Osakesijoittaminen

Faktantarkastajat

Maailmalla on jaossa paljon tietoa, joista osa on aina väärää. Osa väärästä tiedosta tulee epähuomiossa, huolimattomuutta tai vain sellaisenaan kopioituna. Varsinkin osakemarkkinoilla esitetään keskusteluiisa toiveita “tänään ATH!” jne, jotka on helppo huomata toiveikkaiksi heitoiksi.
Pahempi tilanne on, jos väärää tietoa levitetään aivan tarkoituksella ja kyseenalaisin tavoittein luotettavan oloisessa mediassa. Joissakin tapauksissa (ellei usein) tällä on vaikutusta pörssikursseihin.

Esimerkkinä tänä aamuna TV:ssä esitetty tieto, että jossakin olisi räjähtänyt navetta lehmien erittämän metaanin takia. Lausunnoija puhui lehmien “takapäähengityksestä”, joskin takapää ei niin paljon metaania tuota. Keskustelussa oli paikalla asiantuntija, joka fiksusti kumosi väitteen, mutta ei osoittanut sitä urbaaniksi legendaksi. Kenen tehtävä on oikoa ihan kotimaista valeuutisointia. Vai ollaanko siitä kohteliaasti hiljaa ja jätetään vastuu kuulijoille. Näkisin mielelläni, että asiaan tartuttaisiin voimakkaammin myös Suomessa, jotta julkisia lausuntoja alettaisiin harkita tarkemmin.

Esimerkki:

Ja tähän vastaus:

3 tykkäystä

Tämän ketjun missio on ihailtava, mutta se ei liity suoraan sijoittamiseen. Toisekseen, yhtiö/osake/markkinakohtaisia väärinkäsityksiä voidaan korjata suoraan niihin liittyvissä ketjuissa. Suljen tämän.

1 tykkäys