Finanssisektori -ketju

Varainhoitomarkkinaa koskeva kirjoitus julkaistu :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Hyvä juttu KL:ssä kiinteistörahastoista. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kiinteistorahastot-huojuivat-koronakriisissa-tama-on-rahastojen-ensimmainen-kunnon-testi/e11e9b71-1b68-4260-9e2e-b13f10c52621

Tulee mielenkiintoinen H2, kun koronan vaikutukset alkavat konkretisoitua.

5 tykkäystä

Hyvä juttu kyllä. eQ tuolta ilahduttavasti omaan silmään pisti, aika viileänrauhallista kommenttia liikekiinteistöistä. Tehdäänkö siellä kaikki oikein?

Mielenkiintoista pohdintaa kiinteistörahastoista

5 tykkäystä

2 tanskalaispankkia fuusioituu. Listatun Salling Bank preemio 86 %.

2 tykkäystä

Evli ketjussa pari hyvää linkkiä infrasijoittamisesta asiasta kiinnostuneille:

Infrasijoittaminen tulee olemaan ihan valtava markkina seuraavan 10v aikana, kun tuota länsivaltioiden talousahdinkoa ratkotaan ulkoistamalla yhä enemmän toimintoja. Finanssipalveluyhtiöiden kannalta hyvinkin merkittävä trendi.

6 tykkäystä

Varoittava esimerkki kiinteistömarkkinan käyttäytymisestä koronan jälkeen. Koskee valitettavasti myös Eurooppaa ja Suomea. Nyt todella punnitaan miten hyvin meidän kiinteistörahastot on rakennettu. https://www.ft.com/content/a34e131c-bf6f-4b7d-9a2c-84c632243e87

6 tykkäystä

Itse tällä hetkellä juoksisin kovaa karkuun toimisto- ja liikekiinteistöistä. Koska virussoppa venyy ja realistisesti voi olla lasissa 1-1.5v ennenkuin homma on hanskassa, matkalla moni firma joutuu muutosten eteen. Retail-kivijalkafirmaa tulee kaatumaan ja toimistojen kysyntä voi niiata kun yhä useampi firma tajuaa että ehkäpä osa työntekijöistä todellakin voisi vain tehdä töitä himasta käsin pysyvämmin ja tietyn pisteen jälkeen ei enää firmoja kiinnosta maksaa tyhjistä toimistoista joiden käyttöaste on romahtanut…

Toisaalta asuntopuolella voi olla kysyntää isompaan vaihtamiseen (“haluaisi kämpän jossa kotitoimisto”) ja kenties liikettä kauemmas isoista kaupungeista kun sinne konttorille ei tarvitse vääntäytyä joka aamu.

Se joka onnistuneesti haistelee miten tässä käy 1-3v aikajänteellä voi tehdä mukavan tilin. Ja toisaalla joku voi polttaa näppinsä kun niitä vanhempia ja vähemmän haluttuja liike- ja toimistokiinteistöjä alkaa olla tyhjänä ja kynnys tarjota puskutraktoria laskee. Sen kun tietäisikin miten tässä käy, mutta joka tapauksessaa se lienee varmaa että tilanne elää tavanomaista “tylsää” kiinteistömarkkinaa enemmän.

7 tykkäystä

Sydbank ostaa Alm. Brand A / S pankin tanskassa. Hankintahinta 0,95*bookvalue.

2 tykkäystä

For those that own Sampo shares, this is of somewhat relevant as Sydbank has decided to end its cooperation with Topdanmark as a result of this deal.

Sydbank will onwards have a cooperation agreement (distribution channel for new customers) with Alm. Brand Insurance instead. It will most probably not have a big effect on Topdanmark as such, as Sydbank is not as big of player as e.g. Danske bank (which ended its cooperation with Topdanmark, and now has an agreement with Tryg). Topdanmark’s biggest cooperation partners are currently Nordea and Coop (similair to Kesko in Finland).

5 tykkäystä

Kauppaan liittyen OP:n kommentti eilisaamulta:

Tanskassa julkistettiin eilen pieni, mutta kiinnostava yritysjärjestely kun Sydbank ilmoitti
ostavansa Alm Brandin pankkitoiminnan 1,8 miljardilla kruunulla. Alm Brandin
pääasiallinen liiketoiminta on vakuuttaminen ja pankkitoiminta on ollut sille murheenkryyni.
Pankkitoiminta on generoinut noin 10 % yhtiön tuotoista, mutta sillä on ollut jatkuvia
kannattavuusvaikeuksia. Yhtiön vakuutusliiketoiminta sitä vastoin on hyvässä kunnossa.
Alm Brand on ollut vertailuryhmässään systemaattisesti alihinnoiteltu, luultavasti juuri
heikon pankkiliiketoiminnan vuoksi. Markkinat eivät anna arvoa monialayhtiöille. Alm
Brandin osake reagoikin eilen uutiseen tuntuvalla kurssinousulla (+13 %). Vuoden 2021
P/E-kertoimella mitaten Alm Brandin alihinnoittelu suhteessa vertailuryhmään poistui
kertaheitolla eilisen kurssinousun myötä.
Mielestämme järjestely osoittaa hyvin sen, miten paljon arvoa rönsyjen karsinnalla voidaan
saavuttaa, sillä vakuutusyhtiöihin rahojaan laittaneet sijoittajat haluavat nimenomaan
vakautta, jonka kanssa pankkitoiminta on osittain ristiriidassa. Tämä alleviivaa sitä, että
myös Sammon (LISÄÄ) olisi syytä karsia rönsyjään ja jollakin aikavälillä luopua
Nordeasta, esimerkiksi jakamalla osakkeet Sammon omistajille. Nykyistä rakennetta
purkamalla Sammossa olisi näkemyksemme mukaan merkittävä arvonluontipotentiaali.

3 tykkäystä

OP:n Antti Saaren ajatus monialayhtiöalesta saa markkinoilta tukea. En itsekään usko, että Nordea on hyvä pitkänaikavälin sijoitus enää Sammolle, mutta Sampo voi saada siitä kohtuullisen kokonaistuoton (osingot+mahd arv.nousu) 2 vuoden sisään jos Nordea pääsee tavoitteisiinsa. toivoisin Sammon myyvän Nordean ja käyttävän varat miten parhaaksi katsoo. tuo Nordean osakkeiden jakaminen osinkoina on turhaa hätäilyä ja aiheuttaa inhottavaa verotusta. Loputtomasti ei ole aikaa, koska suuri valtioiden velkaantuneisuus aiheuttaa pankeille riskejä.

2 tykkäystä

Ohessa OP:n erinomainen podi vaihtoehtoisista sijoituksista. Lämmin kuuntelusuositus kaikille aiheesta kiinnostuneille :slight_smile:
https://soundcloud.com/op-ryhmae/suoraa-puhetta-markkinoista-onko-vaihtoehtoisista-sijoituksista-pelastajiksi

8 tykkäystä

Tässä hyvä esimerkki miksi kannattaa kietää nämä isojen pankkien teemarahastot todella kaukaa:


Itse oivalsin tämän vuosi sitten 4vuoden sijoituskokemuksen jälkeen, eli kaikille aloittelijoille: Unohtakaa teemarahastot ja keskittäkää ETF:iin sijoitukset.

Kulut + tuotto niin paljon parempaa, toki tässä toimijakohtaisia eroja mutta melkeinpä jos vertaa esim. OP:n mitä tahansa teemarahastoja ETF:iin niin häviää kaikessa mahdollisessa.

7 tykkäystä

Ei nyt yleistetä liiaksi. Handelsbankenin aktiivinen rahasto samalla sektorilla aivan mielettömässä vedossa.

Mutta allekirjoitan että OP:n aktiiviset rahastot on tuottoisia ainoastaan pankille.

1 tykkäys

Huh!

Joo selkeästi ihan eri tason tekemistä.

En muutenkaan vieläkään tiedä mistä OP:n analyytikoille maksetaan, rahastot alisuorittavat törkeästi ja muutenkin nuo kyseisen pankin ‘‘osake poiminnat’’ ja tavoitehinnat on täysin hatusta temmattuja.

Muistan vieläkin kun OP:n viikon osakepoiminta oli Lehto Group ja muutama päivä niin tuli tulosvaroitus ja 60% lähti, jonka jälkeen arvo tippunut 12e -> 1,3e :joy:

5 tykkäystä

" Tanskalainen finanssikonserni Danske Bank aikoo vähentää jopa 1 600 työpaikkaa seuraavien 6–12 kuukauden kuluessa, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Syynä ovat säädösten ja ohjeistusten kasvavat kustannukset eli compliance-kulut ja pitkäaikaisten negatiivisten korkojen aiheuttamat vaikeudet,

Danske Bankilla on palveluksessaan noin 22 000 työntekijää."

3 tykkäystä

kuitti EKP:lle

5 tykkäystä

Itse asiassa Oolannin pankki kertoi aikataulutuksen. Päättävä kokous pidetään 1.1.2021 ja rahat tulevat tilille vasta 14.1.2021.

Siihen asti on nyt vaan laitettava leivän päälle ylähuulta.

2 tykkäystä

Sori sori taas Juurikki narrasi, kun muisti on hyvä, mutta lyhyt. Siis Ålandsbanken pitää sen kokouksensa 1.1.2021, mutta osingot voidaan laittaa sinulle vasta 12.1.2021, ei siis 14.1.2021, kuten Juurikki yllä vahingossa narrasi. Juurikilla ei ole ketunhäntä kainalossa, kun on ketuille allergeeninen - myös politiikassa ja ihmissuhteissa.

Mene sivulle alandsbanken.fi. Valitse kieli. Valitse alareunasta Pörssitiedotteet. Klikkaa uusin. Avaa Google translator. Käännä. Ihmettele.

PS. Anders ei kuulu Juurikin lähipiiriin, eikä Juurikki vielä vähään aikaan muutenkaan ole määräävässä asemassa Oolannin pankissa.

PS2. ei kannata liputtaa liian herkästi. Juurikki niin tykkää, kun joku edes huomioi. :wink:

4 tykkäystä