Osakesijoittaminen

FA:n Joulupähkinä

Kaikessa rikastumisen jouluhösässä meinasi Masse-pukilta unohtua ihan kokonaan, että pyhiksi tarvitaan rauhoittumista ja kevennystä. Siispä tässä foorumilaisille Massen jouluarvoitus:
Kuka toimi Kreikan taannoisina kriisivuosina maan valtionvarainministerinä?
A) Demis Bankropsis? vai
B) Kostos Katastrofalis? vai
C) Iannis Persaukis? vai
D) Joku muu.

Oikea vastaus ei löydy Wikistä tai Googlesta vaan on ihan ilmeinen, jos sen vain oivaltaa. Vastaus on oikein vain, jos sen myös lyhyesti ja ytimekkäästi pystyy perustelemaan.

Nyt sitten vain aivonystyrat töihin. Oikea vastaus tulee tälle palstalle jouluaaton iltana. Samalla aina arvoituksellinen Masse-setä kertoo teille millaisia olette ihmisinä…

Hyvää Joulua, Hou, Hou! :smiling_face_with_three_hearts:

8 tykkäystä

Kiitos riemukkaasta pähkinästä!

Vastaan D), Kuppas Massis (ja apupoikana Jyrki Katalainen)

Peruste: Sinisilmäinen oli Katalainen. Sinunki rahakassis tyhjensi tämä Massis.

Tyydyttikö vastaus? Millainen olen? Ansaitsenko jonkin tittelin?

Meni hetki tajuta mikä on FA :smiley:

Masse-pukille satelee nyt taivaan täydeltä niin virallisesti kuin epävirallisesti vinkkipyyntöjä pähkinän ratkaisemiseksi. Valitettavasti sedällä on tässä asiassa sijoitustermein sanottuna täydellinen “lockup” tuonne aattoillan ratkaisuun asti, joten setä ei voi muuta kuin toivoa teille kaikille ketteriä aivoja, pähkinöitä ja vähän glögiäkin. Jos vuoden lopun laskumäki alkoi harmittaa, niin pari jouluglögiä auttaa: sedälläkin kolmannen jälkeen kaikki velat alkoivat tuntua saatavilta::slight_smile:

Joulua, joulua …

1 tykkäys

Sitä odotellessa :grin:

Joko joko @Masse

Masse on varmaan ritarihuoneen joulujuhlassa ja unohtanut rahvaan

2 tykkäystä

Masse, FA:n puheita alkaa jo moni odottelemaan. Pidä kiirettä ennenkuin glögi nousee liikaa hattuun jengillä :smirk:

No niin. Pähkinäpalstalla jouluväki näyttää jo käyvän aika kuumana, joten aika paljastaa oikea vastaus ja sen ainoa oikea päättely. Oikea vastaus on tietenkin D eli joku muu eli ei kovin vaikea päätellä, mutta MIKSI?

Oikea vastauksen perustelu ei tietenkään syntynyt siitä, että haki jostain KVG-nimisestä laitteesta Kreikan tuolloisen valtionvarainministerin nimen vaan ratkaisu on tietenkin poissulkumenetelmällä se joka jää jäljelle, koska ei ketään ihmistä, ei edes poloista kreikanpoikaa, saa alkaa tuomita tai sijoittaa johonkin kategoriaan pelkän nimen perusteella!

Setä on kovin pahoillaan, jos foorumilaisten joskus levoton ja vähän likainenkin mielikuvitus alkoi tehdä matkalla tepposiaan ja mielessä kävi vaihtoehto A-C. Pois se teistä. Uusi vuosi on hyvä aika tehdä parannus.

No sitten se sedän arvio siitä millaisia te olette ihmisinä. Miten ihmeessä setä voi yhden pähkinän ja sen mahdollisen vastauksenne (jota setä ei siis edes tiedä) perusteella päätellä mitään teistä ihmisenä? Nuoret hyvät, tässäkin ratkaisu on ilmeinen, mutta ette vain näe sitä. Se on AIKA. Niin, siis se hetki milloin teistä itse kukin tätä Masse-sedän analyysiä lukee tai luki. Teidät voi jakaa karkasti kolmeen ryhmään:

  1. Kahden massen koukussa aivan kroonisesti olevat (siis Massen ja massen, tässä järjestyksessä), kuten esim. kaikki tuossa yllä Pähkinää jo levottomasti odotelleet ja kommentoineet. Ja tietenkin evankelista VP vaikkei se sitä heti tunnustaisikaan. Hyvänen aika: nyt, juuri nyt, on vuoden suurin juhlailta ja te vaan roikutte koko illan Inden foorumilla pohtimassa jotain Massen levottomia pähkinöitä!! Setä voisi sanoa, että hankkikaa elämä, mutta toisaalta, onko vaihtoehdot yhtään sen parempia? Joskus kuplassa on vaan niin pirun kiva elää. Ja toisaalta te olette niitä Suomen finanssimaailma pelastajia, olette aina “on call” ja valmiit rikastumaan ja pelastamaan isänmaanne finanssikriisiltä. Sitä voi kutsua uhrautuvaisuudeksi. Jonkun on uhrauduttava tällekin elämänuralle. Sinä päätät, oletko yksi heistä.

  2. Kahden massen koukussa aika pahasti olevat (siis massen ja Massen, tässä järjestyksessä), joita on valtaosa tällä foorumilla kävijöistä. Perhanan tekopyhiä, jouluateria ja lahjat on hoidettava mukamas ensin ja sitten voisi käväistä pikaisesti katsomassa Pähkinän ratkaisua, kun esim. lapset on jo nukkumassa. Itsepetosta. Valtaosa pyytää joulupöydässä anteeksi, ryntää vessaan kännyn kanssa ja Pähkinän ratkaisu esille. Näin se vaan menee. No, te sentään välillä ajattelette rahaa ennen setää, joten siksi ym. koukkujärjestys.

  3. Ne loput, jotka kunniakkaasti kieltäytyvät menemästä koko hemmetin foorumille aattoiltana, mutta sitten jouluyön pikkutunneilla, kun kaikki muut nukkuvat, kiusaus käy voittamattomaksi. Pikakäynti, murahdus ja vannominen, että ei koskaan enää foorumille. Tällaiset henkilöt ovat piilokoukussa ja se voi itse asiassa käydä kaikkein pahimmin psyyken päälle, koska joskus tosiasiat ja riippuvuudet on vain hyvä tunnustaa.

Näin siis pikkupaheenne, käyntiaikanne näissä Massen jorinoissa, paljasti ihmisluonteenne olemuksesta aika paljon. Joku saattaa sitten osua tälle pähkinäpalstalle vasta pyhien mentyä ja alkaa naureskella koko touhulle. Hyvä niin, mutta siinä on vaara, että alkaa osua palstalle uudelleen - paljon noepammin kuin todennäköisyyslaskenta sallisi…

Hyvää pyhänjatkoa. Nyt Masse-setä ei tee tänä vuonna uusia pähkinöitä, jotta saatte ihan rauhassa vanhatkin sulamaan. Uusi vuosi voi tuoda uudet sijoitukset ja uudet konnankoukut.

Masse-setä, FA

8 tykkäystä

Nyt alkaa kohta paniikki iskemään, kun kaikkien rakastamaan tuttua ja turvallista Joulupähkinää ei ole vieläkään julkaistu. Ei kai vaan @Masse ole unohtanut tärkeä tehtäväänsä vaikeiden arvoitusten luojana meidän kiusaksemme? :pensive:

5 tykkäystä

Ai totta edelliset viestithän olikin jo vuodelta 2018!

Niin… Ei tiedä mistä aloittaisi. Seurakunta on mahtikäskyllä nujerrettu. Vielä lokakuussa 2019 Masse-setä kirjoitti Nordea-ketjussa seuraavasti:
"
Sauli_Vilen:

NukkeNukuttaja:

Analyytikotkin ovat vain ihmisiä, ovathan

Voin vahvistaa tämän väitteen :joy:

Arkkipiispa on nyt vähän vaatimaton. Vuosia Inden ylimystöä seuranneena ja sitä kautta seurakunnan kassavarannot pullolleen tankanneena Masse-setä, seurakuntajohtaja, olisi aika valmis laittamaan muutamalle Indeläisen ihminen-määritelmään “yli” alkuliitteen. Tämä toki vaatii vielä seurakuntaneuvoston hyväksynnän, mutta esitys on jo tehty.

Setä palaa asiaan, viimeistään kauan odotetun “Massen joulupähkinä 2019” merkeissä! "

Tuolloin kaikki oli vielä hyvin setä hahmotteli kieroa ja vaikeaa joulupähkinää Inden yli-ihmisistä kaikessa rauhassa, kunnes aivan yllättäen, Verphu, evankelista, tuo masse-ylimystön sanansaattaja, otti privaatisti yhteyttä: Massen ja massen seurakunta oli julistettu pannaan ennalta määräämättömäksi ajaksi!!

Ei enää sanakaan foorumilla seurakunnasta. Ei sen kummempia perusteluja ja ei tietenkään sedälle valitusoikeutta. Ehkä joku huumorintajuton pakana oli ärsyyntynyt, ylimystö pelästynyt ja eikun seurakunta pannaan. Kaiken tämän Verphu voi teille vahvistaa, jos niin haluaa.

Pitkällisen neuvottelun jälkeen setä sai sentään jatkaa, mutta kaikki viitteet seurakuntaan oli heti lopetettava. Setä masentui aika lailla, koska Joulupähkinä olisi koskenut juuri seurakunnan ylimystöä ja sedän esitystä Inden ensimmäisiksi yli-ihmisiksi. :relieved:

Itse asiassa setä ottaa nyt tämänkin kirjoituksen osalta aika riskin, koska seurakunta nimeltä mainitaan. Mutta se oli pakko tehdä, koska foorumin uskolliset Massen ja massen ystävät huutavat eri ketjuissa Joulupähkinän, Massen ja massen perään. Ehkä seuraava vuosikymmen kaiken muuttaa voi. Mene ja tiedä.

Masse-setä, FA, nyt ainakin joulu on musta niin maassa kuin mielen sopukoissa

23 tykkäystä

Sääli. Massen viestit tuonut mukavaa keveyttä, joku voisi sanoa viihdettä, tänne monesti vänkäämisen puolelle menevälle foorumille.

14 tykkäystä

Harmillista, sillä myös omasta mielestäni Massen viestit ovat tuoneet mukavaa keveyttä muuten välillä liian vakaviinkin keskusteluihin. Ymmärrän kyllä ettei tälläistä uskontoon viittaavaa puhetta välttämättä tänne haluta, vaikka se onkin aina täysin huumorilla esitetty. Muutenkin valitettavasti pakko todeta, että keskustelun laatu on osittain hieman laskenut ja mennyt paljon negatiivisemmaksi kuin aiemmin. Mutta kyllä täällä silti vielä välillä on mahtavaa keskustelua ja hieno kun ollaan viimeaikoina saatu yhä enemmän yrityksienkin edustajia tänne foorumille.

12 tykkäystä

Muistaakseni Kreikan valtiovarainministerinä toimi Mr. Tsäkälotoss’… :wink:
Rauhallista Joulua Masselle ja koko “ryhmälle”!

2 tykkäystä

Hyvää joulua Masselle ja massen palvonnan seurakunnalle.

Ihan kyllä pikkumaisuuttaan jotkut suuttuvat, jos Masse setä on alkanut niin harmittamaan.

10 tykkäystä

Nyt olen kyllä hiukan surullinen tästä, pakko myöntää :cry: Jotain selvennystä toivoisi tähän tilanteeseen, etenkin siihen, että miksi tällainen toimenpide on tehty ts. millä perusteella kirjoituksesi eivät aikaisemmassa muodossaan kuuluisi foorumille, etenkin kun humoristinen sävy on ainakin itselle niin selkeä :frowning:
Mutta Masselle oikein hyvää joulun aikaa tästä huolimatta :heart:

11 tykkäystä

Tätä ei tietenkään ääneen saisi sanoa mikäli olisi kyse oikeasta uskonlahkosta, mutta teen nyt oletuksen, että mistään todellisesta uskonlahkosta ei ole kyse: seurakunta pitäisi viedä “underground”, salaisia tapaamisia kerran kuukaudessa, uhrilahjoja, salaisia rituaaleja, uusien jäsenien rekrytointia suositusperiaatteella, oikeaoppista kasvatusta lahkolaisille, kanssalahkolaisten suosimista työelämässä jne. Ja näin kasvattaa Suomeen uusi pörssirikkaiden kapitalistien ryhmä, joka estäisi Suomen taantumisen tytäryhtiösiirtomaaksi.

Jos tämmöinen ryhmä on jo olemassa enkä ole osa sitä, niin enpä tästä varmasti koskaan saa tietää. Mutta ei se mitään, hyvää joulua foorumilaisille!

4 tykkäystä

Jaa on mielensäpahoittajat nujertanut inden, ja inde Massen. Näin ne dominopalikat lopulta kaatuu huumorin ystävien päälle :smiley:

4 tykkäystä

“tehdään foorumista yhdessä kurjempi” jee…

2 tykkäystä