Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Minä en tästä alasta juuri mitään ymmärrä, mutta kaipaisin jo nähtäväkseni testejä useilla sadoilla potilailla, eikä tätä vuosien ajan nähtyä Phase I annostelua muutamilla tai enintään kymmenellä potilaalla.

Näin maallikon silmin katsottuna, vaikka Jalkanen on mitä loistavin ihminen puhumaan, niin itse asia on melkeinpä polkenut paikallaan.

Mukana silti sitkeästi salkun arvon nähden ihan liian suurella omistuksella.

2 tykkäystä

Se nyt ei käsittääkseni ihan ole Markun päätettävissä, että millä aikataululla ja millä potilasmäärällä nämä testit tehdään. Voisin kuvitella tämän olevan melko tarkkaan säänneltyä hommaa, ettei mitä tahansa lääkettä voi jonkun CEO:n päätöksellä kokeilla monella sadalla ihmisellä olematta tietoinen esim. sen mahdollisista haittavaikutuksista.

5 tykkäystä

Proactiven haastattelu:

12 tykkäystä

Faronilla on jo satoja potilaita testattuna Bexmarilimabilla, mutta suurin osa on kiinteistä syövistä. Ne ovat toimineet pohjana nykytilanteelle. Siksi kaiketi esim. Bexcombo voidaan aloittaa faasi II:sta. Turvallisuus on jo näytetty bexin osalta FDA:lle riittävästi.

Markku taisi mainita webcastissä, että heillä on 15 uutta potilasta jo rekrytoituna bexmabissä. Jos tulokset niistä on samoja, kuin nyt on jo saatu, niin mielestäni siinä on jo todella kova näyttö toimivuudesta. Ne tulokset tulee julki loka/marraskuussa Markun haastattelun mukaan.

Ne tulokset voivat pistää Faronin aivan uuteen tasoon. Kuten Vino_pino mainitsi: kahvikuppi. Ehkä jopa partneritkandidaatit siinä vaiheessa lyövät rahaa riittävästi pöytään.

Aika näyttää miten asia on ja miten kävi. Itse ainakin odotan innolla tuloksia. Kaikki nämä omia mietteitäni vain.

11 tykkäystä

Tuossa Antin haastattelussa Markku sanoi, että Bexmabin II vaiheen tuloksiin vaadittaisiin todennäköisesti jopa vain alle 100 potilasta, jotta BLA:n jättö olisi mahdollista. Tämän kokeen rahoittaminen hakemalla esim. NYSE listautumisella rahaa vaikuttaisi vielä ihan realistiselta vaihtoehdolta.

Lisäksi vielä Markun ns. hangonkeksikerroin oli kohtuu korkea, kun Antti kyseli noista rahoitusmahdollisuuksista. En välttämättä koe tätä huonona asiana :wink:

19 tykkäystä

Tossa BEXMAB-kelmussa on 30 AML ja 30 MDS potilasta, joilla mentäisiin ehdollisen myyntiluvan eli BLA:n kannalta pivotal eli ratkaisevaan tutkimukseen.

Faron/Markku on tainnut kertoa, että yhden potilaan kustannus olisi noin 70 000 USD. Noilla huitteilla arviot artikkeleissakin. https://stayrelevant.globant.com/en/technology/healthcare-life-sciences/clinical-trials-cost-breakdown/ Tuo summa sopisi siihen arvioon, että kaikki faasi 2:t maksaisivat yht. MUSD 50. Eli hatusta: MATINS 300, BEXCOMBO 3x100, BEXMAB 100, yht 700 potilasta. Kerrotaan tuo 70 000:lla ja saadaan sama MUSD 49.

Jos 70 000 kerrotaan tuon sliden 60 potilaalla, kustannus on vain noin MUSD 4.

Pääomistajat piaraasevat sen taskustaan. MATINS on tauolla, Markun mukaan siihen ei nyt ole rahaa. Ehkä joskus, kun kliininen IFNg-mittari on kehitetty ja sittenkin biomarkkerein rikastettuna. BEXCOMBO kuitenkin alkanee pään- ja kaulan alueen syövissä faasi kaksi Q1 24. SoC hoitovasteet vain 20 %. Näin ollen, kuten BEXMABissa riittäisi, että saadaan 60-100 potilaalla tuplattua hoitovaste kaikissa tai biomarkkeridatan avulla joissakin ja BLA olisi sen jälkeen silläkin. Rahaa alkaisi tulla sisäänpäin.

Yhdessä nuo kaksi faasi kakkosta vaativat rahaa MUSD 8-14. BEXLUNG olisi nolla euroa, jahka vain alkaisi… Jos jenkkilistaus tulisi, oheisessa kuvassa pelkkä IPO-kustannus jenkeissä MUSD 1,5-18. Tosin Faron on jo pitkällä firmana ja valmistellut tätäkin, joten ehkä tuolla alapäässä? Pwc:n laskuri alkaa vasta MUSD 25:sta…

Noita yhtä tai kahta kakkosfaasia varten tuskin kannattaa jenkkeihin mennä, joten se viittaisi siihen, että ei mennä. Jos, niin isommin. Se johtaa liudentumiseen…jos kurssi kirmaisi reippaasti ensin ylös, voisi kannattaakin sen jälkeen mennä. Osakkeen hinta kun on kaikissa pörsseissä lähtökohtaisesti sama…

IPF-lainaa taisi olla nostamatta? Toisaalta tyypillinen jo koettu pieni lisäanti kooltaan olisi tarve nyt.

Veikkaisin, että Käärijän sanoin ”Pidän kaksin käsin kiinni Bexistä niinku” eli
vaikka toinen silmä jo karsastaa vilkuillen jenkkilään ja kuunnellaan partnereiden seireenilaulua, mennään arvoa kasvattaen IP 100 % omistuksella mastoon sidottuina voittoon tai ainakin faasi 2 loppuun.

22 tykkäystä

Jos tämä Bexmabin pivotalien toteuttaminen on tässä hintaluokassa, niin joudun ehkä muuttamaan mielipiteeni tuon IPO:n kannalta. Aika paljon lisäkuluja siitä tulisi. Tällöin kai oletus olisi se, että mentäisiin nyt Bexmab edellä faasin II yli ennen kuin noihin muihin kiinteiden syöpien kokeisiin ryhdytään.

Olen ehkä liian pinttynyt siihen 50M +100M lukkun mikä aiemmin on esitetty noiden kaikkien suuniteltujen kokeiden läpivientiin. Faronin kulut taitaa olla luokkaa 4M kiinteät + 9M R&D puolivuosittain, joten tuohon suhteessa ylimääräisen noin 4M nostaminen nykyisiltä omistajilta ei vaikuta kaukaa haetulta.

6 tykkäystä

Tarkoittaako tuo orphan designation myös, että lääkettä voi käyttää/myydä (tietyissä rajoissa) muillekin potilaille kuin kliinisten kokeiden piirissä oleville?

Noin muuten kiinnostaisi ylipäänsä, milloin Faron arvioi saavansa jotain tulopuolta (en tarkoita, että omilleen saati voitolle pääsisi, mutta että edes jotain).

2 tykkäystä

Ei pitäisi tarkoittaa. Lääkeaine vaatii FDA:n (tai EMA:n tai vastaavan viranomaisen) myyntiluvan, jotta sitä voidaan myydä, ja tuo lupa vaatii onnistuneet kliiniset kokeet. Tuon Orphan Drug Designationin hyöty on pääasiassa verohelpotuksiin ja yksinoikeuteen liittyviä. Tästä, ja Fast Track Designationissa sekä Break Through Designationissa, on kyllä muita hyötyjä joilla esim. FDA:n lupaprosessia voidaan nopeuttaa.

Tuon BLA hakemuksen jätön jälkeen FDA:n päätös vienee yleensä kai noin 8kk näillä nopeutetun lupaprosessin statuksen saaneilla lääkeaineilla. Jos tuo hakemus päästään jättämään suunnitelman mukaan jo varhain 2025, voi parhaimmillaan myyntilupa olla kourassa jo jossain 25-26 taitteen paikkeilla. Näillä suunnitelmilla on kuitenin usein tapana venyä, joten ehkä 2026 olisi realistisempi arvio.

edit: Lisäksi kai osa noista nopeutetuista prosesseista vaatii sen, että lääkeaineelle on olemassa riittävä tuotantokapasiteetti. Markku mainitsi jossain noista aiemmista videoista, että he tuottavat Bexin AGC Biolla Köpiksessä Mammalian Manufacturing | Cell Culture Development | Biopharmaceutical. Tämä varmaan riitännee alkuun, ja isompi skaalaaminen voidaan varmaan myöhemmin toteuttaa isomman partnerin kanssa.

7 tykkäystä

Tähän vielä lisäksi että on hyvin epätodennäköistä että Faron ikinä myisi itse mitään markkinoille vaan ovat käytännössä pakotettuja ottamaan jakelijan, (big pharma) jotta saavat sen lääkkeen saataville kaikille markkinoille. Minkä vuoksi tätä lisensointi-juttua seurataan nyt silmä kovana.

Jos aikaisessa vaiheessa lisensoit, niin hinta voi olla satoja miljoonia, mutta jos on myyntilupa taskussa niin muutamat miljardit ei välttämättä riitä niinkuin 21b💸 immunomedics kauppa osoitti.

Ostivat käytännössä juuri myyntiluvan saaneen sagitutsumab govitekaanin, jonka tulokset ei olleet edes mitenkään poikkeuksellisen hyvät, vaan ainoastaan ok-hyvät.

Tossa siitä vielä heor-analyysi. Hyvät naiset ja herrat 21 miljardia dollaria!

8 tykkäystä

Tuossa 21 jaardissa on todennäköisesti myös hieman ‘platform’ lisää päällä. Gilead on tainnut ostaa tuon markkinahyväksynnän saaneen Trodelvyn lisäksi myös Immunomedicsin ADC teknologian. Ainakin sain se mielikuvan tämän uutisen perusteella, Gilead Sciences to Acquire Immunomedics.

Immunomedics is a leader in next-generation antibody-drug conjugate (ADC) technology, committed to help transform the lives of people with hard-to-treat cancers. The company’s proprietary ADC platform centers on using a novel linker that does not require an enzyme to release the payload to deliver an active drug inside the tumor cell and the tumor microenvironment, thereby producing a bystander effect.

Jos samaa teknologiaa voi hyödyntää monien uusien lääkkeiden kehittämiseen, on sen arvo isompi kuin vain hyväksytyt lääkkeet. Ja tietentkin tuo hyväksyntä todistaa, että teknologia toimii.

6 tykkäystä

Joo, ehkä vähän epäreilua hypetystä, otan takasin ton. :slight_smile: En pidä hinnoittelun puolesta muutenkaan hirveän hyvinä verrokkeina, koska noista vasta-aine-lääke-konjugaateista on maksettu ihan jäätävä hintoja 2019-2022, sanoisin että melkein pieni hype on ollut. Siinä ostettiin myös koko pipeline myös tolle trop2:lle, eikä vaan hyväksytty 3s linja tnbc-hoitoja.

En ole pitänyt mitään adc:ta omissa verrokkitaulukoissani mukana koska en näe että tällä hetkellä immunoterapiassa ois samanlaista hypeä käynnissä. Ennemminkin tuntuu siltä että immunoterapiassa tiedetään riskit epäonnistua ja ostokset tehdään jo validoituihin targetteihin.

Btw, toi immunomedics n. 5x hintavampi kun on myyntilupa verrattuna siihen mitä yksittäisestä adc:stä maksetaan phase 1b:n jälkeen.

Ja toki jenkkibiotechit hinnoitellaan ihan omalla kaavalla eurooppalaisiin verrattuna. Toi inmunomedics myytiin vain n. 2x kertoimella pörssihintaan nähden, eli oli aika kovaa jo valmiiksi hinnoiteltu.

3 tykkäystä
4 tykkäystä

Faronilta uutisia, ylimääräistä yhtiökokousta pukkaa.

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/faron-pharmaceuticals-oy-notice-faron-pharmaceuticals-ltds-extraordinary-general-meeting

Fjällskog hallitukseen, mutta mielenkiintoisempana Christine Roth myös.

Christine Roth, citizen of the United States, currently serves as an Executive Vice President for Bayer Pharmaceuticals’ Global Oncology Business Unit and a member of the board of directors of Vividion Therapeutics. She is independent of the Company and its significant shareholders

Merkittävässä roolissa Bayerilla

Ja kun googlailemaan innostuu niin ehkä tässä pientä foliohattua voisi jo sovitella

23 tykkäystä

Tarkempi kuva deckistä

Fischerin tarkalla testillä (two tailed) p-arvon laskentaa. Jos pidetään raja-arvona 5 % todennäköisyyttä, että sijoittajalle käy huonosti eli ryhmien välillä ei ole eroa, otoskoko vaikuttaa loogiselta. Stage 1 on 15 potilasta, jossa katsotaan, kuinka ennen kokeilematon kombo PD-1 ja Bex vaikuttavat, menikö immunisaatio överiksi tms. Jos ja kun ei mennyt, otetaan stage 2:ssa 40 potilasta lisää ja tutkaillaan ensisijassa hoitovasteita. Markun mukaan piti saada tuplattua vaste. Jotta staget voi yhdistää, pitäisi annoskohortteja olla vain yksi.

55 potilaasta SoC:lla tulee vasteet 20 %:lla eli 11 potilaalla. Markun tavoite on 40 % eli 22 potilaalla.
Päästään alle p=0,05

BEXMABissa BLA pivotaliin otetaan AML ja MDS kumpaankin 30 potilasta (sliden tieto) ja jos aiemmassa vaiheessa on jo ollut 10 potilasta kussakin annoskohortissa eli yhteensä tulee 40+40, minkä annoksen valitsevatkaan jatkoon. Kun vasteen saajien n putoaa, ei tilastollista merkitsevyyttä enää saavutetakaan n=40 otoksella.

MDS: SoC 10 %, Bex success bar 20 %.

Jos BEXMAB MDS ja AML otoskoko nostetaan sataan, alkaa olla lähellä ”vaadittua” p<0,05. Tämä selittäisi, miksi Markun haastiksessa oli n noussut
aiemmasta sliden n:stä?

P-arvo on tietenkin vain yksi tarkastelun kohde, mutta FDAkin sitä varmasti katsoo. Viimeistään tiukalla silmällä faasi 3:ssa. BLA:n saaminen on pirullisen byrokratian takana sekin.

”The p-value itself has been used to assess evidence for three hundred years and is intimately associated with the rise of the modern randomized clinical trial; the 0.05 significance level came with the p-value into the biomedical world from Fisher’s works on the subject. Adapted and re-assessed throughout the decades to meet the changing needs of FDA and respond to statistical and biomedical advances, this framework remains a cornerstone of U.S. pharmaceutical policy and looks poised to remain so for the foreseeable future.”

12 tykkäystä

Ohoh, Bayerilla taitaa olla toisesta osin turkulaisesta firmasta hyvät kokemukset eli Orionista, Nubeqa, sun muut turkulaisen Leiraksen kierukat.
Jos ei nyt häihin niin kihlajaisiin viittaa jo tämä. Jos ei kihlajaisiin niin riiusteluun nyt ainakin. Jos Bayer tähyilee syöpäfirmoja ja Faron tähyilee ostajaa, niin. Jos Faron tähyilee partnerointidiilejä, niin.

Onko kyseessä ”due diligence”, muu tiedonhankinta, suhteen rakennus? Mietin vaan, että miten noin korkeassa asemassa oleva muuten olisi pikkufirman (suhteessa Bayeriin) asioissa mukana?

Toinen juttu, TLDR: osakkeen arvo nousee vielä nykyisestä.

Käännettynä:
1. Optio-ohjelman tila: Osakeoptio-ohjelman tila on, että osakkeiden merkintäaika (subscription period) päättyy tällä hetkellä 30. syyskuuta 2023.
2. Ehdotus hallitukselta: Hallitus ehdottaa ylimääräisessä yhtiökokouksessa (EGM) päätettäväksi, että vuoden 2015 optio-ohjelman ehtoja muutetaan siten, että osakkeiden merkintäaikaa pidennetään kahdella (2) vuodella, eli syyskuuhun 30, 2025 saakka.
3. Kattavuus: Ehdotus koskee kaikkia vuoden 2015 optio-ohjelman osakkeita, kuten A-optioita, B-optioita, C-optioita ja D-optioita.
4. Tavoite: Hallitus uskoo, että ehdotettu muutos tekee optioista käyttökelpoisempia ja siten merkittävästi lisää toivottuja etuja yrityksen johdolle ja henkilöstölle.

Tämä ehdotus pyrkii antamaan yrityksen johdolle ja henkilöstölle lisää aikaa käyttää optioitaan ja hyötyä niistä, ja se odottaa saavansa yhtiön incentivointijärjestelmän käytettävyyden paranemaan.

Edit. Toinen board, jonka jäsen Christine Roth on, Vividion Therapeutics, jonka Bayer hankki BUSD 1.5 upfrontilla ja MUSD 500 milestoneilla.

20 tykkäystä

Aika bullish :cow:

Rochella olisi myös hyvä kannustin hankkia Bexi portfolioonsa. Atezolizumab (siis Rochen anti-PD-1L lääke) voi olla hyvä kandidaatti Bexcomboon.

Ja lainatakseni vielä pätkän tuosta Fierce Pharman jutusta:

Roth agreed that $5 billion to $10 billion would be a good value estimate for a midsize M&A transaction. But she also said she’s not “putting a ring fence around the dollar value.” The deal would likely come with a later-stage drug, she added.

edit: korjattu vääriä tietoja Rushimaton kommentin mukaan

edit 2: Atezolizumabia käytetään kai tällä hetkellä NSCLC:n hoitoon. Voisi olla tuolle Bexlungille myös hyvä kandidaatti. Ja eiko Markku sanonut joissain noissa edellisissä videoissa, että heillä olisi myös PD-L1 markkeri testaukset suunnitteillla tai meneillään? Muistanko aivan väärin?

6 tykkäystä

Pieni korjaus että Nivolumabi on BMS:n ja Atezolizumabi on Rochen. Molemmilla on insentiivi ostaa bex, ja molemmat hakee aktiivisesti kombinaatiokandidaatteja.

BMS:llä on vetoja tällä hetkellä ipi-nivo ja nivo-relatlimabi

kun taas Roche on tunnetusti testaamassa tigit-komboja. Pipelinet on myös täynnä lähinnä komboja jotka on kokonaan omassa omistuksessa.

6 tykkäystä

Näin käsitin minäkin, että PD-L1 markkeri on käytössä ja Aiforian kanssa oli yhteistyötä ja Aiforialla on jo kaupallisessakin käytössä. IFNg on ainoa Faronin markkereista, jota kellään ei ole valmiina testinä tarjota. CLEVERistä en tosin tiedä, tuskin sitäkään vielä…

BEXLUNG ”oli jo sovittu” pembron kanssa, ehkä kaupasta ostamalla eikä firmojen välisenä diilinä. Tosin siinä skipataan faasi 1, jonka vuoksi withdrawn. Edelleen herkullinen tilanne BEXCOMBOn suhteen, mikä siihen valitaan.

10 tykkäystä

Niin voisi sanoa että ehdotukset nimityksistä Faronin -hallitukseen vähentävät riskiä omalle sijoitukselle huomattavasti.

8 tykkäystä