Heeros: SaaS-yritysohjelmistojen edelläkävijä

Avataampa Heeroksellekin oma ketju tänne, kun pitkään aliperformoineen yhtiön ympärillä on nyt paljon kiinnostavaa uutisvirtaa.

Tuoreimpana uutisena tänään Heeroksen kilpailija päättää suositun kirjapito-ohjelmiston kehittämisen | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Ja syyskuussa kerrottiin uuden tj:n hakuprosessista Heeros vaihtaa toimitusjohtajaa | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

6 tykkäystä

Näen Heeroksen tulevaisuuden aika synkkänä. Monet kilpailijat ovat teknologian (tuotteen laadun ja edistyksellisyyden) näkökulmasta Heerosta 2-3 vuotta edellä. Mainittakoon mm. Procountor, Netvisor (mahdollisesti myös muut Visman taloushallinto-ohjelmistot), Talenom ja Fennoa. Heeroksen potentiaali taitaa olla pitkälle matalan arvostuksen (ihan oikeutetusti), yleisesti SaaS-yhtiöiden kasvutrendin ja ulkomaan valloituksen varassa. Näistä matala arvostus ei auta, jos yhtiö ei pärjää kilpailussa. SaaS-yhtiöiden kasvutrendi voi auttaa, jos esim. Tikon asiakkuudet siirtyvät käyttämään Heerosta. Tämä on mielestäni epätodennäköistä, koska suurin osa asiakkaista ei halua jälleen riskeerata ohjelmistovalintaa vanhasta teknologiasta epävarmaan teknologiaan (lue Heeros). Viimeisenä ulkomaiden valloitus suomalaiselle ohjelmistoyhtiölle, varsinkin taloushallinnon osalta, on ollut erittäin haastavaa ja vaatii paljon enemmän markkinatutkimusta sekä kasvaneita T&K-panoksia. Tämä ei voi myöskään tukea epävarmuuden takia liikaa yhtiön tulevaisuutta.

Lisäksi tyypillisesti markkinat valtaa 2-3 vahvinta peluria, loppujen kuihtuessa ennemmin tai myöhemmin pois. Heeros ei ole tässä (vahvat pelurit) joukossa tällä hetkellä. Pahimman uhan näille vahvoille markkinavaltaajille tarjoaa pienet markkinoita ravistelevat ja usein uusilla teknologioilla (automaatio, käyttäjäystävällisyys, uusi toimintalogiikka) kehitetyt tuotteet. Heeros ei kuulu tähänkään joukkoon. Näkisin ainoan todellisen positiivisen ajurin Heerokselle tässä markkinassa, että jotkut toimijat pyrkivät aggressiivisesti kasvamaan ostamalla kilpailijoiden asiakaskantaa ja integroimalla sen osaksi omia tuotteitta. Eli samaa mitä Accountor Finago tekee nyt Tikonista Procountoriin.

8 tykkäystä

Mielenkiintoista silti, jos Heeroksen liikevaihto kasvaisi 20 vuotta 10% per vuosi päätyen samaan kuin talenomilla nyt ja liiikevoitto olisi myös samalla tasolla. Yritysarvon pitäisi kasvaa 17,5% joka vuosi, että arvostus olisi samalla tasolla.
Toiseksi, Heeros tekee näin pienenä SaaS firmana pientä tappiota, joten periaatteessa kannattavuuden pitäisi kasvaa älyttömästi. Tase on viellä kovassa kunnossa toisin kuin Talenomilla. Voi tietysti käydä huonosti ja menettää 100% sijoituksestaan, mutta vois tulla +2000% tuottokin.

1 tykkäys

Ihmettelen. jos paljon tilitoimistoja siirtyisi käyttämään accountor Finagoa. Se olisi hurmaava joukkoitsemurha, kun tilitoimistot itse rahoittaisivat sen, että Accountor ajallaan pyyhkäisee heidät pois. Heeroksen kanssa tätä riskiä ei ole.

Eikös tässä ole nyt hyvä sauma nopeampaan liikevaihdon kasvuvauhtiin, jos edes jokin osuus tilitoimistoista vaihtaa Heerokseen? Kovasti ainakin ovat syksyn aikana yrittäneet houkutella vaihtajia. Tarjoavat siirtopalvelua Tikonista Heerokseen puoli-ilmaiseksi (Tarjous 30.11. saakka). Vaikka onkin puffi, niin kannattaa katsoa myös Tikonista poisvaihtaneen käyttäjäkokemuksesta.

Samaa mieltä, kuin nimimerkki Ripelein. Jos Heeros pitäisi edes nykyisen 10%:n kasvuvauhdin, niin osake näyttää 2,2 euron hinnalla halvalta. Kelpo yritysostokohde. Ei Tikonin alasajo liikevaihdon kasvattamista ainakaan vakeammaksi tee. Heeroksella on jo nyt ihan kunnioitettava tilitoimistomassa ja hyvä asema erityisesti Lounais -Suomessa.

1 tykkäys

Kiintoisa paikka myös talenomilla kasvaa! Tähän suuntaan ovat varmaan vihjanneetkin, ymmärrän nyt.

Esimerkiksi Rantalainen käyttää ohjelmistoa mitä asiakas haluaa. Ei kirjanpitoprosessit eroa mitenkään merkittävästi eri ohjelmistojen kesken. Vaikka suuriakin eroja olisi niin nykyään voidaan käyttää myös ohjelmistorobotiikkaa(RPA), jolloin manuaaliset vaiheet automatisoidaan.

Heeroksen rahoitusasema ei ole kyllä nykyisellään vahva (omavaraisuusaste alle 30 %) ja myös yhtiön investointikyky on tuloksentekokyvyn ja kassavarojen puolesta melko rajallinen.

Pari miltsiä annista tekis kyllä hyvää taseelle, mutta ei antia kauheen pienistä syistä järjestetä. Harmi kun tulosjulkistuksiakin tulee vain 2 kertaa vuodessa. Aika pienellä positiolla tähän pitäis lähteä, että jaksais roikkua mukana.

Heeroksen omistajalistan mukaan hallintarekisteriin on imuroitu jälleen lisää osakkeita (OP säilytys, hallintarekisteri). Osuus nyt 3,21%. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä ulkomainen(?) taho on bongannut halvan Saas -yhtiön ja kasvattaa osuuttaan kuukausi kuukaudelta.

2 tykkäystä

Mikko Pilkama nimitetty Heeros Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi

1 tykkäys

Hyvä, että saatiiin yksi epävarmuus pois ja Pilkama aloittaa käytännössä heti. Toivottavasti uuden tj:n johdolla Heeros näkyisi vähän paremmin sijoittajien suuntaan kuin mitä tähän asti. Osakkeen likviditeetti on erittäin alhainen, talouskatsauksia tulee vain kahdesti vuodessa, lehdistötiedotteissakin “säästellään” ja sijoitustilaisuuksissa ei juuri ole näkynyt. Onneksi sentään Inderes seuraa! Piensijoittajien on vaikea innostua yhtiöstä, josta ei juuri kuulu mitään ja joka on melko hajuton ja näkymätön. Itse olen omat Heeros-tankkaukseni jo tehnyt. Eli nyt odotan Saas -yhtiöön tason nostoa näkyvyyteen ja osakekurssiin tottakai :grinning:. Osakepalkkio/optiojärjestely Pilkamalle on myös hyvä juttu. Kannatan!

Eilen 400 000 kappaletta vaihtoi omistajaa:
image

2 tykkäystä

Myyjänä täytyy olla joko pian ex-tj Lattu tai suurin omistaja Räisänen. Kolmanneksi suurimmalla omistajalla, eläkeyhtiö ELO:lla, on vain 325 000 osaketta. Mielenkiintoisia aikoja Heeroksessa.

Heeroksella on osakkeita 4 349 963 kpl. Eli reilut 9% osakkeista vaihtoi omistajaa.

2 tykkäystä

Aika halvalla lähti. Myyntilaidalla tais eilen olla keskimäärin muutama tuhat lappua ja viides myyntitaso tais olla 2,60€

2 tykkäystä

Hallituksen jäsen Marko Kauppi (Tenendum Oy) osti myydystä potista ainakin 90 000 kpl. Tuli johdon liiketoimet -tiedote. Ei huono, kun hallitus ostaa :smiley:

Edit: Jaahas, taskunpohjalle olikin jäänyt vielä kolikoita. Uuden tiedotteen mukaan kävi pikkuostoksilla myös tänään:

Liiketoimen päivämäärä: 2019-12-10
Kauppapaikka: FIRST NORTH FINLAND (FNFI)
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000127527
Liiketoimen luonne: HANKINTA

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 500 Yksikköhinta: 2,2 EUR

1 tykkäys

Myös Kimmo Rasila, hallituksen puheenjohtaja, osti eilen 1961 kpl.

Jos toimari oli myyjänä niin eikö siitäkin olisi pitänyt tulla ilmoitus?

Kyllä toimarilta olisi pitänyt tulla ilmoitus jos olisi myynyt, koska on sisäpiiriä. Mutta Räisäseltä ei taida tarvita, koska First Northissa pelkäksi osakkeenomistajaksi luokiteltu taho ei ole liputusvelvollinen. Suurin omistaja ei kuulu hallitukseen eikä johtoryhmään.

Mielenkiintoista nähdä, kenelle/keille loput 300 000 osaketta meni. Salaa toivon, että se olisi eräs KK. Puhtaasti itsekkäistä syistä, koska lauma seuraisi silloin mukana ja minä nauttisin kyydistä

Taitaa olla vaikea enää saada alle 2,50 hintaisia osakkeita?