Golfosakkeet ja golfosakkeet - koronatrendi vai golffin uusi tuleminen?

Koronan myötä hurahdin uudelleen golffiin ja kun en tuntunut olleen ainoa niin marraskuussa (liian myöhään) ostin salkkuun Acushnet:n ja Callaway:n osakkeita. Ajattelin perustaa aiheelle ketjun, jos täältä löytyisi muita teemasta kiinnostuneita.

Eli ryhmän fokuksena etenkin Callaway Golf ja Acushnet Holdings (Titleist), mutta myös muut teemaan osakkeet Sumitomo rubber, Mizuno, Graphite Designs, Mitsubishi Chemical jne.

Pari “oikeaakin” golfosaketta löytyy tallelokerosta eli voidaan niitäkin spekuloida.

6 tykkäystä

2020 kierrokset olivat jenkeissä kovasti kasvussa huolimatta kenttien suluista loppukeväästä. Tammikuun 2021 kirrokset +21,4% kasvussa vs 2020.

image

1 tykkäys

Meinaatko että golf-osakkeista hankkiutuminen eroon ei vaadi enää prätkäjengiläisten, pikkurikollisten ja luottotiedottomien apua? Olisikin vitsi tämä :face_with_raised_eyebrow:

Ehkä noille isommissa kaupungeissa on markkinat, mutta muuten pysyisin erossa

9 tykkäystä

Kyllä kenttien osakkeista varmaankin lähtökohtaisesti erossa on hyvä pysyä tai ainakin tiedostaa mitä on tekemässä. Näiden maila-, pallo ja välinevalmistajien osakkeet vaihtuu pörssissä ihan ilman jengiläisiäkin :wink:

2 tykkäystä

Eipä ole tullut golfosakkeita tutkittua ”sillä silmällä” pörssin suunnasta. Pitääkin pistää tarkasteluun.

Callaway lienee hyötyy nykyisestä buumista kohtalaisen hyvin kun tuottaa kohtuuhintaista ja kelpo settiä harrastajille.
Linkin takaa esimerkkiä: The 'SECRET' golf clubs that big brands DON'T tell you about! - YouTube

Mitä tulee golfkenttien osakkeisiin onkin eri asia. Vaihtelevuutta löytyy riippakivistä haluttuihin osakkeisiin. Se on kumminkin varmaa, että hyvin asiansa hoitavat golfseurat hyötyvät tästä koronan tuomasta buumista.

4 tykkäystä

Eilen kova tulos Acushnet Holdings:lta, toisaalta sangen varovainen arvio etenkin loppuvuoteen.

image

Markkinakin tykkäsi:
image

Koko tulospresis:

1 tykkäys

Herätellään ketjua ja tökitään vähän pintaa. Onko foorumilla toimialaan paneutuneita henkilöitä? Sosiaalista mediaa (YouTube, TikTok) sekä tuttavapiiriäni seuratessa pystyn erittäin subjektiivisesti todeta lajin olevan nosteessa.

Postauksella haluaisin tuoda toimialaa ns. framille ja saada erilaisia mielipiteitä ennen suurempaa sukellusta toimialalle. Alla muutama käppyrä junan netillä tehdystä pikaselvityksestä.


Google trends käyrä hakusanalla golf, 2004–Tänään



Titleistin ja Callawayn 5 vuoden käyrät

2 tykkäystä