Incap sijoituskohteena

Oton haastattelu APEX 2024-messuilla

Otto kertoo yritysostotilanteesta USA:n, Meksikon ja Kanadan suhteen

Haastattelija kysyy, miten markkinoiden pehmeys on vaikuttanut Incappiin

Otto vastaa karkeasti näin
Kuulemme toki mitä kilpailijamme kertovat mutta se ei ole sama kuva, jonka me näemme.
Näemme kasvua kaikissa yksiköissämme(units) ja kaikissa sektoreissa
En sanoisi, että me olemme kokemassa suurta laskua
Meidän näkökulmasta näyttää aika hyvältä sekä USA:ssa että muissa maissa, joissa toimimme

Näköjään Oton edellinen 11.2023 haastattelu tässä elektroniikan valmistukseen keskittyvässä ScoopTV-kanavassa on ollut suosituin viimeiseen 2 vuoteen.
Ehkä Suomalaiset sijoittajat katselevat näitä ahkerasti

28 tykkäystä

Otto Pukk gave an interview to Postimees and I picked up some interesting sentences.

“Otto Pukk, Incap’s chief executive, says the year has started well for the company, with all business lines showing growth and India starting to catch up.”

“In the US, the states are very active in luring: come, we’ll make a grant, we’ll make a tax credit, just come!”

No profit warning has been given so perhaps that enthusiasm won’t reflect on the report, perhaps it will, I guess we’ll find out in a bit.

Just thought this is worth sharing and found the article interesting - especially his notes about the efforts in the US and that they are very welcoming there.

Full article (in Estonian) Otto Pukk: see, mis Eestis juhtus, on banaanivabariigi tase

27 tykkäystä

Keskivälin Heikin twiitistä poiminta, miten Noten Q1’24-tulospuhelussa Incap oli otettu esimerkiksi, kun puhuttiin yritysostoista. Mene ja tiedä sitten, oliko Incapin valinta tuohon Notelta miten harkittu kommentti. Kommentti muuten ei kyllä yllätä, että alan konsolidaatio tapahtuu enimmäkseen niin, että listatut sopimusvalmistajat ostavat enimmäkseen pienempiä ja listaamattomia sopimusvalmistajia.

19 tykkäystä

Incap-konsernin liiketoimintakatsaus tammi–maaliskuulta 2024 julkaistaan keskiviikkona 8.5.2024 noin klo 9.00. Suomen- ja englanninkieliset raportointimateriaalit ovat tuolloin saatavilla yhtiön kotisivuilla osoitteessa Raportit ja esitykset - Incap Oyj.

Yhtiö järjestää englanninkielisen webcast-tilaisuuden keskiviikkona 8.5.2024 kello 11.00 alkaen. Tuloksen esittelevät Incap Oyj:n toimitusjohtaja Otto Pukk ja talousjohtaja Antti Pynnönen.

Suoraa webcast-lähetystä voi seurata osoitteessa https://incap.videosync.fi/q1-2024.Tilaisuuden aikana yleisö voi esittää kysymyksiä chatissa edellä mainitussa osoitteessa. Lähetyksen tallenne on katsottavissa yhtiön internet-sivuilla osoitteessa Raportit ja esitykset - Incap Oyj myöhemmin samana päivänä.

Kysymyksiä voi esittää yhtiön toimitusjohtaja Otto Pukkille myös täällä Inderesin keskustelufoorumissa. Vastaukset julkaistaan yhtiön omilla verkkosivuilla ja tässä viestiketjussa.

17 tykkäystä

Tässä on Antin etkoilut, kun yhtiö julkaisee Q1-tuloksensa keskiviikkona. :slight_smile:

11 tykkäystä

Pistetään vielä tännekin, jos joltain meni ohi tuo pinnatun Tuloslive-ketjun viesti. Onhan kyseessä kuitenkin ensimmäinen Incap-tuloslive, niin tämä ei voi saada liikaa näkyvyyttä, varsinkaan kun tuli näin viime hetkellä! :pray:

32 tykkäystä

https://incapcorp.com/fi/mfn_news/incap-oyj-incap-konsernin-liiketoimintakatsaus-tammi-maaliskuulta-2024-tilintarkastamaton/

Hyvä kasvu ilman suurinta asiakasta jatkuu :+1:

38 tykkäystä

Samaa mieltä,Ilman yhtiön suurimman asiakkaan vaikutusta liikevaihto kasvoi 38 %. Se on kova luku ja hyvä suunta :slight_smile: E: positiivista avaustaa povaa Antti

35 tykkäystä

Ihan nopeana kommenttina tähän, että kun kasvu ilman suurinta asiakasta oli tuota luokkaa ja Q4:ään verrattuna lukemat parani noinkin hienosti, niin hienoinen positiivisen tulosvaroituksen riski tässä alkaa loppuvuodelle minusta olla, kun ohjeistus on kuitenkin edelleen se, että liikevaihto ja liikevoitto laskevat viime vuodesta.

Viime vuoden liikevaihto oli 221 miljoonaa ja EBIT 28,2 miljoonaa. Ilman QtoQ -kasvua nyt oltais 206 miljoonan liikevaihdon ja 24 miljoonan ebitin tahdissa. Viiden prosentin kvartaalikasvulla oltais viime vuoden liikevaihdon tasolla.

26 tykkäystä

Jokos unohdetaan koko Victron :innocent:

Pikasilmäyksellä suurimpien asiakkaiden prosenttiosuuksia ei eritelty, mutta aika maltillisilla lukemilla taidetaan kohta jo pyöriä mikäli muiden asiakkuuksien kasvu noin hyvällä tasolla

8 tykkäystä

Olisi hauska nähdä jos vaikka Viljakainen pyörittelisi röökiaskin kanteen analyysin että mikä olisi Incapin arvo kokonaan ilman Victronia. Oletuksina näitä kasvulukuja joita Incap on nyt viime kvarttereina raportoinut ilman tuota suurinta asiakastaan. Lisäoletuksena että Intian melko massiivista kapasiteettia saataisiin rämpättyä ylös tällä todistetusti toimivalla uusasiakashankinnalla ja nykyisten asiakkaiden kasvulla.

1 tykkäys

En nyt ehdi kaivamaan, mutta viime syksyn synkimpinä hetkinä tätä käytiin Vepun kanssa läpi videolla. Toki silloin oletuksissa oli jonkun verran maltillisempaa kehitystä muiden asiakkaiden osalta ja Intian tehdasta ajateltiin myyntiarvon kautta.

12 tykkäystä

Piirsin tällaisen puolisen vuotta sitten.

Tällä hetkellä näyttää markkina-arvo olevan 300 M€ kieppeillä.

25 tykkäystä

Kiitos, nyt muistan hyvinkin että olen ton aikanaan lukenut ja omia ajatuksia siitä kehitellyt. Nyt kun aikaa on kulunut niin tuo orgaanisen kasvun olettama 30%:kin on tullut validoiduksi taas vähän enemmän. Lisäksi tossa liikevoittomarginaalissa 12% on nähdäkseni vähän turvamarginaaliakin kun nyt jo tällä hetkelläkin, Intian alikuormalla pystytään tuohon. Intia on kuitenkin heittämällä se kannattavin laitos joten sen suhteellisen osuuden kasvaessa kannattavuuskin oletettavasti paranee.

11 tykkäystä

Hyvä tulos ja Ottoa oli taas ilo kuunnella. Vaikutti siltä että tämän vuoden ohjeistus on konservatiivinen ja posarin riski on olemassa. Jos Otto olisi automyyjä niin minun olisi helppo ostaa häneltä käytetty auto :slight_smile:

16 tykkäystä

Jos mietitte, että miten voi nostaa ohjeistusta nostamatta ohjeistusta, niin kai se jotenkin tähän tapaan tehdään:

I am very confident [in guidance]. Lets see how the year develops. I wouldn`t expect it to develop negatively. We are on track, we grow quarter by quarter as expected. In that sense, I have full confidence in the current guidance as I said, and… Yeah, if we have better visibility and better understanding, then we will update the guidance as well. But yeah, currently it is early in the year still to do too much positive moves.

Jos suomennan tuon hyvin keskinkertaisella otonlukutaidollani, niin tuossa Otto sanoo, että ohjeistus tullaan ylittämään näillä näkymin selvästi, koska positiivinen kierre on nyt imaisemassa Incapia mukaansa. Mutta koska ylityksestä ei ole aivan 100-prosenttista varmuutta, niin tehdään ohjeistuksen virallinen nostaminen vasta Q2:n yhteydessä. Silloin voidaan sitten jo nähdä, että nostetaanko ohjeistus tasolle “liikevaihto ja liikevoitto kasvavat (0-20 %)” vai painetaanko kaasua niin kovasta, että ohjeistus voidaan saman tien nostaa peräti tasolle “liikevaihto ja liikevoitto kasvavat merkittävästi (20-40 %)”. :wink:

Kaiken kaikkiaan vakuuttavaa puhetta. USA:n yritysosto on ylittänyt odotukset, asiakaskunta kulkee isojen trendien (liikenteen sähköistyminen, vihreä siirtymä, puolustusteollisuus, terveysteknologia) aallonharjalla, kapasiteettia kasvuun on ja yritysostorintamakin näyttää kiinnostavalta. Itse asiassa kun Pynnönen nosti M&A-työn oman päivittäisen työn ykkösprioriteetiksi, niin melkein odotan aktiviteettia tänä vuonna, joskin Incap onkin ronkeli ostaja ja Pennatronics-diiliäkin taidettiin odottaa kaikessa rauhassa 2-3 vuotta.

Jos minun pitäisi nyt Exceliin katsomatta taikoa ennuste Incapille tälle vuodelle, niin voisin hyvin odottaa vaikkapa 10 prosentin kasvua, joka tarkoittaisi 244 M€ liikevaihtoa. Liikevoitto voisi kasvun kiihtyessä ja myyntimixin ollessa suotuisa kivuta normaalisuorituksella 13 prosenttiin tai sen paremmalle puolelle. Kun EV näyttä olevan juuri nyt 293 M€, niin tuosta saadaan 2024e EV/EBIT lukemaan 9 ja EV/S niukasti yhden päälle ja P/E jonnekin 12 kieppeille.

Kurssi kiitää, mutta kun liiketoimintakin kehittyy, niin kertoimet pysyvät maltillisena. Tässä saa nyt maistaa positiiviseen suuntaan sitä samaa twin engineä, joka sulatti salkkuja vielä vuosi-pari sitten.

44 tykkäystä

@Pia_Maljanen ja @Otto_Pukk juttelivat yhtiön menosta ja meiningistä. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:15 Q1’24
01:40 Kasvun rakenne
02:11 Suurimman asiakkuuden kehitys
04:20 Intian tehtaan henkilöstötilanne
05:17 EMS:n markkinanäkymät
07:13 Ohjeistus
08:16 M&A-markkinan tilanne
09:05 AI:n mahdollisuudet

10 tykkäystä

Ilman yhtiön suurimman asiakkaan vaikutusta liikevaihto kasvoi 38 %

Tuossa on hyvä huomioida että valtaosa kasvusta tuli Pennatronicsin myötä eli epäorgaanisesti. Veikkaan että Pennatronics teki vähintään 8 meur liikevaihtoa.

Toki Incap kasvoi oletettavasti myös orgaanisesti pl. Victron ja Penna, ehkä jossain 5-20% haarukassa.

Alla omat arvioni menneiden kvarttien liikevaihdosta, perustuen rapsoissa kerrottuihin Victronin myyntilukuihin ja muihin kommentteihin. Heittoa voi olla isostikin oikeisiin lukemiin :raising_hand_man:

29 tykkäystä

Antilta päivitystä. Otsikko kertoo oleellisen ja kannattaa lukea Antin ajatukset sekä perustelut tavoitehinnan nostoon.

E:typo

18 tykkäystä

Nordea seuraa myös Incapia ja kaiken kukkuraksi raportti on löydettävissä jakeluiden kautta myös Inderesin sivujen puolelta. Tiivistetysti (myös) Nordea odottaa nyt Incapilta positiivista tulosvaroitusta. Perusteena on Incapin vahva meno muissa asiakkaissa ja suurimman asiakkaan varastokorjauksen päätös.

21 tykkäystä