Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Nyt herää kysymys onko CFO ollut tietoinen kovenanttien yksityiskohdista vai jättänyt lukematta? Niiden kanssa saa olla tarkkana ettei laukea, luulisi etta loppukäden vastuu siitä herra O’Brienillä. Sopimisen aika olisi ollut mieluiten muutama kuukausi sitten, tai lainaa otettaessa.

Ja miksi laina fyrkka haettiin joltain saksa fundilta eikä vaikka Euroopan investointipankilta? Luulisi olevan myonteisemmät lainaehdot. Nyt taisi tulla oppitunti venture lainasta ja sen riskeistä, toivotaan ettei Faronin lento jää sen takia lyhyeksi.

“Faron kertoo käyvänsä neuvotteluja lainojensa mahdollisista uudelleenjärjestelyistä.”

2 tykkäystä

Ei kovin nopeaa ole kriisiviestintä tässä keississä, vai eikö kyseessä ole Faronin mielestä kriisi? Markkinan mielestä selvästi on.

1 tykkäys

Kuulemma talousjohtaja ei vastaa puhelimeen ja poistunut jo maasta, vitsivitsi.

Itselle heränneitä kysymyksiä:

  1. Montako kertaa kassa on käynyt alle 6M€? Aiemmin aina (tälläkin foorumilla) kassan perusteella arvioitiin kauanko homma pyörii ennen lisärahoitusta, mutta uutisten perusteella tuo 6M€ pitäisi jättää kokonaan huomiotta?
  2. Pyöriikö tutkimukset edelleen normaalisti vai joutuuko Faron pyöräyttää jokaisen pennin käytön IPF:n kautta?

Ensi viikon torstaina vuosiraportti (ja eikö lie ilman muutoksia toimintakin jäissä), varmaan viimeistään sitten avaavat tilanteen perinpohjin.

Hitusen on närkästynyt olo. Hauskasti kahdesta syystä. BEX-aihioon on itellä ollut uskoa, vaikka toki hyvin rajallisella ymmärryksellä siihen olen yrittänyt tutustua. Nyt tässä realisoitui semmoinen riski, jota en osannut etukäteen oikein sisäistää tai “ottaa vakavasti”.

Kuitenkin luulisin, ettei näin lupaavia tuloksia tuottanutta aihiota ole varaa sössiä poiskaan, niin eiköhän tämä tästä vielä setvitä, joskin jatkossa raha voi olla harmillisen kallista.

Sen lisäksi, että en ollut tätä riskiä sisäistänyt, ärsyttää myös se, että ei ollut ylimääräistä, että olisi voinut lisätä enemmän ja nytkin jouduin myymään toista lappua, josta en missään nimessä olisi halunnut luopua.

Lopputulemana noin 38% lisäys alkuperäiseen possaan ja jos tämä kokonaisuutena metsään menee, niin kohta alkaa tuntumaan. Hitusen kuitenkin mietin, että pystyisikö huomenna jostain järjestämään vielä löysää rahaa käyttöön, kun jenkkilässä palataan linjoille (ja jos ei kurssi palaudu “liikaa”).

Vähän kevyttä pohdiskelua yhtiöketjuun, mutta josko tänään menisi. :confused:

Edit: laitetaanpas vielä oikein kuvan kanssa. Eli miltä se näyttää, kun meikäläinen toteaa, että "nyt uskaltaa nämä siirtää AOT:lta OST:lle ja saadaan siirrot valmiiksi. (osissa, ettei jäädä koko possalla kyydistä, jos jotain positiivista tapahtuisi yllättävän aikaisin)

13 tykkäystä

Saxondale Lontoon puolella kiteyttää hyvin asian, jota täälläkin moni ei lakkaa ihmettelemästä:

I just don’t understand how this could have not been avoided? We’ve lost about £65 million quid off the Mcap today , because they were £1.5m short in the kitty.

29 tykkäystä

Itse tässä ketjussa ihmettelin kun seuraava rahoitustarve lähenee ja mitään ei kuulu.Ihmettelin kun osakkeenomistajia ei edes kysytä mukaan ja joku totesi että se olisi niin kallista.Tämä vasta kallista on ja kalliiksi tulee seuraava rahoituskierros jos lainoja ylipäätään saadaan järjestettyä.Kyllä nyt on kustu kyllä rankasti ja ihmetellä täytyy että yrityksessä joku saa palkkaa tästä että huolehtii rahojen riittävyydestä.Täällä palstalla taidetaan tietää paremmin missä mennään että kannattaa seurata siellä firmassa.

11 tykkäystä

Sax:

exactly - someone has pulled a fast one here .

ipf requirements have been pinned on the cfo’s desk for 2 years now .

most shareholders would not have minded a further placing to get bexmab p2 finished .

timo is balls deep , and markku etc are also heavily invested .

yes dilution needs to be kept to minimum - but the havoc caused today outweighed any placing side effects .

i think they may have been ambushed with this - caught off guard somehow - who knows .

the solution to todays problem is simple - but the problem was created to cause this ‘default’ news - like faron were going bust or something . the company haven’t made a penny yet - they are always bust - thats how small biotechs operate .

the fact that this has happened just as our breakthrough therapy is in the final stages of getting approval ( 1 year away is miscroseconds in the pharma business ) - and potential suitors are in intensive talks - is no coincidence .

lets see what markku comes back with .

sisu is in their blood - they’ve had worse chucked at them .

hold tight . i’m ****ed off , but i hope others here can see that this is a hurdle that can be overcome .

3 tykkäystä

Kyllä ne ihan tilinpäätöksestä löytyy.

image

5 tykkäystä

Vaihtoa on reilulla miljoonalla,joten vielä ei ainakaan isot pojat ole myymässä. Siksi uskallan itsekkin ostaa lisää ja odotella virallisia tiedotteita.

8 tykkäystä

Aiemmin tein saman havainnon että vaihto on todella maltillista osakemäärään verrattuna.Tätä on vaan helppo vedättää alas ja sitten se näyttää paniikilta.Vielä kerran odotan kyllä mielenkiinnolla selvityksiä kuinka näin kävi.Ei ole edes koitettu saada lisää rahaa.

5 tykkäystä

Jos firma joskus myydään isolla rahalla, niin tämän virheen hinnaksi voi tulla satoja miljoonia. Nyt kun rahoitusta joudutaan hakemaan heikommin ehdoin ja 35% alemmalla osakkeen hinnalla, niin diluutio voi olla muikea.

4 tykkäystä

Katsoin vielä noita kauppoja, niin aivan hiluilla osteltu/myyty viimeiset tunnit. Eli summa summarum piensijoittajat myyvät pää märkänä.

1 tykkäys

Kyllä ihme on jos ei huomenna ennen pörssin aukeemista Faaronilta jotain viestiä tule.

Huhtikuussa 2026 kun Markun ja Juhon kanssa istutaan poreammeessa jossain Karibialla ja naureskellaan, että “olipahan reissu”, niin kyllä se hävettää tunnustaa Markun kysyessä, että “taisi sullakin lurahtaa pöksyyn silloin, paljonko lisäsit alta kakkosen?”

“Noo…”

13 tykkäystä

Itsestä ainakin tuntui osto paikalta. Tosin olenkin aina ottanut riskejä sijoittamisessa. Tää yhtälö ei vaan mee mun järkeen jos isot omistajat ei myy ja kurssi laskee paljon. Aika näyttää olinko väärässä.

6 tykkäystä

Tässä @Antti_Siltanen lupaama kommentti.

Pidämme todennäköisyyttä korkeana, että Faron saa eskaloituneen tilanteen selvitettyä ja rahoitustilanteensa jälleen kuntoon. Riskit ovat kuitenkin selvästi nousseet. Odotamme lisää tietoja tilanteen kehittymisestä ennen näkemyksemme päivitystä.

30 tykkäystä

Pikaisesti laskien tämän päivänvaihto oli suunnilleen 0,8% osakekannasta, eli ei kovin paljoa kyllä.

Kiinnostais kyllä todella paljon että mitä tässä nyt tapahtui, miten on mahdollista ettei esim antia tehty ennen kassan vajumista rajojen alle. En ole mikään malttavaisin tiedotteiden odottelija, varsinkaan kun vituttaa.

En ole kyllä näillä tiedoilla vähentämässä, päinvastoin. Hieman stressaavaa puuhaa kyllä kun ei tiedä kuka mokasi, mitä, miksi jne.

6 tykkäystä

Tästä olen samaa mieltä, että joku saa kunnolla kurinpalautusta. Toisaalta maailma(varsinkaan sijoitus) ei ole mustavalkoinen niin saattaahan tämä olla jopa ihan…lopputulos on kuitenkin tärkein.