Faron Pharmaceuticals - Innovatiivisia lääketieteen ratkaisuja

Olisi hauskaa olla kärpäsenä katossa azacitidinen omistajan Bristol Myers Squibbin kokouksissa. Tuosta alkuperäisestä Aza:sta taitaa olla jo geneerisiä lääkkeitäkin markkinoilla paljonkin.

Eihän pelkällä azalla tee välttämättä pian enää mitään, jos Bex + Aza saa ensilinjassa paremmat tulokset. Nythän Bex+Aza on saanut 80% CR vasteen ja Aza yksin taitaa olla jossain 10 - 18 % tienoilla.

Voisi jopa ajatella, että tuota kombinaatiota kannattaisi tutkia myös muissakin verisyövissä ensilinjassa.

Voipi olla, että jotkut ovat kiinnostuneita ostamaan Bexin pois markkinoilta. Toivottavasti hinta on myös kohdillaan.

20 tykkäystä

No olipas laimea kurssireaktio päivän mahtaviin uutisiin nähden. Markkina-arvo nyt 128me ja yhtiöllä alkaa olemaan melko selkeät ja jopa turvallisen oloiset stepit edessään. Mielestäni markkina-arvoa pitäisi olla jo helposti 2-3x

5 tykkäystä

Eikös silloin pitäisi ostaa lisää jos olet tuota mieltä? Itse tänään otin lisää 1.5 pinnasta vaikka osaketta oli ennestäänkin reilusti…

8 tykkäystä

Sama juttu ja erittäin merkittävää oli että vaihto oli jotain yli 5 x 3kk keskiarvo.
Sieltä ostettiin runsaasti löysää pelurisälää pois.
Joku tyhjätasku otti yli 80k lappuja kerralla.

8 tykkäystä

Tämä juuri. FDA antoi selkeät stepit. Heidän kanssa pelatessa pitää toimia täsmälleen kuten he haluavat, muuten tulee aina sanomista tai uudestaan tekemistä. ja sitä kautta viivästyy yms.

Hyvä juttu, että haettiin selvyyttä asioihin näinkin hyvissä ajoin. Kurssireaktiosta en osaa antaa arvioita, mutta fdan tiedot olivat itselle se tärkein asia tässä casessa. Mikäli tulokset pysyvät hyvinä, tästä tulee iso juttu.

6 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

Jos Faronista pitäisi maksaa miljardeja, niin kuinka paljon merkkaa parikymmentämiljoonaa enemmän tai vähemmän faasi kolmosesta?

Muistaakseni raha riittää alkuvuoteen, jolloin faasi kakkosen pitäisi valmistua. Ei sillä tyhjäkäynnin lisäksi juuri muuta tehdä.

5 tykkäystä

Jos faasi 3 on täysin auki ja parhaassa tapauksessa voisi saada suoraan faasi 2 jälkeen, niin onhan siinä sellanen haarukka, että A: Faron ei tiedä paljon pyytää ja B: Ostaja ei tiedä mitä ostaa. Myös aika on rahaa, joten pitäähän se tietää millainen suunnitelma on, jotta voi laskea milloin se alkaa tuottamaan kassavirtaa.

Rahaa on Q1/2025 saakka ja silloin viimeistään pitäisi olla faasi 2 valmis. Mutta tässä annissahan kerättiin huomattavasti yli tuon. Eli faasi 2 saadaan valmiiksi, mutta myös valmistelut faasi 3. Kyllä siitä joku juttukin löytyy, mutten ulkomuistista viitsi kirjoittaa mitään.

2 tykkäystä

Juu aivan ehdottomasti! Selkeä ylipanostus lappuun on nyt paikallaan

4 tykkäystä

Josko maanantaina kun Faron kertoo päivitetyistä tutkimus suunnitelmista, kuultaisiin jotain myös Fred Hutch Traumakine/CAR T tutkimuksesta.

2 tykkäystä

Täällä on paljon hyvää asiantuntemusta. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten kukin näkee Faronin tämänhetkisen tilanteen. Varsinkin jos on jokin ajatus/pelko, mikä voi mennä pieleen. Sellainenkin mahdollisuus, kun aina on, vaikka itse näen tilanteen olevan pelottavan hyvä. Faronin handussa on voittokortit oman näkemykseni mukaan. Homma on edennyt kuin juna, vaikka matka on ollut pitkä. Joko pääteasema häämöttää vai voiko vielä olla esteitä matkalla?

2 tykkäystä

Laitettaas tänne Inderesin aamun lyhyt kommentti eilisestä uutisesta:

8 tykkäystä

Voisiko Inderes, A.Siltanen tai joku muu analyytikko valottaa, että onko Faronin tavoitehinta muutospaineessa Fedin lausunnon myötä?

2 tykkäystä

Se on vähän epäkiitollista hommaa alkaa arpomaan Faronille jotain tavoitehintaa. Niillä kun tämän kohdalla voi lähinnä pyyhkiä hanuria mökin ulkohuussissa käynnin jälkeen.

Jos lääkekehitys epäonnistuu, niin meidän laput on arvoltaan lähempänä nollaa. Jos taas bexistä tulee lääke ja mielellään vaikka useampaan syöpätyyppiin, niin big pharman ostaessa Faronia pois, voi bäggeröinti olla mitä tahansa esim 10-50 välillä. Tai jotain muuta. Kenenkään on tosi hankala sitä tässä vaiheessa lähteä arvioimaan.

Mulla on omat maallikon arvioni, mutta eipä niillä ole mitään väliä, kun ei mulla ole tässä sen parempaa tietoa kuin muillakaan. Näkemystä oon toki ottanut enemmän kuin millään mittarilla on järkevää, mutta sitäpä se on. Jos Faron onnistuu, niin ei ainakaan isosti jää harmittamaan, “kun ei ollut palleja ostaa isommin”. :person_shrugging:

24 tykkäystä

Sikäli kyselin tavoitearvoa Inderesiltä, koska heillä sellainen aina kuitenkin määritellään ja monelle sijoittajalle se näyttää suuntaa. Varsinkin kun tämä ala on vaikea. Jos se on analyytikoille vaikea, niin vielä vaikeampi maallikoille. Samaa mieltä kuitenkin itsekin tuosta miten arvioit: Lähempänä nollaa- Miljardeja. Aika näyttää

4 tykkäystä

Mielestäni yksittäinen tavoitehinta sopii hieman huonosti lääkefirmojen arvioimiseen, varsinkin kun esimerkiski Faroninkin kurssi heittelee suuresti sentimentin mukaan. Tuo tavoitehinta on kuitenkin arvio siitä missä kohdassa riski on hinnoiteltu neutraalisti. Kuitenkin ehkä parempi olisi hintahaarukka, jossa yläreuna olisi seuraava positiivinen skenaario ja alareuna negatiivinen. Pääasiassa kuitenkin kliinisten kokeiden tulokset ovat joko positiivisia tai negatiivisia, joten jompikumpi noista silloin toteutuisi. Inderesin raportista löytyy tuollainenkin arvio, mutta vasta 2030 asti. Ja Inderesin raporttikaan ei kai malinna yrityskauppaa, joka on kuitenkin varmaan todennäköisin skenaario.

Mielestäni tässä nykyisessä II faasissa suurin riski on noiden tähänastisten vasteiden kesto. Vaikka ensialkuun vasteet ovatkin olleet tosi hyviä, suuri osa niistä on vielä hyvin varhaisesta vaiheesta. Eli käytännössä, riittääkö alun mCR vaste eliniänodotteen pidentämiseen?

Kolmas faasi siis tultaisiin toteuttamaan high risk frontline MDS potilailla, joilla ainakaan pelkällä AZA:lla mCR:n ennustearvo ei ole hyvä. Tämä voi tietty muuttua BEX:in kanssa yhteiskäytössä, mutta tuo elinikä vaikuttaa riippuvan enemmän luuytimen palautumisesta kuin syöpäsolujen tappamisesta.

21 tykkäystä

Nämä uutiset helpottavat tulevaa partnerointia entisestään. On eri tilanne partneroitua, jos markkinoille pääsy on mahdollista vasta alkamassa olevan kolmosfaasin jälkeen, verrattuna siihen, että myyntilupaa voi hakea jo pian kakkosfaasin jälkeen. Tämän pitäisi heijastua merkittävällä tavalla partneroitumisesta saataviin rahasummiin.

Faron kommunikoi aiemmin, että kiinteissä syövissä aloitettaisiin ensin pään ja kaulan alueen kasvaimilla. Voisivatkohan partneroitumisesta saatavat rahat mahdollistaa toisenkin faasi kakkosen aloituksen, esimerkiksi rintasyövässä? Jos vielä keuhkosyövässäkin saataisiin viimein koe käyntiin, niin Faronilla voisi jo aika nopealla aikataululla olla tehokkuusdataa monesta keskeisestä syöpätyypistä.

18 tykkäystä

Nyt vedän vähän hatusta ja muistin syövereistä: Jere tuossa heittää, että elinikä vaikuttaa riippuvan enemmän luuytimen palautumisesta kuin syöpäsolujen tappamisesta ja olen muistelevinani, että bexillä oli vaikutusta juurikin syöpäsolujen tappamiseen luuytimessä. Onko tässä mahdollinen kriittinen kohta eli luuydin ei välttämättä palaudu ja toimi kunnolla, vaikka syöpäsoluja saadaankin eliminoitua. Kuitenkin bexilllä viitteitä eliniän ainakin jonkinmoisesta pidentymisestä. Kiitos Jere, tämä on askarruttanut mieltä ja otit juurikin asian esille.

3 tykkäystä

Olisi mielenkiintoista tietää aikooko Faron toteuttaa faasi 3 noudattaen IWG:n Konsensusehdotusta v. 2023 kriteerejä

Vai mennäänkö edelleen vanhoilla. Uusissa juurikin mCR on poistettu.

4 tykkäystä

Ei faasin 3 aloittaminen ensilinjassa vuoden 2025 alussa muuta näkymää kuin huomattavasti paremmaksi, jos vasteilla jo parin kuukauden päästä rekrystä voidaan saada tuo AA-myyntilupa.

Vanha pläni:

9 tykkäystä