Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Ei pysty edes kirjoittamaan venäläisen kaverin facebookseinälle enää mitään. Skype, Messenger ja whatsapp ei mene perille.

28 tykkäystä

Voi tulla lämmin

Edit:
Video ilmeisesti vuodelta 2014. Ei muuttane sitä tosiasiaa, että maanpuolustustahto on korkealla. Tekniikkaa käytetään kaupunkisodassa varmasti edelleen.

8 tykkäystä

Toisaalta jos nuo lähes 200.000 ukkoa olisi käynyt Putinin ja kumppaneiden kimppuun Ukrainan sijaan, maailma olisi huomattavasti parempi paikka.

30 tykkäystä

https://twitter.com/Tsihanouskaya/status/1497583706038484996?s=20&t=6h5RSWQPyJQFzW9qkDuPBQ

Valko-Venäläinen poliitikko, ja ihmisoikeusaktivisti. Oli mukana opposition pääehdokkaana 2020 vaaleissa.

Olisikohan tuolla rintamalla mahdollista, että kansa yhdistyisi isäntämaataan vastaan?

Itse en näe, että sieltä isolla joukolla lähdettäisiin Ukrainaan sotimaan, vaan enemmänkin elättelen toiveita, että kansannousu saisi vallan vaihtumaan, ja Venäläisillä loppuisi kulku Valko-Venäjän kautta. Tämä luulisi helpottavan puolustamista, kun yksi suunta vähemmän, josta rautaa ratsastaisi sisään maahan.

e. Eikun ah. Tarkoititkin juuri päinvastoin, että kun Venäjän “kannatusjoukot” poistuvat, maassa olisi tilaa Ukrainan puolustajille.

26 tykkäystä

Tuohon on pakko kommentoida, että Suomen metsästäjäliitolla on kai noin 150 000 jäsentä, joista suurta osaa voidaan pitää potentiaalisina tarkka-ampujina, joilla on paikallistuntemuksen lisäksi tarkkuusaseet kotona valmiiksi ilman liikekannallepanoa.

Toivottavasti tuota korttia ei koskaan tarvita.

56 tykkäystä
8 tykkäystä

Nihkeästi on tänään tullut tietoja tilanteen kehityksestä. Olisiko jopa tietoliikenneyhteyksien kanssa haasteita.

Poroshenko taas parhaillaan livenä CNN:llä →

  • “Ukraina tarvitsee lisää anti-tank ja anti-aircraft aseita, Javelineja jne.”

  • “Venäläisten pitää nähdä, mitä tästä on seurannut, venäläisten ruumiit on siksi julkisesti pyydetty siirtämään takaisin venäjälle”

  • “Älkää kukaan luottako Putiniin. Älkää pelätkö Putinia. Putinilla on aina 20 eri versiota julmuuksien selittämiseksi”. “Putin on valehtelija!”

  • “Ratkaiseva hetki ukrainalle. Miljoonat ihmiset eivät pelkästään ole jääneet, mutta taistelevat vihollista vastaan”

  • “Putin väitti, että ukrainalaiset ottavat venäläiset vastaan kukkakimpuin. Ainoa, mitä heillä on ollut vastassa on molotovin cocktailit”

Ei se Kiova ainakaan vielä venäläisten hallussa ole. Ulkonaliikkumiskielto voimassa huomisaamuun.

49 tykkäystä

Toki joo. Kampanja oli kuitenkin uutisena useammassakin läntisessä uutisvälineessä, joista tännekin paljon uutisia jaetaan. Ei sitä tietenkään lopulta tiedä miten menee, mutta tuntui, että jotain pitää pystyä tekemään. :slight_smile:

1 tykkäys

Hienoa työtä Ukraina

22 tykkäystä
17 tykkäystä

Edelleen, otetaan suolan kanssa.
En ole sotataktikko, mutta olisiko ekan n. 50% joukossa olleet eliittisotilaat + paras kalusto? Toivoa saattaa! Voi, kun Ukraina kestäisi!

23 tykkäystä

Voi olla että nämä ns. Premiumit tulevat vasta nyt. Toivottavasti ei…

1 tykkäys

https://twitter.com/deanobeano1/status/1497549740497592322?s=21
Nyt tulee tseseenejä :-1:t3:

4 tykkäystä

Ukrainalaiset ja heidän sankarillinen presidenttinsä ovat jo nyt tämän tarinan voittajia. Koko maailma näki, mikä paskakasa niillä on naapurina. Koko maailma tietää, että Venäjään ei voi luottaa, ei neuvotella, ei kuunnella. Venäjän johto ja kansa tulee maksamaan tästä kovan hinnan. He ovat käytännössä koko läntiselle maailmalle hylkiöitä. Ja vähän muillekin. Edes Kiina ei näytä tukevan Venäjää.

Ja samaa mieltä, jokainen kestetty päivä on loputon piikki Putlerin takapuolessa ja vaikeuttaa tätä ja tulevia operaatioita.

Nostan myös hattua läntisen maailman aseelliselle ja muulle tuelle. Lukuisat maat (Hollanti, Slovakia, Tsekit, jenkit) ovat toimittaneet aseita ja tarvikkeita Ukrainaan viime päivinä.

55 tykkäystä

Venäjä toimii liittoumassa, Ukraina on yksin. Kyllä tämä on osoitus siitä, että liittoutuminen on erittäin tärkeää. Venäjä on liittoutunut Ukrainan turvallisuuden kustannuksella, vai miten se “kielletty asia” menikään …

4 tykkäystä

Eli siellä on nyt tsetseenit, valko-venäläiset ja venäläiset, mutta kukaan ulkopuolinen ei saa sekaantua sotaan. Kestäkää ukrainalaiset!

23 tykkäystä

Eikö suomi oikeasti parempaan pysty?
Telttoja? Aseita ja muuta puolustustarviketta, kiitos.

34 tykkäystä

Haluaako Putin USA:n mukaan?

https://twitter.com/BigBreakingNow/status/1497592382300164097?s=20&t=wNTN1mq7hpBP3skFEqXt2g

11 tykkäystä

Suomihan antoi juuri 15 miljoonaa euroa tuonne? Luulisi sillä saavan muutamankin St Javelinin.

5 miljoonan kansalta ihan merkittävä panostus.

13 tykkäystä

Joku kävelyttää NLAW:ta, joka vaikuttaa työttömältä kun panssarit hoitelevat hommia risteyksessä lähellä Kiovaa

11 tykkäystä