Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Hyvä, kun hän mainitsi TS:n jutun olevan maksumuurin. :slight_smile: :+1:

Juttuja voi referoida omin sanoin, mutta rajansa kaikella siinäkin ettei koko jutun sisältö rupea kertomaan. :slight_smile:

2 tykkäystä

Tilasin kuukaudeksi: kopioin pienen pätkän tekstistä. Omasta mielestäni tärkeimmäin.

Keväällä ollut akuutti kriisi on takana ja yhtiöllä on käynnissä neuvottelut kliinisten tutkimusten toisen vaiheen (faasi2) rahoituksesta.

Myynnistä oli kanssa juttua. Ei ole saatu vielä tarpeeksi hyvää tarjousta. Vuosien varrella tarjouksia on tullut.

11 tykkäystä

Toinen tärkeä poiminta:

Tuotetaan faasi2:n data, tehdään hyvä diili ja pyritään pitämään mahdollisimman paljon omistusta ja vaurautta Suomessa, Jalkanen sanoo.

11 tykkäystä

3 poiminta:

Lääkekehitys on eräänlaista kullan etsintään. Onnistuessaan tuotot ovat ruhtinaallisia, mutta toisaalta riskit ovat isot.

– Nyt näyttää siltä, että on osuttu suoneen, Jalkanen uskoo.

11 tykkäystä

Alkaa kuulostamaan siltä, että tässä ollaan aika pienellä riskillä kiinni. Jos ei tule moninkertaistumista, niin huonoimmassa skenaariossa saa omansa pois. Tuo ”Rahasta tämä ei jää kiinni” alleviivaa mun mielestä sitä, että vaikka olikin tämä rahoitushäiriö, jota en suostunut rahoituskriisiksi kutsumaan, vaan rahoitushäiriköksi. Niin se, ettei olla jouduttu ottamaan mitä tahansa kallista rahaa kassan pitämiseen hengissä kielii vain siitä, että vaihtoehtojakin on. Kuukausi on pitkä aika odotella tuloksia, vaikka melkein vuosi sitten olinkin valmistautunut odottamaan Q4/24.

5 tykkäystä

YouTubesta löytyy 3 vuotta vanha haastattelu Juhosta. Siinä hän tuo esille tuota Suomikytköstä. Löytyy nimellä Juho Jalkanen. En saanut linkkiä kopioitua tähän.

2 tykkäystä

Olen sen aikaisemminkin tänne maininnut, ettei Jalkasten suvun suurin motiivi enää ole raha. He tekevät tätä ihan muista intresseistä.

4 tykkäystä

Onko tuo sitten hyvä vai huono asia (pien)sijoittajan kannalta, jokainen arvioinee tahollaan

6 tykkäystä

Totta tuokin. Näin oli turun sanomissa:

Meillä on iso fanijoukko yli 11 000 suomalaista osakasta, Jalkanen sanoo.

Hän lupaa tehdä kaikkensa, että yhtiöön uskovat sijoittajat saavat palkintonsa uskollisuudestaan.

7 tykkäystä

Olisihan se upeaa, että tulisi yritysjärjestely, mistä Suomi ja suomalaiset hyötyisivät. Seuraava suomalainen kultamuna, kuten Juho totesi. Suomalainen lääke monen syöpätyypin perushoidoksi. Pitkäkestoista tuottoa sijoittajille.

5 tykkäystä

Uutta oli se, että tarjouksia on jo tullut useampia. Juho haastatteluissa useasti kertonut että tehdään Suomalaisista rikkaampia. Hieman kummastutti, mutta jos markkina arvo nyt 100M ja tarjoukset olleet tämän yli niin helppo yhtyä ja nykyisellä kurssilla pieniriskinen sijoitus.

Nyt aika on rahaa, jos faasi 2 tulokset hyviä. Mitä kauemmin tuloksia kerätään, tehdään uusia avauksia ja kilpailijat keskeyttävät niin arvo vaan nousee. Odotan mielellään 2025 loppuun rauhassa ja tarvittaessa pitempäänkin.

2 tykkäystä

Odota sinä vaan. Meitä on vaan niin paljon, jotka ovat jo odottaneet vuosia. Meiltä loppuu aika!

6 tykkäystä

Enpä tiennytkään, että ostotarjouksia on tullut. Olen luullut, että ne ovat aina julkista tietoa, josta tiedotetaan pörssitiedotteella.

5 tykkäystä

Tuosta olen samaa mieltä, mutta kyllä Jalkasen suvun motiivina on myös raha.

Jalkasen suvulla on yli 5 miljoonaa osaketta, joista tulee valtava tili, mikäli yhtiö myydään jonain päivänä hyvään hintaa ja lisäksi osakeoptiot päälle.

Sekin jo kertoo rahan olevan motiivina, mikäli tarjouksia on jo tullut, mutta niitä ei ole esitetty edelleen julkisesti osakkeenomistajille. Hinta ei kaiketi ole ollut silloin vielä tarpeeksi kova.

5 tykkäystä

Tämäkin on mahdollista, että joudutaan odottamaan vielä 2025 loppuun tai pidempäänkin. Nyt kun keskitytään vain resursseista johtuen vain standardihoidoissa epäonnnistuneisiin, niin tällä ei välttämättä saada vielä niin suurta ostotarjousta, että (käytänössä suurimmat omistajat) se hyväksyttäisiin.

Nyt kun Azan patentti on ummessa, niin todellinen kultasuoni olisi olla frontlinessa. Azan patentin umpeutumisesta johtuen Aza+Bex on käytännössä kombona uusi lääke jonka oikeudet omistaa Faron. Jotta frontlineen päästään, niin pitää järjestää uudet faasit, potilaat yms. Tällöin puhutaan sellaisista rahoista, että partnerointi on käytännössä ainoa vaihtoehto sekä rahan että testihoitojen läpivientien puolesta. Näinhän Markku on sanonut, ensin HMA failed ja sitten voidaan katsoa muuta kun Kontro intoili jo etulinjaan menosta.

JOS faasi 2 saadaan erinomaiset tulokset, niin se laukaisee parteroinnin (tämäkin on tehty selväksi). Millaista diiliä sitten voisi odottaa. Jos luotetaan Bexiin ja sen toimivuuteen ensilinjassa 100 %, niin siinä tapauksessa järkevintä olisi ottaa sen verran upfrontia + milestonesit, että saadaan Bex ensilinjaan standardihoidoksi, se vie mitä lie vuoden tai kaks extraa.

Toinen vaihtoehto on myydä käytännössä kaikki nyt faasi 2 saaduin tuloksin joka on kokonaissummaltaan tottakai pienempi, koska ei ole näyttöä muusta kuin standardihoidoissa epäonnistuneista.

Kyllä mun pitää omistajana kallistua tuon ensimmäisen vaihtoehdon puoleen. Mutta ne jotka haluaa tällä rahastaa jo aikaisemmin, niin heillekin on hyviä uutisia luvassa. Jos tuo ensimmäinen skenaario toteutuu, niin kurssi on jotain ihan muuta kuin 1,6 €/kpl ja rahastuksen voi näin ollen tehdä heti partneroinnin jälkeen.

6 tykkäystä

Ja tähän lisänä se, että he eivät sitä yksin päätä mihin tässä mennään. Suurimmat osakkeenomistajat päättää, niin se vain menee. Markku on 3 % omistusosuudellaan vasta 6. suurin omistaja.

2 tykkäystä

Olisivatko olleet suullisia tunnusteluja mahdollisen ostajan puolelta? Vaikka Faronin corporate governance ei ole rahoitussotkun perusteella huippuluokkaa, niin en usko että olisivat kirjallisia tarjouksia ohittaneet tiedottamatta asiasta.

4 tykkäystä

Emme halua rahastaa liian aikaisin, mutta nyt kannattaisi ottaa jotain sisään, sillä on odotettu jo yli 10 vuotta ja eletään osakkeita myymällä.

1 tykkäys

100 suurimmalla omistajalla on 87 prosenttia osakkeista. Näin olin katsovinani faronin sivuilta. Tolla porukalla pystytään ainakin päättämään.

1 tykkäys