Inderes.fi sisällön kehitysideat

Heips! Haluaisin pitää nykyisen nimimerkkini foorumilla mutta lisätä koko nimen. Voinko vaihtaa koko nimeni jotenkin? Viime kesänä @Antti_Jarvenpaa vaihtoi sen mutta jossain käänteessä se näyttää muuttuneen takaisin samaksi kuin nimimerkki. Tuossa koko nimesi perässä lukee ei pakollinen vaikka pitäisi vissiin lukea ei mahdollinen :slightly_smiling_face:

Niin se varsinainen kehitysidea oli että voisin itse vaihtaa nimen.

image

1 tykkäys

Voisko tähän ketjuun:

Saada esim. otsikkoon ja muutenkin vaatimukseksi, että ostoa perustellaan esim. onko lyhyeen treidiin vai pitkään pitoon. Ja vaikka joku muukin perustelu näiden lisäksi. Kuten kahvihuoneessa on keskustelu ei pelkästään:“Ostin 500 kpl osaketta x” anna oikein yhtään mitään kenellekkään.

1 tykkäys

Aina kun on kirjoittamassa viestiä, näkee lihavoidun tekstin Miten viestisi auttaa lukijaa parempiin sijoituspäätöksiin? Häh? :grinning:

2 tykkäystä

Jos en pahasti säheltänyt, sain vaihdettua sun nimesi uudelleen. Ilmeisesti vaatii moderaattorin natsoja, @Yu_Gong? Outoa, että se kesken kaiken hävisi tuolta, kun kesällä laitettiin. :smiley:

2 tykkäystä

Kiitos! Kiitos! Kiitos!

1 tykkäys

Täs on oikeastaan oikeat ohjeet miten vaihtaa nimi, niin että se ei vaihdu takaisin vanhaksi :slight_smile: Nimimerkin vaihtaminen Sijoitusfoorumilla

2 tykkäystä

en halua vaihtaa nimimerkkiä.

Kokeilin ensin tuolta
image
ja kirjauduin ulos, mutta ei se auttanut.

Aivan! Me taidettiin pakottaa että käyttäjänimi ja toi kokonimi on sama. Pitää tutkia tarkemmin mutta musta tuntuu että niiden on nykyään pakko olla sama :slight_smile:

@Yu_Gong Onko mahdollista saada yhtiösivulle linkkiä suoraan yhtiön omille sivuille, ettei tarttis näppistä kuluttaa? :sweat_smile:

1 tykkäys

Tämä on saattanut olla täällä, mutta laitan ehdotuksen perusteluineen.

Foorumille olisi mukava saada seuraa kirjoittajaa toiminto. Osa kirjoittajista kirjoittaa harvakseltaan, mutta painavaa asiaa. Näiden en itse haluaisi menevän vahingossa ohitse.

8 tykkäystä

En hakutoiminnolla ainakaan löytänyt täältä tällaista kehitysideaa, pahoittelut toistosta jos en vain osannut hakea :slight_smile:

Etsiskelen itse toistuvasti internetin ihmeellisestä maailmasta yksittäisten osakkeiden historiallisia graafeja tietyistä tunnusluvuista, useimmiten P/E:n tai EV/EBITDA:n kehityksestä. Hyvin mielelläni näkisin nämä Inderesin raporteilta ja mielellään myös reaaliaikaisesti suoraan yhtiösivuilta.

Tällä hetkellähän yhtiösivuilla näkyy kustakin seurannasta olevasta osakkeesta alla kuvassa näkyvät Avainluvut, jotka taitavat päivittyä automaagisesti päivittäin. Esimerkiksi näistä luvuista voisi suoraan piirtää päivätason graafia jota voisi tarkistella haluamallaan aikajänteellä. Ainakin itse käytän näitä graafeja aktiivisesti sekä mahdollisten ostojen että myyntien ajoittamiseen, tai ylipäätänsä niiden tarpeen harkitsemiseen. Eri toimialoilla toimivilla yrityksillä hyväksytään niin eritasoisia arvostuksia, että yksittäisistä tunnusluvuista on tosi hankala tehdä yksinään oikein minkäänlaisia johtopäätöksiä. Tässä auttaisi kovasti jos näkisi nimenomaan kyseisen osakkeen tunnusluvuissa tapahtuneet muutokset ja nykytilanteen verrattuna historiaan.

Tässä vielä esimerkki OP:n raportilta, jossa juurikin tällaisia graafeja löytyy viimeisen viiden vuoden ajalta.

Ps. Tuli vielä mieleen, että tällaiset graafit olisi ihan mielettömän kovia jos niissä näkyisi kyseisen osakkeen tunnuslukujen lisäksi myös vertailuryhmän vastaavien tunnuslukujen mediaani/keskiarvo.

38 tykkäystä

Toi olis kova @Yu_Gong :point_up:t3::ok_hand:t3:

10 tykkäystä

Ton vois tehä kyl. Miel se toi datakin saatavilla :slight_smile:

16 tykkäystä

Voisi olla kiinnostavaa järjestää Clubhousessa keskusteluja ajankohtaisista sijoitusteemoista. Muoto voisi olla vaikka kutsua paneeli yksityissijoittajia ja treidaajia koolle, yleisön osallistuessa kysymyksin tai aihein!

2 tykkäystä

@Erno_Hilvenius ehkä lähimpänä sun tapahtumatonttia?

1 tykkäys

Hmm, Clubhousea on ehdotettu ja nostettu esille paristakin suunnasta. Toistaiseksi ollaan seurattu kuvioiden kehittymistä sivusta avoimin mielin, muttei olla tehty liikkeitä suuntaan tai toiseen - seuraillaan miten hommat kehittyy ja katsotaan muodostuuko Clubhousesta osa ihmisten arkipäivää! :thinking:

3 tykkäystä

Joo luulen muuten et Clubhousen penetraatio (Suomessa) en ole vielä sillä tasolla että olisi välttämättä tarpeeksi volyymiakaan. Jos homma toimisi, voisi olla hauska vetää kahvikuppikeskusteluja rennommin vähän greiseimmistäkin teemoista livenä :slight_smile:

2 tykkäystä

Tuli vielä mieleen yksi, eli noiden hälytysten kehittäminen. Olisi kiinnostavaa että seurantalistan osakkeiden osinkojen irtoamis- ja maksupäivistä saisi hälytyksen. Lisäksi hälyille voisi olla oma konffisnäkymä, jossa voisi checkboxeilla valita mitä kaikkia hälyjä seurantalistan stokeille haluaa (sisäpiirikaupat, osingot, yhtiökokoukset, uutiset/tiedotteet, jne)

4 tykkäystä

Saisiko Attanan ja Hamlet Pharman listoille kiitos

Nyt kun näkyy olevan muodissa vaihtaa nimimerkkiä, niin olisiko mahdollista saada ominaisuus joka näyttäisi käyttäjän edellisen nimimerkin (vaikka viikon tai kuukauden ajan muutoksen jälkeen) esim. profiilia klikatessa? Pysyisi kärryillä kenelle juttelee, parantaisi yleistä läpinäkyvyyttä (ja ehkä jopa ehkäisisi mahdollisia väärinkäyttömahdollisuuksia?).

6 tykkäystä