Inderes.fi sisällön kehitysideat

Viime päivinä aika usein tullut “tyhjä sininen sivu” www.inderes.fi -sivustoilla. Ratkaisuna ollut painaa F5, eli virkistää sivu, 2 tai 3 kertaa uudelle, jotta sivut latautuvat. Ilmiö toistuu jokseenkin kaikilla Indersin sivuilla, ja ilmiö toistuu satunnaisesti, mutta varsin usein.
Liekö muilla käyttäjillä samanlaista propleemia?

7 tykkäystä

Jes! tää on joo tiedossa, me tutkitaan just tässä mistä se johtuu :slight_smile:

4 tykkäystä

Hei kiitos @Ropokoppi ihan mahtavasta palautteesta! Pistin palautteen suoraan meidän tiimille eteenpäin pohdittavaksi, ja se herättikin loistavia parannusehdotuksia! Sekä myös hatunnosto sinulle että tunnistin noin tarkasti tuon juurikin 200Hz resonanssin kohdan :ok_hand: Melko täsmällistä!

Kuvauslokaatio on usein sama, mutta joitain klippejä laitetaan tallenteesta suoraan jakoon, ja toiset klipit käyvät editin kautta ennen julkaisua. Kyseisessä filmissä oli käytetty hieman liian aggressiivista noise-reductionia joka aiheuttaa resonanssin, sen lisäksi että alkuperäisessä nauhoituksessa oli normaalia enemmän taustahuminaa.

Palautteesta oppii hyvin, tästä esim tultiin lopputulemaan että “DPA voisi tarvita melkein 10db poistoa 600hz alkaen kasvaen mitä alemmas menee. Puheäänessäkin on hyvä painottaa selkeyttä “realismin” sijaan. Tämä tarkoittaa sitä että pienemmällä voluumilla saa puheesta selvää, kun bassoalue ei ole viemässä “turhaa tilaa”.”
Lisäksi kiinnitetään huomiota myös jälkieditoinnissa äänikäsittelyyn - koitetaan purkittaessa jo saada priimaa, niin ei tarvi tehdä jälkitoimenpiteitä :smile:

13 tykkäystä

Moikka Jenny!

Joo kyllä näissä puhevetoisissa videoissa selkeys pitää mennä edelle, ja asia korostuu vielä kun tilat eivät ole akustisesti optimaaleja.
Dpa:ssa joutuu yleensä kyllä alakertaa leikkaamaan varsinkin jos ovat suuntakuvioltaan cardioidit, verrattuna vaikka pallokuvioisiin lavaliereihin missä ei ole proximityä.

Juuri näin, mitä vähemmän joutuu fix it in the mix niin sen parempaa! :smile:

Kiitos sulle ja flik-tiimille hyvästä duunista ja että otatte palautetta vastaan ja reagoitte! :relaxed:

1 tykkäys

Moikka,

Inderes-sovellus on mahtava lisä Inderesin jo mahtavaan palvelutarjontaan, kiitos siitä! Yksi kehitysehdotus, joka sovelluksen suhteen ainakin itselleni on tullut mieleen olisi kuuntelujonon katsominen ja kuuntelujonon muokkaaminen. Ainakaan itse en ole löytänyt tapaa muokata kuuntelujonoa. Esimerkiksi Spotifyssä on mielestäni kuuntelujonon muokkaaminen tehty todella selkeästi, joten jokin sen tyylinen ratkaisu olisi osuva lisä sovellukseen!

8 tykkäystä

Kiitos palautteesta! Jonon osalta tällä hetkellä iOS:lla pääsee jonoon alla olevasta napista, mutta Androidilla kyseistä nappia ei ole vielä näkyvissä. Tämä on korjauksen alla :slight_smile:

Jonoon lisääminen on mahdollista molemmilla laitteilla, mutta järjestystä ei tosiaan voi vaihtaa. Kiitos Spotifyn UI-vinkistä ja laitetaan jatkopohdintoihin!

ps. Täältä löytyy lisää keskustelua sovelluksesta

5 tykkäystä

Olisiko mahdollista saada ruotsinkielisiin videoihin englanninkieliset tekstit? :grinning_face_with_smiling_eyes:

Tällöin olisi helpompi opetella alan sanastoa ja ruotsia ymmärtämättömille avautuisi lisää kontenttia :+1:

8 tykkäystä

Moi,

Inderesin twiittejä ei oikein pysty enää lukemaan, koska olette laittaneet muurin Twitter-käyttäjien eteen.

Esimerkki:

Varmaankin itsestäänselvää että kukaan ei ala kirjautumaan erikseen sisään jokaisen Twiitin kohdalla :slight_smile:

Yleisenä huomiona kaikki tämmöiset sivun rikkovat popupit on nettisyöpää, joiden tekijöiden olisi syytä katsoa peiliin.

19 tykkäystä

Me jutellaan tästä yhteisötiimin kanssa! :slight_smile:

4 tykkäystä

Mun alustava idea on että poistan sen jos joku jakaa noita twitteriin facebookiin ja näihin isoihin some-kanavoihin mobiilista :slight_smile: Yritän saada huomenna tehtyä tän.

6 tykkäystä

Tämä Valmetista julkaistu video oli kyllä laittoman laaduton… Taitaa puolet Antin puheesta olla sellaista ettei saa selvää. Olisiko mahdoton ajatus jos tällaisia kämmejä jatkossa tulee, että kuvattaisiin video uudestaan?

EDIT

Kiitos @Antti_Jarvenpaa vastauksesta! Helpotti jo kuulla, että olitte kuitenkin yrittänyt kuvata uudestaan :+1: Ei nuo koskaan varmasti mukavia tilanteita ole kun nauhoituksen jälkeen huomataan ongelmia äänenlaadun kanssa ja joudutaan ottamaan uusiksi. Laadustakaan ei kuitenkaan kannata tinkiä liikaa. Jos saatte aikaiseksi videon kuvattua toimistolla uusiksi niin teille sulka hattuun

5 tykkäystä

Allekirjoitan ja pahoittelut. Kuvattiin Antin kanssa kahdesti uudestaan ja yritettiin ratkoa ongelmaa, mikä äänenvoimakkuuden heittelemisen aiheuttaa, onnistumatta tässä. Editoinnissa lisäsin ääntä, mutta kuten kuuluu - tai pikemminkin ei kuulu - se ei hirveästi auttanut. :no_mouth:

Editti: Päätin laittaa videon sen siliän tien, niin tuleepa kuvattua Antin kanssa uudelleen toimistolla.

12 tykkäystä

Oli mukava osallistua yhtiökokoukseen etänä, mutta alkuun oli vähän teknistä ongelmaa. En päässyt tietokoneen kautta “kirjautumaan” linkkiin, koska salasana ei mennyt läpi. Noin kuusi kertaa kokeilin kahdella eri selaimella. Osallistuin lopulta puhelimen kautta, jolla salasana meni suoraan läpi.

5 tykkäystä

Nyt on tuotannossa logiikka et jos tuut tietyistä some-kanavista esim Twitter ja sun ruutu on olla 1024 px leveä niin ei tuu tota kirjautumista enää :slight_smile:

8 tykkäystä

Videosyncin playerin slaideista on ennenkin ollut keskustelua. Nyt tuli yksi idea mieleen, että mitä jos kokoruutu tilassa voisi vaihtaa jollain esim. näppäinkomennolla tai näppäintä pohjassa pitämällä slaidinäkymään ja takaisin? Tykkään katsella esitystä koko näytöllä, mutta haluaisin vilkuilla slaidejakin.

5 tykkäystä

En muista, onko tästä ollut juttua jo aiemmin, mutta yrityssivujen kurssikäppyrät ovat mielestäni vähän epäloogiset. Tarkemin sanottuna kuluva päivä ei ole niissä yleensä mukana.

Esimerkki selittää tämän varmasti parhaiten (tässä käytetty Nokian renkaita esimerkkinä):

Otetaan ensin 1kk graafi. Tämän päivän kurssikehitys ei ole mukana, joten kurssi näyttää aina flätiltä viimeisen viikon osalta.
image

Mutta sitten 1pv graafissa (melkein) ajantasainen kurssi kyllä on jo olemassa.
image

Ja jos 1pv graafia manuaalisesti siitä liukusäätimestä säätää, niin sitten näyttääkin tältä:
image

Tuolle voi olla jokin tekninen syy, mutta toivoisin, että kuluva pörssipäivä olisi mukana myös noissa 1kk, 1v, … kurssigrafiikoissa. Erityisesti esimerkin mukaisissa kovan volan päivissä tuo 1kk käppyrä on helposti vähän vanhentunut.

6 tykkäystä

Mä tutkin asiaa! laitan lisäinfoa ku oon tutkinut.

@Antti_Kurkinen tää toinen on sulle Antti.

3 tykkäystä

Tadaaa!!

ja inderes.se :ssä se on ollu oikeastaan ihan ok:

22 tykkäystä

:tada: No se oli nopeaa, kiitokset! Harvassa on pörssifirmat, jotka päivittää nettisivunsa foorumilla annetun palautteen perusteella tunnissa. :smiley: Nyt miellyttää oma silmää huomattavasti enemmän.

16 tykkäystä

Kiitos tästä palautteesta! Nykyiseen kokoruutunäkymään tää on haastava lisätä mutta meillä on ollut työn alla isompia muutoksia player-kokonaisuuteen mutta juuri tätä pikanäppäintä ei tainnut olla vielä mukana. Lisään tämän listalle!

6 tykkäystä