Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Olisiko Stalingradissa käytetty voimakkaampia aseita, jos jommalla kummalla osapuolella olisi ollut. Kyllä olisi, käyttivät kaikki mahdolliset keinot ja voiman silloin

Käyttäisikö Venäjä nyt ydinasetta? Riittääkö uhka sen käyttämiseen Ukrainan antautumiseen?
Näihin ei tiedetä vastausta, Putin on yllättänyt kaikki jo

Tosiaan Ukrainaa ei nykyisellä hyökkäyksellä minunkaan mielestä pysty valloittamaan. Sissisota tulisi jatkumaan. Venäjän ainoa mahdollisuus “voittaa” on uhata ydinaseella, vaikkei käytä sitä?

Heittomerkeillä “voittaa” koska käytännössä Venäjä häviää muuten kaiken, vaikka alistaisi Ukrainan.

7 tykkäystä

Joinks

96 tykkäystä

Tuollainen 5 km letka on aivan raatteentie -ainesta.

54 tykkäystä

The hunt for red finances:

11 tykkäystä

Päätin itsekkin nyt vuoden foorumin selaamisen jälkeen liittyä tänne! Oli pakko, haluan myös ottaa kantaa tähän ketjuun.

Minulla on kontakti Venäjältä ja olemme nyt jokaisena päivänä keskustelleet tilanteesta paljon. Tänään puhelumme kesti toista tuntia. Kirjoitan asioita mitkä jäivät isoimmiten mieleeni puhelusta. Nämä ovat siis luotettavasta lähteestä kuultuja ja hänenkin lähteiden pitäisi olla luotettavia.

Suurimpana järkytyksenä jäi mieleen vastaus siihen, mitä tapahtuu kuolleille Venäläissotilaille. Ilmeisesti Ukraina oli pyytänyt apua punaiseltaristiltä, että he toimittaisivat vainajia Venäjän puolelle. Venäjällä kuitenkin kaikki ruumiit on päätetty polttaa rajalla. Tämä on mielestäni järkyttävää. Järkyttävää tästä tekee myös se, että normaalia armeijaa suorittamassa olleet nuoret olivat lähetetty harjoituksiin ennen sodan alkamista. Suoraan näistä harjoituksista heidät on ilmeisesti pakotettu allekirjoittamaan sopimus, että ovat suostuneet menemään sotaan. Miettikää, siis nuoria ihmisiä pakotettu tähän. Heillä ei ole mitään millä he pystyisivät kommunikoimaan läheisilleen tapahtuvasta.

Vastauksena niille ketkä eivät ymmärrä miksi Venäjällä niin moni ei vastusta tätä. Ensinnäkin tällä hetkellä siellä on laitonta puhua tästä sanalla sota. Kaikki totuutta kertovat nettisivut on pyritty sulkemaan. TV:ssä ja “virallisissa” uutisissa tilanne on kuin toisesta maailmasta. Mielenosoituksiin osallistuville iso rispect! Kuulemma poliiseja on mielenosoituksissa erilaisia, jotka tarkkailevat eri asioita. Ne jotka tarkkailevat jalkaisin olevia on heistä osa pukeutunut kuin normaali kansalainen ja on soluttautunut ihmisten sekaan. Soluttautuneet saattavat kysyä mielenosoituksessa mukana olevilta mitä mieltä he tästä on. Kuten mainitsin aiemmin on jo pelkkä sanan sota mainitseminen tarpeeksi ja hänet viedään poliisien toimesta pois. Olen nähnyt paljon videoita jos vähänkään vastustaa poliisia niin sinut saatetaan useamman poliisin toimesta hakata ja potkia maahan. Kaikkea en enää järkytyksen vuoksi muista, mutta olisitko sinä valmis tässä tilanteessa vastustamaan sotaa mielenosoituksen merkeissä?

Ja syy miksi niin moni kannattaa Putinia ja saattavat jopa tukea tätä “sotaa” on se, että oikeasti moni ei tiedä totuutta. Tämän kontaktini sanotaan vaikka kontakti asuu alueella Venäjällä, jossa ei ole nettiä. Kun he olivat tilanteen alkaessa ensimmäistä kertaa puhelimessa sanoi hän kontaktilleni, että täysin oikein Ukrainalaisille. Miksi? TV:ssä oli uutisissa kerrottu, että Ukraina oli hyökännyt Venäjälle ohjuksilla. Kun hän kuuli totuuden hän ei ole pystynyt mitään muuta kuin vain itkemään.

Toivon todella, että tämä oikea totuus kantautuisi pian mahdollisimman monelle Venäjällä. Todella iso rispect ja hatun nosto minulta kaikille Venäläisille ketkä uskaltavat julkisuudessa varsinkin Venäjällä ollessaan vastustaa tätä! Sinut saatetaan tulla poliisin toimesta hakemaan kotoasi jos jäät kiinni tuodessasi totuutta verkossa esiin.

Argh. Toivon todella, että tämä helvetti loppuu pian. Ja kyllä tässä tapauksessa saa mainita voimasanan.

204 tykkäystä

mielenkiintoinen ketju

16 tykkäystä
36 tykkäystä

Juu, näitä Bayraktar pätkiä on jonkun verran näkynyt ja nämä venäläisten possujunat on kyllä uskomattomia siihen nähden. Toki nämä nyt voivat olla mistä vaan sodasta kuvattuja.

5 tykkäystä

Nämä kaluston määrät Ukrainaan alkavat kasvaa aivan uskomatonta tahtia, Kyllä lännestä löytyy millä mällätä kun niin päätetään.

Täytyy muistaa että USA+EU27 on yli 20x Venäjän kokoinen talous. Teollista kapasiteettia aseisiin kyllä löytyy! Venäjällä ei ole mahdollisuutta ns “attrition” sodassa.

18 tykkäystä

Huh huh, tässä mennään jo ihan eri levelille aseavun osalta. Mitenköhän tämä toteutetaan käytännössä, kun olen ymmärtänyt Ukrainalla olevan lähinnä idän konemalleja. Ja koneet pitäisi tuonne saadakin jotenkin.

Putinin reaktiota odotellessa, lähtee nimittäin leviämään tämä sota aika vauhdilla nyt. Kai se Valko-Venäjän mukaan vetäminen edesauttoi tätä ainakin jossain määrin.

17 tykkäystä

Eiköhän EU-mailta löydy myös itäkoneistoa. Esim. Puolalla on käytössä jenkkipelien lisäksi MiG-29

13 tykkäystä

Kai Euroopassa ainakin ex-itäblokin mailla on ihan Migejäkin vielä käytössä.

2 tykkäystä

Saisivat pistää ne kaksi Viroon lennettyä F-35:sta hommiin niin nähtäisiin samalla että onko niistä mihinkään.

20 tykkäystä

Olikohan tämä jokin etukäteen kirjoitettu Kremlin propaganda artikkeli, joka ilmeisesti ei ole nyt saatavilla enää virallista kautta, koska hommat ei menneet suunitelmien mukaan:

https://mobile.twitter.com/nitr0gear/status/1497969769215107076

Vladimir Putin has assumed, without a drop of exaggeration, a historic responsibility by deciding not to leave the solution of the Ukrainian question to future generations. After all, the need to solve it would always remain the main problem for Russia - for two key reasons. And the issue of national security, that is, the creation of anti-Russia from Ukraine and an outpost for the West to put pressure on us, is only the second most important among them.

Russia has not only challenged the West, it has shown that the era of Western global domination can be considered completely and finally over. The new world will be built by all civilizations and centers of power, naturally, together with the West (united or not) - but not on its terms and not according to its rules.

7 tykkäystä

lue minun edellinen viesti. kaikille muille myös lukusuositus.

4 tykkäystä

Jenkit antoi oman vastaavan ilmoituksensa myös vähän aikaa sitten. Kyllä tässä nyt taas tunnelma vähän tiivistyy…

12 tykkäystä
17 tykkäystä

:blue_heart: :yellow_heart: :blue_heart: :yellow_heart: :blue_heart: :yellow_heart: :blue_heart: :yellow_heart:

41 tykkäystä

Venäjältä pitää poistua jo ihan siitä syystä, että lentoliikenne on kohta seis, ellei halua kiertää tyyliin Kiinan kautta ulos.Olettaen että Venäjä tekee vastavuoroiset kiellot.

Kohta on Suomen rajalla ties mitä kulkijaa ja turistia ympäri maailmaa, jotka yrittävät ulos Venäjältä kun lennot ovat lakanneet.

25 tykkäystä

Nyt näyttäisi olevan jo yli 200 000.

85 tykkäystä