Gofore - Go for vai No go?

Goforen puolivuosikatsauksen 2024 julkaiseminen ja verkkolähetys

Gofore Oyj julkaisee puolivuosikatsauksensa torstaina 15.8.2024 noin klo 9.00. Katsaus esitellään suorassa verkkotilaisuudessa 15.8.2024 klo 13.00.

Lähetys pidetään englanniksi ja sitä voi seurata osoitteessa
Half-year financial report H1/2024.

Tervetuloa mukaan! Myös nauhoite löytyy saman linkin takaa lähetyksen jälkeen.

17 tykkäystä

Toivomme Tepolle nopeaa paranemista! :orange_heart:

20 tykkäystä

Gofore Oyj:n puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2024 : Toisen neljänneksen oikaistu EBITA 12,7 %, nousi edellisvuodesta

Huhti-kesäkuu 2024

  • Kannattavuus parani vertailukauteen nähden. Oikaistu EBITA 6,1 (5,4) miljoonaa euroa, 12,7 % (11,3 %).
  • Liikevaihto kasvoi matalammasta kysynnästä huolimatta 0,9 %, oli 48,0 (47,6) miljoonaa euroa. Orgaaninen kasvu -3,1 %.
  • Laskutusaste parani hitaasti mutta trendinomaisesti kvartaalin aikana.
  • Huhti-kesäkuussa oli yksi työpäivä enemmän kuin vuonna 2023.
  • Asiakashinnat laskivat hintakilpailun vuoksi poikkeuksellisesti -1,0 %, keskimääräinen palkka +0,1 %.
  • Henkilöstömäärä kasvoi yhteensä 1 453 (1 396) henkilöön. Kokonaiskapasiteetti oli 1 511 (1 489).

Tammi-kesäkuu 2024

  • Liikevaihto kasvoi 0,5 % ja oli 97,2 (96,7) miljoonaa euroa.
  • Oikaistu EBITA 12,9 (13,7) miljoonaa euroa, 13,2 % (14,2 %) liikevaihdosta.
  • Asiakashinnat laskivat, -0,1 %, keskimääräisen palkan kehitys +0,8 %.

Toimitusjohtaja Mikael Nylund:

Goforen kannattavuus parani toisella neljänneksellä vuoden takaiseen nähden ja oikaistu EBITA oli 12,7 %. Liikevaihtomme oli 48 miljoonaa euroa, joten kasvussa emme nyt onnistuneet, vaan jäimme vuoden takaiselle tasolle ja hieman negatiiviseen orgaaniseen kasvuun.

Jo vuoden kestänyt, yleisesti heikon taloustilanteen ajama, haastava jakso on opettanut meille elämistä uudenlaisessa tilanteessa. Strategiamme kulmakivinä toimivat ajatukset syvästä kumppanuudesta asiakkaiden kanssa ja kokonaisvaltaisesta digitaalisen muutoksen palvelutarjoomasta toimivat edelleen hyvin. Olemme opetelleet myös hallitsemaan operatiivista tehokkuuttamme, erityisesti laskutusastetta, tilanteessa, jossa asiakasprojekteissa on aikaisempaa enemmän ja jatkuvia muutoksia. Kannattavuustavoitteemme ei ole mahdollistanut ankarimpaan hintakilpailuun lähtemistä, joka on osaltaan leikannut kasvuamme. Uskomme, että tämä on ollut oikea valinta pitkän aikavälin menestyksen kannalta.

Asiakaskysyntä virkistyi toisella neljänneksellä. Julkisen sektorin kilpailutuksia julkaistiin keväällä enemmän kuin alkuvuonna. Näimme erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon alueella runsaasti puitesopimusluontoisia kilpailutuksia asiantuntijapalveluista. Yksityisellä sektorilla osa asiakkaista on jatkanut vuoden alussa alkanutta toimittajaverkostonsa tiivistämistä ja hintatasojen tarkistamista. Teollisuuden asiakkaiden tilanne oli vaihteleva ja varsin asiakaskohtainen. Osa teollisuuden asiakkaista onnistui parantamaan suoritustaan, kun taas toiset ovat vielä globaaleista markkinoista johtuvassa kysyntäpohjassa. Kaiken kaikkiaan Goforen palveluiden kysyntä kehittyi positiiviseen suuntaan.

25 tykkäystä

Puolivuosikatsauksemme on julkaistu. Tervetuloa mukaan livestreamiin klo 13.00 kuulemaan lisää! Kutsulinkki pari postausta ylempänä :point_up_2:

22 tykkäystä

Vähän referaattia:

Goforen liikevaihto kasvoi hieman toisella neljänneksellä 48,0 miljoonaan euroon edellisvuoden 47,6 miljoonasta eurosta. Oikaistu EBITA-liiketulos nousi 6,1 miljoonaan euroon, ja raportoitu liikevoitto parani 5,2 miljoonaan euroon. Projektien vaihtuvuus heikensi laskutusastetta ja asiakashinnat laskivat ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Gofore ei antanut ohjeistusta tuloskehityksestä. CEO Nylundin mukaan asiakaskysyntä kehittyi positiivisesti, mutta asiakkaiden säästöpäätökset vaikuttivat edelleen negatiivisesti.

https://x.com/Sijoittajalokas/status/1823975146102624433

Vähän tykkäyksiä “tulosviesteissä” ja hiljaista on muutenkin ketjussa… :slight_smile: en voi sanoa, että Gofore olisi suorittanut huonosti, mutta yhtiön suhteen sijoittajilla on ollut ja ollee kovat odotukset. Osakkeen kalleus on mainittu usein, mutta olen itse kuitenkin edelleen omistajana. :slight_smile:

Tiedottaminen yhtiöltä on aina erinomaista. :slight_smile:

28 tykkäystä

Kate säily hyvänä jne. Negatiivisia asioita jos hakee huhti-kesäkuu 2024 niin:
Orgaaninen kasvu -3,1 %.
Asiakashinnat laskivat -1,0 %

5 tykkäystä

Goforen kohdalla on nyt useasti tullu vastaan se, että sitä pidetään kalliina.
Inderesin ennustuksilla p/e 16, ev/ebit 12 tälle vuodelle.
Paremmassa syklissä kaksnumeroista kasvua ja kannattavuutta hyvillä pääoman tuotoilla niin kai siitä vähän pitääkin maksaa?

13 tykkäystä

Onhan se noin, mutta toisaalta tällä hetkellä joutuu esimerkiksi maksamaan EV/ebit kertoimen mukaan n. 25% preemiota verrattuna Siiliin, jolla on myös hyvät edellytykset kaksinumeroiseen kasvuun hyvällä ROE%:lla kun paremman syklin aika koittaa. Se on sitten jokaisen oma arvio, että uskooko Goforen laadukkaamman tekemisen olevan sen arvoista, että haluaa maksaa tuon verran enemmän.

6 tykkäystä

Ja ainakin itse tajusin vasta ostettuani, että “pääasiakkaan” (ts. julkinen sektori) käytettävissä olevat rahat eivät tulevaisuudessa todennäköisesti lisäänny.

9 tykkäystä

@Joni_Gronqvist ja Mikael Nylund keskustelivat mm. Goforen Q2:sta sekä yhtiön tulevaisuudesta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Q2’24
02:34 Kysyntä asiakassektoreittain ja ulkomailla
04:30 Markkina-aktiviteetti ja -dynamiikka
07:50 Asiakashintojen kehitys ja hintakilpailu
08:57 Uudet hankkeet ja kilpailutukset
09:46 Toimittajaverkoston keskittyminen
11:45 Loppuvuoden näkymät
13:40 Tuleva strategiapäivitys

10 tykkäystä

Valuaatiokeskusteluun; goforen paremmat marginaalit laskee sijoittajan riskiä, kun heikko markkinatilanne tarkoittaa kuitenkin voittoa, kun taas matalan marginaalin siilillä tulos voi jäädä huonona vuonna kokonaan väliin. Roea en itse ainakaan katso kun tämä ei ole tasepeliä niin luvut ei välttämättä oo edes vertailukelpoisia firmojen välillä.

9 tykkäystä

Niin, tässähän nimenomaan on kysymys siitä, onko valmis maksamaan preemiota Goforen vakaammasta suorittamisesta. Luulisin, että tällä hetkellä ollaan aika pitkällä tätä heikkoa sykliä ja esim. Inderes ennustaa Siilille 3,9meur nettotulosta. Ei olla kovin lähellä sellaista tilannetta, että jäisi tulos negatiiviseksi, vaikka nyt on todella huonoja vuosia alalla ollutkin. Gofore on matalariskisempi ja laadukkaampi yrityksenä, mutta onko ero tekemisessä niin suuri, että sijoitusmielessä siitä kannattaa maksaa 25% enemmän? Se varmaankin riippuu jokaisen omasta näkemyksestä ja sijoitusstrategiasta.

6 tykkäystä

Tässä olisi uusi yhtiöraportti Goforesta, jonka on tehnyt Alokas haastattelee -ketjusta tuttu Joni. :slight_smile:

Toistamme Goforen vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehinnan 24 euroon (aik 26,0) heijastellen ennustemuutoksia. Gofore ei ole immuuni markkinatilanteelle, kun liikevaihto laski orgaanisesti ja kannattavuus jäi hieman odotuksista Q2:lla. Markkinatilanne on edelleen vaikea, vaikka myös valopilkkuja näkyy ja suuria kilpailutuksia on meneillään molemmissa asiakassegmenteissä. Ennustamme yhtiön jatkavan sektoria parempaa ja erityisesti kannattavampaa kasvua myös tulevina vuosina, vaikka heikko taloussykli hidastaa kehitystä. Osakkeen arvostuskuva (2024e EV/EBIT oik. 13x ja P/E 17x ) on kokonaisuudessa neutraali.

Rapsasta lainattua:

Kokonaisuutena yhtiö kommentoi kuitenkin palveluiden kysynnän kehittyneen positiiviseen suuntaan. Markkinatilanteen piristyessä tulee se kuitenkin tapahtumaan aikaisemmin odotettua hitaammin. Tämä on linjassa aikaisempiin ajatuksiimme siitä että mitä pidempään heikkous jatkuu, ui se myös yhä syvemmin Goforen ja muiden yhtiöiden tilauskantoihin ja elpyminen aikanaan tapahtuu hitaammin.

10 tykkäystä

Danske Bank julkaisi päivitetyn Gofore-näkemyksensä. Suositus OSTA, tavoitehinta 26,50 €. :point_down:

19 tykkäystä

SEB näkee (toki Goforen maksamassa) kvartaalikommentissa markkinan pohjanneen, mutta elpyminen voi olla odotettua hitaampaa. Käyvän arvon haarukka 26-29 €.

Gofore again demonstrated how to defend above-peer margins in a soft market in Q2. We now see flat 2024 EBITA y/y. While it seems the market is not turning any more sour, we believe the recovery is likely to be slower than we previously expected. However, thanks to solid cost management, our profit estimates rise slightly. The share is now trading at a cycle bottom EV/EBITA multiple of <12x. Our fair value range is unchanged at EUR 26-29.

Koko kommentti ladattavissa:

https://research.sebgroup.com/corporate/reports/128993

12 tykkäystä

Maksumuurin takana, lyhyesti Gofore voitti kilpailutuksen, hinta halvimmasta päästä (jakauma 8-10,39 M€, Gofore 8,76 M€) ja korkeimmat laatupisteet.

12 tykkäystä

Gofore on ollut mukana karkeloissa jälleen. :slight_smile:

Yrityksen mainetta arvioitiin asteikolla 1–5. Tutkimuksessa oli mukana Suomen 80 suurinta pörssiyhtiötä., ja mukana oli tietysti Gofore, joka pääs sijalle kolme.

10 tykkäystä

Kiitos Alokas (taas!) ja kiitos kaikille mahdollisesti Luottamus & Maine -kyselyyn vastanneille. Ollaan tästä sijasta ylpeitä ja iloisia :blush:

15 tykkäystä

Kirjoitin Linkedinin puolelle kommenttia liittyen meidän kolmanteen sijaan Luottamus & Maine -tutkimuksen osalta.

Teksti löytyy tuolta: Timur Kärki on LinkedIn: Gofore kolmanneksi maineikkain pörssiyhtiö yksityissijoittajien…?

Kiitos teille kaikille.

Onhan tämä listattuna yhtiönä toimiminen ollut mainiota aikaa. Joskus vähän raskasta, mutta toisaalta taas homman julkisuus tuo oman hienon erityispiirteensä. Samaan syssyyn suurennuslasin tarkastelijoille sekä megafonin yhtiölle. Kuinka niitä taiten sitten käyttää, jatkuvasti oppien, siinäpä kait se.

26 tykkäystä

Hyviä uutisia meiltä! Samalla muistutus palstalaisille tilata (myös) meidän lehdistötiedotteemme; kaikki uudet voitot eivät ylitä pörssitiedotuksen kynnystä, mutta aina joskus niistäkin uutisoidaan :slight_smile:

https://gofore.com/sijoita/tiedotteet-ja-raportit/tilaa-goforen-tiedotteet/

17 tykkäystä