Gofore - Go for vai No go?

Tuon videon takia myyn TietoEvryt huomenna :face_with_spiral_eyes:

Ettei menisi ihan offtopiciksi niin Goforet lähti toissapäivänä ainakin väliaikaisesti. Goforeen hinnoiteltu sen verran enemmän kasvua kuin esim. Tietoon tai Vincitiin enkä osaa arvioida kuinka tuo kasvu realisoituu.

4 tykkäystä

Goforen arvostustasohan on maltillistunut vuosi vuodelta. Ei nuihin Inderesin ennustuksiin kovin paljon kasvua vaadita. Se on totta, että Suomessa on paljon it-yrityksiä alhaisemmilla P/S-kertoimilla, mutta ulkomaisiin isoihin pelureihin nähden Goforen kertoimet ovat maltilliset.

Toisaalta mielestäni on ihan käyvät syyt että miksi Goforeakin pitää arvostaa jo vähän maltillisemmin. Suomessa on ns. “löysät otettu pois” ja Suomessa samanlainen suhteellinen kasvu vaikeutuu koko ajan kun kokoluokka kasvaa. Ulkomaiden osalta taas ei ole vielä mitään näyttöä että homma rokkaa siellä kuten Suomessa. Musta on ihan oikein, että ulkomaan potentiaalisesta kasvusta ei joudu nyt oikein maksamaan mitään.

24 tykkäystä

Hyvä kommentti @JNivala !

Luoko suomalaisten IT-osaajien matalampi palkka rokkauspotentiaalia? Voisi ajatella, että ainakin osa työtehtävistä voitaisiin tehdä Suomesta käsin. E. Tai vaikka Espanjasta, jossa Goforella taitaa olla myös (suomalaisia) työntekijöitä.

Toisaalta, jos se olis niin helppoa, olisivat esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa toimivat yritykset jo siellä rokanneet. :metal:

5 tykkäystä

Samaisen tutkimuksen mukaan Suomi ei ole kuitenkaan erityisen matalapalkkainen alue. Monessa Euroopan maassa on koodarin keskipalkka alle puolet Suomen tasosta. Puola ja Unkari ovat merkittäviä tekijöitä tällä työmarkkinalla.

Intia on sitten vielä omaa luokkaansa, ja siellä tehdään käsittääkseni suurin osa kaikesta maailman ohjelmakoodista.

11 tykkäystä

Joo, jätämme laulu- ja räppihommat jatkossakin omiin karaokeiltoihimme :grin:

8 tykkäystä

Goforen asiakastyytyväisyys pomppasi tänä keväänä all-time high -lukemiin :muscle:

32 tykkäystä

Analyytikoiden yhteenveto IT-palvelusektorin Q1:stä. :point_down:

7 tykkäystä

Goforen IR-tiimiltä terveisiä, että vaikka aiomme lomaillakin, teemme kuukausikatsauksen sekä toukokuulta että kesäkuulta eli tiedotteet julkaistaan aina seuraavan kuun alkupuolella heti kun numerot valmistuvat. Heinäkuun luvut leivotaan 15.8. julkaistavaan puolivuosikatsaukseen.

Seurailkaahan meitä siis laiturinnokasta myös heinäkuussa :slight_smile: Ihanaa kesää palstalaisille! :palm_tree:

44 tykkäystä

Nyt olisi loppuviikoksi luettavaa, Gofore on julkaissut kirjan. :open_mouth:

Mitä jokaisen tulisi tietää digitalisaatiosta juuri nyt ja matkalla tulevaan? Kuinka digitalisaatio muovaa elämää, työtä ja yhteiskuntaa? Mikä tekee digitalisaatiosta inhimillistä? Goforen julkaisema uutuuskirja Inhimillisesti digitaalinen Suomi avaa ainutlaatuisen laajan näkökulman digitalisaatioon tunnettujen organisaatioiden ja johtajien silmin. Puheenvuorot kyseenalaistavat ja haastavat sitä, kuinka inhimillistä digitalisaatiota tulee tehdä ja johtaa.

13 tykkäystä

Kiitos jälleen kerran alokkaalle! Tässä kirjaan liittyvä haastatteluklippi Maikkarin aamu-tv:stä tänä aamuna TJ Mikael Nylundin ja VVM:n ICT-johtaja Jarkko Levasman kanssa.

9 tykkäystä

Goforella ja muilla vastaavalla mallilla toimivilla yrityksillä on myös kovemmat palkat kuin Suomen keskiarvo.

1 tykkäys

Toimitusjohtaja Mikael Nylund:

Goforen liikevaihto laski hieman huhtikuusta. Laskutusasteemme jatkoi kuitenkin edelleen trendinomaista parantumista. Kuten olemme tehneet viime vuoden toisesta puoliskosta lähtien, rekrytoimme varovasti vain suoraan asiakastarpeisiin.

16 tykkäystä

Tässä on yhtiöraportti toiseksi suurimmasta omistuksestani. Toukokuun luvut olivat odotuksia hieman huonommat ja analyytikko antaa suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää) ja toistaa 26,0 euron tavoitehinnan. :gem:

Gofore on laadukas toimija, jolta odotetaan parempaa suoritusta kuin muilta alan toimijoilta tulevinakin vuosina, mutta toisaalta monet sanovat osaketta vähän kalliiksi ja pohdituttaa se, että miten monelta osin kovana pidetyn yhtiön sijoittajat vastaanottavat mahdollisesti isommat kolhut tai haasteet, jos arvostusta pidetään osin kireänä. :slight_smile:

8 tykkäystä

Gofore on kyllä hämmästyttävän hyvin pystynyt välttämään IT-konsulttialan kysyntätaantuman. Mietin vaan tässä että Goforella on selvä painotus julkkarisektorille ja siellä on viime aikoina ollut kovaa hintapainetta alaspäin. Niin on toki myös yksityisellä puolella. Purra pistää myös rahahanoja kiinni niin julkkarilla joudutaan vähentämään uusia hankkeita. Ei tämä korjaannu ennenkuin yksityisen puolen kysyntä elpyy.

Nyt jos voitetaan isoja julkkarihankkeita halpuutetuilla hinnoilla niin pitää muistaa että niillä hinnoilla mennään sitten koko pitkä sopimusaika. Se voi näkyä myöhemmin kannattavuudessa.

9 tykkäystä

Kova hintakilpailu on todellisuutta tällä hetkellä. Tekijöitä on penkillä ja isot kansainväliset toimijat tarjoavat esim. projektipäälliköitä 50e/h hinnalla. Sanomattakin on selvää että hinta ei ole kestävällä tasolla.

Toisaalta sitten taas jos keikkaa ei ole eikä halua tehdä kannattamatonta diiliä niin täytyy lomauttaa tai vähentää väkeä. Talouden lähtiessä liikkeelle ne ihmiset eivät sitten enää ole tarjolla tai eivät enää tule takaisin samaan firmaan.

Suo siellä, vetelä täällä.

1 tykkäys

Goforen näytöt kasvaa julkisella sektorilla hyvin kannattavasti ovat kiistattomat, markkinan vastatuulista huolimatta. Yhtiö on viimeisen parin vuoden aikana antanut hyviä näyttöjä kannattavasta vahvasta kasvusta kasvumarkkinoillaan yksityisellä sektorilla ja kansainvälisesti. Analyytikot Frans-Mikael Rostedt ja Joni Grönqvist käyvät läpi Goforen nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.

9 tykkäystä

Gofore tuli valituiksi Ylen 35 MEUR:n puitesopimuksen kilpailutuksessa sopimustoimittajiksi osana kahdeksan yhtiön joukkoa. :point_down:

Kilpailutuksen kohteena olivat sovelluskehitys-, muotoilu- ja ylläpitopalvelut vuosille 2024–2028. Kilpailutukseen jätti tarjouksen määräaikaan mennessä 17 yritystä ja ryhmittymää. Pääsy tähän vaiheeseen on ikään kuin pelilisenssi ja Yle järjestää sitten näiden yhtiöiden välillä sopimuskaudella pienempiä jatkokilpailutuksia. Puitesopimuksen arvoa yhtiöille on tässä vaiheessa vaikea arvioida, mutta potentiaaliltaan se on merkittävä. Sopimuksessa ei ole määräostovelvoitteita.

19 tykkäystä

Muistutan, että tämä kirja on myös kuunneltavissa Spotifyssa. :slight_smile:

4 tykkäystä

Gofore valmistelee jo täyttä häkää CSRD:n mukaista kestävyysraporttia vuodelta 2024. Sen pohjana toimii viime helmikuussa valmistunut kaksinkertaisen olennaisuuden arviointi, jossa tehtyjen henkilöstön, asiakkaiden ja sijoittajien haastattelujen perusteella valitsimme meille olennaiset raportoitavat asiat. Katso IR-mediastamme mitä ne ovat :slight_smile:

Mahtavaa kesäviikonloppua ja pian alkavaa heinäkuuta palstalaisille! :palm_tree:

8 tykkäystä