Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Menen nyt aika paljon asioiden edelle, mutta kun nyt tämä listautumisanti on pelkästään yhteisön jäsenille ja Inderesin henkilökunnalle, niin entäpä kun toiminta vuosien saatossa laajentuu ja tehdään mahdollisia yritysostoja, niin halukkuus ja tarve ottaa instituutiosijoittajiakin mukaan voi kasvaa. Koska listautumisanti on poikkeuksellinen ja aikaisempia esimerkkejä ainakaan minä en muista, niin mikä on tapa ottaa instituutiosijoittajat mukaan vasta toisella kierroksella!? Äkkiseltään tulee mieleen, että vain instituutioille suunnattu jatkoanti luonnollisesti liudentaisi entisten omistajien omistusta osakemäärän kasvaessa. Tokihan onnistuneet yritysostot ja muu liiketoiminnan kehittäminen myös luo parhaimmillaan omistaja-arvoa. Pystyykö @Mikael_Rautanen hälventämään “pelkojani” tässä liudentumisasiassa?

20 tykkäystä

Vastauksena @NukkeNukuttaja:lle: toivotaan :pray:, ettei tule koskaan instituutioantia, koska se olisi vastoin Inderesin pelikirjaan kirjattua missiota https://www.inderes.fi/sites/default/files/inderes_playbook_2020_2.4.pdf
image

Itse kirjoitan foorumille, koska haluan edistää näitä samoja tavoitteita. Luen foorumia, jotta menestyisin paremmin sijoittajana. win-win.

63 tykkäystä

Vahva sama! Mediassa huudellaan kasvollisen omistajuuden peliin, mutta Inderesissä rimaa on hilattu pari pykälää korkeammalle.

Jos arvot ja missiot ovat yrityksissä kuin korulauseita, toimii Inderes minusta niiden mukaisesti ja ne myös ohjaavat toimintaa. Ei pelkkiä (sinänsä kunnioitettavia) helppoja lahjoituksia joulupataan ja someposeerausta, vaan yrityselämän isot stepitkin hoidetaan “put your money where our mouth is”-hengessä.

Ketjua lukiessa naurahdin - kuin olisi kasassa uuden ajan hippiliike, “make money, not war”. Tämän tarjoaa kaikista maailman aloista juuri ahneuden symbolina pidetty rahoitusala! Hivenen absurdia, mutta juuri siksi entistä kunnioitettavampi saavutus.

30 tykkäystä

Instikat voi ostaa pörssistä jos niin haluaa. Lisäksi, omasta mielestäni rahastot on huonoja “ankkuri” sijoittajia. Eivät ne tuo mielestäni mitään lisäarvoa yhtiölle. (Lähtökohtaisesti sijoittavat vain asiakkaidensa rahoja, eivätkä oikeasti keskity mahdolliseen arvonluontiin)

Perheyhtiöt ja nimekkäät henkilöt on sitten asia erikseen. Tykkään, kun Inderes on omalaatuinen ja rohkea :+1:

Miksi tuollainen pitäisi tulla? Eiköhän se ole kaikille “nykyisille” omistajille suunnattu osakeanti jos haluavat lisää rahaa. Tai suunnattua antia ostokohteelle, jos arvostuskeetoimet ovat suolaiset :grin:

18 tykkäystä

-Kasvua on ehdottoman pakko ainakin yrittää tavoitella, kun pörssiin kerta mennään, ja jos nykyinen business melko täynnä, pitää se hakea muualta, ja miksei ei vaikka sieltä “investointipankkitoiminnasta”.

On tämä mielenkiintoista, kun tulevalla pörssiyhtiöllä on täällä mahdollisesti viisinumeroinen määrä omistajia ja seuraajia. Ei tule heti mieleen toista firmaa, jolla on tällainen Foorumi (tämä pitää aina kirjoittaa isolla), jossa voi yhdessä seuraajat ja (tulevat) omistajat puida asioita. Tämä ketju käy mainiosti hallituksen kokouksen kaltaisena instituutiona. :wink: Saattaapi olla, että tulevaisuudessa, kun mekin höpöttelijät olemme omistamia, niin Mikael & kumppanit saavat entistä enemmän vinkkejä, miten hommat kuuluisi hoitaa. :upside_down_face: Totta puhuen on hienoa, että firman työntekijät ovat näin kattavasti omistajina sekä me foorumilaiset olemme kohta myös siinä roolissa ja vieläpä hyvin tiiviissä yhteydessä firman johtoon + muihin työntekijöihin.

Itse en ainakaan yritä ottaa pikavoittoja tästä annista ja jotenkin luulen, että tässä tapauksessa pikavoittojen yrittäjiä on yllättävän vähän. Inderesin kohdalla olen varmaan normaalia kriittisempi omistaja hyvällä tavalla, mutta sitäkin ylpeämpi. Ehkä on taas omaa lapsenomaista ajattelua, mutta voisin kuvitella, että tämän palstan guruista monelta saattaa tulla oivallisia ideoita ja kommentteja meidän Inderekselle, joista on aidosti apua firman kehittämisessä. Toisaalta kyllähän Inderes on aina yhteisöään hyvin kuunnellut ja palvellut.

https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-3/22214/1178?u=sijoittaja-alokas

Tämähän olisi hauska idea, toisaalta en tiedä pääsisinkö yhtiökokoukseen tässä tapauksessa sisälle? Se on hauska, kun itselläni on tullut mielikuvia eri nimimerkeistä, että miltä he näyttävät ja millaisia ovat. Inderesin yhtiökokouksen budjetti voisi olla kyllä aikamoinen, kun olisi varmaan valtava osallistumisprosentti, eli Olympiastadionilla pitäisi nekin järjestää. Olisi kyllä hauskaa, että Inderes pitäisi jonkin isomman tilaisuuden ja mielelläni maksaisin siitä sisäänpääsymaksun. Nimimerkkilaput rinnuksilla siellä sitten bongataan tuttuja ja jutellaan. :slight_smile:

Viimeiseksi tällainen toivomus, kun kysyin Sippoltalta, miksi hän ei ole vielä teidän analyytikko, niin pitkän ja erinomaisen vastauksen lopussa oli tällaista yllä olevaa tekstiä. Inderes on hyvä ja joustava työnantaja, joka kehittyy ja palvelee yhteisöään parhaalla tavalla, joten houkutelkaa tämä tyyppi joukkoonne, joko alihankinnan kautta tai muuten. Kiitos! :slightly_smiling_face:

17 tykkäystä

Inderesin valuaatio -gallupin tulos:

Suunnilleen joka kolmas (32%) arvottaisi Inderesin alle 45 M€ firmaksi. Saa nähdä, että mikä sitten on todellisuus kun listautuminen tapahtuu. :grinning:

Ja kuten @Kale1 tuossa alempana toteaakin arvostuksesta, niin lisäksi mediaani menee haarukkaan 50-55 M€, mikä sekin on lähellä @SijoitusSeppo arvioiman haarukan alarajaa.

6 tykkäystä

Olettaen että alle 45 miljoonaa äänestäneiden keskimääräinen ajatus oli 40 miljoonaa ja yli 80 miljoonaa äänestäneiden 85 miljoonaa, tuosta saa painotettuna keskiarvona 54 miljoonaa, mikä on lähellä SijoitusSepon arvion alalaitaa.

Yli 80 miljoonaa äänestäneitä oli sen verran vähän, että tuo heidän oletuskeskiarvo 85 miljoonaa ei ole kovinkaan merkittävä oletus, mutta alle 45 miljoonaa äänestäneitä oli sen verran paljon, että voi myös mainita, että jos heidän keskimääräinen ajatuksensa olikin 35 miljoonaa, tulokseksi tulee reilu 52 miljoonaa, jos se oli 30 miljoonaa, sitten noin 51 miljoonaa.

13 tykkäystä

Olen katsonut tuota pörssiviikon yhtiöesittelyä reilu 6min ja olen hämmästynyt positiivisessa mielessa sen selkeydestä. Ruhallinen ja selkeä puheääni, selkeät diat. Jopa minä pysyn kärryillä!

9 tykkäystä

Siellähän on Taalerilla ihan hyvä potti josta tarkoitus irtautua. Odotetaan kurssin keulinta ja sitten myydään blokkina instikkatahoille. Ja miksi ihmeessä yritys tarvitsisi instituutiosijoittajia edes mihinkään…

3 tykkäystä

Olen tässä vaiheessa itse kiinnostunut IPO’sta, vaikka firman kasvumahdollisuudet lähivuosina keskittyvät kotimaahan, ja kasvuhorisonttiin liittyy ilmeisiä riskejä kuten pidemmän korjausliikkeen aiheuttama sijoittajien apatia, joka voisi johtaa yleisökatoon.

Se mikä itseäni houkuttaa on Inderesin halu pitää yhteisöomistajat mukana ja kärryillä yhtiön toiminnasta. Tähän mennessä kotimaisten listayhtiöiden sähköiset yhtiökokousjärjestelyt ovat olleet lähinnä äänestyslippujen täyttämistä. Odotan Inderesin näyttävän, miltä verkko- tai hybriditoteutus näyttää toimivasti läpi vedettynä. Vastaavasti odotan että kärsivällisyys tyhmien kysymysten ja erikoisten aloitteiden käsittelyssä säilyy myös omistajapoolin kanssa muodostuvan vuorovaikutuksen ytimessä.

Oikein käsiteltynä sitoutunut omistajapooli suojaa meemihäröilyiltä ja muulta peeloilulta, mutta isolla osalla vakiintuneista listayhtiöistä tämä riskienhallinta ei ole vielä edes mielenkiintoisten skenaarioiden listalla. Sinänsä jännä, koska monella puljulla menee brändi- ja työnantajabrändityöhön ihan valtavasti aikaa ja energiaa, mutta samoja työkaluja ei haluta tai osata käyttää omistajille viestimiseen. Inderesin näkyvyys tuskin pienenee tulevina vuosina, joten pienenäkin yhtiönä heillä on mahdollisuus mielipidejohtaa kotimaisen sijoittajaviestintäkulttuurin muutosta, koska isommat toimijat lepäävät tumput suorina.

22 tykkäystä

Eiköhän se ole että jos kykenet postaamaan tänne niin sinulla lienee tällöin vähintään Inderes Free-tunnus.

20 tykkäystä

Tässä on huomioitava se, mitä firmalle hyödyllistä uusi omistaja tuo pöytään (pääoman lisäksi). Yhteisössä omistajina on selkeä hyöty firman kehittämiselle. Voihan myös ankkuriomistaja tuoda monia hyviä asioita mukanaan, mutta tähän hetkeen valinta oli meille selkeä. Toinen näkökulma on pääomat. Tuleeko niin isoja investointikohteita, että yhteisöstä ei löytyisi riittäviä pääomia niiden rahoittamiseen? Tässä muutama ajatus. Liiketoiminnan kassavirtahan on toki lopulta hienoin tapa rahoittaa kasvua :slight_smile:

76 tykkäystä

Kiitos diplomaattisesta vastauksesta, joka ei mitään vaihtoehtoa kokonaan sulje pois :slight_smile: En oikeastaan muuta odottanutkaan ja käsiä ei missään nimessä pidä sitoa vuosiksi eteenpäin. Tässä vaan kissojen ja koirien kanssa yritetään kääntää jokainen kanto :slight_smile: Jotta kenelläkään ei jää epäselväksi, niin suhtaudun erittäin positiivisesti Inderesin listautumiseen ja tulen osallistumaan antiin kohtuulliseksi katsomallani summalla.

17 tykkäystä

Jos kiinnostaa tutustua tytäryhtiömme Flikin toimintaan tarkemmin, heillä on 28.9. klo 15 tapahtuma, jossa esitellään hybridi/virtuaalitapahtumamaailman tuoreimpia juttuja. Tervetuloa linjoille! (Ylläpito voi poistaa jos meni mainostuksen puolelle :sweat_smile:)

72 tykkäystä

Hienoa, että saadaan kuulla myös Flikin toiminnoista lisää.

Kun sijoittajaviestinnän digitalisaatio kiihtyy, kasvaa tarve erilaisille sijoittajaviestinnän teknologisille ratkaisuille. Näitä trendejä on käsitellyt esim. Cision tässä alkuvuonna julkaistussa raportissa.

Jatkossakin kasvupanostukset FLIKin toimintaan palvelevat hyvin Inderesin toiminnan ydinajatusta: tiedonkulun lisäämistä pörssiyhtiöiden ja sijoittajien välillä.

Kehitys sijoittajaviestinnässä näyttää olevan nopeaa. Foorumillekin on lyhyessä ajassa, kolmen vuoden aikana, kehittynyt aktiivinen yhteisö. Yhteisö, jossa on myös kasvava joukko pörssiyhtiöiden edustajia.

Tuohon ajatukseen yhteisöstä, jolla on oma yritys, kiteytyy ehkä foorumin suosion salaisuus.

Sijoittajien yhteisö, yhteisön yritys, yhteisöä varten.

17 tykkäystä

Millonkas tämä Ipo nyt sitten on, vielä esitys katsomatta.

Ei ole vielä tietoa tarkasta ajankohdasta. Esitys oli ns. virallinen tiedote asiasta että listautuminen tulee mutta vielä saadaan odotella tarkempaa IPO matskua ja aikataulua.

Tämä voisi melkein mennä IPO tekniset kysymykset ketjuun.

9 tykkäystä

Mikael, nyt kun Flikin platformia käyttäen tulee näitä virtuaalitapahtumia aika lailla niin jokaiseen streamin johonkin kulmaan Powered by Flik brändays!

Eikä suostuta siihen jos joku ei sitä halua, voi aina sanoa että se on kovakoodattu ja melkein mahdotonta poistaa :grin:

29 tykkäystä

Katsojan näkökulma: Ei kiitos mitään kanavalogoja kuvan päälle.

Tykkään esim Netflixissä kovasti siitä, kun ei ole mainoksia ja kanavalogoja ja muuta turhaa, vaan sitä itse sisältöä mitä sinne on mentykin katsomaan.

12 tykkäystä