Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Moro olen uusi Faron osakkeen omistaja, ilmeisesti 20.5 saadaan jotain testituloksia?

2 tykkäystä

Tervetuloa mukaan. Sillä viikolla faronin pitäisi julkaista ensiluenta faasi 2 tutkimuksesta. Faronin sivuilla näkyy tiedote missä kerrottu asiasta.

3 tykkäystä

Markku sanoi joskus haastattelussa, että: “joko ensin otetaan paljon ja myöhemmin vähän tai ensin vähän ja myöhemmin enemmän” varmaan variaatioita on, mutta tuo omistuksen pitäminen Suomessa poikkesi siitä, että Juho sanoi aikaisemmin, että Iso pharma ostaa pienen kokonaan. Toki tilanteetkin muuttuu ja sopimuksen sisältö/hinta vaikuttaa lopulliseen ratkaisuun.

3 tykkäystä

Haluaisin nostaa taas tuon omistuksen pitämisen Suomessa jutun merkityksen. Jos tuollaisia puhuu alkaa olla aika varmaa, että jonkun kanssa on vähintäänkin kahvipöydässä keskulte jo pitkälle asioita. Faasi 2 data on todettu olevan sopimuksen sinetöijä jos tulokset pysyy hyvinä. Senkin merkitystä viimeksi painotettiin Juhon inderesin haastattatelussa. Jännitys tiivistyy!

8 tykkäystä

Tuskin tässä mitään diilejä nähdään ennen kuin koko faasi 2 data on käytössä. Niinhän Juho sanoi, että partnerointi on mahdollista jo väliluennassa, mutta luulen sen todennäköisyyden olevan hyvin pieni . Faasi 2 datalla farmassa partneroidutaan, näin hän sanoi. Jos tulokset on veret seisauttavia, niin sitten sieltä voi tulla joku positiivinen yllätys, mutta mun mielestä Juho mieluumminkin laittoi jäitä hattuun sanomalla “Faasi 1 data oli niin hyvää, että joutui miettimään onko se edes totta.” Ei sanatarkasti noin, mutta viesti oli tuo. Se saa minut mieluumminkin odottamaan vähän heikompia tuloksia ja tuo oli vain valmistamista siihen, että vaikka data olisi vähän huonompaa, niin se on silti erinomaista, koska faasi 1 oli erinomaista+. Kyllä tässä joudutaan odottamaan vielä pitkälle syksyyn.

Itse toivon edelleen, että partnerointi tapahtuu vasta syksyllä ja sitten BUTUM! Osake taivaisiin ja laput laitaan. Joku välimalli saattais laittaa keventämään välissä, koska ei tunnu hyvältä jos tällainen riskipositio on liian suuressa painossa. Vaikka ylioptimisena näen esimerkiksi rahoituksen järjestymisessä noin nolla prosenttia riskiä, kyse on vain hinnasta ja senkin uskon olevan tyydyttävä. Ainakin tähän saakka annit on mennyt marginaalisella alennuksella, enkä usko tässä vaiheessa kun riskit on koko ajan pienenemään päin, että isompikaan anti olisi merkittävästi vaikeampi toteuttaa. Lisäksi se, ettei käsittääkseni ole edes mitään pakkoa merkitä kerralla 30 miljoonaa tai mikä ikinä se tarkka lukema tulee olemaankaan. Luulen että se tulee olemaan tasan 10 miljoonaa minkä IPF vaatii.

5 tykkäystä

Ei se voi oikein mitään muutakaan olla kuin 10 miljoonaa, jos diiliä kokoajan kuitenkin jollain tavalla neuvotellaan. Olisi hölmöä olla kassa iso ja laimentaa vanhojen omistajien pottia.Tölkin potkiminen jatkuu rahoituksen osalta. Myöhempää ajankohtaa toivon minäkin, koska omat ostot yrityksen kautta teen lähiaikoina. Henkilökohtainen potti on iso mutta sitä lisätään. Jotenkin Juhosta huokui rauhallisuus haastettelussa. Reilu viikko tuloksiin. Siinä taidetaan ottaa pomppu kurssissa ylöspäin jos tulokset on hyviä. Silloin diili on taas askeleen lähempänä.

4 tykkäystä

https://clinicaltrials.gov/study/NCT05936229?locStr=USA&country=United%20States&intr=Interferon%20beta-1a&aggFilters=status:not&rank=1

Study Start (Estimated)

2025-04-01

10 tykkäystä

Onko foorumilla tietoa, miten Timo Syrjälä on Faronin sijoittajaksi tullut?

Aiemmat sijoitukset olleet aivan eri aloilta( Elektrobit, Stonesoft jne.)

2 tykkäystä

Harmi, että trialin aloitus venyy. Puhunee sen puolesta, että mahdollinen partnerointi tulee tapahtumaan vasta, kun Bexmabin koko faasi 2:n luenta on tehty? Bexcombon saralla ei liene myöskään tapahtuvan liikettä.

1 tykkäys

Timppa oli aiemmin kanssa Mobidiagissa mukana, joka olisi vähän lähempänä Faronin alaa.

3 tykkäystä

Sadan isoimman omistajan listalla on viisi Syrjälää. Jos ovat samaa perhettä, niin luotto Faroniin on kova. Sata suurinta omistajaa omistaa liki 90% osakekannasta. Erityisesti omaa luottamusta lisää kun katsoo sitä sijoittaja listaa.

4 tykkäystä

Tämä on jo melkein liian mykistävää, että voisi kommentoida. Ei siis peruta vaan lykätään urakalla. Haisee siltä, että pelkkää Bexiä ei olla myymässä vaan koko kioskia. Ostajalla, jos sellaisia on, saattaa olla ihan omat CAR-T-trialit mielessä omilla valmisteilla ja kenenkään käsiä ei haluta sitoa vetämään kilpailijan valmisteen trialia. Tossahan on 2,5 vuoden seurannasta kyse. Jos Traumakine toimii, saadaan mieletön etu omalle valmisteelle turvallisuusmielessä.

Hiukan on myös riskiä siihen, että joku alkaa trialit esim. Bayerin ihon alle pistettävällä vastaavalla interferonilla aiemmin. Tosin senkin jälkeen, jos Bayerin valmiste toimisi, voisi Traumakinella vetää pitemmän korren joku toinen big pharmoista Faronin suonensisäisellä valmisteella.

23 tykkäystä

Siitä luettavaa

12 tykkäystä

Saisiko artikkelista pienen referaatin joltakulta, joka pääsee sen lukemaan? Lähinnä kiinnostaa, käykö artikkelista ilmi jotain sellaista, jota ei Juhon viimeisimmässä Inderesin haastattelussa ilmennyt.

6 tykkäystä

Ei erityisemmin mitään uutta, mitä ei olisi edellä ketjussa pohdiskeltu. Lyhyesti se, että potentiaali on olemassa, mutta tutkimustulokset ohjaavat tulevaisuutta. Et voi voittaa, jos et veikkaa, ts. pysy mukana korkealla riskillä, jos haluat nähdä lopullisen käden, tai poistu pelistä ajoissa.

11 tykkäystä

Leike Arvopaperin artikkelista:

”Kun faasi 2 saadaan hoidettua ja FDA:n palaute ratkaisee jatkoinvestointien tarpeet, voimme viedä partneroinnin maaliin”, Jalkanen sanoo.

”Partneri tulee todennäköisesti tämän vuoden aikana. Alan käytäntöjä on, että faasi 2 -datalla yleensä partneroidutaan. Voi olla, että partnerin kilpailutus venyttää prosessia, mutta tutkimusten loppuunsaattaminen ja lopulliset investoinnit jäävät isolle lääkeyhtiölle”, Jalkanen sanoo.

Esimerkiksi Orion sopi prostata-lääkkeensä markkinoille viemisestä Bayerin kanssa. Orion jatkaa toimintaansa ja saa lääkkeestä rojalteja. Faronin kaltaiselle pienelle toimijalle kumppanuus tarkoittaa todennäköisesti yritysostoa, jolloin sijoittajien on mahdollista saada palkkio riskinotostaan.

12 tykkäystä

Sisällön puolesta ei juurikaan uutta tietoa, mutta nämä lausumat varmaankin saattoivat kurssin nousuun (ovat Arvopaperin artikkelissakin suoria lainauksia Juholta):

”Kun faasi 2 saadaan hoidettua ja FDA:n palaute ratkaisee jatkoinvestointien tarpeet, voimme viedä partneroinnin maaliin”.

”Partneri tulee todennäköisesti tämän vuoden aikana. Alan käytäntöjä on, että faasi 2 -datalla yleensä partneroidutaan. Voi olla, että partnerin kilpailutus venyttää prosessia, mutta tutkimusten loppuunsaattaminen ja lopulliset investoinnit jäävät isolle lääkeyhtiölle.”

”Tämä on monille suomalaisille sijoittajille kerran elämässä -tilaisuus. Lontoolainen pankkiiri sanoi, että harvoin voi kohdata biotech-hankkeen, jossa maali on jo näkyvissä, mutta kertoimet ovat yhä mukana.”

”Suomesta tulee lääke syöpään, johon ei ole tähän mennessä ollut hoitoa. Suurella suomalaisella omistuspohjalla tämä on valtava juttu koko maalle, maan taloudelle ja kansalle. Raha ei ole sinänsä ollut minulle mikään veturi, mutta olisi hienoa, jos voisimme tehdä samalla mahdollisimman monesta suomalaisesta äveriään tai rikkaan. Ei tällaista tilaisuutta tule toista meidän elinaikanamme, jolloin sijoitus menee lyhentämättömänä suoraan faasi 2 -tutkimuksen tuottamaan arvonnousuun.”

”Riskit ovat jo aika minimissä. Faasi 1 -tutkimukset kertoivat, että lääke on turvallinen ja jo siinä vaiheessa saatiin lääkkeelle kovat teholuvut. Jos faasi 2 näyttää edelleen hyviä tehoja, epäonnistumisen mahdollisuus laskee jo tilastotieteellisesti hyvin pieneksi.”

”Rahoitus tulisi ratkaista ensi vuoden puolelle asti. Partneridiili roikkuu vähän ilmassa koko ajan, mutta haluammeko hyväksyä ensimmäisen tarjouksen? Lisälaina on mahdollisuus. Lisäksi voimme tehdä suunnatun annin. Esimerkiksi 10–15 miljoonaa euroa riittäisi vuoden loppuun”, Jalkanen sanoo.

”Sen olemme sanoneet julki, että käytettävissä on myös iso julkinen osakeanti, jolla rahaa voitaisiin kerätä pitkälle ensi vuoteen. Työkalupakista voidaan käyttää useampiakin vaihtoehtoja.”

Traumakinestä:

”Edelleen se on hyvä täsmälääke koronan kaltaisissa viruspandemioissa. Niitä tulee vielä toinen ja kolmaskin. Koronan aikana me olimme liian pieni toimija. Isot toimijat saattoivat satsata satoja miljoonia ja me jäimme jalkoihin."

23 tykkäystä

Näytelmän loppuosuus siis on käynnissä. Näin vähän aavistelinkin. Rahaa faroni varmasti saa noilla jutuilla. Epäonnistumisen riski faasi 2 taitaa olla aika pieni, kun 1 potilaat ovat siinä mukana. Eli kuunnellaan reilun viikon päästä tulokset ja istutaan oman position päällä. Alkaa näyttämään kyllä todella hyvältä tämä!!!

3 tykkäystä

Jokaisen kannattaa puntaroida missä määrin voi lainata maksullisia uutisia.

3 tykkäystä

Tuossa nyt Juho toteaa, että 10-15 miljoonaa riittää vuoden loppuun ja lisäksi laina on mahdollisuus suunnatun annin lisäksi.

Alkaa näyttämään, ettei tule enää mitään valtavia laimennuksia osakeantien muodossa. Ehkä vain yksi pieni 10 miljoonan anti ja se oli siinä. Positiivista.

9 tykkäystä