortages while preparing for efforts that will force Ukraine to expend a sizeable portion of the Western security assistance it may receive in the coming months.
  • The Ukrainian military command appears to be prioritizing rotations for frontline units but will have to address additional manpower challenges if Ukrainian forces are to seize the initiative even on a localized basis in 2024 as Ukrainian senior military officers say they hope to do.
  • Russian authorities reportedly intend to significantly expand crypto-mobilization efforts starting in Spring 2024 amid reports about significant decreases in the number of voluntary recruits.
  • Verstka reported that select Russian officials stated that the Russian military command hopes that increased force generation will allow Russian forces to conduct a future offensive operation to encircle Kharkiv City. Such an operation would pose significant challenges both to the Russian forces responsible for the effort and to the wider Russian campaign in Ukraine, however.
  • This Islamic State (IS) claimed responsibility for a mass shooting and bombing at a concert venue in the suburbs of Moscow on the evening of March 22.
  • Russian forces recently made confirmed advances near Kreminna, Avdiivka, Donetsk City, and the Donetsk-Zaporizhia Oblast border area amid continued positional engagements along the entire line of contact.
  • Ukrainian Verkhovna Rada Human Rights Ombudsman Dmytro Lubinets reported on March 22 that Ukrainian authorities helped return another nine Ukrainian children to Ukrainian-controlled territory from occupied Ukraine and Russia.
  • The Moscow military registration and enlistment office has reportedly begun to issue electronic summonses for the Spring 2024 Russian conscription cycle.

Lyhyt juttu, ei kehtaa referoida, otsikossa olennaisin. Ei muuria.


https://twitter.com/EuromaidanPR/status/1771429923363734004



Lyhyt juttu, en kehtaa referoida.

Britannia myöntää Ukrainalle apupaketin lennokkihankintoja ja ilmapuolustusta varten.

24 tykkäystä

Jännää kuinka nopeasti venäläiset ovat saaneet terroristit kiinni ja vieläpä hengissä. Yleensä terroristien kiinni saaminen hengissä on ollut varsin harvinaista. Ehkäpä tämä FSB’n menestys perustuu paitsi taitavuuteen myös ihmisarvoa kunnioittavaan humaanisuuteen ja inhimillisyyteen.

Ilta-Sanomista;

FSB: 11 ihmistä otettu kiinni

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan 11 ihmistä on otettu kiinni. Asiasta kertoo Reutersin mukaan venäläinen uutistoimisto Interfax.

Kiinniotettujen joukossa on neljä henkilöä, joiden epäillään olleen perjantain terrori-iskun takana.

10 tykkäystä

Ukraina kieltää että Yhdysvallat olisi pyytänyt sitä lopettamaan iskut Venäjän jalostamoita kohtaan.

Ukraine did not receive calls from the United States to cease attacks on Russian oil refineries, according to the advisor to the head of the Office of the President of Ukraine, Mykhailo Podolyak. Earlier, the media reported on Washington’s alleged request to Kyiv.

https://twitter.com/Beefeater_Fella/status/1771218993614856279?s=19

20 tykkäystä

“Turvallisuuspalvelu FSB väittää, että terrori-iskun tekijöillä oli kytkös Ukrainaan. FSB myös väittää, että tekijät olivat matkalla Venäjän ja Ukrainan rajalle.” Lähde: Moskovan terrori-iskussa kuoli 115 ihmistä – iskun tekijöiksi epäillyt otettu kiinni | Ulkomaat | Yle

No löytyihän se kytkös Ukrainaan alle vuorokausi iskusta. Natsien, Naton, kemiallisten laboratorioiden, maanalaisten salaisten eliittitunnelien lisäksi Ukraina on puhdistettava myös Isis -taistelijoista.

41 tykkäystä

“Tällainen on Isisin ala­jaosto Isis-K, jonka mukaan Kremlillä on ”muslimien verta käsissään””

“Moskovalaiseen konserttisaliin ilmeisesti hyökännyt Isis-K on äärijärjestö Isisin vuonna 2014 perustettu alajaosto. Ryhmä on ottanut Venäjän hampaisiinsa kahden viime vuoden aikana ja syyttänyt Kremliä julmuuksista muslimeja kohtaan.”

“Venäjä joutui edellisen kerran Isis-K:n kohteeksi vuoden 2022 syyskuussa. Silloin ryhmä teki itsemurhaiskun Venäjän suurlähetystöön Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Iskussa kuoli kuusi ihmistä, joiden joukossa oli venäläinen diplomaatti.”

“Isisin osallisuuden ovat vahvistaneet myös Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset.”

Aikamoisen tarinan saa FSB sepittää, että tämä saadaan Ukrainan syyksi käännettyä, mikäli nuo pitävät paikkansa.

11 tykkäystä

Muu mailma lähettää surunvalitteluja ja USA varoitti iskusta etukäteen, mutta Venäjä ei olisi Venäjä, jos se ei kääntäisi tapahtunutta propaganda-aseeksi. Venäjän mukaan USA järjesteli iskut.

Todellisuudessa Venäjän kansanmurha, sotarikokset ja terrori Ukrainassa ovat 1000 kertaisia tämän iskun uhrimäärää ja kukaan ei pahoittele asiaa Ukrainalle tai ota osaa.

Venäjä on maailman suurin terroristiorganisaatio, se kannattaa pitää mielessä. Tämä uhrimäärältään sataluokassa oleva terrorismi vastaa terrorismia, jota Venäjä harrastaa Ukrainassa ihan jokapäivä. Jokapäivä Venäjän terrorismi Ukrainassa vaatii tuon 100 siviiliuhria ja terrori kohdistuu ihan tavallisia siviilejä kohtaan. Venäjä pommittaa siviilejä koteihinsa, tuhoaa patoja ja tulvittaa asumuksia ym.ym ja tekijät saavat arvomitaleja ja suitsutusta murhaamisestaan. Minulta ei heru tippaakaan myötätuntoa, enkä ota osaa jos murhaaja saa siipeensä. Pikemminkin se on ihan oikein, että omissa kolisee kaiken tämän sikailun jälkeen.

Venäjä tuntuu olevan rajojensa sisällä aika heikko ja altis tällaisille. Prigon retki sen jo osoitti ja tämä vahvistaa. Lisää vaan hajaannusta Venäjänmaalle, niin on muutakin ajateltavaa, kuin Ukrainan kansan teurastaminen.

92 tykkäystä

Ei venäjän tarvitse sepittää mitään. Kerrotaan oma versio kansalle ja se menee aina läpi varsinkin jos sanojana on Putin. Lännen tarinat voidaan kuitata hapatuksena ja disinformaation levitysyrityksenä kun sodassa Venäjä on omien sanojensa mukaan länttä vastaan.

10 tykkäystä

Niin ja jos ei mene läpi kerrotaan ihan pokkana uusi sepitys ja katsotaan kelpaako se.

3 tykkäystä

Kremlin narratiiviin kuuluu se että iskusta voidaan nyt syyttää ketä tahansa maata ja ketä huvittaa. Heillä on nyt muka siihen täysi oikeus. Heitä ei ole koskaan kiinnostanut totuus eikä omia virheitä myönnetä koskaan. Ainostaan se merkitsee että saadaan oma kansa sodan taakse keinolla millä hyvänsä ja se sota käydään nyt koko länttä vastaan, ei pelkästään Ukrainaa tai jotain muuta “heille” kuuluvaa maata vastaan. Tämä on luultavasti ollut alunperinkin koko käsikirjoituksen sanelemaa.

10 tykkäystä

image
Tea For You

27 tykkäystä

Putin selittää tv-esiintymisessä, että kaikki hyökkääjät olivat matkalla kohti Ukrainan rajaa ja Ukraina valmisteli heille rajaylitystä.

https://twitter.com/wartranslated/status/1771518223424377137

Pari viikkoa sitten hän piti puheen, missä piti lännen varoitusta tulevasta terrori-iskusta huuhaana.

Kuten mainitsin aiemmassa viestissä, tätä on nyt aika hankala kääntää Ukrainan syyksi. Pistää pohtimaan onko tämä jokin epäonnistunut valelippu-lippu operaatio vai muuten vaan turvallisuus-toimijoiden tunarointia alusta loppuun.

Erityisen omituista on konserttipaikan turvallisuusjärjestelyt(ei ollut minkäänlaisia) ja etana-reagointi hyökkäykseen. Olettiko OMON sun muut, että kyseessä olisi valelippu ja olivat siksi epävarmoja miten heidän tulisi toimia?


Edit: edelleen mietin kuka tässä eniten hävisi, ja se on Putin, oliko isku suunnattu häntä vastaan osana Venäjän sisäistä valtataistelua? Jihadistien rekryäminen välikäsien kautta omiin tarkoituksiin on ollut osa pelikirjaa Lähi-idässä ja kaukasuksella.

18 tykkäystä

"RT’s editor-in-chief Margarita Simonyan has posted a video clip of the interrogation of one of the suspected terrorists behind Friday’s shooting spree at Crocus City concert hall near Moscow. Earlier on Saturday, Russia’s FSB security service confirmed that eleven suspects, including four of the alleged perpetrators, had been detained in Bryansk Region, not far from the Ukrainian border.

The footage shows a bearded man lying on the ground and describing in broken Russian how he’d been paid to commit the terrorist attack"

Videoklippi löytyy RT international sivustolta. Omasta mielestä kuulustelu vaikuttaa tekaistulta.

edit: sivustolla on nyt kaksi videoklippiä kuulustelusta. “The man says that before committing Friday’s atrocity, he had been to Türkiye. When asked what he did at the Crocus City concert venue on Friday evening, he replied: “I shot down… people.” The suspect added that he had committed the crime “for money,” detailing that he had been promised 500,000 rubles ($5,418)”. Uskokoon ken tahtoo.

3 tykkäystä

Täysin sama Putler-Venäjän “vertikaalisesta komentojonosta” johtuva assosiaatio kävi itselläkin mielessä…
(=liian itsenäiset päätökset voivat tuoda ns. “elämää hankaloittavia sivuvaikutuksia”)


Putler-Venäjän maskirovka on tosin niin “umpisolmuista” ja monisäikestä, että sitä ei ole järjellä alunperinkään tarkoitettu ymmärtää, edes esittäjiensä taholla…

Itä-Eurooppaan erikoistuneen Yalen yliopiston historian professori Timothy Snyder:

  • Putinin argumentissa, jonka mukaan epäillyt olivat matkalla Ukrainan rajalle, ei ole järkeä. Venäjällä on 20 000 kilometriä rajoja, miksi he suuntaisivat juuri siihen paikkaan, jossa Venäjän armeijaa ja turvallisuusjoukkoja on keskitettynä eniten…?

…Snyder nostaa esiin myös epäiltyjen pidätyksen Brjanskin alueella. Jos tieto pitää paikkansa, epäiltyjen reitti olisi Snyderin mukaan vienyt loogisemmin Valko-Venäjälle…
(=Valko-Venäjän Venäjän-suurlähettiläs Dmitri Krutoi kertoi lauantaina Valko-Venäjän valtion uutistoimistolle Beltalle, että maan turvallisuusviranomaiset olivat auttaneet edellisenä yönä venäläisiä kollegojaan estämään terroristien pakenemisen “yhteisen rajamme yli”)

11 tykkäystä

Saammekohan nähdä videoita joissa pidätetyt “hyökkääjät” tunnustavat toimineensa Ukrainan käskystä,tällaiset tunnustusvideot tietenkin vapaaehtoisesti lausuttuna.

11 tykkäystä