Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Hyvä uutinen osakkeenomistajalle! :slight_smile: Kiinnostaisi muuten onko kuukausittaisella raportoinnilla mitään merkittävää vaikutusta raportoinnin kuluihin vs neljännesvuosittain raportointi?

6 tykkäystä

Vaikuttaa siltä että Inderesillä on taloushallinnon softat hyvin speksattu kun meinaavat noin usein raportoida :slight_smile:

Mitähän softia siellä Inderesillä käytetäänkään ja kuka niitä toimittaa?

Hyvä ja positiivinen uudistus josta toivottavasti muutkin firmat ottavat mallia. :+1:

Inderes on puhunut kuinka heidän tarkoituksenaa on tasapuolistaa tasapuolistaan tiedonsaanti osakemarkkinoilla ja tämä on juuri sitä. :+1:

19 tykkäystä

Liikevaihdon kehitystä on kohtalaisen helppo seurata millä tahansa järjestelmällä ja näin toimitaan varmasti jokaisessa listatussa yhtiössä. Ei niitä lukuja vain viitsitä julkaista.

5 tykkäystä

Kiitos palautteesta! Sijoittajaviestinnästä tulee reaaliaikaisempaa ja läpinäkyvämpää - näin uskomme. Kuukausiraportointi parantaa myös sisäistä läpinäkyvyyttä organisaatiossa. Olennaista lisävaivaa tai kustannusta tämän ulospäin raportoinnista ei aiheudu, kuukausitason data ja seuranta meillä on jo olemassa.

60 tykkäystä

Luin juuri @Sijoittaja-alokas’n tekemän haastattelun @Mikael_Rautanen ja haastiksessa kuvataan myös Inderesin kehitystä yhtiönä. Kiinnostavaa luettavaa Inderesin matkaa seuraaville, kiitos Sijoittaja-alokas tosi hauskasta sarjasta ja tästä haastattelusta :slight_smile:

26 tykkäystä

Kiitos tosi paljon Tuulikki!:slight_smile:

Tätä sarjaa on ollut mukava tehdä ja se on ihan parasta, että siitä on ollut iloa sekä oppia niin monille.

Tästä se lähti:

Ja kuka olisikaan kuvitellut, että tähän se johti:

Mukavaa ja rauhaisaa joulua Inderesin väelle! :blue_heart:

48 tykkäystä

Yhteistyökuvioita Ruotsin maalla. Quartr:lle pari miljoonaa potentiaalista käyttäjää. Quartr osittain Inderesin kilpailija, vaikkeivat analyysiä (ainakaan vielä) tarjoakaan.

20 tykkäystä

Mikaelista on iso juttu Hesarissa. Tilasin oikein tutuilta paperilehden, että voi lukea kunnon jutun, niin kuin kuuluu. Juttu on vain tilaajille. :gem:

Mikael Rautanen vei analyysi- ja sijoittajaviestintäyritys Inderesin pörssiin. Sitten vastaan tuli ongelmien vyöry.

EDIT:

Laitankin heti toimeksiantoni takaisin. :smiley: Kiitos tiedosta!

30 tykkäystä

Tää juttu ei nopealla vilkaisulla paperista löydy, oli pieni viittaus vain nettiin. Mua kyl ilahdutti nähdä Torstin debyytti hesarissa! :smiley:

17 tykkäystä

Referaatti:

Vuosi 2022 oli raskas Inderesin 37-vuotiaalle perustajajäsenelle ja toimitusjohtajalle Mikael Rautaselle. Hesari yhytti Rautasen tämän koti- ja rentoutumismaisemista Lauttasaaren kallioilta. Täältä Rautanen on puhunut paljon tärkeitä työpuheluitakin. Rautanen empi ensin haastattelua, koska ei halua yhtiön henkilöityvän itseensä.

Rautanen perusti Inderesin yhdessä Juha Kinnusen ja Sauli Vilénin kanssa finanssikriisin jälkimainingeissa, kun useimmat suomalaiset pienyhtiöt olivat jääneet kokonaan ilman pankkien analyytikoiden seurantaa. Alussa kloppien kolmikolle naureskeltiin, eikä heidän liiketoimintamalliinsa uskottu alan piireissä. Inderes kuitenkin kasvoi vuosi vuodelta ja otti lopulta selvän markkinajohtajuuden Suomessa. Eräänlaisiksi vuosirenkaiksi muodostui levittäytyminen Ruoholahden tornissa vajaasta kerroksesta nykyiseen kolmeen. Nousukiito huipentui listautumiseen syksyllä 2021.

Heti alkuvuodesta 2022 markkina hyytyi ja Inderesin kannattavuus heikkeni. Monet Inderesin suosittamat ostopaperit romahtivat. Alkuvaiheista mukana olleen Petri Kajaanin lähtö aiheutti sijoittajissa voimakkaita tunteita. Kirsikkana turskaisen kakun päälle Inderes joutui antamaan vielä tulosvaroituksen syyskuussa, minkä Rautanen otti raskaasti. Hän valaa kuitenkin uskoa tulevaan, uumoillen moninaisten vaikeuksien opettavan. Yhteisö on hienoisesta pienentymisestään huolimatta pysynyt melko tiiviinä. Inderes havittelee kasvua Pohjoismaissa, mitä ilmentää vastikään ostettu ruotsalainen Financial Hearings. Rautanen on kaupasta innoissaan, todeten pelkän Suomen vahvan aseman puolustamisen tylsäksi. Rautanen myöntää Ruotsin valloituksesta tulevan kivikkoisen, ei vähiten siksi, että sikäläisessä pörssiskenessä tilausanalyysiä katsotaan nenänvartta pitkin, ja jotkin sellaista tilaavat firmat odottavat vain kurssin pumppaamista. Inderes aikoo edetä maltilla, arvoihinsa luottaen.

Johtajana Rautanen on vaatimaton, delegoiva ja itseohjautuvuuteen uskova. Hän pyrkii rakentamaan Inderesistä yrityksen, joka ei ole kenestäkään yksilöstä riippuvainen ja joka hiljalleen itsenäistyy perustajistaan. Kulttimaineen saavuttaneella yrityksellä on imua nuorten analyytikoiden ja softakehittäjien parissa. Vapaat roolit ovat saaneet kiitosten lisäksi myös jonkin verran kritiikkiä työntekijöiltä ja sijoittajilta, mutta Rautanen uskoo malliin, viitaten moniin kansainvälisiin menestystarinoihin. Kasvua Rautanen hakee pitkäjänteisesti ja maltilla, pyrkien sulkemaan pois pörssiyhtiöihin usein kohdistuvat lyhytjänteistet kvartaalipaineet.

Rautasen elämässä on ollut viime aikoina vaikeita vaiheita. Omasta pelästyttävästä sairaudestaan hän on halunnut puhua saadakseen muita ajoissa hoitoon. Rautanen kannustaa alaisiaan perhevapaille ja irroittautuu itse lomillaan täysin töistä, jopa netistä.

75 tykkäystä

Laita toimeksianto lauantain lehteen, noi HS Vision jutut on yleensä lauantailehden Visio-osuudessa.

5 tykkäystä

Tiedotetta pukkaa

32 tykkäystä

@Mikael_Rautanen , tuli mieleen tällainen kysymys, että mitä palveluja te nyt tarjoatte esim. ruotsalaisille ja norjalaisille pörssiyhtiöille ja minkälaista “Inderes-sijoittajaviestintää” heiltä voisi koittaa houkutella?

Otan esimerkin.

Ruotsalainen NOTE AB ja norjalainen Kitron ASA ovat mielenkiintoisia verrokkeja kotimaiselle Incapille. NOTE:lle Inderesillä jo löytyy oma sivu ja jos oikein ymmärsin, niin heidän joulukuinen pääomamarkkinapäivä oli jo teidän tuottama ja siksi InderesTV:n lähettämä. Muuta yhteistyötä NOTE ja Inderes ei ymmärtääkseni tee. Kitron ASA taas näyttää lähettävän omat CMD:nsä ja muut webcastit jollakin toisen toimijan palvelulla.

Haluaisin ihan valtavasti, että tällaiset firmat hoitaisivat kaikki tulos- ja muut webcastinsa InderesTV:n kautta ja vielä paljon siistimpää olisi jos näistä firmoista voisi lukea Inderesin tekemää analyysiä joko suomeksi tai englanniksi. Sanomattakin on selvää, että esim. joku pohjoismainen EMS-sektorin iltama InderesTV:n lähettämänä olisi ihan fantastinen juttu.

Olin jo aikeissa lähettää molempien firmojen johdolle ja IR:lle viestiä, että laittakaahan Inderesin palvelut vakavaan harkintaan, mutta sitten jäin miettimään, että mihin palveluihin tarkkaan ottaen voisin heitä usuttaa? Osaisitko Mikael ytimekkäästi valaista tätä puolta?

P.S. Siisti haastattelu! :fist_right: :fist_left:

38 tykkäystä

Jos nyt ajatellaan palvelua, niin silloinhan raporttien olisi hyvä olla suomeksi, ruotsiksi, (norjaksi, tanskaksi) ja englanniksi. Tuskinpa tuo kääntäminen per raportti verrattuna palvelutason kasvuun ja houkuttelevuuteen nähden kalliiksi tulisi.

7 tykkäystä

Kiitos, ilo kuulla tästä! Yleisesti IRlle tärkeää on se, että olemme taho, jota sijoittajat seuraavat ja arvostavat. Pelkästään sen mielikuvan vahvistaminen yleisesti on valtava apu. Ihan konkreettisia palveluita mitä voimme tuottaa olisivat esimeksiksi tilausanalyysi tai sektoriin keskittyvä sijoittajatapahtuma - nämä ovat myös niitä teille konkreettisimmin näkyviä palveluita. Incap on meillä hyvä referenssi tämän sektorin yhtiöihin.

37 tykkäystä

Inderes continues its collaboration with Alma Talent key financial media. The signed
agreement is an extension of the previous cooperation. We understand that the
direct financial impacts of the agreement are relatively small. However, the
collaboration is important from a competitive perspective. In Finland Inderes can
offer unmatched investor reach for its commissioned research clients.

Sebin aamuista kommenttia Alma yhteistyön laajentumisesta ei vielä ketjusta löytynyt.

17 tykkäystä

Sebin aamuista kommenttia Alma yhteistyön laajentumisesta ei vielä ketjusta löytynyt.

On kyllä jäätävän minimalistinen toi mun entisen työnantajan SEB:in Inderes-analyysi, toivottavasti ei maksa paljoa! :sweat_smile: EDIT: Eivät näemmä roikota perusanalyysiä mukana uutisanalyyseissä, otan osan pahoista sanoistani takaisin…

26 tykkäystä

@Mikael_Rautanen oli Vernerin tentattavana. :slightly_smiling_face: :point_down:

19 tykkäystä

Tervetuloa jälleen seuraamaan tilinpäätöksen tiedostustilaisuutta paikan päälle Sanomataloon tai linjoille :point_down:

Inderes julkaisee vuoden 2022 tilinpäätöstiedotteen 7.2.2023

Inderes julkaisee tilinpäätöstiedotteensa vuodelta 2022 tiistaina 7.2.2023 noin klo 8.00. Tilinpäätöstiedote on julkaisemisen jälkeen saatavilla yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.group.inderes.fi.

Inderes järjestää tulosinfon klo 9.30 samana päivänä. Tilaisuudessa käydään toimitusjohtaja Mikael Rautasen ja talousjohtaja Mikko Wartiovaaran johdolla läpi yhtiön taloudellinen kehitys ja strategian eteneminen katsauskaudella.

Tulosinfoa voi seurata osoitteessa Inderesin tilinpäätöstiedotteen julkistustilaisuus 2022. Osallistujat voivat esittää tulosinfon aikana kysymyksiä videoalustan chat-toiminnon kautta.

Esitysmateriaali julkaistaan ennen tilaisuutta yhtiön verkkosivuilla www.group.inderes.fi.

Tilaisuuteen voi halutessaan osallistua myös paikan päällä Sanomatalossa, osoitteessa Töölönlahdenkatu 2, Helsinki. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään tiistaina 31.1. klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ir@inderes.fi.

35 tykkäystä