Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Useita kiinnostavia huomioita…

Juhon mukaan on hyvää kirjallisuutta siitä, että ORR% toimii surrogaattina mOS. Tämä liittyy olennaisesti Accelerated Approvaliin josta haaveilevat.

Olisi kiinnostavaa tietää, mihin hän tällä viittaa. Onko tällaista kirjallisuutta todella nimenomaan HMA-failed MDS potilaista?

Sen verran pengoin asiaa, että

Tässä meta-analyysissä HR MDS potilaiden ORR ja mOS välillä korrelaatio oli kuitenkin vain heikko, 0,239 ja selitysaste siten 5,7%…

Kirjoittajien mukaan surrogaattia mOS:lle on vaikeaa nykytiedolla määritellä.

Kiitos analyytikolle haastattelusta!

11 tykkäystä

Olipa selkeä ja kiintoisa keskustelu. Kiitos Antti ja Juho. Saatiin hyvät suuntaviivat jatkoon. Tällaista tiedottamista lisää. Tällä foorumilla paljon puhututtanut kassan ylitys ei kuitenkaan selvinnyt. Antti ei varmaankaan halunnut viedä keskustelua enää siihen suuntaan. Se onkin historiaa. Tahra Faronin historiassa ja jääkööt unohduksiin. Sitten lopuksi puhuttiin ,että resursseja tarvitaan infraan, että FDA:lle voidaan näyttää, että lääkettä saadaan riittävästi tuotettua( oleellista myös myyntiluvan saamiseksi). Mistä nämä rahat vai onkohan tarkoitus siinä vaiheessa olla jo partneroitunut. Jäi mietityttämään tämä asia, mutta se selviää varmaan aikanaan. Onnea ja menestystä Juholle uuteen pestiin!

11 tykkäystä

Hyvä haastattelu ja selkeä roadmap. Ainoastaan jos haluaa jotain negatiivista sanoa, niin roadmap mihin? Seuraavan kerran voisi kysellä potentiaalista, että mihin tähdätään. Ehkä se oli tällä kertaa turhan selkeä - HMA-failed MDS. Myös MATINS jne, mutta kiitokset hyvästä haastattelusta!

Mikä erityisesti ilahdutti, niin ei se ole mun härkämielikuvitusta, että partnerointi on mahdollista myös väliluennassa, tosin oon sitä sanonut, että niin pitkälle omin avuin kuin mahdollista, koska sillon yritysarvoa on saatu rakennettua eniten ja se näkyy isompana tuottona omistajille.

9 tykkäystä

Eikö lähtökohtaisesti faasi 2 tutkimustulokset pitäisi olla bexmarilimabilla hyviä. Paremmat annoskoot, valittu paras linja syövistä ja tieto muutenkin kasvanut tutkimusten edetessä. Rahoituksen järjestäminen vanhojen osakkeiden omistajien kannalta kiinnostaa minua. Tällä hetkellä kaikki vaihtoehdot ovat auki ja oma veikkaukseni on, että noista vaihtoehdoista tulee yhdistelmä rahan keräämiseen. Toivon mahdollisimman paljon ei dilutoivaa rahoitusta, vaikka isommalla korolla loppusuoralla.

En tiedä muiden ajatuksia, mutta hemmetti tästähän voi tulla Faronin puheiden mukaan rahaa jo faasi 2 tutkimuksen aikana tai lopussa. Omassa riskianalyysissä tämä alkaa näyttää jo coinflippiä paremmalta. Juho kyllä puhuu kansantajuisemmin kuin Markku.

Reilu pariviikkoa ensiluentaan ja itsellä kyllä jännitys on kasvanut maksimaaliseen tilaan Markun sanoin. Kurssi ainakin on kiittänyt tiedottamisesta ja suunnitelmien kertomisesta. Hyvä tästä vielä tulee!

5 tykkäystä

Uutisia verisyöpätutkimuksista
Uproleselan
Epäonnistui phase 3 tutkimuksessaan. mOS oli niukasti parempi, muttei merkittävä. Lääkettä kehitettiin r/r AMLään. Ennestään jo halvan näköinen osake -80%

8 tykkäystä

Ei toi kovin hyvältä lääkkeeltä näytä jos 3 viikkoa elinikää tuli lisää. Tiedä sitten kuinka paha myrkky oli vielä potilaille vaikutukseltaan? Latuja tulee lisää bexille.

4 tykkäystä

Ei kai pahempia haittoja. Jostain syystä faasi1-2 data näytti hyvältä, vähintäänkin lupaavalta.
https://ashpublications.org/blood/article/139/8/1135/476977/Phase-1-2-study-of-uproleselan-added-to

Eli näytti hyvältä vrt. Historiallisiin aineistoihin. Nyt kuitenkin kontrolloidussa tutkimuksessa kontrolliryhmä eli ”liian pitkään”.

Nää on näitä… biotech on vaikea ala, ja verisyövät erityisesti :cold_face:

7 tykkäystä

Mitä nyt äkkiseltään katoin vasteet oli vajaa 20 prossaa kasvanut. Os ei yhtään faasi 2 :ssa. Vai ymmärsinkö jotain väärin ? Vähän paremmat luvut verrattuna standardi hoitoon?oliko toi 8 kuukautta historiallinen elinikä?

1 tykkäys

CR/CRi oli 20%-yks parempi ja mOS +2,8-4,8kk vrt historiallinen data

3 tykkäystä

Toi on hyvä esimerkki siitä miksi omasta mielestäni on osakkeenomistajien arvon maksimointia myydä oikeudet faasi 2 jälkeen jos data on erittäin hyvää edelleen ja tulee edes kelvollinen diili. Se että odottaa kaksi vuotta lisää ja ottaa kuitenkin historialliseen dataan peilaten tilastollisesti 50% riskin epäonnistua niin ei perustele riski ottoa vaikka toki palkkiokin olisi merkittävä.

Niinhän toki Jalkanen Jr. sanoikin että faasi 2 ja sit partneroidutaan, mutta näkisin että sitten kannattaa ennemmin myydä kuin lisensoida.

Edit. Tottakai riippuu diilistä, mutta noin niinkuin yleisesti ottaen tarkoitan että kannattaa hyväksyä vähän pienempi tukko riihikuivaa kuin ehdollinen jättidiili, joka on sidottu faasi 3 onnistumiseen ja myyntilupaan.

9 tykkäystä

Juho sanoi tossa inderesin haastattelussa, että yleensä iso pharma on ostoksilla 2 faasin aikana. Näin sopisi mullekkin jos se on kertaluokkaa isompi hinta ja siinä on tarpeeksi nollia. Kyllä kaikki puheet on nyt sellaisia, että tämän vuoden aikana tapahtuu diili tai faasi 2 lopussa

4 tykkäystä

Antti kysyi ja Juho vastasi, että lasketaanko faasi 1 potilaat mukaan faasi 2 tuloksiin. Vastaus oli kyllä, mutta tarkoittiko Juho, että tietenkin, eihän niitä hoideta mitenkään eri tavalla ja kriteerit ovat samat. Yhden mg:n annos toki on pois. Ja annosvalintaa ei oltu satunnaistettu faasi 1:ssä.

Perustuuko tohon satunnaistamispointtiin se, miksi juuri faasi 2 data olisi niin merkittävä partnerointiin? Kyseessähän on aika lievä satunnaistaminen, jos vain tutkittavan lääkkeen annos satunnaistetaan? Annosten kannaltahan tehon pitäisi vain lisääntyä faasi 1->2 data-analyysien perusteella.

Vai tarkoittiko Juho, että otetaan kyllä huomioon, mutta koska annos 3 ja 6 mg on satunnaistettu vasta faasi 2:ssa, eron selville saamiseksi on kuitenkin rekryttävä 10 vielä lisää kumpaankin ryhmään ensimmäiseen read outiin reilun 3 viikon päästä? Vaikka nyt on jo 2 kpl 3 mg/kg ja 4 kpl 6 mg/kg potilaita faasi 1:stä käytössä. Toisen tulkinnan mukaan tarttisivat enää vain 8 kpl kolmen mg:n ja 6 kpl kuuden mg:n ryhmään.

7 tykkäystä

No tuohan näytti aivan paskalta kaikin tavoin, bexiin verrattuna siis.

The response rates were 2 (11%) CRi, 1 (6%) CRp, and 4 (22%) MLFS. There was a reduction in BM blasts in 13 pts (72%) (Figure 1). The ORR was 50%(5/10) ( p=0.60) and 20% (1/5) ( p=0.06) among pts who had prior Ven exposure or prior SCT, respectively.

https://ashpublications.org/blood/article/142/Supplement%201/2922/502849/Uproleselan-Added-to-Cladribine-Plus-Low-Dose

Ehkä bexiä pitäisi verrata ennemmin niihin joilla on alustava teho ollut samaa luokkaa, jos semmoisia edes löytyy.

3 tykkäystä

Minusta taas näyttää paremmalta kuin Faronin AML data mutta tässä herkästi verrataankin omenia appelsiineihin…

3 tykkäystä

Itseäni hieman hämää tuo noin 13 minuutin kohdalla oleva lisäpanostus ja rahoitustarve tuotantoon.

1 tykkäys

Maallikkona koko tähän lääkekehitykseen liittyviin rohkenen kuitenkin hoksauttaa ja itseäni hämmästyttää sillä, että arvostan ja monelta kantilta pohdiskelen näitä Clark Kentin esiin tuomia vastaväittäjämäisiä kommentteja ja jopa provokatiivisia heittoja, joita ei voi kaikkia vain ohittaa ihan kevyesti. Tähän kuitenkin lisään, että koko Faronin polku syöpälääkekehitysyhtiönä on saavuttamassa sellaisen käännekohdan, että kysymys kuuluukin, että mitä olikaan olemassa ennen Flooraa … anteeksi enne Bexiä. Nyt ehkä ollaan sellaisen uuden edessä, mikä vaatii vanhan koulukunnan edustajilta hiukan sulattelemista ja syöpähoitojen paradigmamuutos
ta.

8 tykkäystä

Niinpä…eräs herra taisi sanoa eräässä web-päivityksessä jotenkin että:“Jos luulitte, että PD 1 on iso juttu, niin BEX on isompi”

6 tykkäystä

Tämä oli @Antti_Siltanen nosto, ehkä hän osaa selittää, mikä pointti tässä oli. On ymmärrettävää, että valmius lääkkeen laadukkaaseen tuotantoon eli tuote kunnossa täytyy olla, mikäli markkinoille aiotaan mennä. Tässä ei kai ole mieltä sekoittaa kahta asiaa eli laatua ja määrää.

Vasta-aineen eli Bexin laatuprosessit on helppo kuvata ja osoittaa, että siihen laatuun pystytään ja tuotannon skaalaamiseen. Sitähän Juho jo sanoi tehdynkin. Sen sijaan määrää ei ole mitään järkeä kasvattaa bioreaktoreissa kymmeniin tuhansiin annoksiin, jos mitään takeita ei ole siitä, milloin sitä saisi alkaa jaella. Määrän kasvatus on kallista. Maailmalla on kyllä sopimusvalmistajia, joilla on valmius. Jos markkinointilupa tulee, Faronin rahoitus on jo silloin ”järjestynyt”.

8 tykkäystä

Jos oikein muistan, niin aikaisemmin ainakin yhden suunnatun annin osatuotto mainittiin menevän Bex:n kaupallisen valmistuskyvyn rakentamiseen.

Ja by the way Bayer:n uusi tuotantolaitos muuten pitäisi valmistua Turkuun vuoteen 2025 mennessä. Mielenkiintoista…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.bayer.com/fi/fi/bayer-builds-a-new-pharmaceutical-facility-to-turku&ved=2ahUKEwigydft7vqFAxXSQlUIHTAkA7IQFnoECBUQAQ&usg=AOvVaw25ZyGodGSNbQxX1p7rVsYN

6 tykkäystä

Tuotannon skaalausta tarvitaan jo pivotaalivaiheeseen mentäessä ja tästä Faron on käsittääkseni ottanut jo reippaasti kustannuksia sisään, mikä osaltaan in vaikuttanut siihen mikä osakemäärä on nyt ja mikä se on esim kesäkuun lopussa. Nämä asiat siis on vaikuttanut ja vaikuttaa osakekohtaisiin lukuihin.

Tulevaisuudessa tilanne on sama, eli minun rooliin kuuluu arvioida kokonaisuutta ml tuotannon skaalaukseen liittyvät kustannukset. Tuotannon skaalaus kaupallistamista kohti mentäessä vie aikaa, rahaa ja se täytyy aloittaa aikaisin. Kustannukset tulee siis etupainotteisesti tässäkin. Hienoa jos tulevat skaalaukset hoituu ennakkomaksuilla ja rahaa jää vielä poskettomasti ylikin. Tässä työssä täytyy kuitenkin huomioida myös vaihtoehtoisia skenaarioita esimerkiksi että se ennakkomaksu on odotuksia pienempi, toteutuu myöhemmin tai ei toteudu lainkaan ja rahoitusta tätyy siten miettiä kiinteänä osana liiketoimintamallia myös jatkossa.

Ja siis todetaan vielä että ei ole triviaalia ja halpaa siirtyä 10 tai 100x suurempaan bioreaktoriin. Tämä juuri vaatii optimointia, aikaa ja rahaa.

8 tykkäystä