Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

41 tykkäystä

Tuo tulee varmaan Venäläisille yllätyksenä että onkin kuollut tosi paljon porukkaa siellä, niinhän siinä saattaa käydä kun marssii valtaamaan toista valtiota ja tappavat, kiduttavat, raiskaavat siellä viattomia siviilejä ihan vaan huvikseen. Ja varmaan yhtä yllättyneitä he ovat siitä että lähes koko maailma vihaa heitä ylikaiken ja jopa Ukrainassa asuvat Venäjänkielisetkin antoivat pelkästään luotia niskaan heille eivätkä ottaneetkaan heitä vapauttajina vastaan, taitaa olla lähes koko Venäjän kansa mennyttä, niin syvään on heidät aivopesty pienestä pitäen ettei taida enää olla paluuta normaali-ihmisiksi.

17 tykkäystä

Eiköhän tässä alusteta yleistä liikekannallepanoa, jotta päästään ”natseista” eroon…

6 tykkäystä

Serbia, Unkari, Turkki, Montenegro - yes

25 tykkäystä

Tässä olleen tuo konteksti. Sky Newsin painostuksesta :grin:

10 tykkäystä

Osaa ne tämänkin puolen! Pistää ajattelemaan.
VAROITUS sisältää arkaluontoista materiaalia.

86 tykkäystä

Venäläisen kulttuurin ilmentymä taas otsikoissa:

10 tykkäystä

Kyseessä oli väliaikainen erottaminen neuvostosta, mutta äänestyksen jälkeen Venäjä ilmeisesti ilmoitti eroavansa kokonaan YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

11 tykkäystä

Eli sama “You can’t fire me if I quit” -manööveri kuin Euroopan neuvostossa.

21 tykkäystä

Samaa itsekkin miettinyt, että miten ovat pystyneet jatkamaan vastarintaa niin pitkään, kun Venäjällä arviolta 14 tuhatta sotilasta tuota piiritystä/valtausta suorittamassa. Mutta nyt taitaa olla tuokin reitti tukittuna, kun luulisi Venäjä tuon nyt viimeistään tukkineen.

Tässä hyvä ja pidempi HS:n juttu samaan asiaan liittyen. Juttu vapaasti luettavissa:

Venäjä on siis oman kertomansa mukaan ampunut viikon kuluessa alas viisi Ukrainan Mi-8-kuljetuskopteria Mariupolissa, joka on ollut maaliskuun 2. päivän aamusta lähtien täysin Venäjän joukkojen saartama.

Ukrainan sotaa tiiviisti seurannut nuori venäläistutkija, yhdysvaltalaisen Wilson Centerin stipendiaatti Kamil Galejev tarjosi yhteisöpalvelu Twitterissä keskiviikkona toisen selityksen, joka perustuu hänen nimettömien venäläisten lähteidensä kertomaan.

”Ukrainalaiset ovat huoltaneet saarrettua kaupunkia järjestelmällisesti ilmateitse ilman, että venäläiset ovat huomanneet mitään”, Galejev twiittasi. Hänen mukaansa ukrainalaiset kopterit ovat lentäneet Asovanmeren yllä yöllä vain kymmenen metrin korkeudessa ja kääntyneet sitten suoraan Mariupolin satamaan.

Kaupunkiin on viety elintarvikkeita ja ammuksia yhden lähteen mukaan parhaimmillaan 12 tonnia kerralla, paluukyydissä kaupungista on viety haavoittuneita sairaalahoitoon.

Jos väite 12 000 kilon kuljetuksesta kerralla pitää paikkansa, olisi Mariupoliin lennetty neljän MI-8-kopterin parvissa. Paluukyyteihin olisi voitu ottaa kerralla vähintäänkin kymmeniä haavoittuneita.

Alas ammuttujen koneiden myötä ukrainalaisten huoltomenetelmän olisi joka tapauksessa pitänyt paljastua venäläisille. Galejevin lähteen mukaan asia valkeni piirittäjille kuitenkin vasta viime tiistaina, jolloin sattumalta partioveneessä olalta laukaistavan ilmatorjunta-aseen kanssa ollut venäläissotilas havaitsi satamaa mereltä lähestyvän kopterin.

6 tykkäystä

Katselin kuvia yhdestä alasammutusta kopterista ja ainakin yksi ruumis viittasi aiemmin haavoittuneeseen.

Toisaalla:

Ukraina yhä myöhässä evakoinneissa:

Ja Briteissä:

40 tykkäystä

Kun kysely menetelmää hieman säädettiin sodan kannatus putosi 53% vaikkakin otanta oli nuorempaa ja koulutetunpaa väestöä. Huolestuttavan suuria lukuja kuitenkin.

18 tykkäystä

Putin-dosentti Johan Bäckmanin ja stalinistireportti Leena Hietasen lähes jokapäiväisessä sodan somelähetyksessä juttu on hyvin sakeaa Venäjän toimia kannattavaa höperehtämistä, mutta tänään bongasin Hietasenkin normeihin suhteutettuna jo aika provosoivan kommentin. Ei puutu kuin, että joku tollo ottaa näitä kirjaimellisesti.

Johan Bäckman: “Hei, Heiheihei, Zelensky puhuu eduskunnassa, Leena!”

Leena Hietanen: “Voi, mä oon sitä mieltä, että eduskunta täytyy denatsifikoida tän esiintymisen jälkeen. Sinne ei kertakaikkisesti voi mennä ennenkuin se denatsifikoidaan eli desinfioidaan. Sinne pitää saada jonkinlainen todellinen … joku kaasutus käyntiin…”

Noin 39:20 kohdasta eteenpäin. En suosittele sitten tätä shaissea kenellekkään.

2/3 ihmiskunnasta Venäjän puolella - valiZe sinäkin puoleZi! - YouTube

16 tykkäystä

Noin 60 venäläistä laskuvarjojääkäriä aloitti kapinan ja kieltäytyi taistelemasta Ukrainassa. Nyt sotilaat saattavat saada vankeustuomion niskuroinnista, kertoo Daily Mail viitaten venäläisiin tiedotusvälineisiin kuten opposition Pskov Guberniaan.

Sotilaat kuuluvat maahanlaskujoukkoihin, joiden tukikohta on Pihkovassa. Pihkovaan Viron rajan lähelle on sijoitettu 76. maahanlaskudivisioona.

Heidät siirrettiin ensin Valko-Venäjälle osana hyökkäysjoukkoja, mutta kapinan jälkeen sotilaat lähetettiin takaisin tukikohtaansa Pihkovaan.

Jotkut heistä on irtisanottu ja leimattu ”pelkureiksi”. Toiset joutuvat sotaoikeuteen.

Ja tässä tuo vapaasti luettavissa oleva Daily Mailin juttu:

29 tykkäystä

https://twitter.com/NotWoofers/status/1512131457547915285?t=ANK7xEvtrVelox705WDDrw&s=19

https://twitter.com/NotWoofers/status/1512131462627270676?t=FV_trVxoZZL2OX3abd8q-A&s=19

8 tykkäystä

Ei toi venäläisten sota fanitus yllätä, kun muistaa että suurin osa on sitä mieltä että Stalinkin oli ihan hyvä jätkä. Mitä nyt murhasi miljoonia omiaan ja tietty antoi myös Ukrainan veljeskansalle veljellistä rakkautta.

16 tykkäystä
5 tykkäystä

Taide-esineet voisi myydä kansainvälisessä huutokaupassa ja lahjoittaa varat Ukrainaan humanitaarisen apuun tai jälleen rakentamiseen.

13 tykkäystä
8 tykkäystä

rrallista pohdintaa iltapuhteiksi:

  • Venäläisten lähtöä Kiovan läheltä taisi vauhdittaa se, että sotilaat alkoivat ulostaa ja pissiä verta by Tsernobil.

  • Suomi kaipaa turvatakuita hakuprosessin ajaksi. Ei pidä poimia rusinoita pullasta, turvatakuita vastaan ollaan vastavuoroisesti hakuprosessin aikana velvollisia tarvittaessa tarjoamaan apua vaikka Virolle tai Norjalle.

  • Pysähtyneistä taide-esineistä oisi selvittää oikean omistajan. Paljonkohan on natsien varastamaa ja edelleen Venäjälle kaapattua. Siellä sitä kaapattua tavaraa on, alkaen Robert Kraftin sormuksesta.

5 tykkäystä