Inderesin kahvihuone (Osa 4)

kuva

Tuli kuunneltua podeja.

43 tykkäystä

Loppupeleissään pieniä nämä sijoittajan murheet,onneksi vielä kykenee empatiaan Eläimet ovat kuolleet ja Kenian paimentolaiset pakenevat pääteiden varsille – “Lapsille en pysty antamaan kuin maissipuuroa ja teetä”

13 tykkäystä

Hivenen ollut burnoutin oireita. Tuntuu jo helpottavan ja nyt tuli kolmeen päivään 46h tehtyä töitä. Menee jo vanhaan malliin. Salkun mahalaskukaan ei jaksa pahemmin huolettaa. Tankkaillaan lisää jos ja kun pulkkamäki jatkuu.

24 tykkäystä

Samaistuin tähän tunteeseen salkun osalta. Hyvää viikonloppua ja ehkä se pohjakin sieltä joskus tulee vastaan!

Edit: Osaako joku auttaa miten saan twiitin näkymään suoraan viestissä ilman linkin erikseen avaamista? :sweat_smile:

Edit 2: Kiitos @Johnnyboy !

4 tykkäystä

Laittaa omalle rivilleen linkin twiittiin niin pitäisi tulla se twiitti näkyviin.

2 tykkäystä

Inderesin yhtiöketjussa ovat ekat nimitys- ja palkitsemistoimikuntaehdokkaat ilmoittautuneet. :+1:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderes-oyj-yhtio-kuuluu-kaikille/

Siellä on kovia ehdokkaita jo tarjolla, näen jopa hieman, että yhteisön joukosta valittu tyyppi on tavallaan myös Inderesin hallituksen “kaveri” ja Foorumin ääni. Uskon, että valittu kyseisen toimikunnan jäsen on “titteliäänkin” vaikutusvaltaisempi. Kyllä Inderes kuuntelee ja tuossa roolissa “meidän jäsen” pääsee varmasti meidän äänellä vaikuttamaan asioihin.

Jokaisen ehdokkaaseen suhtaudun ja suhtaudutaan positiivisesti sekä jokainen ehdokas saa taakseen Foorumin tuen.

Kiitos kaikille nykyisille ja tuleville ehdokkaille! :pray:

Hauskaa viikonloppua kaikille! :slight_smile:

16 tykkäystä

OP:n analyysistä: “Investment case: Bayerin pohjakosketustuntemus ja arvostus tarjoavat mielestämme edelleen uskottavan ja riskittömän lähtökohdan.”

pohjakosketustuntemus?? Vahva osta? :thinking:

4 tykkäystä

“Riskitön” :thinking: Onko ilmasia lounaita tarjolla

2 tykkäystä

Ei tutiseva puntti ole ainoastaan Putinin yksinoikeus

9 tykkäystä

Jään tosiaan tänään lomalle.

Kiitos foorumin väelle keväästä. Ainakin omaan silmään foorumin henki on pysynyt hyvänä huolimatta sodasta, inflaatiosta ja kurssilaskusta. Kenties täällä on Suomen pitkäjänteisimpien sijoittajien joukko. :sunglasses: Laatu ja informaatioarvo on noussut huimasti, kun osakkeiden helpot nousut on ohi. Rakettiemojien sijaan saa päivittäin lukea laadukkaita näkemyksiä ja nostoja markkinasta ja yhtiöistä.

En lähtökohtaisesti lomalla seuraa markkinaa tai foorumia, mutta laitan kyllä kurssihälytyksiä paljon päälle. Tilanne pörssissä on vähintään mielenkiintoinen, etenkin jos lasku jatkuu. Osakkeiden netto-ostajalle osakkeiden lasku ehkä kirpaisee, mutta se luo samalla ne mahdollisuudet oikein maukkaille lisäostoille.

Kiitos kaikille kuluneesta keväästä ja alkukesästä ja rentouttavaa kesää :hugs::sun_with_face:

276 tykkäystä

Tuosta otsikosta tuli mieleen kysymys: Miksei nosteta korkoja esim. kerran viikossa tyyliin 0,05 - 0,1 % kunnes haluttu tavoite saavutetaan? Miksi tehdään kerran kvartaalissa isompi hyppy?

5 tykkäystä

Emme.

Tää on meidän biisi:

"Muistathan, kuinka niin
Silloin kun me kohdattiin
Aina toistemme
seurassa olla luvattiin
Tunsin sen, enää en
Yksin voi vaeltaa
Yhteinen onni kun odottaa

Käymme yhdessä ain
Käymme aina rinnakkain
Vaikka esteitä on
Joskus tiellä kohtalon
Voimme kaikki ne hävitä
Kun kuljemme vain
Tiemme yhdessä
näin rinnakkain"
:heart:

65 tykkäystä

Luulen että tuon bussin kaiuttimista soi täysillä tämä :smiley:

6 tykkäystä

Sijoittamisessa ehkä kiehtovin juttu on se, miten arvoa on pääasiassa mahdollista löytää sektorilta kuin sektorilta. 100-baggersia lukiessani tuo opetus iski toden teolla: ei jokainen pörssin supertähti ole ollut seksikkäällä tai suositulla alalla, vaan menestystarinoita on löytynyt vaikkapa autonromuista, rulettipöydistä tai energiajuomista. Se tekee osakepoiminnasta mielestäni vaivan arvoista: vaikka täysosumat vaativat ihan järkyttävästi taitoa, tietoa ja tuuria, niin mitään toimialaa ei pidä automaattisesti syrjäyttää. :blush:

That being said, ehkä poikkeuksiakin on sittenkin olemassa. Katsokaa nyt tätä kannabiksen katkuista roskistulipaloa.

11 tykkäystä

Älkää ottako viivoitinanalyysiani vakavasti, mutta joskus ajattelen, että kun näitä käyriä katsotaan muutaman vuoden päästä niin ajatellaan että miten silloin ei tajuttu että tämä on kupla.
Moni foorumin suosikkiosake näyttää kutakuinkin ylläolevalta. Ja ei lainkaan mahdotonta, etteikö joku yritys olisi voinut vuosikymmenen mörninnän jälkeen lähteäkin kestävään nousuun juuri samalla sekunnilla kuin koronaelvytys alkoi, mutta näitä on ehkä vähän turhan monta.

14 tykkäystä

Voxturin kurssikäyrä bongattu :grin:

15 tykkäystä

Mitenkähän käy osakeanalyysi palveluille tässä markkinatilanteessa, kun monen yrityksen tavoitehinnoilla voi pyyhkiä jossain määrin takapuolta? Vai onko ne ennusteet se viimeinen oljenkorsi sijoittajille. Mietin vain tällaista skenaariota, jos ja kun eri yhtiötkin väistämättä säästöliekille alkaa menemään. Omasta mielestä tällä hetkellä kukaan ei oikein tiedä missä mennään, oli sitten kuinka hienot excelit ja muut härpäkkeet käytössä.

Kaikki nousu ei ole pelkästään elvytyksen ansiota, eli ihan voittoa tekevien firmojen käyrätkin näyttää tuolta.

Elvytys, digiloikka, kotoilu yms. + se että markkinoille tunki yhtä aikaa niin paljon uusia sijoittajia, jotka halusivat päästä juhliin mukaan sai mopon karkaamaan täysin käsistä. Siihen kun vielä yhdisti tulevaisuuskiikareita käyttäviä analyytikkoja, jotka suurimmaksi osaksi vain peesasivat markkinoiden nousua, niin eihän siinä helpon rahan aikaan oikein muutakaan voinut käydä.

Klassisimmat esimerkit kuplasta olivat uusien 12kk tavoitehintojen ylitykset samana päivänä ja uusien kohdetta etsivien spacien +30-500% nousut, koska perustaja tai mahdollinen kohde oli niin mahtava. Kunnia maininta vielä meemilappujen +1500% päivänousuille :grin:

9 tykkäystä

Analyysipalveluiden merkitys korostuu erityisesi karhumarkkinassa, olettaen, että analyysi ajankohtainen ja huomioi makroriskit. Jyvät mahdollista erottaa akanoista.

Jos käyt lukemassa tuon linkkaamasi käyrän ketjua, huomaat, että siellä on tapahtunut vähän muutakin kuin koronaelvytystä.

1 tykkäys