Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Arjun Murthyn postaus

”Over the past 10 years, the ten largest biopharma companies grew their sales by ~$160B.”

Tämä laittaa big pharman nälkäiseksi, mutta varovaiseksi: ”As the industry navigates upcoming LOEs (patentit umpeutuu) on several key drugs, it must ensure that any M&A is done at reasonable valuations, because as history shows, growth for growth’s sake will result in subpar returns.”

Kirjoittaa mm. Humirasta. Kommentti: Humira (vasta-aine autoimmuunitauteihin, kuvassa Abbvie) on ollut lähes pembron (kuvassa Merck) tasolla myynnissä, mutta viime vuonna meni patentti, nyt 9 kopiota ja myynti puolittunut.

Bayer ei ole tolla kasvajien listalla. Se ei kieriskele rahoissa, vaan veloissa. Säästökuurilla, kuten Faron. Velkaa on 34,5 miljardia euroa. Monsanton hankinta…se on paljon muutakin kuin lääkefirma, siksi miettivät jakautumista.
Tarvitsisivat todella kipeästi gigamyyntilääkkeen ilman riskejä :upside_down_face:
Jos Faronista jotakin hankitaan, sitä ennen on Markun ja Juhon sukkien värikin tarkistettu moneen kertaan. Esim. hallituksen kokouksien yhteydessä.

10 tykkäystä

Eli Bayerille olis edullista pieni etumaksu ja sit etappimaksuja. Ja tietysti nopea peliliike ennen huutokauppaa.

5 tykkäystä

Toivottavasti Markulla ja Juholla ei oo ollu reikäiset tennissukat jalassa. Mut pitihän tällanenkin tieto tulla, et Bayern heikoissa varoissa. Mutkistaa varmasti neuvotteluja,

1 tykkäys

Laittaisin ehkä vähän jarruja spekulaatioihin liittyen Bayerniin. Mikäli yhtiöllä olisi jonkinlainen alustavakin sopimus mahdollisesta yrityskaupasta, minkä perusteella Roth on hallitukseen valittu, olisi siitä tullut tiedottaa pörssitiedotteella. Lisäksi mitään konkreettisia neuvottelujakaan tuskin voi olla vielä edes käynnissä muidenkaan tahojen kanssa (tai edes tarkempaa tietoa datasta), koska Jalkaset osallistuivat suunnattuun antiin (vrt. Case Hintikka).

Roth on luonnollisesti myös esteellinen kaikkiin Bayerniin liittyviin mahdollisiin neuvotteluavauksiin, eikä hän saa ilmaista Faronin liikesalaisuuksia Bayernille. Lisäksi ehkä tietyllä tapaa hänen asema saattaa jopa olla kiusallinen, mikäli neuvotteluja käytäisiin Faronin ja Bayernin kilpailijan kanssa (kilpailuoikeudessa kielletty tietojenvaihto). Ainakin varovainen pitää olla.

18 tykkäystä

Näitä on mielikuvituksen puitteissa oleva valikoima, miten voidaan toimia. Käteistä, osakevaihtoa, faaseihin perustuvia milestoneja, myyntilupaan perustuvaa milestonea, rojalteja, yksinoikeuksia voi jäädä alueellisesti. Trendi on kuitenkin selvä.

Faronille mieluisa arvoltaan olisi tämä:

Bristol-Myers Squibb ja Celgene: Vuonna 2019 Bristol-Myers Squibb ilmoitti ostavansa Celgene-yhtiön noin 74 miljardin dollarin kauppahinnalla. Tämä yritysosto on yksi lääketeollisuuden suurimmista ja se yhdisti kaksi syöpälääkkeiden kehityksessä johtavaa yhtiötä.

Celgenesta tuli kokonaan Bristol-Myers Squibb -yhtiön omistama tytäryhtiö. Fuusiosopimuksen ehtojen mukaisesti Celgenen osakkeenomistajat saivat jokaisesta osakkeestaan 1,00 osaketta Bristol-Myers Squibbin yleistä osaketta, 50,00 dollaria käteisenä ilman korkoa sekä yhden kaupankäynnin kohteena olevan Contingent Value Right (CVR)-oikeuden. CVR-oikeus oikeuttaa haltijan saamaan 9,00 dollarin käteismaksu, mikäli tietyt tulevat sääntelyvirstanpylväät saavutetaan. Celgenen yleiset osakkeet lakkasivat kaupankäynnin kohteena olemasta tämän päivän kaupankäynnin päättyessä.

Köyhempien versio: Pfizer osti Array BioPharman vuonna 2019 noin 11,4 miljardin dollarin kaupassa käteisellä. Array BioPharma oli keskittynyt syöpälääkkeiden kehittämiseen, ja kaupan myötä Pfizer sai käyttöönsä useita lupaavia lääkeaihioita.

Viime vuonna 2023 etumaksut ovat pienentyneet ja milestonet suurentuneet:

Merck maksaa Daiichi Sankyolle 4 miljardin dollarin etumaksun lisäksi 1,5 miljardia dollaria jatkuvina maksuina seuraavan 24 kuukauden aikana. Lisäksi Merck voi tehdä lisämaksuja enintään 16,5 miljardia dollaria tulevien myyntivirstanpylväiden saavuttamisen perusteella, mikä tekee yhteensä jopa 22 miljardia dollaria mahdollista kokonaiskorvausta.

Yhteistyö yhdistää Daiichi Sankyon osoittaman ADC-osaamisen ja DXd-teknologianMerckin syvään kokemukseen onkologiassa ja kliinisessä kehityksessä. Tavoitteena on edistää ja laajentaa ADC-lääkkeiden käyttöä potilaille useissa eri syöpätyypeissä.

Daiichi Sankyo ja Merck yhteiskehittävät ja yhteiskaupallistavat patritumab deruxtecanin, ifinatamab deruxtecanin ja raludotatug deruxtecaninmaailmanlaajuisesti, lukuun ottamatta Japania, jossa Daiichi Sankyo säilyttää yksinoikeudet.

Vuonna 2023 Nurix Therapeutics ja Seagen solmivat yhteistyösopimuksen uudenlaisen syöpälääkkeen kehittämiseksi. Nurix saa 60 miljoonan dollarin etumaksun ja sillä on mahdollisuus saada jopa noin 3,4 miljardia dollaria tutkimus-, kehitys-, sääntely- ja kaupallistamismilestone-maksuina useista ohjelmista. Lisäksi Nurix on oikeutettu keskikorkeisiin tai mataliin kaksinumeroisiin tiered-royaltyihin tulevista myynneistä, ja sillä on vaihtoehto Yhdysvaltojen voittojen jakamiseen ja yhteismarkkinointiin kahden yhteistyöstä syntyvän tuotteen osalta.

60 miljoonan dollarin etumaksun vastaanottamisen myötä Nurix odottaa, että sen olemassa olevat käteisvarat, käteisvastaavuudet ja markkinakelpoiset arvopaperit riittävät sen toimintojen rahoittamiseen toiseen vuosineljännekseen vuonna 2025

18 tykkäystä

Johan tänne tuli vireää keskustelua mahdollisista diileistä. :smiley:

Tässä on kiinnostavaa tuo sanoitus ”laukaisee”.

Faasi 2 ensiluenta: tulokset erinomaisia, niin voidaan unohtaa tämä paljon pelätty mega-anti, saadaan upfront ja mahdolliset bonukset päälle. Tällä haaveella mä jatkan tästä. :sunglasses:

5 tykkäystä

Hyvä täsmennys. Hallituksen jäsenet kuuluvat sisäpiiriin. Siten sisäpiirikauppasäännöt koskevat Markkua hallituksen jäsenenä ja ex-toimarina ja Rothia hallituksen jäsenenä.

Markku tiedotti (ks. maaliskuun decki), että partnereiden bidding alkaa touko-kesäkuun vaihteessa, kun 20 faasi 2 potilasta on luettu ja kestää tarvittaessa loppuvuoteen 2024 lopullisen faasi 2 luennan ylikin tähtäimenä globaali partnership deal. Data roomista aiemmin jo puhuttiin, siinä olisi kaikki tieto Faronista kaikkien huutajien nähtävänä.

Rothin asema hallituksessa voisi olla nimenomaan vain rakkaudesta lajiin, hänhän tunteellisessa postauksessaan kertoi omistautuvansa mm. äitinsä syöpäkokemusten vuoksi tutkimukselle, jossa vähemmän haitallista syöpähoitoa (Bex voisi olla sellainen) edistetään. Hänen asemansa vuoksi Bayer olisi jopa jäävätty pois biddaamisesta. ELLEI sitten se tieto, joka hallituksella on, ole tehty biddaamisessa julkiseksi kaikkien saatavilla olevaksi. Jos due diligenceen kuuluu myös hiljainen mutu-tieto eli se sukkien värivalinta, ei siitä saane kiinni ketään. Välistä vetäminen siten, että jo olisi alustavasti jotakin sovittu Bayerin ja Faronin välillä, kuulostaisi juridisesti vaikealta tällä kuviolla ja huutokaupassa ei kannata yhteen ainoaan tarjoukseen muutenkaan tyytyä.

15 tykkäystä

Toihan kuulostaa vielä paremmalta jos Roth on tosiaan Faronin osaamisen ja tuloksien takia hallituksessa. Varmasti hänelle olisi useampikin hallituspaikka auki jos niitä haluaisi tehdä. Hyvä pöhinä tästä alkaa joka tapauksessa, jos ja kun nuo Faasi 2 tulokset ovat kunnollisia.

3 tykkäystä

Nyt ottaa jo vähän liikaa kierroksia, jäitä hattuun. :grin: Ei näitä kukaan ilmaiseksi tee. Rothin rooli aukeaa joskus myöhemmin, mutta kyllä mun mielestä kaikki viittaa Bayeriin. Se että Bayer on veloissa ei sinällään ole mitään merkitystä. Faron on myyntitilanteessa kaikille saman hintainen.

3 tykkäystä

Lontoosta:

Novartis talking about their bolt on M&A strategy.

Recently read they have abandoned their hemo phase 3 drug.

Sitting duck here guys with Gilead’s 47 failure, Abbvie having a bad sae profile and Novartis potentially out of the game. Soooo cheap. Looking perkier in Helsinki today too…

https://x.com/bmhltd/status/1782674333631959408?s=46

4 tykkäystä

Jos muilla menee vähän huonommin kuin faronilla tutkimuksissa, on ihan loogista että kurssi nousee. Juhohan viimeisimmässä tiedotustilaisuuksessa mainitsi näistä kilpailijoiden ongelmista. Hyvä näin ja tässähän on vasta alkusoitto tehty.

2 tykkäystä

Kura (se 1,5 miljardin mcapin USD:n ”verrokki”) sai eilen FDA:lta Breakthrough statuksen tiettyyn mutaatioon R/R AML:ssä, NPM1. Sitä ilmenee 20-30 %:lla kaikiista AML-tapauksista. https://ir.kuraoncology.com/news-releases/news-release-details/kura-oncology-receives-breakthrough-therapy-designation

”clinical activity with 45% ORR (35% CR rate) and lack of myelosuppression, with maintained count recovery in heavily pretreated R/R NPM1-m AML”

Tämä siis potilasjoukosta, joka on vain 20-30 % siitä, mihin Bexillä tähdätään. Tutkimus on faasi 1/2.

Onko Kura kilpailija? On ja ei. Jos ilmenee, että Clever-1 positiivisia blasteja on kaikissa eri mutaatioissa, Bex voi tulla lisälääkkeeksi myös näille tiettyihin mutaatioihin tarkoitetuille hoidoille. Pitäisi vain osoittaa, että lisälääke eli add-on tehoa on. Lisää trialeja, lisää leveitä hartioita…jos Bex joutuu kilpasille yksin näiden tarkkuuslääkkeiden kanssa AML:ssä ja siinä tietyssä mutaatiossa, voi olla tiukkaa. KOMET-001 tutkimukseen tossa viitataan. Se ehti jo olla FDA:n pysäyttämä turvallisuusseikkojen vuoksi, mutta ilmeisesti hyvin edistynyt. Kesällä tuloksia?

Hekin luulevat, että faasi 2 voi olla registration enabling :man_superhero:?!

14 tykkäystä

FARON CORPORATE DECK APRIL 2024:

8 tykkäystä

Viimeisimmästä tiedotteesta lainaus:

Alustavat tiedot meneillään olevasta BEXMAB-tutkimuksen vaiheen 2 osasta , jossa arvioitiin beksmarilimabin turvallisuutta ja tehoa yhdistettynä normaalihoitoon (SoC) potilailla, joilla on hypometyloiville aineille (HMA) refraktiivinen tai uusiutunut myelodysplastinen oireyhtymä (MDS) julkistetaan 20. toukokuuta 2024 alkavalla viikolla. Nämä luetut tiedot ovat tärkeitä meneillään oleville kumppanuuskeskusteluille ja tuleville suurille alan tapahtumille, joihin Faron osallistuu, mukaan lukien American Society for Clinical Oncology (ASCO) vuosikokous ja Bio International Convention , joka järjestetään kesäkuussa 2024.

Ottaen huomioon kokeilun vaiheen 1 osassa jo nähdyt lupaavat tiedot HMA-epäonnistuneiden MDS-potilaiden joukossa, joilla ei ole hyväksyttyjä hoitovaihtoehtoja, Yhtiö aikoo ottaa yhteyttä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastoon (FDA) suunniteltua aikaisemmin tänä vuonna ja pyytää Sen rekisteröintitutkimussuunnitelmaa koskeva tieteellinen neuvontakokous koordinoidakseen ja viimeistelläkseen suunnitelmia, jotka voivat johtaa markkinoille saattamista koskevaan hyväksyntää.

8 tykkäystä

Ei uutta deckissä, mutta nuuskitaan pilkkuja:

Huhtikuun deckistä on poistettu jokunen slide, jossa on 1 mg/kg annosdataa ja biokemiaa, ok, järkevää.

On nostettu esiin uutena BEXMAB-showsta tämä, liittynee vahvasti tuleviin steppeihin:

Sen sijaan on poistettu 12 kk road map, voi liittyä uusimpaan tiedotteeseenkin, ja toisaalta siinä oli talous per 21.2.24 sadan tonnin tarkkuudella, ennen siltarahoituituksia, ennen Markun talouskuuria ja sen ajan antitarve-ennusteella, joten ok, uusi varmaan saadaan vähintään verbaalisesti kuukauden päästä, monimuuttujainen, alla siis deckistä poistettu slide muistin virkistykseksi (unohda se siis):

3 tykkäystä

Deckissä näköjään Matins on myös merkitty faasin 2 osalta “Completed”. Sehän oli jossain välissä “palautettu” faasin 2 puoliväliin (sellaisena se muuten edelleen on Faronin sivuilla pipelinessa). Johtokunnassa taas ovat deckissä edelleen mukana Armstrong ja Ostrowski, jotka on Faronin sivuilla poistettu.

2 tykkäystä

Sitten lisää hämmennystä aiheuttamaan muutenkin vaikeassa asiassa:

HR-MDS:ssä vastekriteerit muuttuivat 2023. Mm. mCR on kokonaan poistettu ja jaettu alatyyppeihin ja CR-kriteerejä muutettu hiukan, mm. Hb 100 riittää, ennen 110. Faronin slideissä noi mCR tietenkin vielä ovat. BEXMAB alkoi 2022 eli ennen uusia kriteerejä.

Asia tuli vastaan nyt käytännössä, kun ”kilpailija”, BMS:n ja Abbvien rahoituksella, päivitti clinical trialsiin tutkimussuunnitelmansa ”Oral Azacitidine Combined With Venetoclax in Previously Untreated Higher-risk Myelodysplastic Syndromes”, se josta BEXMAB-updatessa puhuttiin, alkoi vuosi sitten ja nyt ilmoittikin vaihtavansa uusiin tuloskriteereihin. Tuo on ensilinjan MDS, mutta kriteerit ovat tietty samat.

Jatkossa on siis joko muutettava kaikki aiemmat tulokset uusiin kriteereihin, että tuloksia voi verrata tai kaikki uudet pitäisi raportoida myös vanhoilla kriteereillä, menee vaikeaksi, good luck FDA ja kaikki muutkin.

Joitakin poimintoja:

Aiemmin ei ollut ORR määritelty, nyt ORR = CR (or CR equivalent)+ PR + CRL + CRh + HI

Aiemmin epäilin, että HI eli pelkkä veriarvojen paraneminen ei olisi yksin kovin mahtavaa FDA:n mielestä, mutta kirjoittavat survivalin paranevan, eli luuytimen laatu paranee, vaikka blastit jäävät…siis toimisi kuitenkin markkerina eliniän pitenemisestä.

20 tykkäystä

Tuossa kuvassa HI kriteerinä on vasteen kesto >16 weeks. En tiedä onko tämä muuttunut aiemmasta. Joka tapauksessa Faronin HI-potilaat eivät näin ollen tuota kriteeriä vielä täyttäisi, ja siten ollen heitä ei laskettaisi ORR% mukaan… :thinking:

5 tykkäystä

Joo, IWG2018 kriteereissä se oli 2 kk ja noissa 2023 kriteereissä 4 kk.

Faasi 1 alkoi ennen BMS+Abbvie trialia, joten vaihe-ero ei haitanne, jos päittäin joskus verrataan. Ja sehän on ensilinjaa, jota Faronilla on vain muutamia, koska nyt on HMA-MDS.

M.D. Andersonin sponssaama HMA-MDS trial päivittyi eilen myös. He jatkavat vanhalla 2 kk:n eli 8 viikon kriteerillä, Faronkaan tuskin kesken trialin luennan vaihtaa kriteeristöä, Juholta tätäkin toki voi kysyä.

BEXMABin 8 potilaan raportoiduista ORR:stä 2 oli tota hematological improvementia. On toukokuun lopun 2 kk kestävän vasteen kriteeri tiukka sekin eli muiden vasteiden on oltava tosi hyviä faasi 2:ssa. Ehkä mennään faasi 1 luennatkin edellä vielä tässä vaiheessa.

5 tykkäystä