Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Eikös tuon lainan ehtona aikaisemmin ollut minimikassa + varat toiminnan pyörittämiseen 3 kk ajan? Nyt muotoiltu uudestaan minimikassa + 10 miljoonaa euroa lisää rahaa. En kyllä osaa sanoa miksi tai miten tämä on IPF/Faronille nyt parempi diili tai mitä tuolla haetaan.

2 tykkäystä

“As part of the Waiver the minimum cash covenant will be lowered to EUR 4.5 million until 30 April 2024 and thereafter it returns to the previously agreed level. In accordance with the Waiver,”

Noh ajettiin sitten tähänkin miinaan sivuosuma näköjään. En nyt tiedä mitä positiivista tästä tilanteesta voi sanoa ku lainoittaja voi tolleen tehä iltalypsyjä.

4 tykkäystä

Osaako kukaan selittää tätä IPF kuviota. Miksi IPF:lle annetaan 500000€ edestä uusia warrantteja yms. nyt?

Itse ajattelen tämän näin:

Tiedotteen mukaan Faronin rahat riittää Q3 alkuun eli 2 kuukautta. Mutta tähän ei päästä ilman, että IPF lahjotaan lieventämään 6M€ käteisvaatimusta joka tuli taas tälle päivämäärälle voimaan. Lunnasrahaa menee 0,5M€ ja reilu kuukausi aikaa saada 10M€ lisää kassaan tai…

Edit: ” IPF will receive a waiver fee ” Ja paljonkohan tällä on hintaa?

2 tykkäystä

Ehkä nuo lunnasrahat kannattaa maksaa. Saadaan faasi 2 luettua ja järjestettyä anti/partnerointi kesäkuun aikana.

4 tykkäystä

Joo, pakko on sopia lainoittajan kanssa jos/kun kassa olisi vajonnut alle vaaditun 6M€ tason ennen tulosten luentaa.

Eipähän tarvi kauaa enää jännittää. Se on muutama viikko ja hyvät faasi 2 tulokset tai game over.

3 tykkäystä

Kaikki viestit, mitä Faronin taholta on tullut, tai mitä rivien välistä on voinut lukea, viittaa siihen, että hyvää tulosta on tulossa. Riittääkö mihin, jää nähtäväksi, mutta uskaltaisin veikata, että “game overista” turha puhua faasi2:n luennan jälkeen.

8 tykkäystä

Minä ymmärrän sen niin että halutaan markkinoille tulokset lääkkeestä(hyvät), jotta saadaan kurssi ylös. Toi ipf:n 500k on korko, että he alentaa vakuusvaatimuksiaan. 10miljoonan antiin kuitenkin on isompi merkitys faronin hyvällä kurssilla. Vakuus tulee olemaan annin jälkeen toi 6miljoonaa ja se voi olla osakkeina yhtiöllä. Rahaa tossa ei varsinaisesti vaadittu. Tämän on laskettu riittävän faasi 2 läpi viemiseksi.

4 tykkäystä

Osakaslista on päivittynyt. Ihan mukavaa katseltavaa.

6 tykkäystä

Kovasti nyt odotetaan 20.5. Alkavalla viikolla tulevaa ph2 alustavaa dataa.

Vasteiden kestosta ja elinajasta ei tietenkään voida sanoa vielä mitään.

Lähinnä kiinnostaa mikä on ORR%, joka aiemmin 87,5% HI eri muodoissaan mukaanluettuna

Kaikki sen alle olisi pettymys.

Noista kovenanttien tarkasti muuttuvista päivämääristä ja kassavaatimuksista + tuloillaan olevasta ph2 datasta yhdistelen ja laskeskelen niin että tässä ollaan hahmoteltu 15-20m€ (josta takaajille/merkintäsitoumuksen antajille 10m€) suuruusluokkaa olevaa antia jossa järjestelykulujen osuus on 0,5-1m€. Annista ilmoitettaneen viikon sisään ph2 tuloksien jälkeen

9 tykkäystä

Samaa mieltä. Rivien välissä lukee, että Bex-trialin tulokset ovat jatkuneet hyvinä keväällä. Päivämääriä on lyöty lukkoon joka tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kohtuullisen hyvät takeet ovat olemassa vaaditun 10M +/- jotain rahoituksen saamiselle. Niinikään IPF:n kanssa nyt sovitulle järjestelylle on asetettu takaraja.

Hyvältä näyttää.

5 tykkäystä

Tästä olen samaa mieltä, mutta mahdolliset (esi)sopimukset esim. nykyisten suuromistajien kanssa ovat tod. näk. ehdollisia hyvän datan kanssa. Jos data ei ole tarpeeksi hyvään,niin vaikea on nähdä valoisaa tulevaisuutta firmalle.

Uskon itsekin että data on tarpeeksi hyvää, mutta eihän tästä varmuutta ole vaikka kuinka rivien välistä tulkkaa. Lisäksi luulen, että potilaita ei ole vielä kovin paljon jotka on saaneet tarvittavan 2 - 3 hoitokertaa. Joten vasteprosentit pitää olla tosi korkeat, koska N on pieni, että väliluennasta voi vetää tilastollisia johtopäätöksiä tehosta.

11 tykkäystä

Mulla tuli sama tunne, että tässä venytetään hetkeä jolloin anti pitää tehdä. Luulen lisäksi että vaikka faasi2 tulokset tärkeitä, niin faasi1 potilaiden vointi myös tärkeää. Jos nämä potilaat edelleen elossa ja hyvinvoivia niin antaa osviittaa siihen miten hyvä ja pitkäaikainen vaikutus lääkkeellä on.

7 tykkäystä

Faasi 1 osalta nimenomaan sitä elossaoloa edelleen seurataan ja aika tavalla herkeämättä!

1 tykkäys

Jep… Ja tämähän on fakta jonka Faronin johto itse tietää… Selittää luottamusta tutkimukseen.

5 tykkäystä

Lisättäköön tähän, että se on lääkkeen tärkein mittari. Elämänlaatu tietysti siinä ohessa, mutta sitä on vaikeampi mitata.

3 tykkäystä

Haluisin tähän lisätä sen jos isot ois halunnut rahastaa niin, se ois ollu mahdollista. Jos tarjouksia on jo tullut aikaisemmin tuskin ne on ollut alle pörssikurssin. Itse ainakin lisäilen osakkeita sen 10 pinnaa per kuukausi.

6 tykkäystä

Mikä on riittävän hyvä IPF:lle? Markkinoille? FDA:lle? Partnerointiin?

SoC ORR eli vasteet standardihoidolla ovat 10 % ja Faron on toivonut vähintään tuplaavansa sen eli 20 % oli ainakin aiemmin heidän minimitavoitteensa, success bar. Juho äskettäin laukoi, että 50 % voisi riittää laittamaan vauhtia FDA:n päätöksiin.
Sittemmin venetoklaksin yhdistäminen azaan on tuottanut ORR 40 %, mutta sekin on faasi 1 tulos, ei mikään SoC-tulos. Elossaolon mediaani oli siinä 12,6 kk. Jälkeenpäin tehtyjen analyysien mukaan yhdessä vuoden 2020 artikkelissa vene+aza ORR 44 % (CR+mCR).

Noista luvuista päätellen, jos BEXMABissa päästään 50 % vasteisiin, on se kova juttu ja pitäisi riittää kenelle tahansa em. listassa. Jos päästään jatkossa esim. venen kanssa vasteissa tasoihin ja lähelle OS:ssä, on se Bexille etu vähäisempien haittojen vuoksi. Vene+aza faasi 2 tuloksia yhä odotetaan.

Faronin viimeisen tiedotteen mukaan FDA:ta lähestytään nopeutetusti faasi 1 hyvien tulosten vuoksi. Jos päästään Bex+azalla faasi 2:ssakin yli 50 % vasteisiin, täytyy pitää huivista kiinni. Jos vielä survivalkin alkaa näyttää hyvältä, täytyy peruukkikin liimata tukevammin päähän.

Pitää muistaa kuitenkin, että jos faasi 2 toukokuun lopun read outissa potilaita on vasta 5-10, yhden potilaan esim. satunnainen tilanne heiluttaa vielä koko faasin tulosta 10-20 %. Ja pelkkä veriarvojen paraneminen voi viedä sen 2 kk seuranta-ajan eli ekasta read outista voi tulokset yhä parantua ajan myötä. Ja survival-tuloksien saaminen faasi 2:sta vie aikaa eli siinä nojataan vielä faasi 1:een (Juho, FDA, faasi 1 = :bulb:)

20 tykkäystä

Silmäilin pikaisesti tuon Venetoclax-artikkelin läpi ja päällimmäinen huomio oli Vene-hoitojen haittavaikutukset. Vene+Aza-yhdistelmähoidoilla on saavutettu noin puolen vuoden keskimääräinen elinajan pidennys, mutta jos sen puolen vuoden “lisäajan” puitteissa kärsit väsymyksestä, huonovointisuudesta ym, niin en ainakaan itse suuresti innostuisi moisesta. Koska Bex on ainakin toistaiseksi todettu hyvin siedetyksi ilman merkittäviä haittavaikutuksia, on sillä tässä merkittävä etu Vene-hoitoihin verrattuna. Vasteissa ja elinajan pidennyksessä kuitenkin vene-hoitojen tasolle, mielummin yli, olisi päästävä.

11 tykkäystä

Pitää myös muistaa, että mikään lääke ei paranna tuota tautia toistaiseksi.

Jos Vene+Aza yhdistelmästä jotain hyötyä aikanaan saataisiin, niin senkin teho loppuu nopeasti.

Kysymys olisi tällöin ennemminkin siitä annetaanko Aza+Bex ennen Aza+venetoklaksia vaiko vasta sen jälkeen.

En näe mitään kilpailuasetelmaa tuossa vaan kumpikin voivat olla täydentäviä hoitoja jossain vaiheessa sairauden kulkua.

6 tykkäystä

Faron Pharmaceuticals’ new CEO Dr Juho Jalkanen sets bold vision for 2024 | AIM:FARN (proactiveinvestors.co.uk)

18 tykkäystä