Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Kyllä se on sanktiolistalla. Siksi chelsean peleihin ei voi myydä lippuja. Näin esimerkiksi

3 tykkäystä

WSJ-maksumuurin ohi pääsee osittain kun kuuntelee artikkelin, siinä mainitaan että asiantuntijat eivät ole kyenneet määrittämään tapahtuiko hyökkäys kemiallisesti, biologisesti vai säteilyn kautta. Oireet ovat kuitenkin helpottaneet.

5 tykkäystä

Tulee mieleen mahdollisuus, että kaikki paikalla olleet olisivat saaneet myrkkyä, mutta Ukrainan delegaatio ja Abramovich olisivat jääneet ilman vastamyrkkyä. Ihan puhdas spekulaatio.

4 tykkäystä

Mikäli tuo Armenian hävittäjien lähettäminen venäläisten avuksi pitää paikkansa, niin mun mielestä se kertoo aika paljon Venäjän ilmavoimien kyvykkyydestä sekä kaluston, että lentäjien suhteen.

2 tykkäystä

UK sanktiolistalla kyllä, mutta USAn ilmeisesti ei ainakaan vielä.

6 tykkäystä

Oli ilmeisesti tosiaankin Fake news

5 tykkäystä

Biden ehdottaa 6,9 miljardin dollarin puolustusapua Ukrainalle

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdottaa Yhdysvaltain käyttävän 6,9 miljardia dollaria auttaakseen Ukrainaa puolustautumaan Venäjän hyökkäystä vastaan ja tukeakseen Naton jäsenmaita.

Yhdysvallat on antanut Ukrainalle turvallisuusapua jo satoja miljoonia dollareita.

Nyt ehdotetut varat käytettäisiin Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain joukkojen sekä Naton liittolaisten ja alueellisten kumppanien valmiuksien parantamiseen Venäjän hyökkäyksen edessä.

Lähde: STT–AFP

18 tykkäystä

Venäjän hyökkäys maksanut Ukrainalle yli 560 miljardia dollaria, Ukrainan talousministeri sanoo

Julija Svyrydenko.

Ukrainan talousministeri Julija Svyrydenko. Kuva: Darek Delmanowicz / EPA-EFE

Ukrainan mukaan sota on arviolta maksanut tähän mennessä maalle 564,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Asiasta kertoo Ukrainan talousministeri Julija Svyrydenko Facebookissa. Asiasta uutisoi myös muun muasa BBC.

Euroissa summa on noin 515,5 miljardia.

Svyrydenkon mukaan laskuissa on otettu huomioon muun muassa vahingot infrastruktuurille ja bruttokansantuotteelle.

Riippumatonta lähdettä summan suuruudelle ei ole.

6 tykkäystä

Eikös kyseessä ole se sama 14B paketti joka hyväksyttiin jo? 6.9 oli ukrainalle ja Natolle.

Putinin luottoystävä, bulvaani ja varainhoitajanakin tunnettu koittaa itse diktaattori myrkyttää. Ei ihme kun kuukausi sitten oligarkit joukkopakenivat mm. Dubaihin.

2 tykkäystä

katselusuositus

3 tykkäystä

Jos tuo myrkytysjuttu pitää paikkansa, ei enää sanat riitä kuvaamaan sitä miten pimeä on Putinin mielenmaisema!

4 tykkäystä

Tässä kanssa tuosta myrkytystapauksesta:

Kolmikkoon kuuluivat Roman Abramovitsh, toinen venäläinen liikemies ja ukrainalainen kansanedustaja Rustem Umerov.

Neuvottelut alkoivat iltapäivällä 3. päivä kuluvaa kuuta ja kestivät aina iltakymmeneen saakka.

Kolmikon oireet alkoivat heidän palattuaan majapaikkaansa Kiovassa. Ihon ja silmien ärsytys sekä pistävä päänsärky jatkuivat seuraavaan aamuun asti. Kaikilla oli samanlaisia oireita.

6 tykkäystä

Mariuopol on nyt sotarikollisten hallussa. Päivitetty seuranta HS klo 17:59.

" Mariupolin pormestari sanoo, että kaupunki on venäläisten hallussa

Mariupolin pormestarin mukaan kaupunki on “miehittäjän käsissä”, kertoo CNN. Mariupol on ollut Venäjän joukkojen saartamana hyökkäyksen alusta alkaen.

Mariupolin pormestari Vadym Boitšenko arvoi kaupungissa olevan yhä noin 160 000 ihmistä. Boitšenkon mukaan kaupungissa on mahdotonta elää, koska siellä ei ole vettä, sähköä, lämmitystä tai yhteyksiä ulkomaailmaan."

10 tykkäystä

IS 18:36

Raporttien mukaan Valko-Venäjä valmistautuu lähettämään sotilaitaan Ukrainaan tukemaan Venäjän hyökkäystä, uutisoi The Guardian.

Sunnuntai-iltana paikallista aikaa Yhdysvaltain hallinnon virkamies epäili, että Valko-Venäjän joukkoja saatetaan sijoittaa Ukrainaan mahdollisesti jo maanantaina, kertoo The Washington Post.

  • On selvää, että Minsk on nyt Kremlin jatke, nimettömänä haastattelun antanut virkamies sanoi lehdelle.

Ukrainan asevoimien pääesikunnan mukaan useat venäläiset sotilasyksiköt ovat palanneet Tshernobylin kautta Valko-Venäjälle ryhmittyäkseen uudelleen tappioidensa vuoksi.


Katri Tarkkala

10 tykkäystä

Eikö tässä ole nyt raja. Venäjälle ilmoitetaan että ilmatila suljetaan jos ei näitä ihmisiä päästetä poistumaan. Venäjä tekee valintansa.

Ja jos Venäjä toimii toisin kuin sanoo, kyllä ilmatilakin voidaan sulkea epävirallista reittiä. Ns. pienet vihreät hävittäjät hoitavat homman.

12 tykkäystä

Olen aika skeptinen Valko-Venäjän liittymiseen sota-operaatioon. Sitä on ennustettu jo 5 viikkoa. Se on aina “Parin päivän kuluttua”. Valko-Venäjällä sitä ei halua kuin Lukashenko ja hänkin vain siksi kun Putinilla on ote palleista. Kaveri joutuu kiikkumaan heti kun Venäjän joukot poistuvat maasta ja Putin on varmaan uhannut tehdä juuri näin, jos ei sana kuulu.

Sotilaat ovat jo muutamaan otteeseen kieltäytyneet lähtemästä tapattamaan itseään hullun takia. Mitä Lukashenko voi tehdä? Voisi ammuttaa muutaman upseerin ja sotilaan, muttei uskalla, kun voisi käydä Ceauceskut. Avoin kapina on siellä hyvin lähellä. Omien sotilaiden tapattaminen Putinin vuoksi ei ole suosittu mielipide.

21 tykkäystä

Lukashenko joutuu valitsemaan kahden vaikean vaihtoehdon väliltä. Putin taitaa olla näistä kahdesta armottomampi; edessä saattaa olla Lukashenkalle varma loppu jos vastustelee loppuun saakka.

5 tykkäystä

Tämä ja sitten se Yual Noah Hararin haastattelu on muutamia parhaimpia mitä on tullut katsottua.

Kyllähän tässä hävettää joka päivä Euroopan puolesta. Katsellaan lähinnä vierestä ja mietitään niitä omia tulevia vaaleja. (tosin LUULISI, että äänestäjien kupissa alkaa painamaan hiljalleen myös se, jos poliitikot vain läpsyttelevät tis**jä kriisin edessä). Macronin dialogit ovat parasta antia. 2h puhelu ja konkluusio ”vaikuttaa siltä että Putin ei halua rauhaa". Wow,wicked insight!

Hiukan ihmetyttää myös, että mitä peliä Biden pelaa, kun on torpannut hävittäjien lähettämisen (ymmärtääkseni). Eikä ilmatilan sulkua ole näköpiirissäkään. Kuten Zelenskykin on viitannut, että kuka tälle liittoumalle oikein sanoo että mitä saa tehdä ja mitä ei? Vaikuttaa siltä että Putin sanelee.

Tämä on täysin valistumaton oma ajatus, mutta voisin lyödä vetoa, että esim. Kiovan humanitääristä rauhaa turvaamaan ei tarvitsisi lähettää kuin yksi joukkue amerikkalaisia armeijan sientenpoimijoita niin summanmutikassa pommittaminen sinne loppuisi luultavasti pian.

Lviviin riittäisi JEF-porukka englantilaisia ja muita tekemään saman asian.
Vaihtoehtoisesti edes kaikki mahdollinen ylimääräinen raskas kalusto Ukrainan käyttöön.
Jos Putte IHAN OIKEASTI joutuisi pelkäämään lännen väliintuloa niin tämä sota päättyisi hyvin pian.

Itselläni suurin motivaattori tälle valittamiselle on se, että tässä mennään nyt seuraavat 15 vuotta täysin turhan aseistautumispolitiikan nimissä missä EU-maat ja kaikki vain varustautuvat. Tulemme tuhlaamaan vuosikymmeniä pelon ilmapiiriissä elämiseen jossa entistä enemmän poltetaan miljardeja tuhruuksiin (lue. aseisiin). Ainoa voittaja lopulta lienee Lockheed Martin.

Ja yhä, jos joku tietää minne tästä oikeasti voi mennä valittamaan niin että siitä on hyötyä niin saa ilmoittaa!

34 tykkäystä

Mistä sen tietää, jos on Putler on kertonut Bideelle, että NATO-sotilaat Ukrainassa on sitten ydiniskun paikka. Lähtisitkö itse lyömään vetoa Putlerin bluffin puolesta?

1 tykkäys