Fab-form industries FBF tulevaisuuden multibaggeri?

Kyseessä on Kanadalainen betonirakentamiseen tuotteita myyvä ja suunnittelema yritys.Tämä on perustettu 1986 ja listattu pörssiin 1999, tällä hetkellä markkinapaikka on tsx.v
Oman mielenkiinnon herätti tässä yrityksessä se että näiden liikevoitto marginaali on n.30% ja nettotulos prosentti n.20.Normaali liikevoitto prosentti tällä alalla on n.5% Yritys on myös nettovelaton. Linkedinin mukaan näillä on töissä vain n.2-10 henkeä. Laskettuna vaikka tuon 10 hengen mukaan, niin yksi työntekijä toisi nettotulosta yli 100k cad vuodessa

Näillä ei ole Kanadassa tuotantoa vaan kaikki tuotteet valmistetaan Aasiassa mm. Thaimaassa.

Näillä on kasvanut myynti hienosti viimeiset 3v, mutta nyt myynti on hieman hiipunut viimevuodesta hiljentyneen asuntorakentamisen takia.
Osake on n. neljäkymmenkertaistunut listautumisesta
Yrityksen kassa pursuaa rahaa markkina-arvoon nähden 3.7m cad ja mikäli jos joskus päättäisi jakaa vaikka 50% tuloksesta pihalle osinkoina, niin silloin osinko prosentti olisi n.4.2%

n.2kk sitten on vaihtunut toimari uuteen ja entinen controlleri on nimitetty talousjohtajaksi.

Nyt yritys odottaa syömähammasta uudesta fast-tube putkesta mille nämä ennustaa kaappaamalla 5% nykyisestä “betonipylväs markkinasta” niin se toisi kolmantena vuonna jo n.5m cad liikevaihtoa lisää.

Kyseinen putki on ollut jo aikaisemmin myynnissä, mutta siitä on nyt tehty parannettu versio, mikä pitäisi olla jo nyt varastossa ja myytävissä.

Vuodenajat aiheuttaa näillä sen, että myynti on kuumimmillaan kesällä.

Ensimmäinen sijoittaja esitys taisi olla n. 4kk sitten alla oleva Smallcap discoveries investor conference
alla

instikat ei ole tätä vielä löytäneet. Sisäpiiri omistaa tästä n. 37% ja jos tuo alla oleva omistaja listaus pitää paikkaansa, niin harvoin sitä on pörssiyhtiössä TOP5 listalla :slight_smile:

Tämän hetken PE on n.13, EV/Ebitda n.7 mcap:15m cad, EV n.11m cad
Oman pääoman tuotto on n.22% ja sijoitetun pääoman n.15%

Yrityksen nettisivut Fab-Form Home Page

Alla vielä omia laskelmia tämän numeroista (voi olla virheitä):

18 tykkäystä

Hieno avaus! Ja onpas sympaattinen yhtiö. :smiley: Piti pitää osakevapaa ilta mutta kun näin tämän en malttanut olla kahlaamatta firman sivuja ja matskuja läpi.

Katsokaa nyt näitä nettisivuja, ei ole turhaa rahaa käytetty hienoihin sivuihin! Hatunnosto.

Yhtiö käytännössä huijattiin pörssin 1998… :smiley:

Raportointi on harvinaisen läpinäkyvää, kun tuotteiden liikevaihto ja kulut kerrotaan tarkasti.

(Tästä voisi ottaa IR tiimi ottaa mallia @Teemu.Pynnonen ).

Heittääkseni vähän enemmän likoon hyvän ketjun avauksen perään, kasasin vähän pidemmälle menneisyyteen firman keskeisiä lukuja.

MCAD
FY Liikevaihto Bruttomarginaali Nettotulos Total Assets Nettomarginaali Osakemäärä
2014 1,1 24% 0,037 0,39 3,36% 7,8
2015 1,1 31% 0,098 0,41 8,91%
2016 1,7 29% 0,2 0,70 11,76%
2017 2,4 30% 0,267 1,09 11,13%
2018 2,8 30% 0,337 1,40 12,04%
2019 2,9 31% 0,347 1,90 11,97%
2020 2,6 32% 0,22 2,70 8,46%
2021 4,4 36% 0,765 3,40 17,39%
2022 6,1 38% 1,258 4,80 20,62% 9,09
TTM 5,14 43% 0,973 5,20 18,93%

Olet ilmeisesti siis tuossa kärkiomistajissa @Jylpyz, tunnetko tai tiedätkö firman johtoa? Miksi käteistä hillotaan taseessa ja laitetaan korkotileille? :smiley:

Arvostus ei kieltämättä päätä huimaa jos kasvu jatkuu, mutta samalla firma on aika parista ihmisestä kiinni. Sen lisäksi osakkeenvaihto on sitä luokkaa, että tähän sitoudutaan kuin ei-listaamattomaan firmaan. Pitäisikö tällä käytännössä olla listaamattoman firman vaatimattomampi arvostus siis? Tyyliin 5-6X EV/EBIT.

Pitää erikoispingata vielä @Petri_Gostowski, juuri tällaisia me etsittiin joskus 10 vuotta sitten. :smiley:

13 tykkäystä

Hyviä aikoja!

Jotta merkkimäärä tulee täyteen niin kerrottakoon, että näillä etsinnöillä me tehtiin osuutemme siitä, että taas yks it-hanke venähti :grin:

6 tykkäystä

Mielenkiintoinen nosto.

Noita erilaisia valmis-ja suurmuottijärjestelmiä on muitakin ja laajassa käytössä, ihan ei aukea mikä se pihvi tuossa Fab-Formin muotissa on. Pitää ehkä ajatuksella lukea läpi, englannin kielen (rakennus)tekniseen sanastoon pitää keskittyä huolella että ymmärtää kaiken yksityiskohtaisesti.

Nettisivut on kyllä aivan jäätävät, ton näköset sivut kyhättiin ala-asteen ATK-tunneilla :smiley:

3 tykkäystä

Vielä en ole laittanut kyssäreitä yrityksen johdolle, mutta yritän laatia viikonlopun aikana listan kysymyksistä. Myös tähän ketjuun ehdotuksia kysymyksistä saa laittaa.

Joo ei tämä ihan halpa ole tuolla EV/EBIT kertoimella, toki näin kannattavat yritykset harvoin löytyy sieltä pörssin alekorista. Ajatellaan että kasvu loppuu tähän ja assetit kasvaa vaikka 650k per-vuosi, niin veisi n.5v että päästäisiin tuohon EV/EBIT 6 lukuun.

Lisäksi tässähän se yksi pörssin hyvistä puolista onkin, kun suoritat hyvin yrityksenä niin saat paremmat arvostuskertoimet listatusta yrityksestä, kuin listaamattomasta.

Tätä itse kanssa ajattelin, mutta kun pystytään myymään tuotteita näinkin kannattavasti, niin kai noilla sitten jonkinlainen kilpailuetu on olemassa.

Lisäksi ihmettelin kanssa tuossa sijoittaja esityksessä, kun niillä oli esillä vain tuo Fast-tube. Näytti hankalalta hommalta tuo sen täyttäminenkin, näin kädettömänä ihmisenä :rofl:

Toki muissakin tuotteissa on potentiaalia.

Tulee tuosta Fast-tuben brändäämisestä mieleen tuo Honda Super Cubin Amerikan valloitus yritys. Hondan tarinan voi googlettaa.

Ps: näillä on nyt ilmeisesti menossa sukupolven vaihdos meneillään tuossa yrityksessä, eli eletään mielenkiintoisia aikoja.

5 tykkäystä

Tilintarkastaja vaihtuu vanhan eläköitymisen takia. Normaalisti tämmöinen olisi Kanadalaisessa pörssiyhtiössä punainen lippu, mutta tämä vanha on kumminkin palvellut vuodesta 2002, niin annettakoon tämä anteeksi.

1 tykkäys

Ihan totta ja suomessakin on noita muottijärjestelmiä millä valetaan rakennusten anturoita.

Tosiaan tässä yrityksessä ei ole kyse pyörän keksimisestä uudestaan, vaan liiketoiminta perustuu yksinkertaiseen liiketoimintaan millä on hyvät marginaalit. Jos ajatellaan että tämän pikku yrityksen tulos kasvaa vaikka 15% vuodessa, niin viiden vuoden päästä nettotulos on n.2m cad ja jos tuolla silloin P/E on vaikka 20 niin markkina-arvo olisi silloin 40m cad

Lisäksi bonuksena näillä on tulossa pihalle nyt tuo uusittu Fast-Tube millä ei ole nyt olleenkaan myyntiä. Nämä ennustaa että 5% markkinaosuudella näillä olisi 3v päästä 5.6m cad vuosimyynti, pelkästään tuolla putkella.

Tämä Fast Tube maksaa 1.20 cad per-foot, kun tuo perinteinen pahvikartonki maksaa 3.70-14.27 cad per-foot (riippuen markkina alueesta) ja näillä on tuossa omassa tuotteessaan silti 75% myyntikate marginaali.

Eli pelkästään tuolla Fast-Tuben menestyksellä päästäisiin 3v sisällä tuohon 40m cad markkina-arvoon.

3 tykkäystä

Semmoinen huomio vielä tähän että kaikki näiden myymät tuotteet eivät ole heidän omia tuotteita, vaan yritys toimii jälleenmyyjänä noille
Nudura ja Helix tuotteille. Tuo Nudura toi viimeisellä qartaalilla 50% näiden myynnistä.
Koska noissa ei omissa tuotteissa on pienemmät n.25% marginaalit, niin se selittää tuon todellisuudessa pienemmän bruttokatteen, mitä nuo esittää tuossa noiden sijoittaja esityksessä, missä vain omat tuotteet esillä.

Mutta näillä on/on ollut Helixin ja Nuduran tuotteille yksinoikeus jakelussa. Nuduran osalta ainakin seuraavilla alueilla: Vancouver, Fraiser Valley, Whistler (tieto on vuodelta 2016)

Eli tuo tukkukauppana toimiminen on sekä uhka että mahdollisuus mielestäni.

Laitoin tuolle yritykselle muutamia kysymyksiä keskiviikkona ja nämä eivät ole vielä niihin vastanneet. Toivottavasti näillä on vain niin kiire tuossa busineksen pyörittämisessä, että eivät kerkeä vastaamaan sijoittajien kysymyksiin :rofl:

2 tykkäystä

Näillä on ollut muuten suunnitelmia perustaa nettikauppa 2016

Pitää varmaan kysyä että miten tuo projekti etenee, jos saan muihin kysymyksiin vastauksia.
Rahasta tuo ei pitäisi olla tällä hetkellä kiinni.

1 tykkäys