Ford Motor Company

Ford: Yksi Maailman Suurimmista Autovalmistajista

Ford Motor Company on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista autovalmistajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1903 Yhdysvalloissa Detroitissa Henry Fordin toimesta. Fordin suurin innovaatio oli liukuhihnatuotanto, joka mahdollisti autojen massatuotannon ja teki niistä edullisempia suurelle yleisölle. Tämä mullisti autoteollisuuden ja teki Fordista merkittävän tekijän alalla.

Fordin ensimmäinen suosittu automalli oli legendaarinen Model T, joka tuli markkinoille vuonna 1908. Model T oli yksinkertainen, kestävä ja edullinen, mikä teki siitä valtavan suositun. Autojen tuotantonopeus ja tehokkuus kasvoivat huomattavasti Fordin liukuhihnatuotannon myötä, mikä laski autojen hintoja ja teki ne saataville laajemmalle asiakaskunnalle.

Nykyään Ford valmistaa monenlaisia autoja henkilöautoista ja maastoautoista hyötyajoneuvoihin. Yhtiö on myös merkittävä tekijä sähköautojen kehityksessä, tai taitaa kai kaikki isot valmistajat olla?


Sitten vähän muita perustietoja yhtiöstä:

Valmistetut ajoneuvot:

4,4 miljoonaa (2023)

Brändit:

  • Ford
  • Lincoln
  • Motorcraft

Liikevaihto:

176,2 miljardia dollaria (2023)

Liiketulos:

5,46 miljardia dollaria (2023)

Nettotulos:

4,33 miljardia dollaria (2023)

Omistaja:

Fordin suku omistaa 2 prosenttia, mutta äänivallasta 40 prosenttia!

Työntekijöiden määrä:

177 000 (2023)

Lisää lukuja vuodelta 2023
(lähde: tämä )

Vähän löpinää sijoittajan näkökulmasta:

Fordilla on pitkä historia ja vahva brändi, ja yhtiö on onnistunut kohtalaisesti sopeutumaan muuttuvaan autoteollisuuteen sekä on panostanut vahvasti sähköautoihin että myös itseohjautuviin autoihin. Fordilla on laaja jälleenmyyjäverkosto ja vahva jalansija monilla markkinoilla, mutta nuo vanhat jo tiedossa olevat vahvuudet ovatkin kaikille tuttuja enkä varsinaisesti osaa sanoa sitten itse, miten innovatiivinen yhtiö on… on sitä sellaiseksi sanottu ainakin.

Autoteollisuus on erittäin kilpailtu + kilpailukykyinen ala, ja Fordilla on monia vahvoja kilpailijoita. Sähköautojen markkinat kehittyvät nopeasti, ja yhtiön on pysyttävä kehityksen mukana pysyäkseen kilpailukykyisenä. Yhtiön innovatiivisuudesta huolimatta on sanottu, että Ford ei ihan ole sähköautohommien kehityksessä kärjessä, missä esimerkiksi Tesla ja monet muut valmistajat ovat asettaneet uusia “standardeja”. Korkeista tuotantokustannuksista on puhuttu ja tietynlaisesta hitaudesta.

Sitten vielä Q2:sta

https://x.com/AlphaSenseInc/status/1816204076893495692

Tämä olisi suurin syy, miksi hankkisin Fordin osakkeita:

13 tykkäystä

Ford on ollut itsellä jonkin aikaa satunnaisessa seurannassa, jossain vaiheessa omistinkin pienen seurantaerän.

Tuo Fordin sähköautojen markkina ei vain juurikaan vakuuta. Pitää varmaan nyt ottaa tarkempaan seurantaan hinnan tultua reippaammin alas.

Itselläkin löytyy pihasta Fordi, mutta jos sen perusteella lähtisin tekemään sijoituspäätöstä niin kiertäisin tämän todella kaukaa.

Alla musiikkia perjantaihin kaikille kohtalotovereille.

4 tykkäystä

Magma-yhtiöistä ja monista tulee paljon juttu vastaan, mutta Fordista ei; onneksi Olli Koponen kävi Tulosviikkosummauksessa läpi. :slight_smile:

Videon pitäisi lähteä pyörimään siitä kohtaa, kun Olli puhuu Fordista. Kannattaa kuunnella kokonaan koko jakso kuitenkin, koska siinä tulee paljon hyvää asiaa eri yhtiöistä. :slight_smile: