Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Voisikohan johtua tästä käyrästä, joka on 3v otanta?

En ole osakas, en osallistu antiin, seuraan kuitenkin mielenkiinnolla miten lähelle 1€ antihintaa lopulta päädytään.

Imo…mikäli haluaa sijoittaa lääkekehitysyhtiöihin, niitä pitäisi olla salkussa 5-10, mieluummin lähemmäksi jälkimmäistä.

Tässä ketjussa on pelottavan positiivinen tunnelma - tulee mieleen KL:n palstan Biotie Therapies-ketju. Faronin tuote onnistuessaan toisi tietysti laajemman käyttäjäkunnan kuin Biotien - lopulta onnistunut - nalmafeeni, jonka odotettu suosio perustui lähinnä unelmahöttöön, että kukaan ei maailmassa halua enää humaltua. Olihan siellä tosin joku muukin tuote putkessa, jotka eivät saaneet lupia.

Biotietä ja Faronia yhdistää ainoastaan perustaja ja Biotiestä hänet jotenkin hilattiin laidan yli. Mieheltä ei yritystä puutu ja varmasti taitoakin, mutta näissä yhtiöissä on aina yksi ongelma ja se on RAHA eli rahoitus.

Se tässä Faronissa itseäkin kalvaa, miksi se rahoitus on niin vaikeaa, jos tuotteella on suuri todennäköisyys läpäistä vaativa FDA-seula?

Tuo kurssikäyrä valitettavasti puhuu enemmän sen puolesta, että todennäköisyyteen suhtaudutaan sijoittajapiireissä epäilevästi. Osake on kuitenkin noteerattu myös Lontoossa, joten näkyvyyttä on muuallakin.

No…toivotaan parasta. Tässä nyt vaan omia mietteitä, miksi joku vanha tai harkitseva uusi osakas ei ole valmis laittamaan rahojaan likoon,

9 tykkäystä

Miettinyt miksi kukaan Faronista kiinnostunut BF ei tässä sekavassa tilanteessa lähde nurkkaamaan huomaamattomasti Faronia. Luulisi n 5% (liputusraja) osakkeista olleen melko huomaamattomasti otettavissa halvalla ja lisää mahdollisuuksia ehkä vielä hallintarekisterin puolella. 10% (10 M€) nurkalla voisi jo pystyä jossain määrin vaikuttamaan “huutokauppaan” ja ainakin, jos uskoo firmaan, saisi hävitessään nurkasta kunnon korvauksen. Onko nurkkauksen mahdollisesta puutteesta vedettävissä mitään johtopäätöstä.

2 tykkäystä

First Northiin tulee juuri näillä näppäimillä liputusvelvollisuus ja menossa siirtymäaika. Ylihuomenna tulee liputuspakko ja pitää ilmoittaa jos viimeisen 2kk aikana omistus muuttunut liputusrajan suhteen.

3 tykkäystä

Sekoilin foorumisoftan kanssa, katsotaan saisinko nyt viestin perille. Mitä siis pelkäät tarkalleen? Ongelmahan tässä on yleensä että saat kaikki merkkaamasi silloin jos anti ei käynyt hyvin kaupaksi → osake ei tykkää. Jos saat vain osan, eli anti merkattiin täyteen, et pääse hyötymään täysimääräisesti halvoista lapuista.

8 tykkäystä

Jokaisesta mielipiteestä voi napata informaatiota ja oppia jotakin. Varsinkin niiden mielipiteistä, jotka jättävät osallistumatta antiin. Jokin syy taustalla tietenkin on miksei osta nyt eurolla, kun aikaisemmin on ostanut kalliimmalla (vanhat sijoittajat). Rahan puute on tietysti jollain, ja se on täysin ymmärrettävää. Lähinnä olen kiinnostunut onko luotto mennyt firmaan ja miksi.

3 tykkäystä

Eikö sitovissa anneissa aina makseta (sidota) sijoittajan antiin osallistumisrahat saman tien ja mahdollisesti käyttämättä jäänyt osa palautetaan heti, kun lopputulos on selvä (jos ei saa kaikkia haluamiaan osakkeita). Tuskin tässä edes on välittäjäkohtaisia eroja.

En väitä olevani kaikki tietävä, mutta tuskin on sitovaa osallistumista velaksi ?

1 tykkäys

No tätä minäkin ihmettelin.

Mutta näin se sitten kuitenkin ilmeisesti menee. Ei sitten vissiin kuitenkaan olisi kannattanut jättää ihan viimeisiin päiviin… :sweat_smile:

1 tykkäys

Miksi big pharma ei ole rynnännyt ostamaan Faronia jo? Miksi bit more data ja faasi 2 tuloksia näkyviin?

Gilead osti Forty Seven yhtiön 4,9 miljardilla USD:llä cash ja sai magrolimab-vasta-aineen oikeudet. Faasi 3 kuitenkin petti, nyt voi tehdä ruumiinavauksen tapaukselle, kun ovat julkistaneet datan EHA:ssa. Kyse on ensilinjan MSD:stä, jota Faron ei vielä aktiivisesti tutki, heillä oli vain 5 potilasta kertynyt siihen, 80 % sai CR:n. Tästä magron epäonnistumisesta voinee oppia jotakin, ainakin azan vaikutuksista ja haittavaikutuksista ensilinjassa. Magron faasi 1 näytti tältä, josta alkoi innostus:

Faasi 3 nyt julkistettu aza+magro vs. aza+placebo, FDA oli jo aiemmin viheltänyt kerran pelin poikki. Kaksi ekaa viitettä nostoja ja kolmas varsinainen raportti.

Magrolimab’s objective response rate was 53.7%, which was lower than the observed rate of 58.7% in placebo comparators.

Grade 3 or higher treatment-emergent adverse events arose in 92.8% of treated patients, compared to 79.2% of those in the placebo group. Overall, 84.8% of adverse events were found to be related to magrolimab, and 24% of patients had to discontinue the antibody due to toxicities.

Now detailed data show that not only did the trial miss its primary endpoints measuring overall survival and CRR, but, also, patients receiving the Gilead med were two times as likely to discontinue treatment due to adverse events compared to placebo. The rates were 24% and 12.1%, respectively.

Overall, grade 3 or above adverse events deemed related to a study drug happened in 76.4% of 263 patients in the magrolimab arm versus 56.4% of 264 patients for the control group.

The magrolimab-chemo regimen was tied to a 20.3% increased risk of death, though the results were not statistically significant, with a p-value of 0.13. Patients who got the investigational therapy lived a median 15.9 months, versus 18.6 months for those in the control arm.

Lopuksi varsinainen raportti:

Big pharmalla on varovaisuutta em. epäonnistumisen jälkeen. Magron kaltainen toksinen aine Bex ei ole eikä näytä siltä, että joka neljäs joutuisi keskeyttämään eikä vakavia haittatapahtumia ole ollut 92,8 %:lla. Markkuhan nosti magron toksisuusongelman esille jo kauan sitten ja ovat pitäneet hajurakoa magroon yllä, vaikka molemmat ovat makrofagilääkkeitä, mutta eri mekanismein ja kohdemolekyyliä ei Bexillä ole niin monessa terveessä solussa kuin magrolla. Ja vielä kerran, kyse tässä on ensilinjasta, ei HMA-MDS:stä.

35 tykkäystä

Ensimmäinen viestini foorumille vuosien lurkkaamisen jälkeen, joten ensiksi kiittäisin ketjuun osallistuneita hyvästä analyyttisesta ja haastavasta keskustelusta!

En ole vielä osallistunut antiin, koska mietin sen onnistumista ja vaikutuksia täten kurssiin. Riskien takia olen pohtinut paljon oman position liudentumiselta suojaamisen mielekkyyttä, koska Faronin paino jo valmiiksi korkea. Odottelin, jos nyt aamulla olisi tullut tieto annin mahdollisesta jatkamisesta. Tiedotteen puuttuminen voidaan varmaan pitää positiivisena merkkinä, koska eikös jatkamisesta olisi tässä kohtaa pitänyt viimeistään ilmoittaa?

6 tykkäystä

Ei tuossa taida olla mitään mahdollisuutta tai tarvetta jatkaa antia. 15M annista on jo alunperin turvattu ja IPF:n lainaehdot sanelee takarajan siihen mihin mennessä rahaa tulee olla kassassa. Alunperinhän IPF:n takaraja oli jo 11.6. mutta sitä siirrettiin eteenpäin. Lisäksi Lontoon säännöt myös sanelee miten anti voidaan toteuttaa. Tänään siis viimeinen päivä tuulipuvuilla osallistua antiin, huomenna aamulla instikkkojen takaraja ja torstaina pitäisi tulla tietoa annin tuloksesta.

13 tykkäystä

Tämän luulisi jo kattavan sen 10M€ ehdon? Joten Ensiolta ihan validi pointti tuo, että tiedotusta ei ole tullut annin jatkamiseksi. Tai onko tähän muita mielipiteitä / parempaa tietoa?

1 tykkäys

Varmasti. Vaikka CD47 näytti lupaavalta hoitokohteelta alustavasti ja tutkimustietoa oli paljon. Katsoin huvikseni niin hakusanoilla “CD47 cancer” v. 2020 asti 779 osumaa PubMedissä. Vertailun vuoksi tällä hetkellä “clever-1 cancer” antaa 24 osumaa

Minusta on alkanut tuntua että Faronin anti kerää varoja sinne 20-25 m€ alalaitaan. Jotenkin tämän Inderes-kuplan ulkopuolella ei tunnu olevan juurikaan “pöhinää”.

Viimeisin verrokki: NextCell pharman anti tuli länsinaapurissa 151,7% merkityksi (tiedote tuli eilen), tosin oli jo etukäteen 100% taattu. Kurssi ei innostunut.

6 tykkäystä

Niin tunnin kuluttua yleisöanti päättyy… Minusta tuntuu ettei yllätysten aika ole vielä ohi. Johto ja avainomistajat ovat taas kuukauden enemmän tietoisia P2 etenemisestä ja mahdollisesta menestymisestä. Firman kassassa on uskoakseni pian rahaa riittäväksi selkänojaksi lähes vuodeksi. Liputukset ja annin tulos (merkitsijöistä) saadaan pian julkisuuteen. Siitä alkaa todellinen peli Faronin partneridiiliin. Loppuvuodesta tiedämme todennäköisesti oliko tämä huti, huijaus vai megadiili. Miksi partneri odottaisi vielä vuoden, jos field test tulokset ovat (erittäin) hyviä. Tänä vuonna saa monta kertaa halvemmalla kuin ensi vuonna. On lisäksi tiedotettu ettei Faron tee P3 vaihetta ilman partneria, joten game is on huomisesta alkaen. Nautitaan matkasta / merkitty on…

11 tykkäystä

Tuntuisi käsittämättömältä ettei joku asiasta syvällisesti ymmärtävä olisi avannut omaa peliään jo kolme viikkoa sitten, jos ymmärryksensä mukaan näyttää tosi hyvältä. Ymmärrys voi tietenkin piillä muuallakin BF:ssä - ehkä meissä palstan tuulipuvuissa.

4 tykkäystä

Annin turvin voi toimia katveessa ja huomaamatta aika pitkälle. Eli onhan se peli voinut jo alkaa. Kurssi ei sitten ainakaan vielä käynyt eurossa (19 min to go)… Viittaa ylimerkintään ja siihen ettei eurossa käydäkään ennen kuin joku nega uutinen putkahtaa julkisuuteen. Putkahtaakohan?

2 tykkäystä

odotan innolla torstaita näinköhän saadaan reilu pomppu vielä ennen sitä😆

1 tykkäys

Mustang Biolla (tikkeri MBIO) positiivisia faasi1/2 tuloksia aihiostaan verisyöpään liittyen. Osake hyppäsi äsken New Yorkissa 0,90 --> 1,30 , josta tipahti hieman takaisin. Asiantuntijat osaavat varmaan kommentoida, että miten asemoituu Faronin suuntaan mahdollisena kilpailijana.

3 tykkäystä

No, jos ottaa huomioon, että viimeisen reilu vuoden ajan lääkeraporttien siivittämänä osakkeista on maksettu jopa 4,5 euroa ja tyypillisesti 3-4 euroa niin nyt rahoittajan uutisoidun varojen hetkelliden lukituksen tuloksena ihmiset hätääntyivät ja osake tippui epävarmuuden vuoksi ja.rajusti. Mikään muu ei sinällään ollut uutta tai yllättävää tai muuttunut. Lääkkeen ja asioiden eteneminen on ollut muuten kuten ennakoitua Tiedossa oli että anti tulee ja se tulikin, ainoa vain että rahoittaja älähti, että tili kävi sovittua alempana heidän sovittuun turvamarginaaliin nähden.

Miettiä, jos tuota pientä seikkaa ei olisi tapahtunut, niin osake saattaisi historiaan peilaten lillua edelleenkin jossain 2,9 ja 4 euron välillä ja annista olisi varmasti pyydetty enemmän kuin euron kipale.

Se, että osakkeenomistajat yhdessä päättivät dumpata osakkeet äkkiä ulos hinnalla millä hyvänsä ei oikeastaan ole tehnyt muuten lääkkeen onnistumiselle hallaa, mutta tietysti, koska yritys arvotetaan osakkeen mukaan, niin osa vähentäjistä ovat tällä paniikkitoimenoiteellään tehneet yrityksen varainhankinnalle hallaa pakottamalla arvon alas.

Tämä tietysti palvelee alhaalta poimijoita, mutta mikäli yrityksen anti onnistuu kuitenkin normaalisti, ja rahat on saatu käyttöön, niin en muista oliko tarkoitus ostaa rahoittaja ulos @Antti_Siltanen ? Vai muistanko väärin?

Sellainen tilanne, missä rahoittaja ei hengitä niskaan ja rahat riittää pidemmälle kuin yleensä, olisi omiaan hyvien tulosten jatkuessa nostamaan sijoittajien luottoa yrityksen jatkoon.

14 tykkäystä

Arvelin että näin voisi käydä kun laskeskelin aiemmin annin kokoa ja cash burniä. Nyt ei minusta erityisesti näytä siltä että lainaa oltaisi maksamassa pois.

Antiesitteessä ei ainakaan suoraan sanota lainojen poismaksusta, mutta ei sitä toisaalta poiskaan suljeta. Esitteessä mainitaan alla olevassa lainauksessa lainan lyhennykset ja toisaalla taseen vahvistaminen. Pääpaino varojen käytössä on tutkimusohjelmassa ja tuotannon skaalauksessa.

"Nettovarojen loppuosa käytetään olemassa olevien rahoitussopimusten (IPF:n Lainasopimus, Business Finlandin lainasopimus ja Yhtiön vuokrasopimukset) mukaisiin rahoituskuluihin ja lyhennyksiin, yleisiin ja hallinnollisiin kuluihin, käyttöpääomaan ja Yhtiön yleisiin tarkoituksiin."

11 tykkäystä