Hyvin menee ainakin tunnetuksi tekemisen osalta. Kolmas suullinen esitys kansainvälisessä tieteellisessä kokouksessa. Nyt vuorossa HUSin verisyöpädosentti Mika Kontro. Hän on osallistunut Faronin AML- ja MDS-tutkimusten suunnitteluun. Tehnyt mm. venetoklaksin lääkeherkkyystestausta www.hus.fi/ajankohtaista/laakeherkkyystestaus-auttaa-leukemian-uuden-laakehoidon-kohdentamisessa
ja tämä lienee myös Bexin tie joskus klinikoissa. MDS:ssä voi olla yleislääke, AML:ssä vaatinee etukäteistestauksen potilasnäytteellä (kuten toi vene) tai jos biomarkkeri löytyy, niin kohdennetusti sille potilasryhmälle.
Näyttää samankaltaiselta otsikolta EHA:ssa eli ”Euroopan hematologian eli veritautien tieteellinen yhteisö” eli sen alan johtava, kuin ASCO:ssa. ASCO on maailman suurin kaikkien syöpätautien kokous, yli 40 000 osallistujaa, EHA keskittyy tarkemmin veritauteihin ja niissä verisyöpiin. Viime vuonna 14 000 osallistujaa. Salissa varmaan max joitakin satoja. Mutta esityksessä ASCO:a tarkemmin ”detailed safety and efficacy”, sanoo tiedote. Voi olla varma, että big pharman edustajat ovat korvat höröllään noissa kokouksissa. Tuloksista ja tiedeyhteisön reaktioista niihin.
Tässähän on toivoa, että edes EHA:an saataisiin uusi luenta käyttöön, edellinenhän on huhtikuun alun aikoihin tehty, tulisi 2 kk lisää ja ihan jokaiselta potilaalta olisi edes 3 kk tulokset tiedossa ja monelta myös 6 kk.
Slotti on 75 min. Siinä on 5 esitystä. Jää siis selvästi enemmän aikaa kuin Zeidanin tai puhumattakaan Daverin esityksistä. N=55, 20 ensilinjaa ja 35 r/r.