Osakesijoittaminen

Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Tästä twiitistä saamme varmasti pian lisätietoa. Inderesin moton mukaisesti “analyysi kuuluu kaikille” tässä tapauksessa voidaan puhua, että “yhtiö kuuluu kaikille”.

Avataan keskustelu, sillä voitanee odottaa julkista kaupankäyntiä.

36 tykkäystä

näppituntumalla yhtiön ipo 15 milj € arvoinen.

4 tykkäystä

Veikkaan, että lähinnä tuon twiitin tarkoitus on ollut herättää keskustelua aiheesta, että mitä jos Inderes menisi pörssiin. Luulisin asian olevan siis harkinnassa kyllä Inderesillä. Sitä en usko, että listautuminen olisi silti lähiaikoina ajankohtainen. Ei tällaisia asioita ole yleensä tapana etukäteen ”vuotaa” twitterissä, vaan listautumissuunnitelmista tiedotetaan ns. virallisempia reittejä pitkin.

14 tykkäystä

1.5m liikevoitto 2020.
Olisi ehkäpä vähän turhan huokea 15millillä.

5 tykkäystä

Hienoa, jos Inderes listautuu. Selkeimpänä riskinä tosin, jonka tässä näen on suuri (joskin alati pienenevä) henkilöriski. Inderesillä on kuitenkin ainakin tässä vaiheessa vielä aika harvat laajemmin tunnetut kasvot. Tämä tullee muuttumaan ajan kanssa ja kuulemme varmasti enenevässä määri muistakin, kuin Mikaelista, Juhasta, Saulista ja Verneristä.
Jos ajattelee, mikä on Inderesin tuote ja kilpailuetu (laadukkaan analyysin lisäksi, jota löytyy muualtakin) on laaja ja aktiivinen yhteisö. Muutamia esimerkkejä olen nähnyt, missä aiemmin laaja ja aktiivinen yhteisö kuihtuu pois. Melkein aina tuossa on taustalla ylläpitäjistön muutos/poistuminen. Tekniikkaa harrastavat ovat varmasti nähneet, mitä tapahtui esim Muropaketille ja murobbs:lle kun Sampsa Kurri nosti kytkintä… Toki Inderes on aivan eri tason bisnestä mutta miettikääpä oikeasti, mitä tälle foorumillekin tapahtuisi, jos Verneri ja Yu nostaisivat kytkintä, ainakin lyhyellä aikavälillä. Eikä tässä hektisessä internet-maailmassa välttämättä pidempää ajanjaksoa tarvita isojen värinöiden aiheuttamiseen.
Kaikesta huolimatta, olisi loistavaa jos Inderes listautuisi ja olisin tietyin reunaehdoin ehdottomasti siinä mukana. Ja avainhenkilöt todennäköisesti/toivottavasti ovat hyvin sitoutettuja firmaan.

19 tykkäystä

Taaleri vissiin omistaa 10,8% Inderesistä ja tuon osuuden arvostus on ollut 31.12.2020 tilinpäätöksessä reilu 1,4milj. Eli 15milj. ei varmaan kaukana.

Joku joskus kyseli mallisalkun indeksointia että siihen voisi sijoittaa. Hoituuhan se tavallaan näinkin ilman raskaita pankkitoimilupia…

4 tykkäystä

Aivan. Analyysitoiminta jää lopulta sivujuonteeksi, kun mallisalkusta kasvaa Suomen Berkshire. Voishan tonkin tarinan ostaa.

7 tykkäystä

Saisikohan tähän fivalta poikkeusluvan että top100 listalle hyväksytään nimimerkkejä…

21 tykkäystä

Taaleri oli listannut Inderes Oy:n “ei-strategisiin sijoituksiin”. Voisivat jakaa omistuksen osinkona meille omistajille…

Jos listautuminen tapahtuu, niin ainakin Inderes toimisi kuten kannusti muita toimimaan.

2 tykkäystä

Oma veikkaus on, että Mikael on pieruverkkarit jalassa ottanut pari kaljaa illan ratoksi ja epähuomiossa twiittasi suunnitelmansa kaikille :face_with_hand_over_mouth:

8 tykkäystä

Kauppalehti oli kysellyt Mikaelilta “minkälainen homma”

Rautanen ei sano mitään aikataulusta, mutta yhtiömuodon muutos on askel listautumisen suuntaan.
”Aikatauluun voi vaikuttaa moni asia.”

Odotellaan mielenkiinnolla realisoituuko nämä suunnitelmat jossakin kohtaa ja sitten kivitaloa vaan pantiksi että saa tarpeeksi vipua Ipoon pettymään.

10 tykkäystä

Oishan tämä sellainen lappu, jota olisi pakko omistaa edes minimaalisesti. Sen verran tulee täällä notkuttua ja palveluita käytettyä, että maistuisihan näitä palveluita ajatella “ominaan”. Myös premiumin maksut olisi helppo perustella itselle. :blush:

7 tykkäystä

Näin itsekin ajattelen. Toki en ole (vielä) premiumia omistanutkaan, mutta monesti harkinnassa on ollut. Ja jos Inderes listautuu, niin tietysti tulen joskus tämän hankkimaan!

1 tykkäys

Tämä ketju kannattaa lukea läpi, jos Inderesin omistaminen kiinnostaa.

5 tykkäystä