Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Mitä tuo ensimmäinen bulletti tarkoittaa “FN maksimitransaktio 8 milj.”? First North(?) kyllä, mutta mitä maksimitransaktiolla tarkoitetaan tässä yhteydessä? Annin koko?

2 tykkäystä

Annin koko jep 20 merkkiä

1 tykkäys

Toivottavasti Inderes tulee Inderesin seurantaan

Joku Inderesiltä muistaakseni sanoi joskus että eivät vaan hankkivat ulkopuolisen analyysin

Tämmöistä tilannetta itsekin odotan, ts. analyysi voidaan kyllä julkaista myös Inderesin sivuilla, mutta sen pitää olla ulkopuolisen tuottama tai eturistiriidat ovat vähän turhan räikeät.

Ja kyllähän Indresillä tiedetään luotettavan analyysin saatavilla olon tärkeyden jos vähänkään kiinnostaa piensijoittajat markkinalla, joten…

1 tykkäys

Mikael kommentoi kesäkuussa seurannasta näin.

4 tykkäystä

16.25
Ihan sitten viimeiseen asti antavat jännittää onko se vai eikö ole🤣.

10 tykkäystä

Tämäkin ilmeisesti jossain vaiheessa listautumassa. Koko juttu muurin takana:

Kannonkoskelta johdetun Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen kertoo, että materiaaliteknologiayritys hakee jatkorahoitusta.

”Tarkoitus on hankkia voimakkaasti rahoitusta markkinoilta. Listautuminen on houkutteleva vaihtoehto”, Löppönen kertoi puhelimitse torstaina.

”Cleantech-yhtiö Betolar listataan”, vahvistaa yksi yhtiön sijoittajista.

Torstaina kerrottiin, että Betolar keräsi sijoittajilta uudella rahoituskierroksella 5,0 miljoonaa euroa kehitystyön nopeuttamiseksi ja markkina-aseman vahvistamiseksi.

Uuden rahoituskierroksen suurimpina sijoittajina olivat Nidoco , Kiilto Ventures , Ahti Invest ja Kilo Invest . Nidoco on osa Virala -konsernia, jonka omistavat Alexander ja Albert Ehrnrooth .

Sijoittajista Taaleri , Ari Salmivuoren Ajanta , Olli-Pekka Kallasvuon Entrada , Inka Meron Voima Ventures ja Valve Ventures ovat jo aiemmin uskoneet yhtiön kaupalliseen potentiaaliin.

Yhteensä sijoittajilta on kerätty lähes kymmenen miljoonaa euroa. Rahaa tarvitaan tuotteen kaupallistamiseen: Euroopassa on teollisia pilottihankkeita, mutta niitä on putkessa myös Intiassa ja muualla Aasiassa.

Sijoittajakiinnostusta lietsoo Betolarin Geoprime-ratkaisu, joka korvaa sementin käyttöä betonin valmistuksessa. Se hyödyntää teollisuuden materiaalisivuvirtoja rakennusmateriaalien side- ja runkoaineina.

”Rakennusmateriaaliteollisuuden maailmanmarkkinat ovat satoja miljardeja euroja, joista jo murto-osakin luo tilaa mittavalle kasvulle”, sijoittajista Nidoco viestii.

7 tykkäystä

Aamulehti spekuloi muutamilla mahdollisilla pörssilistautujilla Pirkanmaalta. Mainituista firmoista Avant tecno varsinkin voisi olla mielenkiintoinen, sillä business on tukevalla pohjalla ja kasvumahdollisuuksia on vielä reilusti. Pörssistä saatava rahoitus voisi auttaa ottamaan reilumman kasvuloikan.

10 tykkäystä

Avanttia vierestä seuranneena olisi hieno nähdä yhtiön listautuminen. Käsittääkseni kumminkin vahvasti perheyhtiö, niin paljolti riippuu varmaan heidän haluistaan.

1 tykkäys

Ihan mielenkiinnosta kyselen. Mihin tämä 8 miljoonan maksimi antikoko perustuu? Eikö Modulightkin kerää 60 miljoonan rahat IPOssa ja listautuu myöskin First Northiin.

Luulisin että kyseessä on kirjoitusvirhe. Hän varmaan tarkoittaa minimi antikokoa.

Tarkennan vielä. Kuulemani mukaan “Raskaamman yhtiöesitteen raja on max 8m€ transaktio”.

Olisin siinä käsityksessä, että ei haluta mennä tuohon “raskaampaan esitteeseen”. Eli en voi vahvistaa asiaa varmuudella, mutta epäilen että inderes anti on 8 milj€ maksimi. Modulight ja muun tuon ylittäneet joutuvat ilmeisesti paljon raskaampaan listautumisprosessiin.

Kokonaisuudessaan asia on korkeampien pankkiiritieteiden piirissä joten minulla ei riitä pelimerkit kuvailla tämän pidemmälle alkamatta erikseen kaivamaan asiaa.

9 tykkäystä

Tuolla aiheesta lisää.

“Esitettä ei myöskään tarvitse julkaista, kun arvopapereita tarjotaan 12 kuukauden aikana yhteenlasketulta vastikkeeltaan enintään 8 000 000 euroa, ne haetaan kaupankäynnin kohteeksi Suomessa monenkeskiseen kaupankäyntijärjestelmään (First North Finland), ja sijoittajien saatavilla pidetään markkinapaikan sääntöjen mukainen yhtiöesite. Yhtiöesitteeseen tulee sisällyttää arvopaperimarkkinalaissa säädetyn perustietoasiakirjan tiedot.”

9 tykkäystä

Eiköhän Avant pysy perheyhtiönä ja pörssistä pois. Näin olen tähän asti käsittänyt. M-Files näistä mainituista olisi omasta mielestäni selvästi mielenkiintoisin listautuja, mutta onko heillä tarvetta siihen vielä, kun kasvu jatkuu vahvana ilman pörssiäkin.

Onneksi inderesin analyytikoilla ei ole huomattavia panoksia seuraamissaan yhtiöissä, jolloin eturistiriidat olisivat myös mahdollisia.

2 tykkäystä

Tähän lisäyksenä, että vaikka onkin tulossa listalle, niin antiahan ei erikseen enää Bioretecin osalta tulla tekemään.

Edit: Jahas, paskaa puhuinkin kun kerran julkaisivat tiedotteen että toinen anti tulossa…

Lumenen mahdollisesta listautumisesta ollaan puhuttu vasta yli 10 vuotta ja se on aina ollut ”muutaman vuoden päässä realistista” :joy:

1 tykkäys

Toinen anti myöhemmin.
“Yhtiö tiedottaa suunnittelevansa enintään noin 4,0 miljoonan euron maksullisen suunnatun osakeannin järjestämistä Listautumisen jälkeen ja kuluvan vuoden 2021 loppuun mennessä.”

1 tykkäys