Osakesijoittaminen

Huhtamäki paketoi pöperöt ja pirtelöt

Maailmanlaajuisesti toimivaksi ja suomalaisittain isoksi yhtiöksi Huhtamäki on melko näkymätön. Elintarvikepakkaukset eivät herätä samanlaista kiinnostusta kuin kulutuselektroniikka, energiaratkaisut tai pilvipalvelut. Huhtamäki ratsastaa kuitenkin tukevasti megatrendin aalloilla.

Vaikka vuonna 2018 tuli pieni notkahdus, Huhtamäki on tehnyt hyvää tulosta jo toistakymmentä vuotta. Yhtiön numerot myös vuodelta 2019 olivat vahvoja: liikevaihto noin 3.4 miljardia euroa, kasvu 6 %, käyttökate 13.4 %, liikevoitto 8.6 %, oman pääoman tuotto 14.8 %.

Alkaneen vuoden näkymä on hyvä — paitsi Q1:n osalta. Koronavirus on lähes lamauttanut Huhtamäen toiminnan Kiinassa; yhtiön kolmesta Kiinassa sijaitsevasta tehtaasta vain kaksi on käynnissä ja nekin vain noin 30 % teholla. Mikäli koronavirusepidemia ei tästä enää pahene, jäänee viruksen aiheuttama myynnin notkahdus oman arvioni mukaan vuositasolla noin 50 miljoonaan euroon; toisin sanoen koronaviruksen aiheuttama negatiivinen vaikutus on ehkä reilu prosentti liikevaihdosta.

5 tykkäystä

Huhtamäki nostattaa harvoin isompia uutisotsikoita ja keskustelua sijoituspalstoilla, mikä on sääli, sillä se on kuitenkin kasvanut tasaisesti ja kannattavasti vuosia. Osakkeenomistajille tuottanut keskimäärin viime vuosina yhtiön sivuilta löytyvän laskurin mukaan noin 14-15 % kokonaistuoton vuodessa.

Huhtamäki kuuluu Suomessa myös siihen harvalukuiseen ryhmään, joka enemmän tai vähemmän osaa kasvattaa osinkoaan kestävällä tavalla. Katkeamaton osingonnostoputki nyt yksitoista vuotta, eikä osinkosuhteen perusteella pitäisi olla näköpiirissä vaaraa katkeamiselle. Suomen osinkoaristokraatti. :slight_smile:

13 tykkäystä

@Antti_Viljakainen

Milloin Huhtamäki päivitystä?

Päivitys on paraikaa työn alla ja tänään illalla tai huomenna aamulla löytyy palvelusta. Sen verran paljon oli viime viikolla kiirettä, että tämä on vähän venynyt. Pahoittelut.

5 tykkäystä