Hexatronic Group AB - Johtoja maailmalle

Marketscreenerin ennusteisiin nähden ilmeisesti pieni alitus, mutta omaan silmään vaikuttaa hyvältä luvut.

4 tykkäystä

Toimarin kommentit, että hyytyvåä kysyntää ja että useilla markkinoilla luvassa matalaa tai nolla kasvua?

Mutta että olisi väliaikaista (h2 koski kommentti)

9 tykkäystä

“During the quarter, we noted that growth in several of our geographical markets where we operate has been affected by increased interest rates and inflation, which means that customers have been more cautious in their investment decisions. Therefore, our assessment is that several of the markets will have lower or no growth in the second half of the year. We believe the lower growth rate is temporary as there is a significant structural need to expand and strengthen communication networks in many countries. Through our geographical spread, our diversification and the acquisitions we have made, we are well-positioned to continue to grow in the second half of the year, although at a lower rate than in the first half of the year.”

Tässä vielä tuo kohta

15 tykkäystä

Jep. Markkina ei ollut kauhean innoissaan ja avaus hinta oli 63,70 millä tuli mini lisäys mulle.

Hyvä kuitenkin jos hexatronic pystyy jonkin verran kasvamaan omasta mielestään h2?

Mandatumin näyttää että p/E olisi ollut 73 seki hinnoilla jossain 16 paikkeilla?

Miten teidän kalkyylit oli laitettuna 2023 EPS suhteen? Ja mitä mieltä noista hidastumista kommenteista?

6 tykkäystä

Kasvua varmastikin luvassa vertailukvartaaleihin nähden, mutta toisaalta q-to-q kassavirran huippu saavutettiin jo q1 ja tulkiten yrityksen omaa ennustetta liikevaihdon huippu q1 ja q2. Ainakin ehkä siis noin vuoden sihdillä näin.

Nettovelkaa on nyt noin 2.5 Mrd SEK ja tähän päälle ilmeisestikin vielä hankintojen “lisäerät” noin 0.5 Mrd. Extrapoloimalla hiukan hiipuvaa kassavirtaa ja yrityksen omaa(kin) medium term markkinanäkemystä, lainoja saisi loppuvuoden oletetulla tuloskunnolla maksella takaisin noin 3-4 vuotta, olettaen että investoinneille laitettaisiin täysi stoppi.

Mutta se iso kysymys HTRO:n kohdalla on mielestäni: Entäs sitte? (kun tämä kuitu Klondyke on joskus joka tapauksessa ohi). Esimerkiksi Ericsson ja Nokia ovat löytäneet jatkuvuutta uusista generaatioista, mutta mikä on Hexatronicin tilanne kun kuidunpää on vedetty kaikille maksukykyisille? Tai jo siinä vaiheessa kun kasvu lopullisesti hyytyy?

Semminkin jos varsinaisesti rahastamaan ei ole päästy oikein missään vaiheessa. Nykyvelalla ja tuloskunnolla varsinaisesti kun rahastamaan päästäisiin tosiaan vasta noin 2026-27. Millä rahalla luot uusia tukijalkoja kun omat ja lainatut on käytetty kapasiteetin kasvattamiseen?

Vuoden päästä tarjolla oleva BEAD 42.7 Mrd USD voi toki pelastaa ja palauttaa kovan kasvun, mutta vuosi on pitkä aika lyhyeksimyyjien suosikkina.

Eli mielestäni Viceroy et. al. voittivat tämänkin erän.

15 tykkäystä

Kappas, @Isa_Hudd käynyt jututtamassa toimaria toisella kotimaisella. Vielä, kun olisi englanniksi, niin ei tarvitsisi niin paljon arvailla sisältöä. :grin:

21 tykkäystä

Rauhallinen ja asiallinen kaveri. Videopätkä ekalla suoraan purkkiin, ilman leikkauksia. Lupasi tulla uudestaan. Mikäli lupauksensa pitää, voin tiedustella jos ENG onnistuisi.

Webari kuitenkin ENG:

28 tykkäystä

16.8. päivitettyjä tavoitehintoja:

  • Pareto: 175 → 135 (Osta)
  • Danske: 150 → 115 (Osta)
  • SEB: 152 → 100 (Osta)
  • Redeye: 122 → 101 (Base case)

Edit: Lähde: Riktkurs
Edit2: Redeye lisätty

12 tykkäystä

"The acquisition is financed with available cash.

The acquisition has no significant impact on Hexatronic’s earnings."

13 tykkäystä

Pääoman allokointi hallussa kun käytetään käteistä eikä omaa osaketta kun kurssihinta on mikä on. Ihan kivanlaiset kommentit myös ostetun firman CEO:lta.

10 tykkäystä

Sisäpiiriläinen myi osakkeita noin 30 000 eurolla.

Alkaa olla arvostus jo melko pohjamudissa vaikka H2 orgaaninen kasvu hidastuukin… Ehkä muut tietävät sitten jotain enemmän :man_shrugging:

6 tykkäystä

Nätisti on 100 hinnat vain muisto vain :smiley:

En varsinaisesti kutsuisi enää kalliiksi RedEyen kuukauden vanhoilla ennusteilla

HexatronicEnnusteet2

Tuossa varmaan tämän hetken kurssilla. Yhtiö ei yleensä ole alittanut ennusteita, ja näillä hinnoilla markkinan luulisi odottavan ennusteiden alittamista :thinking:

6 tykkäystä


Verrokki on melkoisessa pudotuksessa…

7 tykkäystä
5 tykkäystä

Aika selkeästi joku shorttaaja on ollut perillä tiedotteen sisällöstä jo aikaa sitten :face_with_hand_over_mouth:
Seuraava tukitaso oikeastaan vasta 40 (psyko). Weekly ja Daily oversold. Monthly support 34.

7 tykkäystä

On kyllä melkosta skeidaa, jos on torstaina juteltu SEB kanssa asiasta ja siellä on porukka myynyt pää märkänä ja vasta tänään ilmoitetaan markkinoille. Selittänee myös eilisen kovan myyntipaineen. :face_vomiting:

26 tykkäystä

Mutta eikö jo edellisessä Q2 raportissa tämä ollut tiedossa, että loppuvuosi mennään näin vai tuliko tässä jotain uutta?

1 tykkäys

Hanuristahan se on jos tieto vuotanut etukäteen, mut piensijoittajan pitää kai opportunistisena käyttää tilannetta hyväkseen.

Jep. Q2 rapsassa

" During the quarter, we noted that growth in several of
our geographical markets where we operate has been
affected by increased interest rates and inflation, which means that customers have been more cautious in their investment decisions. Therefore, our assessment is that several of the markets will have lower or no growth in the second half of the year. We believe the lower growth rate is temporary as there is a significant structural need to expand and strengthen communication networks in many countries. Through our geographical spread, our diversification and the acquisitions we have made, we are well-positioned to continue to grow in the second half of the year, although at a lower rate than in the first half of the year"

E: Ahh, no joo nyt todetaan “Hexatronic foresees a negative organic revenue growth”

8 tykkäystä

Kyllä tässä nyt taas lyödään piensijottajaa kapulalla päähän. Luotto yhtiön johtoon on kadonnut lähes kokonaan. Kyllä ne shorttaajat vaan taas tiesivät mitä tekevät.

4 tykkäystä