Heeros: SaaS-yritysohjelmistojen edelläkävijä

Näkyi CFO myyneen 2000 kpl.

Hallitukseen tarkkailijajäseniä… Onkohan tämä ihan laillista?
Itse olen ulkona osakkeesta jo pari vuotta. Mutta joku osakas voisi kysyä, millä valtuuksilla hallitus luovuttaa luottamuksellisia tietoja ulkopuolisille? Onko laadittu vedenpitävät salassapitosopimukset?

Tiedotteessa sanotaan asiasta vain, että henkilöillä ei ole hallitusvastuuta.

Jonkinasteista epäluottamusta/luottamuspulaa omistajien välillä ?

Vähän oudolta kalskahtaa “tarkkailijoiden” asettaminen valvomaan julkisen Oy:n hallituksen työskentelyä, jonka pitäisi ajaa kaikkien omistajien (keskimääräistä) etua tasapuolisesti.

Jää hyvästi, ihana konsensus !

Hallitus otettiin kontrolliin, ‘nukkehallitus’.
Tarkkailijat ovat tarpeettomia ellei heillä ole joku vaikutus hallitukseen, ja siinä tapauksessa hallituksen ulkopuoliset jäsenet vaikuttavat ratkaisevasti hallituksen päätöksiin. Melko outo kuvio.

Laitettiin @Antti_Luiro kanssa Heeroksen päivitetty laaja tänään pihalle. Heeros on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa tällä hetkellä. Paljon on tapahtunut liiketoiminnassa viimeisen parin vuoden aikana ja potentiaalia löytyy strategian onnistuessa, mutta toistaiseksi riskit painaa meidän vaakakupissa hieman enemmän nykyisessä markkinaympäristössä. Lisäksi uudet pääomistajat tuovat soppaan vielä oman lusikkansa.

4 tykkäystä

@Frans-Mikael_Rostedt Uusien omistajien rooli jää raportissa aika pieneksi. Olisiko siitä voinut analysoida enemmän?

1 tykkäys

Meidän ajattelussa uudet omistajat nostavat erityisesti strategian onnistumisen todennäköisyyttä. Mielestämme heidän maksamat ostohinnat tukevat myös arvostusta sekä nostavat jonkin verran ostotarjouksen todennäköisyyttä mikäli kurssi sattuisi valumaan selkeästi alaspäin. Uusia omistajia olisi ehkä voinut nostaa erillisenä enemmän esiin, mutta samaan aikaan ei haluttu liikaa lähteä spekuloimaan asialla näin aikaisessa vaiheessa. Tämä arvostusosion viimeinen kappale tiivistää mielestämme aika hyvin meidän näkökulman asiasta.

2 tykkäystä

@Jeremias_Makkonen ja Luiro juttelivat Heeroksen meiningeistä sekä yhtiön tulevaisuudesta. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:12 Heeros pähkinänkuoressa
00:43 Kohdemarkkinoilla selkeät kasvutrendit
02:14 Laajassa asiakaskunnassa lisämyyntipotentiaalia
03:47 Haastajan asema taloushallinnon ohjelmistoissa
05:55 Tavoitteena vahvistuva kasvun ja kannattavuuden summa
08:27 Kansainvälistä liiketoimintaa kasvatetaan valikoidusti
09:52 Arvostus kompensoi ohuenlaisesti riskejä

1 tykkäys

Heeroksen toimitusjohtaja irtisanoutui.

1 tykkäys

Ihmeen nopea vaihto, 2 vko, niin väliaikainen tj aloittaa. Vaikea spekuloida, onko muutakin, kun vain siirtyminen toisen yhtiön palvelukseen. Tuo hallituksen kuviokin tuo omat epäilykset, “tarkkailijajäsenineen”. Kyllä siinä on hallitustyöskentelyn uskottavuus koetuksella, eikä se voi olla heijastumatta operatiiviseen johtoonkaan.

Tässä Q1-katsausta pureksittu raportin muodossa :point_down: Q1:n luvuissa tai taustoissa ei ollut oikeastaan ollenkaan yllätyksiä, parin viikon takainen laaja raportti on edelleen hyvin ajankohtainen.
https://www.inderes.fi/fi/rauhallista-lahtoa-vuoteen-paikataan-loppuvuonna

3 tykkäystä

Heerokselta kumppanuudella täydennystä kv-tarjontaan - jatkossa pankkiyhteyksiä tarjolla rajapintojen kautta kattavasti eurooppalaisiin pankkeihin :point_down:t2: yhtiön kulma kansainvälistymiseen on ollut tarjota suomalaisille yhtiöille rajattuja taloushallintoa tehostavia palveluja myös Euroopassa toimimiseen (erit. myynti- ja ostolaskut), nyt kumppanuudesta tulee tähän tarjontaan täydennystä :+1:t2:

2 tykkäystä

@Antti_Luiro jutteli Q2:sta väliaikaisen toimarin Niklas Lahden kanssa.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:13 Niklas Lahti
01:45 Q2:n pääkohdat
03:13 Uusmyynnin pehmeys
04:03 Myynnin onnistumiset
05:24 Muutosneuvottelut
06:58 Strategian painopiste
08:23 Uusasiakashankinnan rooli
10:09 Ohjeistus

2 tykkäystä

@Antti_Luiro ja @Frans-Mikael_Rostedt ovat tehneet Heeroksesta uuden yhtiörapsan. :gem:

Heeroksen Q2-luvut olivat kokonaisuutena odotetut. Yhtiö on nyt siirtymässä aiempaa tarkempaan kuluohjaukseen, jossa kannattavuus ja kasvun tehokkuus nousevat korkeammalle prioriteetille. Laskimme kasvuennusteitamme, mutta kannattavuusennusteemme vastaavasti nousivat selvästi. Arvostuksen tukipilariksi saadaan suunnanmuutoksen myötä kannattavuuskertoimet (2024-25e EV/EBITA 12-9x, oik. P/E 15-12x), jotka ovat kannattavuusparannukseen liittyviin riskeihin nähden mielestämme jo varovaisen houkuttelevat.

image

https://www.inderes.fi/fi/nokkaa-kaannetaan-rivakasti-kohti-tuloksentekoa

EDIT:

Tässä olis vielä aamarikommentit. :point_down:

2 tykkäystä

Heeroksen seuranta päättyy. Yhtiöllä ei ole mitään analyytikkoseurantaa. :confused:

Päätämme Heeroksen osakkeen seurannan yhtiön irtisanottua yhtiöseurantasopimuksen. Tästä johtuen emme anna osakkeelle enää tavoitehintaa tai suositusta. Heeroksen orgaaninen kasvu on ollut viime vuosina hidasta. Samalla yhtiö on kuitenkin kääntänyt kannattavuutensa positiiviseksi, kasvattanut asiakasmääräänsä ja laajentanut tuoteportfoliotaan. Keväällä käynnistettyjen uusien kustannussäästöjen myötä yhtiö on ottamassa uusien omistajien alla seuraavia askelia muutoksessa kohti kannattavaa kehitysvaihetta. Heeroksen omistajille on mielestämme lähivuosina keskeistä seurata yhtiön tuloskehityksen sekä rajatummilla kasvupanostuksilla tuotettavan orgaanisen kasvun kulmakertoimia.

https://www.inderes.fi/fi/paatamme-osakkeen-seurannan-5

3 tykkäystä

Alkaisiko se Hexin pienyhtiöiden romahduksen(-45% / 25kk) voima pikkuhiljaa hiipumaan.
Heeroksellakaan ei ole ollut ainuttakaan osaketta myyntilaidalla koko päivänä tähän mennessä.
Myyjät on saaneet kaikki haluamansa vihdoin myytyä, ostajat vielä varovaisina.
Olisi tässä laskua jo yhdelle kertaa riittävästi kun 750 päivää putkeen ilman rekyyliä lasketeltu Hex pienyhtiöissä.

1 tykkäys

Uudelle toimitusjohtajalle ihan merkittävä omistus yhtiöstä. :+1:

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Heeros liittyy IT-alan muutosneuvottelijoiden joukkoon. Tiedote maanantailta, mutta meni silloin silmien ohi.

Henkilöstön vähentämistarve on alustavien arvioiden mukaan alle 10 henkilöä. Neuvottelujen piiriin kuuluu koko Heeros Oyj:n ja tytäryhtiö Taimer Oy:n henkilöstö, yhteensä 81 henkilöä. Muutosneuvottelut pyritään saamaan päätökseen helmikuun aikana.

2 tykkäystä