Osakesijoittaminen

Genovis AB - Biotieteiden työvälineet ja palvelut

Avataan uusi ketju tämän hetken toiseksi suurimman salkkuomistukseni kohteesta.

Genovisin liiketoimintakonseptina on kehittää, tuottaa ja markkinoida innovatiivisia tekniikoita, jotka helpottavat ja mahdollistavat uusien hoitomenetelmien ja diagnostiikan kehittämisen lääkinnällisten laitteiden ja lääketeollisuuden asiakkaille.

Genovis kehittää ja myy tekniikoita kahdesta ainutlaatuisesta tuotesalkusta. Ensimmäinen sisältää entsyymejä, jotka helpottavat sellaisten vasta-ainepohjaisten lääkkeiden kehitystä ja laatua. Toinen koostuu nanoteknologiasta uusissa varjoaineissa ja keskittyy nanorakenteiden suunnitteluun, tuotantoon ja karakterisointiin kontrastiaineina lääketieteellisessä kuvantamisessa. Projektit ovat pääosin sisäisiä, mutta niihin sisältyy myös yhteistyötä muun muassa Lundin yliopiston tutkimusryhmien kanssa. Myynti Yhdysvaltain markkinoilla on 42% ja 37% Euroopan markkinoilla.

Tänään ilmestyi Redeyeltä uusi raportti, jossa tavoitehintoja on tarkasteltu kohtuu voimakkaasti ylöspäin. Tämä johtui ymmärtääkseni siitä, että Genovis sai elokuussa historiansa suurimman tilauksensa uudelta toimialueelta ja tätä ei oltu hinnoiteltu mukaan vanhoihin tavoitehintoihin.

Redeyen tavoitehinnat ovat kehittyneet seuraavasti:
BEAR BASE BULL
28.3.2019 5.0 11.0 26.0
30.5.2019 8.0 14.0 33.0
11.9.2019 12.0 23.0 70.0

Uusin Redeyen raportti löytyy täältä:

Arvostuskertoimia taitaa nykyhinnoilla olla leivottu yritykseen “aika” paljon. Toivotaan, että joku itseäni paremmin luvuista ymmärtävä kiinnostuu yrityksestä ja perkaa auki ovatko arvostuskertoimet karanneet käsistä.

2 tykkäystä

Tänään tarjolla “Investor After Work” yritysesityksiä, joissa kyseinen Genovis on yhtenä kohteena. Suoratoistoa esityksestä pitäisi löytyä illalla täältä:
https://www.redeye.se/events#/event/583611

1 tykkäys

Markkina kuittasi redeye tiedon vastaanotetuksi kurssinousulla about 12%

2 tykkäystä

Mukavaa nousua.

2 tykkäystä

Salonkivaunussa ollaan, firma skaalautuu todella hyvin elii liikevaihdon kasvu sataa hyvin viivan alle. Reveniomainen meininki.

2 tykkäystä

Genovis on hissukseen ohittanut Redeyen Base -tason (23 SEK) ja yläviistoon on lupaavasti ollut matka. Monia askarruttaa varmaan mitä osariQ3 avaa esille 21.11 ja jännitys tietty tiivistyy. Ollaanko menossa kohti voitollista tilikautta 2019 vai mitä mahtaa olla näkymä?

Hieno yritys, teknologia ja nousuputki päällä. Osakkeen hintatasosta on vaikeaa sanoa mitään, kun pitäisi osata arvioida tulevaisuuden liikevaihto ja marginaalit. Sama haaste on näissä kaikissa alkutaipaleen bioteceissä. Varmasti nuo analyytikkojen analyysit ovat paras arvaus minunlaiselle maallikolle.

Parasta jos on hypännyt mukaan alkutaipaleella jolloin oma keskihinta jää naurettavan alhaiseksi, silloin homma on yksinkertaista kun bisnes alkaa rullaamaan: nauttii vaan kovasta noususta. Vaikeus on seuloa joukosta ne ritykset joista tulee joskus kannattavia.

1 tykkäys

Tänään Q3 julki: https://investor.genovis.com/en/

Mitään kauppoja tai sopimuksia ei ole tuon elokuun edellisen (13M SEK) tilaukseen julkaistu, joten oma mielenkiintoni kohdistuu tilauskirjaan ja skaalautuvuuden etenemiseen.

Oma taival yhtiön kanssa alkoi alkuvuodesta ja tästä onkin tullut Hoivatilojen (ostotarjous hyväksytty) kanssa toistaiseksi paras omistukseni. Olenkin varautunut ostamaan lisää, jos yhtiö on kääntymässä voitolliseksi ja jatkaa kasvamistaan sekä skaalautumistaan.

1 tykkäys

Sieltähän se raportti jo löytyy:

We are entering the fourth quarter with a strong cash flow from the previous quarter and stronger liquidity. We are now generating a surplus, which we plan to initially invest in product development projects in order to increase the launch rate of new products in 2020.

Uusia tuotteita tulossa 2020. Sitä odotellessa. :blush:

Redeye on päivittänyt raporttiaan, nostivat Base skenaarion arvostusta…
[https://www.redeye.se/research/584911/genovis-nar-lugnet-har-lagt-sig-fortsatter-tillvaxt-resan?utm_source=report&utm_medium=email]

2 tykkäystä

Redeyen skenaarioiden kehitys:
BEAR BASE BULL
28.3.2019 5 11 26
30.5.2019 8 14 33
11.9.2019 12 23 70
27.11.2019 15 27 70

1 tykkäys