Hyzon Motors - Vetyvallankumous raskaalle liikenteelle

“Hyzon Motors partners with New Way for FCEV refuse trucks”

The collaboration aims to develop a Class 8 Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) prototype, combining Hyzon’s fuel cell technology with New Way’s refuse collection equipment.

The two companies plan to start customer trials for the prototype truck in the first half of 2024, with public and private refuse fleets. Hyzon targets the first commercial vehicle deliveries in 2025, contingent on successful trials.

10 tykkäystä

Ei nyt suoranaisesti liity Hyzoniin, mutta enemmänkin siihen isompaan kuvaan, kun merkittävä tekijä hylkää sähkön ja siirtyy all-in vetyyn:

15 tykkäystä

Luettiinko samaa artikkelia? En saanut puristettua otsikkoa ulos leipätekstistä vaikka useamman kerran luinkin. Sen sijaan BMW:n omilla sivuilla todetaan, että:

“Provided the relevant framework is in place, the hydrogen fuel cell technology has the potential to serve as another pillar in the BMW Group’s future drive system portfolio.
As part of its ongoing transformation, the BMW Group is applying a “technology-open” approach when it comes to drive systems.” Strong performance under extreme conditions: the BMW iX5 Hydrogen undergoes test drives in the desert.

Edellisestä huolimatta veikkaan Hyzölän olevan $100 lappu vuoden loppuun mennessä.

3 tykkäystä

Viestintään ja markkinointiin panostuksia. Oikeaan suuntaan ollaan menossa!

11 tykkäystä

Unohtuiko tästä nolla ja pilkku edestä?:sweat_smile:

Luin juuri vuoden viestit forumilta. Hyvää juttua! Jätin laput haisemaan salkkuun, kun firma olo menossa nurin ja tämähän alkaa olemaanbkohta oikea phoenix -lappu!

1 tykkäys

Poiminta investing.comista

An analyst from Roth/MKM initiated coverage of Hyzon Motors at ‘buy’ with a price target of $1.6000.

Roth MKM on pieni yksityinen investointipankkiyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Newport Beachissä Kaliforniassa.

Edit: Täällä lisää analyysin sisällöstä. Kohtuullisen bullish - paljon olisi todistettavaa.

12 tykkäystä

Internetissä osui silmään tuore video alokkaan suosikkiosakkeesta eli haizonista.

4 tykkäystä

Paremmuus ei tuossa viitanne ainakaan yhtiön taloudelliseen tilanteeseen…

Tai yhtiön omaan teknologiaan. Hyzonin 200kw polttokenno etenee:

Hyzon Motors Inc - HYZON LAUNCHES GLOBAL 200kW FUEL CELL SYSTEM IN PRIME MOVER (hyzonfuelcell.com)

5 tykkäystä

Näköjään uusi viestintä & brändijohtaja on laittanut heti tuulemaan, kun yrityksen brändi on päivitetty logosta ja nettisivuista lähtien.

Anyway, tuo 200kW stackin eteneminen sovitussa aikataulussa kuulostaa erittäin erittäin hyvältä!

6 tykkäystä

Lyhyt pätkä hyzonista aussien uutisissa https://youtu.be/OxsJezWeAb8?si=G5rJfzujwTsgazgr

6 tykkäystä

Tulos on tullut tänään.

Hyzon Motors Inc. reported significant operational milestones in its fourth quarter 2023 financial results, including the delivery of its first commercial heavy-duty fuel cell electric truck (FCEV) in the United States.

Kurssi kiittää vaikka ei tämä vielä juhlaa ole näin fundamenttien näkökulmasta. Tosin…

The financial report also highlighted a reduced net cash burn to $25.5 million for the quarter, the fourth consecutive quarter of decline.

7 tykkäystä

Yhteenvetoa.

4 tykkäystä

Hyzon ollut Foxilla

6 tykkäystä

Q1 tulos julkaistaan ma 13.5.

1 tykkäys

Mielenkiintoista nähdä, kuinka suuri vaikutus tällä tulee olemaan tulevaisuudessa:

7 tykkäystä

En tiedä seuraako tätä kukaan enään mutta tässä olisi q1 tulos.

First quarter 2024 Revenue of $10.0 million as compared to no revenue in the prior-year period.

Investing.comin mukaan odotuksena oli 1.75 M liikevaihto, joten tältä osin näyttää nyt hyvälle.

EPS odotus oli samaisen lähteen mukaan -0,17 joten siltä osin myös meni odotuksia paremmin - tosin reilu liikevaihtoylitys ei näköjään auttanut enempää.

Completed five 200kW C-sample Fuel Cell Systems (FCS) in Q1 and five additional 200kW FCSs in April, remaining on track for Start of Production (SOP) of 200kW FCS in second half of 2024

Odotukset taitavat nyt monelta osin olla tässä. Joten ei mitään uutta, ja tässä tapauksessa se lienee hyvä asia.

Successfully completed four-month refuse truck trial with REMONDIS Australia, converting to full vehicle sale

Hyvä että testi on muuntunut myynniksi. Pitää lukea tarkemmin läpi että montako rekkaa nyt myytiin sillä 10 M liikevaihtoa oli kuitenkin.

As of March 31, 2024, unrestricted cash, cash equivalents, and short-term investments were $82.6 million, representing a net cash burn of $29.6 million from the December 31, 2024 balance of $112.3 million. Net cash burn, excluding the $8.5 million first SEC settlement payment and approximately $2.9 million in proceeds received from the sale of the Company’s Rochester facility, came to $24.0 million for the first quarter of 2024.

Jossain vaiheessa taitaa rahat loppua kesken, mutta ehkäpä saa vielä lisää??

Ei uskalla sanoa että hyvä tästä tulee, mutta enemmän luottoa tähän nyt on kuin vaikkapa vuosi sitten. Nyt sitä liikevaihtoa pitäisi sitten puskea oikein huolella.

23 tykkäystä

Jos tämä toteutuu, niin se olisi oikeansuuntainen alku toimituksille. Q1 meni 8 rekkaa ja jos H2:lla menee 20-40, niin se antaisi yhtiölle selvän suunnan, jossa kasvua oikeasti tapahtuu ja investoijilla olisi syytä rahoittaa vaikka osakeannissa.

Nämä näyttävät huomattavasti realistisemmilta ennusteilta kuin 2021, jolloin ennustettiin että 2022 aikana toimitetaan 800+ ajoneuvoa… Jotenkin näin jälkikäteen ei yllätä lukea tällaista. Hyvä että Craig Knight laitettiin kadulle.

Tämä Hyzon tuntuu olevan sellainen seireenimäinen exä, jonka luota lähtee aina turpa verillä ja silmä mustana, mutta joka aina näyttää paremmalta kaukaa katsottuna ja jonka luokse haikailee sitten kun on viimein päässyt pihalle. Tämä ei ole tervettä. Pitäisi varmaan mennä hoitoon tai terapiaan: Vai mitä, @Sijoittaja-alokas? Mennäänkö yhdessä? :grin:

20 tykkäystä

Kyllä pariterapiasta voisi olla apua - tai ryhmäterapiasta. Tai jos vaikka lähdettäisiin liikkeelle yhdistyksellä Vedyn Uhrit tms.

KL pääkirjoitus eilen avasi hyvin tukalaa tilannettamme:

Sieltä ote:

''Ilmoitetuista hankkeista ei ole puutetta. Muutama viikko sitten Maailman energiajärjestön WEC:n kongressissa Rotterdamissa konsulttiyhtiö PwC kertoi, että maailmanlaajuisesti vuosien 2020–2023 aikana on ilmoitettu kaikkiaan lähes 2 000 puhdasta tai vähähiilistä vetyprojekteja eli yhteensä 840 gigawattia.

Mutta, kuten PwC toteaa, “ilmoitettu” ei todellakaan ole sama asia kuin rakennettu. Riskinä on, että näitä hankkeita ei saada koskaan tehtyä.

Ainoastaan 15 gigawattia hankkeista on edennyt investoinnin päätösasteelle ja maailmanlaajuisesti käytössä on vasta vain yksi (1) gigawatti elektrolysaattorikapasiteettia. Tämä riittää tuottamaan noin 80 000 tonnia uusiutuvaa vetyä, kun vuoteen 2030 mennessä tarvittaisiin 100 miljoonaa tonnia puhdasta vetyä Pariisin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.'

Visiot ja lupaukset olivat suuria. Vetytalous toimi hyvin kalvoilla ja monet yritykset lähtivät kehittämään liiketoimintaansa kohti muutaman vuoden takaisia visioita. Ja nyt koko ala on lähinnä koomassa. Vihreää vetyä tarvittaisiin tolkuttomasti lisää, jotta eri käyttöalueet saataisiin liikkeelle. Raskas liikenne tarvitsisi tankkausasemia ja riittävän kilpailukykyistä vetyä. Ollaan edelleen pitkälti muna-kana vaiheessa. Investointeja pantataan viimeiseen saakka, viranomaisten/päättäjien puheet edelleen paljolti puheita. USAn tuotantotuki yhä auki, liekö jo kolmatta vuotta. Korot, sodat, halpa öljy jne. Vaikea päästä kriittisiin vetymassoihin, kun on edulllista ja turvallista jatkaa vanhaan malliin…

Kuuntelin juuri EU vaaleihin liittyvää haastattelua Espanjasta. Yllätyin, että vain reilut 25% äänestäjistä piti ympäristöasioita vaalien tärkeimpänä teemana. Siellä kuitenkin raportoitu kovista helteistä, kuivuudesta ym. Taitaa olla aika yleinen tilanne muuallakin, että ympäristön tila alkaa hukkua muiden murheiden alle. Haastavammaksi menee myös USAssa, jos trumpetti voittaa vaalit.

Tuo käyttövelvoite olisi tod näk hyvä ajatus. Tavalla tai toisella alalle olisi saatava porkkanoita ja toisaalta saastuttajille lisää keppiä. Puhtaalla markkina- ja kvartaalitaloudella tämä homma ei onnistu missään kohtuuajassa.

Mutta joo, kyllä itekin edelleen vilkuilen Hyzonin - ja Nikolankin suuntaan, vaikka ei enää salkuissa olekaan. On se sääli, ettei länsimaissa ole saatu näitä rekkoja tulille nopeammin. Taitaa Sveitsi olla ainoa länsimaa, missä liikenteessä on merkittävä määrä vetyrekkoja. Oli se taas karmea meteli ja krääsä, kun hiljattain katselin satamasta purkautuvia rekkajonoja…
Mutta pidetään toivoa yllä ja seurataan asioiden kehittymistä.

8 tykkäystä

Transcript.

https://seekingalpha.com/article/4692984-hyzon-motors-inc-hyzn-q1-2024-earnings-call-transcript

Earnings call.

https://seekingalpha.com/article/4692985-hyzon-motors-inc-2024-q1-results-earnings-call-presentation

Muutama poiminta alusta. :sweat_smile:

We recognized first quarter of 2024 revenue of $10 million compared to no revenue in the comparable prior year period. This revenue was primarily driven by customer acceptance of 10 coach buses deployed to Fortescue Metals Group in Australia last year

We do want to remind investors that we expect lumpiness in our revenue recognition in the near term, as the majority of our commercial agreements have some form of risk share such as a buyback guarantee, which impacts timing and treatment of revenue recognition.

Additionally, we have continued to advance our capital raise, working with a financial adviser of potential investment and strategic alternatives to support our commercialization…

Since the last week of January, the PFG fleet has made more than 1,575 deliveries and traveled nearly 23,000 miles with approximately 2,900 total operating hours.

The Australian vehicle delivered full day route performance in line with its combustion engine equivalents without aiding to refuel, in some cases even double the daily work rate of a comparable battery electric refuse truck

Looking to the balance of the year, we currently have nine refuse truck trials, either scheduled or in final scheduling beginning in the summer, including with many of the largest refuse fleets in North America. Subject to successful trials, we expect to enter into initial definitive commercial agreements in the second half of 2024 and commercial deliveries to begin in 2025.

We are concentrating on signing new large fleet multiyear customer agreements in 2024.

We are providing guidance for the second quarter, noting that it reflects our current business operating model, which is subject to change based on our capital raise outcomes. We estimate that R&D will be in the range of $11 million to $13 million, SG&A in the range of $26 million to $30 million and net cash burn in the range of $27 million to $30 million.

8 tykkäystä

Tässä hyvä haastis:

Koskettaa Hyzonin roska-autoja. Sisältää paljon hyvää tietoa, mm sen että 9$/kg hinnalla saavutetaan cost parity dieselin kanssa ja avataan vähän syitä, miksi akku ei oikeasti sovellu roska-autoihin ja class 8 rekkoihin. Sekä aika paljon muuta, mm polttokennojen hyötysuhteesta.

Edelleen hyzonin johto on munapäitä ja firma on hukattu tilaisuus. Silti kannattaa kuunnella.

5 tykkäystä