Incap sijoituskohteena

Avataanpas tälle tämän päivän vuodelle 2018 kohdistuvan kolmannen positiivisen ohjeistuksen muutoksen myötä https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/incap-oyj-incap-nostaa-arviotaan-koko-vuoden-2018-tuloksesta oma ketju, jonka se mielestäni ansaitsee.

Kuten sanottu, yhtiö on positiivisessa kierteessä ja FY-18 annettiin peräti 3 posaria. Uusimman ohjeistuksen keskiarvo lupaa 58-59M liikevaihtoa ja 8M liikevoittoa → n. 5.5M nettoa ja 1.3EPS. Tästä saadaan päivän kurssilla (8.1e) viime vuoden tulokselle 6 alkava PE-kerroin, joka taitaa olla kotopörssin halvimpia. Lisäksi tiedetään, että loppuvuonna on saatu Corvus Energylta yli 5M lisää liikevaihtoa tuova soppari ja vakiintuneiden asiakkaiden kysyntä on myös ilmeisen hyvää, joten kuluvalle vuodellekkin voitaneen odottaa kasvua ja varovaisestikkin 1,45e osakekohtaista tulosta.

Miksi kurssi sitten laahaa ja on muihinkin sopimusvalmistajiin verrattuna halpa. Yksi syy lieneen vanhojen syntien ja pääoman alentamisen aiheuttama voitonjakokielto, joka loppuu syyskuussa. Kevään yhtiökokoukselta voinee odottaa osingonjakopäätöstä ja toivottavaa omien osakkeiden ostovaltuutusta olettean kurssin olevan tuolloin vielä selkeästi aliarvostettu. Toinen arvostusta painava tekijä on varmasti yhtiön pieni koko ja sopimusvalmistuksen luonne, jossa eletään asiakkaiden kysynnän ehdoilla. Mikään ei tällä hetkellä viittaa kuitenkaan kysynnän hidastumiseen. Yhtiö kasvaa verrokkeja nopeammin, sen kannattavuus on korkeampi ja sen arvostuskertoimet ovat edullisempia. Ei tälle toki mtn Revenion multiippeleja voi odottaa, mutta mielestäni nykykurssilla osake on räikeästi aliarvostettu. Löytyykö muita yhtiöön sijoittaneita tai vastaavasti syitä miksi Incap ei maistuisi edes nykyisillä arvostustasoilla? Pelkäävätkö markkinat syklin kääntymistä näin paljon? ps. ketjun puuttuminenkin tietysti kertoo, että eihän tällä juuri kiinnostusta ja seurantaa ole ja toivotaan toki yhtiölle oikeatakin analyytikkoseurantaa :slight_smile:

1 tykkäys

Mainitsitkin jo muutaman syyn sille, miksi kurssi näyttää halvalta. 12kk alhainen P/E on syy ostaa, mutta loput onkin negatiivisia: syklinen toimiala, menestys markkinasidonnaista, ei osinkoa, korkea P/B ja tappiot historiassa.

Mielenkiintoista sinänsä lukea yhtiöiden tilinpäätöksiä. Tässä yhtiössä otat riskin mm. Intian rupian kurssikehityksestä. Jos uskoo Intian vahvistumiseen, voisi se puoltaa sijoituspäätöstä. Toisaalta ala on kovasti kilpailtu ja vahva tase voi antaa kilpailuetua markkinoiden kääntyessä laskuun.

1 tykkäys

Incapin EBIT 2017 ekalla kvartilla 1.0 M € ja 2018 EBIT 1.1 M €. Uusien asiakkaiden ja vahvan marginaalikehityksen turvin tässä on mielestäni merkittävän parannuksen varaa tänä vuonna.

Incap-konsernin toimitusjohtaja Otto Pukkin mukaan vuoden viimeinen neljännes oli vahva sekä liikevaihdoltaan että kannattavuudeltaan ja ylitti odotukset.

”Liikevaihtoa kasvattivat pääosin vakiintuneiden asiakkaiden lisääntynyt kysyntä, ja tämän lisäksi tuotantomäärät uusille asiakkaille kasvoivat.”

Liikevoittomarginaali koko vuodelta oli 14,6 prosenttia, mitä pidetään Pukkin mukaan elektroniikan sopimusvalmistuksessa hyvänä tasona.

H2/18 Liikevaihto 32M ja EBIT 5,6M.

Arvuutellaan nyt vaikka, että ollaan lähempänä tuota vuoden jälkimmäisen puoliskon tahtia kuin edellisvuoden q1 tahtia, jollain Liikevaihto voisi olla jtn 16-17M ja EBIT lähempänä 3M kuin 2M. Mikään ei ainakaan viittaa tahdin hidastumiseen ottaen huomioon volyymivaiheeseen edennyt Corvusin soppari.

Jatketaan vielä ajatusleikkiä, että FY19 mennään H2/18 tahtia, niin päästään 64M liikevaihtoon ja 1,72EPS. Jokainen voi itse toki itse laskeskella ja hahmotella skenaarioita miten yhtiön liiketoiminta tulee kehittymään. Omasta mielestä kurssi on tulospohjaisesti naurettavan halpa.

@Antti_Viljakainen

Terve, kysymys liittyen Incapin ennusteisiin:
Onko ennusteissa huomioitu se, että Incapin arveltu suurin asiakas (Aidon) toimitti vuosien 2016-2018 aikana merkittävän määrän mittareita (Aidon verkkosivujen mukaan 1,6 miljoonaa) Norjaan ns. massaprojektissa ja kyseisen massaprojektin osalta mittaritoimitukset eivät jatku enää 2019? Tällä on varmaan vaikutusta myös Incapin liikevaihtoon. Onko massaprojektin päättymisen myötä laskevan liikevaihdon ajateltu korvautuvan Aidonin uusien Ruotsin toimitusten 2019-> tuottamalla liikevaihdolla ja Corvus Energyn sopimuksesta saatavalla liikevaihdolla?

Terve!

Aidonin Norjan toimitusten loppumisella on luonnollisesti vaikutusta myös Incapin liikevaihtoon. Olemme ennusteissamme huomioineet Aidonin Norjan toimitusten loppumisen ja arvioineet, että vuonna 2019 Aidonin absoluuttinen osuus Incapin liikevaihdosta on likimain edellisvuoden tasolla Ruotsin sähkömittarimarkkinoiden päänavausten ja muiden tilausten vetämänä. Corvus Energyn sopimuksella onkin ennusteessamme aidosti liikevaihtoa kasvattava rooli, emmekä ole arvioineet, että sopimuksesta kertyvä liikevaihto joutuisi pelkästään täyttämään Norjan toimitusten päättymisen aiheuttamaa “liikevaihtokuoppaa”.

4 tykkäystä

Nyt tuli tietoa Viron tehtaan q1 tuloksesta https://creditreports.ee/incap-electronics-estonia-ou?_ga=2.268654839.747349248.1555414093-1860991971.1555414093. Hyvältä näyttää :slight_smile:

3 tykkäystä

Tämä alkaa olemaan realismia. Tuntuu aika kivalta näin pääsiäisen alla :smiley:

3 tykkäystä

Aika massiivinen arvonnousu edessä, jos uusien ennustuksien vuoden 2022 arvostus EV/EBIT 3,7 korjaantuu verrokkiryhmän keskiarvo/mediaani tasolle EV/EBIT 8,3-9,9.

1 tykkäys

Kivasti on possa +33% tyyliin viikossa :smiley:

Vähän turhankin hurjaa nousua lisäysten kannalta, nyt positio ~5% salkusta

Q1 ulkona. Päivitellään vuoden ennuste 1,9 EPS ja tavoitehinta 17€. Joonas ja Antti voivat käyttää vapaasti :wink:

2 tykkäystä

17€ käy toistasek ihan hyvin. Katotaan ensvuonna sitten kunnon hinta, kun Corvus ja Aidon alkaa kunnolla vetämään.

1 tykkäys

Kuinka skaalautuvaa Incapin liiketoiminta on? On investoitu uuteen tuotantolinjaan jne, mutta näin pienenä firmana - jos tilaukset räjähtäisivät käsiin, miten hyvin Incap voisi sulattaa ne?

Kuinka todennäköinen on M&A kortti, eli että Incap tulisi ostetuksi?

Kyllä InCapilla on ainakin hyvä tilanne ottaa velkaa laajentumiseeen, jos kysyntää vain löytyy. Kiinan tariffit taitaa antaa viellä pientä buustia. Pitää vaan toivoa ettei kauppasota tästä enään kauheasti pahemmin eskaloidu.

Kannattavuus on hyvä, joten moni kilpailija vois olla kiinnostunut miten InCapissa asiat hoidetaan. Kannattavasta kasvustakaan ei tarvi maksaa lisähintaa. Viroonkin palkataan koko ajan porukkaa, neljä työpaikka ilmoitusta tullut jo tässä kuussa. Vuoden takaiseen verrattuna henkilöstöä on kokonaisuudessaan reilu 30% enemmän.

1 tykkäys

Kohta on taas tästäkin numeroita ulkona, uskoa löytyy että ylöspäin mennään kohti 16 euroa (ja sen yli?). Hieman jännittää nykyinen kvartaali, mutta eiköhän pärjää ihan hyvin verokilleen. Onkohan minkäänlainen pääomanpalautus vielä mahdollista loppuvuonna vai ihan toiveajattelua?

Jäätävät Q2 luvut. Päivitellään taas koko vuoden ennustetta ylöspäin. 2,2EPS ja 20€ tavoitehinta. Erityisesti positiivista olivat uudet asiakkaat Iot-puolelta ja kevytliikenteestä (liekö sähköpotkulautoja). Huomioitavaa myös, että Corvusin tilausvolyymit tullevat kasvamaan loppuvuotta kohti. InCapin mukana pääsee hyödyntämään useampaa voimakkaasti kasvavaa megatrendiä. Ilo omistaa!

Aijjai. Kuukausi sitten tästä firmasta puhuttiin kaverin kanssa siihen sävyyn, että myöhässä ollaan. Nyt aamulla vihdoin toimeksiantoa sisään 14,5e hintaan. Pompsahti näköjään kuitenkin hieeeeman enemmän.

Incapin suoritus oli Q2:lla toden totta hyvin väkevää ja kauttaaltaan odotuksiamme vahvempi. Ja kuten mainitsitkin, raportin miellyttävintä antia oli juuri asiakashankinnan oikeansuuntainen eteneminen. Positiivista on luonnollisesti myös se, että yhtiön myyntikate parani merkittävästi viime vuoden ensimmäisestä vuosipuoliskosta. Eli yhtiön ei ole tarvinnut kirjaimellisesti “ostaa” asiakkaita uhraamalla myyntikatettaan, vaikka toimialan kilpailuympäristö onkin säilynyt hintakireänä. Pullat ovatkin alkuvuoden aikana kypsyneet uunissa varsin mainiosti, mutta täytyy muistaa, että näkyvyys pidemmälle aikavälille on edelleen kroonisesti heikkoa.

4 tykkäystä

Samaa pohdin itsekin, en laittanut toimeksiantoa sisään, joten myöhässä varmaan ollaan vieläkin. Ehkä vielä joskus luotan tunnuslukuanalyysiini.


Tämä jos mikä on ollut vuoden 2019 käänneyhtiö!

  • weekly RSI 75.42, joten vahvasti yliostettu tällä hetkellä. Fundan tukemana voi silti vielä noustakin lyhyellä aikavälillä