Osakesijoittaminen

GF Money listautuminen

Meinaako täällä ihmiset hypätä GF Moneyn kyytiin?

Laaja tutkimus https://www.inderes.fi/sijoitustutkimus-gf-money

Yhtiöesittelyilta https://www.inderes.fi/videot/gf-money-oyj-yhtioesittely-2252018-klo-18-20

Yhtiö saanut ristiriitaista vastaanottoa (korkokatto, Nuorisosäätiö jne. tuskin rohkaisevat osallistumaan), toisaalta korkea tuottopotentiaali mutta maustettuna aimo riskillä. Pysyykö kultasormi kultaisena vai meneekö ihan muuksi…?

Henk.koht skippaan jo siitä syystä että haluan omistaa bisneksiä jotka lähtökohtaisesti tuovat lisäarvoa ja hyötyä myös asiakkailleen… Osingot toisen ihmisen taloudellisen osaamattomuuden seurauksena ei tunnu ajatuksena kivalta, vaikka raha ei tunnetusti haisekaan.

5 tykkäystä

Mun moraalia tää ei häiritse, sijoitan rahastamisen takia. Pelkään vaan että anti ei tuu täyteen, jonka takia tän lapun potentiaali ei täyty. Ja tietysti myös regulaatiot…

3 tykkäystä

Kieltämättä mielenkiintoinen tilanne, että annin onnistuminen vaikuttaa merkittävästi siihen minkä arvoiset osakkeet jää käteen jos/kun yhtiö listautuu.

Milloin toi listautuminen sai aikaisintaan päättyä? Mitä käy jos anti ei tuu täyteen? Jos ei tuu täyteen niin jääkö yhtiö listan ulkopuolelle ja antirahat palautetaan sijoittajille? Mikä on raja että anti onnistuu, pitääkö sen tulla täyteen? Sori kysymysmyrsky!

4 tykkäystä

Perjantaina loppuu anti.

Hyviä kysymyksiä ja samoja esitetty myös mm. Kauppalehden forumilla, kommentoin tänne kun saadaan vastattua :slight_smile:

1 tykkäys

On herättänyt yllättävän paljon keskustelua siellä täällä. Eettisyys on tähän asti noussut lähinnä öljy-yhtiöiden ja savukefirmojen yhteydessä, ja nykyään myös lukuisten eri platformien ja moraalia rapsuttelevien lafkojen parissa.

Ei ne huonoja sijoituksia noi savukefirmat oo ollut, mut seurailen tätä :wink:

2 tykkäystä

GF Money keskeyttää listautumisensa väliaikaisesti, et pääsevät täydentämään esitettään. Alkaa menemään jännittäväksi! https://www.inderes.fi/tiedotteet/gf-money-oyj-odottaa-julkaisevansa-esitteen-taydennyksen-olennaisten-uusien-tietojen

2 tykkäystä

Tuleeko Inderesiltä kommenttia tästä? Nyt tarvis vähän infoo miten tähän pitäisi suhtautua.

2 tykkäystä

Tällaista kommentoitiin videolla https://www.inderes.fi/videot/gf-moneyn-listautumisantiesitetta-taydennetaan-inderesin-sijoitustutkimus-ei-enaa-validi

Koko aamarikommentti löytyy täältä https://www.inderes.fi/uutiset/gf-moneyn-listautumisantiesitetta-taydennetaan-inderesin-sijoitustutkimus-ei-enaa-validi

Sangen paljon selvittämättömiä (nuorisosäätlö, tulonmuodostus, vakavaraisuus) kohtia, ei minun yhtiö ole.

2 tykkäystä

Surkuhupaisa tarina jo heti alkuun. Ei todellakaan valmis pörssiin, mutta oppia ainakin puljulle sijoittajien käyttäytymisestä :smiley:

3 tykkäystä

Mitä ajatuksia osakeanti ja tulevaisuuden suunnitelmat (privanet -> pörssilistautuminen) herättävät?

Itselläni on noita etuoikeutettuja osakkeita eli saan tasaista osinkovirtaa. Nyt olisi siis mahdollista vaihtaa kyseiset osakkeet normaaleiksi osakkeiksi, jotka tarkoitus ”listata” Privanettiin ensi kuussa. En itse luota yhtiön kasvumahdollisuuksiin tai edes tiedä paljoa siitä. En olisi ilman tuota etuoikeutusasiaa lähtenyt mukaan. En siksi näe yhtään syytä, miksi vaihtaisin nämä osakkeet pois. Todennäköisesti en ole ainut näin ajatteleva.

Hyvä muistaa, että privanetissä ilmeisesti kulut ovat jotain 50e luokkaa myydessä

Keskitalon edellinen luomus ajautui konkurssiin, joten EI jatkoon.

Voiko gf money pidättäytyä etuosakkeiden lunastuksesta hamaan tappiin asti?
Jos osingonjakoon on varaa, niin näille etuosakkeillehan pitää kuitenkin ensisijaisesti maksaa osingot, ennen A-osakkeita?
Eli niin kauan kuin osingonmaksuun on varaa, etuosakkeet saavat osingot ensisijaisesti. Mutta sitten jos/kun alkaa mennä niin huonosti että jakokelpoisia varoja ei enää ole ja laiva alkaa upota, voi mennä ja menee sekä etuosakkaiden sijoitusvarat, että A-osakkaiden varat? Nyt annettaisi vain mahdollisuus yrittää konvertoinnin kautta myydä etuosakkeita A-osakkeiden kautta Privanetissa.
Valuaatio vaikuttaa hiukan kalliilta vs. 2 vuoden takainen osakeanti-tilanne.
Olenko ymmärtänyt oikein?
Onko etuosakkeen omistajia miettinyt mitä tekevät tässä tilanteessa?
Itse ajattelin puolittaa riskiä konvertoimalla puolet.

GF Moneyn osakeanti haiskahtaa aika pahasti. Vaikuttaa siltä, että kassa tyhjenee eikä osingonmaksuun ole varaa. Firmahan joutuu jatkossa maksamaan rahasta sijoittajille saman verran tai jopa enemmän kuin se saa velallisilta (luottotappiot mukaanlukien). Yritetään siis saada etuosakkeiden omistajat konvertoimaan osakkeet, jotta niille ei tarvitse maksaa osinkoja. Ei tarvitse olla kummoinen selvännäkijä, jos veikkaa että Privanetissä A-osakkeen hinta tulee romahtamaan kun kaupankäynti alkaa. Pörssilistautuminen taas on pelkkää p…puhetta, jota käytetään tässä annissa mainostemppuna.

1 tykkäys

Tänään tuli sähköpostia, että konversioannista yli 60% on jo täynnä. GF tavoittelee myös 300 uutta osakkeen omistajaa, jotta First Northiin listautuminen onnistuisi tulevaisuudessa. Privanetin päälistalle on nyt kuitenkin ensiksi menossa, varsinkin kun tämä konversioanti onnistunee.

Vastaan itselleni, mutta anti myyty täyteen ja loppuu tänään. Olikohan sitten ensi viikolla kaupankäynnin aloitus Privanetissä.

Kaupankäynti alkoi tänään.

Alin myyntilaita 4,85
Ylin (ja ainoa) ostotarjous 1,00

Merkintähinta oli 5,00 euroa/osake.

1 tykkäys