Idogen - räätälöityä tolerogeenista soluterapiaa

Nasdaq Stockholmissa noteerattava Idogen AB kehittää tolerogeenisiä soluterapioita estääkseen potilaan immuunijärjestelmää hyökkäämästä biologisia lääkkeitä, siirrettyjä elimiä tai kehon omia soluja tai kudoksia vastaan. Idogen-hoitomenetelmä tarkoittaa, että potilaan verisolut kehittyvät koeputkissa dendriittisoluiksi, jotka pystyvät erityisesti torjumaan haitallista immuunireaktiota ja luomaan suvaitsevaisuuden vaikuttamatta muutoin immuunijärjestelmään. Nämä ohjelmoidut dendriittisolut palautetaan sitten potilaalle.

Kotisivut: https://idogen.com/

Keskustelua Avanzan foorumilla:
https://www.avanza.se/placera/forum/forum/idogen.html

Päätin rohkeahkosti luoda ensimmäistä kertaa tänne ketjun, koska yllätyksekseni huomasin haulla, että Idogenista tuli osumia vain parin oman mitä tänään ostit -viestin yhteydessä. Olen itse matkannut mukana ainakin pari vuotta keskiarvoa tasaisesti laskemalla ja anteihin osallistumalla vailla järkevää määränpäätä tai suunnitelmaa. Kuulisin mielelläni joltain alaan vihkiytyneeltä tai muuten vaan itseäni viisaammalta tämän edellytyksistä jotain realistista. Kohtalotoveritkin saavat ilmoittautua.

1 tykkäys

Täällä yksi kohtalontoveriksi itsensä tunnistava, hyvin samanlaisella taustalla. Usko yritykseen on kuitenkin kova ja jossain vaiheessa vaihdoin osakkeet isompaan määrään optioita (TO).

Optiohan on houkuttelevan hintainen ja tällä hetkellä “alennuksessa”, koska ollaan lähempänä riskiä kuin rewardia. Option kautta saa osakkeen 70%:lla osakkeen syksyn (6.–17.9.) keskihinnasta, kuitenkin minimissään 2,00 SEK ja maksimissaan 5,00 SEK.

Tällä hetkellä osakkeen hinta pyörii kolmen pinnassa ja optioita on saanut 0,56 hinnalla, eli jos osakkeen saa hintaan 3,10 niin option kanssa sama maksaa 2,17+0,56 = 2,73 (jos kurssi pysyisi syksyyn asti) eli n. 12% alennuksella. Lisäksi vipuvaikutus kasvaa ylöspäin mentäessä ja siinä vaiheessa, kun osakkeen hinta nousee yli 7,15:n vipuvaikutuksen vaikutus moninkertaistuu, koska maksettava hinta ei sen jälkeen enää nouse. Toivotaan, että syksyllä oltaisiin noissa lukemissa!

Sitten jos osakkeen hinta laskee ohi 2,85 option hinta putoaa jyrkästi, koska siitä joutuu joka tapauksessa maksamaan 2,00 SEK. Sitten siinä on vielä tuo nykyinen alennuksen tuoma pelivara, eli tämän hetken optiohinnalla kauppa osoittautuu huonoksi vasta, jos kurssi laskee alle 2,56:n.

Tällä hetkellä vipuvaikutus toimii kuitenkin niin, että pystyn samalla kassalla “varaamaan” itselleni noin viisinkertaisen osakemäärän, josta siis 4/5 tulee maksuun vasta syksyllä. Tai jos pitää silloin maksaa enemmän, myös option arvo kasvaa ja osan voi myydä rahoittaakseen sitten maksuun tulevaa summaa.

Tällä hetkellä siis aika riskinen tuo optio, mutta toisaalta osake on ottanut aika vakaan tason tuohon kolmen pintaan.

Tällä osakkeella ei ainakaan ole mitään “hypeä”, joka nostaisi arvoa, vaan kassa on tällä hetkellä kunnossa ja arvo siihen peilaten vähäinen. Toki rahaa kuluu koko ajan ja tuloksia pitää saada viimeistään tänä vuonna aikaan. Toimari on lupaillut, että tämä on jännittävä ja hyvä vuosi myös osakkeenomistajille.

Toivottavasti tämä on hyvien uutisten vuosi, Idogen huomataan ja hypekin saapuu paikalle! :slight_smile:

2 tykkäystä

Idogenin hemofilia A -soluterapiaa koskeva patenttihakemus aiotaan hyväksyä Euroopan patenttivirastossa.

Idogen ylittää tärkeän virstanpylvään ennen kliinistä vaihetta

Idogen on optimoinut GMP-valmistusprosessin maksimoidakseen soluterapian IDO 8:n hoitovaikutuksen vaikeaa hemofiliaa vastaan. Laaja optimointityö on nyt saatu päätökseen ja Idogen ottaa näin suuren askeleen kohti ensimmäistä kliinistä tutkimusta IDO 8:lla. Kliinisen tutkimuksen hakemus lähetetään lähiaikoina lääkevirastolle, jotta kliininen tutkimus voidaan aloittaa vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Idogen uusmerkintä/osakeanti

https://idogen.com/idogen-offentliggor-prospekt-med-anledning-av-forestaende-foretradesemission-3/

1 tykkäys

Idogen valmistautuu aloittamaan kliinisen vaiheen 1/2a tutkimuksen IDO 8:lla Norjassa

Idogen AB (publ) valmistelee intensiivisesti yhtiön ensimmäistä kliinistä tutkimusta IDO 8 -soluterapialla potilailla, joilla on vaikea hemofilia A, ja sitoutuu siihen osallistuvissa tutkimuskeskuksissa. Norjassa yrityksen kliininen tutkimuskeskus on edennyt pitkälle tutkimuksen valmistelussa.

Idogen on aiemmin saanut sekä Ruotsin että Norjan lääkeviraston hyväksynnän tutkimuksen aloittamiseen, ja Norjassa on nyt tunnistettu mukaan otettavat potilaat. Oslon yliopistollisen sairaalan ylilääkäri ja Idogenin tutkimuksen kliininen tutkija, professori Pål Andre Holme sanoo BioStockin haastattelussa, että hän odottaa voivansa aloittaa tutkimuksen pian ja toivoo aloittavansa kesän jälkeen. Norjassa on jäljellä paikallisen eettisen komitean hyväksyntä.

1 tykkäys

Penser Future: Kun immuunijärjestelmästä tulee vihollinen - Idogen

Tuore raportti, nopeasti vilkaisin, ei yllätyksiä, turskaa, anteja, selityksiä jne. :cry:
https://idogen.com/wp-content/uploads/2023/02/Idogen_Q4_EN.pdf

1 tykkäys

Pientä kurssinousua tänään parhaimillaan lähenteli 300%:a, no oma postio turskalla vaikka siirtäisi pilkkua kerran oikealle…

“Useiden sidosryhmien kanssa käydään keskusteluja muun muassa Idogenin teknologiaalustan myynnistä. Patenttien ja muiden aineettomien hyödykkeiden lisäksi yhtiöllä on kaikki hyväksynnät ensimmäisen kliinisen tutkimuksen jatkamiseksi; prekliiniset tiedot, hyväksytty valmistusmenetelmä GMP:n ja viranomaishyväksynnät, ns. kliininen valmius. Jotta myynti toteutuisi hallituksen näkemyksen mukaan myös tarjousten tekemiseen tarvitaan enemmän aikaa”.

Toimintaa oltiin ajamassa selvitystilaa, mutta nyt päätettiin jatkaa ilmeisesti myymällä noita edm. Lukekaa itse lisää linkistä jos nappaa.

https://idogen.com/idogens-styrelse-foreslar-att-likvidation-inte-beslutas-pa-arsstamman-8-juni/

3 tykkäystä