Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Itse näen tuon lainauksen laajemmin. Käsittääkseni Orionia ei olla myymässä, vaan todennäköisesti yritys aikoo jatkaa itsenäisenä monen monta vuotta eteenpäin. Faronilla sen sijaan on tavoitteena yrityksen myynti. Mutta, myynti tehdään vasta kun kiinteiden kasvainten potentiaalia on selvitetty tarkemmin.

Kannattaa kuunnella tarkkaan, mitä uusi toimari sanoo tuossa haastattelussa, se on vain kuusi ja puoli minuuttia pitkä. Haastattelija kysyy Faronin visiosta, ja Juho kertoo sen selkeästi ja napakasti.

3 tykkäystä

”Partneri tulee todennäköisesti tämän vuoden aikana. Alan käytäntöjä on, että faasi 2 -datalla yleensä partneroidutaan. Voi olla, että partnerin kilpailutus venyttää prosessia, mutta tutkimusten loppuunsaattaminen ja lopulliset investoinnit jäävät isolle lääkeyhtiölle”, Jalkanen sanoo.

Tua lause myös “tutkimusten loppuunsaattaminen ja lopulliset investoinnit jäävät isolle lääkeyhtiölle” vaikuttaisi myös että tänä vuonna kioski myydään mutta jos näin tapahtuu niin Faaron varmasti haluaa sopimukseen myös kohdan mahdollisista tulevista rahavirroista (Bexcombo, Traumakine jne)

Edit.

Ja siis esim nämä:

”Tämä on monille suomalaisille sijoittajille kerran elämässä -tilaisuus. Lontoolainen pankkiiri sanoi, että harvoin voi kohdata biotech-hankkeen, jossa maali on jo näkyvissä, mutta kertoimet ovat yhä mukana”, Jalkanen sanoo.

”Riskit ovat jo aika minimissä. Faasi 1 -tutkimukset kertoivat, että lääke on turvallinen ja jo siinä vaiheessa saatiin lääkkeelle kovat teholuvut. Jos faasi 2 näyttää edelleen hyviä tehoja, epäonnistumisen mahdollisuus laskee jo tilastotieteellisesti hyvin pieneksi”, Jalkanen muotoilee.

Ei “kuulosta” siltä et aletaan tekeen viä monta vuotta eri trialeita.

JOS faasi2 data on vielä syksyllä erinomaista ja isot näkee Bexin koko potentiaalin niin huutokaupassa kauppahinta voi olla jo sen verta järisyttävä ettei enään ketään Faaronin sijoittajaa edes kiinnostais jäädä mukaan roikkuun tulevaisuuden riskeihin :wink:

8 tykkäystä

Olen kuunnellut tuon aikaisemmin monta kertaa ja nyt uudestaan. Esittämäsi kulku on mainittu tuossa haastattelussa. Sitä en kiistä ja olet oikeassa siinä. Tämän jälkeen vain on vain tullut hieman tuosta poikkevaa infoa. Tämä siis vain omaa tulkintaani. Vinopino veikkaus traumakinen lykkääntymisen syystä osui ja upposi omaan ajatusmaailmaani. Eiköhän nämä asiat selviä lähiaikoina.

4 tykkäystä

Yksi bexin valteista myyntiä/partneroitumista ajatellen on sen hyvä turvallisuusprofiili joka mahdollistaa sen että kaikenlaisia indikaatioita voidaan prekliinisesti testailla, kliinisiä tutkimuksia voidaan suunnitella/tehdä.

3 tykkäystä

Olisin hämmentynyt, jos vastavalittu pörssiyhtiön toimitusjohtaja, joka kaiken lisäksi tuntee yhtiön erittäin hyvin jo ennestään, sanoisi ensimmäisellä viikollaan yhtiön visioksi yhtä ja seuraavalla viikolla jotain täysin muuta.

Se, mitä hän on videolla sanoo, on hyvin selvää. Hän vääntää sen niin hyvin rautalangasta, että tuskin sitä voi monella tapaa tulkita. Sen sijaan nämä teidän esittämänne spekulaatiot siitä, että visio olisi muuttunut ensimmäisestä viikosta toiseen viikkoon mennessä, eivät mielestäni ole muuta kuin (pahoitteluni karkeasta kielenkäytöstä) rivien välistä väkisin väännettyä spekulaatiota. Itse kukin voi pohtia, että uskoako sitä mitä toimari videolla suoraan sanoo, vaiko sitä, mitä lehtijuttujen perusteella haluaisi ymmärtää.

Nämä jälkikäteen tehdyt lehtijutut eivät siis sulje tuota videolla sanottua mitenkään pois. Esimerkiksi, jos MDS onnistuu, niin Faronin sijoittaja tekee joka tapauksessa hyvän tilin, jos myy kun partneroinnista ilmoitetaan. Tätä Juho varmastikin tarkoittaa matalalla riskillä (hänen mielestään MDS siis todennäköisesti onnistuu).

Nopealla googlauksella uusia MDS-tapauksia todetaan USA:ssa vuosittain “yli 10 000”, kun taas kiinteistä kasvaimista pelkästään ER+ -rintasyöpätapauksia 300 000-400 000. Vähän enemmän aikaa käyttämällä voinee löytää tarkempia tietoja, mutta nuo lukemat lienevät vähintään oikeassa mittaluokassa. Kiinteissä tulee toki päälle vielä monta muuta tosi isoa indikaatiota. Tietenkin moneen kiinteään kasvaimeen on selvästi paremmin hoitoja tarjolla kuin MDS-syöpään. Toisaalta, PD1-lääkkeet ovat monessa niistä hyvin keskeisiä, ja Bexin toimintahan perustuu pitkälti siihen, että PD1-lääkkeet voisivat toimia yhä useammalle potilaalle. Eli se, että hoitoja jo on olemassa, ei ole Faronilta pois.

Itse sijoitin Faroniin (isosti) juuri kiinteiden kasvainten potentiaalin takia, sillä jos (iso JOS) Faron niissä onnistuu, kuin ensimmäisiä viitteitä on, kyseessä on sekä potilaille että yhtiölle itselleen valtava juttu. MDS-tulokset ovat minulle jonkin verran yllättävä mutta toki erittäin mieluisa bonus, jolla on potentiaalia vähentää diluutiota jatkossa.

Askelmerkit ovat mielestäni selvät: Partnerointi, oletettavasti 2024-2025, ja firman myynti, oletettavasti 2026-2027. Itse jaksan aivan hyvin odottaa vielä muutaman vuoden, ei tässä mikään kiire ole mihinkään.

Tämän enempää minulla ei tästä aiheesta ole sanottavaa.

Edit: Säädetty ER+ -kirjoitusasu jotta järjestelmä ei näytä sitä ER-plusmiinuksena.

16 tykkäystä

Joo, Epäsuora_Läjä on postannut niin paljon, ettei löydä itsekään sitä enää. Gigadiilit oli tossa Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja - #4216 käyttäjältä Vino_Pino

BioSpacessa on lisää diilejä ja FiercePharmassa. Mielikuvitus rajana rahakomboissa.

Ilman odotettavissa olevia tuloksia ei ole trialia eikä partnerointia. Ilman odotettavissa olevia tuloksia ei ole myyntilupaa. Ilman myyntilupia ei ole korkeaa arvostusta pitemmän päälle. Ilman FDA:n lupaa ei ole myyntiä. Faron toivoo AA-myyntilupaa jo faasi 2 perusteella. Miten FDA suhtautuu nykyisin?

Tuore FDA:n AA-päätös: Kinaasi-inhibiittori Tovorafenibi. Lasten aivosyöpä tietyssä mutaatiossa, r/r.

AA tuli ORR 51 % perusteella ja toinen, mitä katsottiin, oli vasteen kesto, 13,8 kk. OS ei ollut kriteerinä. Tutkimus oli avoin faasi 2, johon rekryttiin 137 potilasta. Tehoananalyysi eli ORR tehtiin haarassa, jossa oli vain 76 potilasta.

Lapsille varmaan myötätuntokerroin on korkeampi kuin vanhojen myelooisille syöville. Olihan tosin lasten maksasyövässäkin mahdollinen Bexin kohde (sitten tulevaisuudessa ehkä sitä tutkitaan).

8 tykkäystä

Yleensä se iso ottaa koko yhtiön eikä jää katteleen…kattellaan :wink:

7 tykkäystä

Nysse löytyi:

Vino_Pino, post:4350, topic:2655"]
Bristol-Myers Squibb ja Celgene: Vuonna 2019 Bristol-Myers Squibb ilmoitti ostavansa Celgene-yhtiön noin 74 miljardin dollarin kauppahinnalla. Tämä yritysosto on yksi lääketeollisuuden suurimmista ja se yhdisti kaksi syöpälääkkeiden kehityksessä johtavaa yhtiötä.

Celgenesta tuli kokonaan Bristol-Myers Squibb -yhtiön omistama tytäryhtiö. Fuusiosopimuksen ehtojen mukaisesti Celgenen osakkeenomistajat saivat jokaisesta osakkeestaan 1,00 osaketta Bristol-Myers Squibbin yleistä osaketta, 50,00 dollaria käteisenä ilman korkoa sekä yhden kaupankäynnin kohteena olevan Contingent Value Right (CVR)-oikeuden. CVR-oikeus oikeuttaa haltijan saamaan 9,00 dollarin käteismaksu, mikäli tietyt tulevat sääntelyvirstanpylväät saavutetaan. Celgenen yleiset osakkeet lakkasivat kaupankäynnin kohteena olemasta tämän päivän kaupankäynnin päättyessä.
[/quote]

6 tykkäystä

Eli tuossa on yksi versio osakkaan rojalteista jos alkuperäinen firma häviää.
Ilmeisesti ihan lakimääräinen (?).
Kukahan viime kädessä asiaa valvoo?

2 tykkäystä

Vain 76 mutta kovin on pieni bexmab phase 2 tähän verrattuna silti, 16 potilasta per haara plus ne jotka kullakin annoksella siirtyvät phase 1:stä.

Tavallaan vahvistaa mun käsitystä siitä että oli data lähes mitä tahansa, AA ei ole realistinen vielä tällä määrällä vaikka TJ puheista voi sellaisenkin käsityksen saada. Tarvittaneen vielä se 50+ potilaan expansion (Faronin kaavailuissa 32)

Mutta siis hyvä nosto ja täytyy tutkailla tuota tapausta tarkemmin.

(Muokkasin useamman kerran)

3 tykkäystä

Varmasti oman käsityksesi voit itse vahvistaa itsellesi. Alunperin piti olla siis 32 kahdella annoksella, 8 faasi 1:stä, 32 laajennuksena. Yhteensä 72. Ei eroa matemaatikkojenkaan mielestä 76:sta kovin paljon.

Faron on uusimpien tietojen mukaan menossa kyselemään FDA:lta neuvoa, mutta katsotaan sitten käsityksien sijaan ohjeita. Toi saatu AA ei ollut kenenkään ”käsitys”, vaan realiteetti. FDA juuri myönsi sen ja data ei ollut ihan ihmeellinen.

Pääpointti oli, että AA:n voi saada nykyisinkin avoimella ja ilman vertailuryhmää faasi 2:lla.

9 tykkäystä

Kyllä, tämä oli oikein hyvä nosto. Pistää itsenikin arvioimaan uudestaan AA mahdollisuutta, mutta pitää tutkia tarkemmin. Toistaiseksi pidän sitä edelleen hyvin vaikeana, koska ORR on heikko surrogaatti OS:lle MDS:ssä.

1 tykkäys

Otetaan ylös näitä heittojasi. Löysit yhden artikkelin, kun halusit aiemmin kumota Juhon mainitseman ”oikein hyvän datan”, jonka toimittavat kirjallisuudesta FDA:lle. En ole löytänyt/etsimällä etsinyt itse eli myös Juhon puheet tietenkin myöhemmin punnitaan myös tässä suhteessa.

2 tykkäystä

Jep, sehän oli vain meta-analyysi. Riittää minulle. Luotan ennemmin sen kirjoittajiin ja tieteelliseen vertaisarviointiprosessiin kuin yksittäiseen verisuonikirurgiin.

2 tykkäystä

”A systematic review of higher-risk myelodysplastic syndromes clinical trials to determine the benchmark of azacitidine and explore alternative endpoints for overall survival”

Systemaattinen katsaus ei ole meta-analyysi FYI. Toi on vuodelta 2021 ja ehkä Faronilla on tuoreempaakin, mihin Juho viittaa. Olet aika moneen kertaan kirjoittanut ns. epätotuuksia varmoina asioina ja tullut myös liputetuksi eli rikkonut foorumin sääntöjä. This is fine?

”yksittäiseen verisuonikirurgiin.” Tämä kruunaa.

6 tykkäystä

Luepa otsikkoa pidemmälle. Systemaattinen katsaus joka sisälsi meta-analyysin :ok_hand:

Miksiköhän mä tuhlaan aikaani selittämällä sulle luetunymmärtämistä?

Lisäksi tapasi takertua muotoseikkoihin, kun et ehkä muuta argumenttia löydä, on varsin rasittava.

No joka tapauksessa systemaattinen katsaus ja meta-analyysi on molemmat painoarvoltaan suurempia kuin yksittäisen asiantuntijan, (vaikka olisi ihan verisuonikirurgi) esittämä väite.

1 tykkäys

Meta-analyysi ja systemaattinen katsaus ovat kaksi erillistä mutta toisiinsa liittyvää menetelmää, joita usein käytetään yhdessä tieteellisessä tutkimuksessa. Vaikka ne ovat erillisiä, systemaattinen katsaus yleensä toimii ensimmäisenä vaiheena ennen mahdollista meta-analyysia.

Laajuuden suhteen systemaattinen katsaus voi olla laajempi, koska se kattaa kaikki saatavilla olevat tutkimukset tietyllä aihealueella tai tutkimuskysymyksellä. Sen tavoitteena on tarkastella ja tiivistää kaikki relevantit tutkimukset objektiivisesti, jotta saataisiin kokonaiskäsitys aiheesta.

Meta-analyysi sen sijaan keskittyy nimenomaan useiden tutkimusten tulosten tilastolliseen yhdistämiseen. Se voi olla kapeampi, koska se keskittyy tiettyihin tuloksiin ja niiden analysointiin.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että systemaattinen katsaus on laajempi, koska se kattaa kaikki relevantit tutkimukset tietyllä aihealueella, kun taas meta-analyysi on tarkempi analyysi näistä tutkimuksista saaduista tuloksista.

(lähde Chat-GPT)

1 tykkäys

Itse tutkailen ei skenessä mukana olevana tota tutkimusta. Nopeasti löysin sieltä ainakin yhden hyvän asian faronille:

Real-world OS with azacitidine is consistently shorter compared to that observed in the large pivotal trial AZA-001.

Muut jutut jätän teidän kompetenssin varaan

Edit tämän löysin vielä lopusta

Merkittävän parannettu OS havaittiin potilaille, joilla oli hematologinen parannus, jotka eivät olleet koskaan saavuttaneet täydellistä tai osittaista remissiota

2 tykkäystä

Itse jotenkin haluaisin uskoa, että Juho on firman keulakuva ja pomo. Tutkimustieto ym tuotteeseen liittyvä data ja osaaminen toivottavasti tulevat firman tutkijoilta ja muilta tutkimukseen liittyviltä asiantuntijoilta. Puheiden totuudenperäisyyden spekulointi on aina mielenkiintoista, mutta tässä(kin) tapauksessa ei oikein voi luottaa muuhun kuin mitä firma informoi ulospäin. En millään jaksa uskoa että Juho jakaa disinformaatiota pelkästään osakekurssia nostaakseen.

10 tykkäystä

Uskoisin että isän opit ovat menneet perille, sillä Markku sanoi monesti että totuudessa täytyy pysyä tai menee uskottavuus iäksi.Ja silloin katoaa sijoittajat.

10 tykkäystä