Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Markkinalla olisi tilausta hyvin siedetylle, kovan response raten lääkkeelle. Voi, kun jollain alhaisen market capin biotekkipuljulla olisikin tämmöistä kehitysputkessa kutittelemassa faasi kolmoseen menoa… :thinking:

33 tykkäystä

Kyllähän Bristol Myers Squibb olis se luontevin partneri Faronille. Omistavat Azanitidin(Vidaza) ja heillä on lisäksi juuri umpeutunut patentit kahdesta eniten rahaa tuovasta lääkkeistä ( Revlimid ja Eliquis).

https://www.contractpharma.com/heaps/view/10305/2/435393

11 tykkäystä

Tuota noin, tuo kertoo minun mielestäni tuulipukujen kiinnostuksesta ja luotosta yhtiöön. Suurten omistajien omistusosuus tippui annissa 6-7% ja tilalle tuli tuulipukuja. Mieluummin minä näkisin 5-10 isoa uutta instituutiota omistuslistalla, kuin 1000 uutta tuulipukua. Tänään aamulla saimme taas kerran todistaa, minkälainen hetkellinen vaikutus voi osakekurssiin olla kun jokunen tuulipuku tyhjää kohtuullisen kokoisen salkkunsa suoraan tyhjään ostolaitaan. Näissä epälikvideissä lapuissa ei tarvita kuin pari paniikkimyyjää, niin jälki on hetkellisesti rumaa. Instikkaomistajat ei tuollaista tee ja tuovat muutenkin ennustettavuutta sekä vakautta kurssikehitykseen.

12 tykkäystä

Totta tuokin, mutta myös hyviä oston paikkoja tarjoaa tämän aamun kaltaiset laitaan position tyhjentämiset :hugs: harmi vaan, kun tuli jo eilen illalla täydennettyä omaa positiota, niin ei tämän aamun dippiin ollut irtonaisia nappuloita.

5 tykkäystä

En ole samaa mieltä. Suurin osa listalla olevista instituutioista on generalisteja, joiden salkkupaino Faronissa on noin prosentin luokkaa tai alle. He hyödyntävät kurssiliikkeitä eivätkä välttämättä ymmärrä lääkeyhtiöitä paremmin kuin yksityissijoittajat, luottaen usein analyytikoihin.

Tästä olen samaa mieltä, mutta ongelma ei ole pienomistajien syytä, vaan kaupankäyntijärjestelmien. Useimmilla kaupankäyntijärjestelmillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin jättää näkyvä limiittitoimeksianto roikkumaan, eikä tuulipuvuilla (“itseni mukaan lukien”) ole pääsyä ammattimaiseen eksekuutioon. Esimerkiksi likviditeetin hakeminen dark pooleista tai toimeksiannon koon piilottaminen “hidden order” auttaisi merkittävästi toimeksiantojen toteuttamisessa. Toki voi tiputella pienempinä toimeksiantoina, mutta sekään ei ihan ideaali ole.

4 tykkäystä

Törmäsin netissä yhden leukemia potilaan blogiin reilun kymmenen vuoden takaa. Nykyisinhän azacitidineä saa kaiketi jo muillakin kauppanimillä ja hinta on pudonnut huomattavasti (alkuperäinen Vidaza on vielä hinnoissaan).

Oheinen ote hinnoittelusta kertoo, mikä merkitys on kun pääsee markkinoille aikaisemmin ja näin ollen patenttiaika pitenee.

Jos Bex kytketään johonkin tiettyyn AZA tuotemerkkiin (liekö mahdollista?), niin voihan se olla merkittävä tulonlähde kyseiselle lääkeyhtiölle.

“Yhden 100 mg Vidaza-jauheannoksen hinta oli kuulemma 513 euroa ja kun sain niitä aina kaksi samana päivänä, viikon lääkkeiden apteekkihinnaksi tuli 5130 euroa. Sain yhteensä 15 sellaista viikon hoitojaksoa eli pelkästään saamani Vidaza tuli maksamaan 76.950 euroa”

Annostelu oli siis viisi arkipäivää pistoksia, jonka jälkeen kolmen viikon tauko.

7 tykkäystä

VIDAZA:n vähittäismyyntihinta on tänäkin päivänä ~500e luokkaa. Sen vaihtokelpoiset muiden lääkeyritysten valmistamat azacitidine-similaarit ovat väliltä 40-190e. Näitä valmistavat mm. Accord, Betapharm, Sandoz, STADA ja Sun Pharmaceutical.

Potilaan näkökulmasta, jos henk.koht. saan valita, valitsisin aina nk. “alkuperäisen” tuotteen. On se sitten Burana tai muu reseptivapaa, tai jokin reseptilääke. Geneeriset valmisteet ovat kokein osoitettu olevan riittävän lähellä alkuperäislääkettä, mutta koostumus ja farmakokinetiikka voivat silti vaihdella aika paljonkin.

12 tykkäystä

Burana on kylläkin geneerinen lääke, eli rinnakkaisvalmiste.

3 tykkäystä

Burana on alkuperäinen tuotemerkki.

Ibuprofeiini on lääkkeen vaikuttava aine.

Geneerisiä kilpailevia nimiä mm. Ibumax.

3 tykkäystä

Olen kyllä työskennellyt Orion konsernissa ja tiedän tuotemerkin. Tuotemerkki ei tarkoita sitä, etteikö lääke olisi geneerinen tuote. Ibuprofeiini on Bootsin lääketehtaan syntetisoima vuonna 1961. Patentin se sai 1962.

23 tykkäystä

Faronilla on 172 Meur kertyneitä tappioita, jotka mahdollinen ostaja voi hyödyntää verotuksessa. Kaiken muun lisäksi

9 tykkäystä

15 tykkäystä

Faronilla on 172 Meur kertyneitä tappioita, jotka mahdollinen ostaja voi hyödyntää verotuksessa.

Tappiovuoden jälkeen on kymmenen vuotta aikaa hyödyntää tappio. Eli vanhimmat tappiot ovat ehtineet vanheta. Mutta tuo on hyvä pointti, että paljon on hyödynnettäviä tappioita.

4 tykkäystä

Ei se nyt ihan noinkaan mene…

Jos yli puolet osakeyhtiön osakkeista vaihtaa omistajaa muun saannon kuin perinnön tai testamentin vuoksi tappiovuoden aikana tai sen jälkeen, menettää osakeyhtiö tappioiden vähennysoikeuden…

9 tykkäystä

Ei se nyt kai ihan noinkaan mene välttämättä.
Yleensä yrityskaupan aikana/jälkeen haetaan verottajalta poikkeuslupa tappioiden vähentämiseen omistuksen muuttumisen jälkeen.
Siis on mahdollista, että uusi omistaja saa nuo vähennykset saa poikkeusluvalla mukaansa.

10 tykkäystä

Traumakine CAR T tutkimus on vielä pipelinessä vaikka se on clinicaltrialsissa tilassa withdrawn

6 tykkäystä

Viittaatko tuohon Faronin tutkimukseen, joka Faronin oli tarkoitus rahoittaa ja se peruutettiin?

1 tykkäys

Jep. Interferon beta-1a (Traumakine) - prevent toxicities from CAR T therapy. In collabaration with Fred Hutch Cancer center. Tuosta taidettiin toimarilta kysyä tässä keväällä ja vastaus taisi olla jotain tyyliin: ne (Fred Hutch) haluaisi rahaa (Faronilta) tuohon tutkimukseen.

3 tykkäystä

2024-07-11 Tiedote
”Lisäksi tulemme rekrytoimaan lisää ensilinjan korkean riskin MDS-potilaita jo BEXMAB-tutkimukseen, jotta ymmärrämme paremmin hoidon tehon tässä asetelmassa ja pystymme paremmin suunnittelemaan ehdotetun 3. vaiheen tutkimuksen. Uskomme, että pystymme kompensoimaan kliinisten lisäinvestointien tarpeen muilla säästöillä siten että vaikutus rahavarojen riittävyyteen ole merkittävä.”

Voisiko olla niin, että kaikki paukut menee nyt Bexmabiin? Säästö = Traumakine tutkimus paussille?

10 tykkäystä

Gulp, eiköhän se ole juurikin näin ja lienee myös meidän sijoittajien etu. Big Pharma sit mahdollisesti ostaessaan koko firman niin tekee Bexistä plus jokin valmis lääke lääkekombon vaikka mihin. Lisäksi vie nopeasti niin halutessaan Traumakinen loppuun asti.

5 tykkäystä