Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

On analyytikkona tiettyjä juttuja, mitä tulee kaupankäyntiin, mitkä saattavat hetkellisesti harmittaa esimerkiksi ettei voi toimia suosituksia vastaan etc. Täälläkin on muutamia kohtia, mitkä voivat hieman harmittaa analyytikkoa Research disclaimer | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus . Tosin nuo miinuspuolet ovat aika pieniä ja tulevat varmaan harvoin vastaan, jos koskaan. :thinking: Toki hyvin aktiivinen kokopäiväinen treidaaminen ei onnistune kovin hyvin, jos on analyytikkona. :blush:

Voisin ajatella, että jos olisin analyytikkona Inderesillä ja minulla olisi isot omistukset itse Inderesissä sekä mulla olisi valtavassa salkussani Inderesin seuraamia yhtiöitä, niin ei tulisi kiire lähteä Inderesin palkkalistoilta pois. Sijoittaminen on varmasti kaikilla sydämessä, lisäksi sijoittamista pystyy parhaiten tekemään mikäli on parasta tietoa saatavilla. Inderesillä on kymmeniä henkilöitä, jonka kanssa voi keskustella että kysellä erilaisista kohdeyhtiöistä ja sijoittamisjutuista - “kaikki” tieto on ympärillä. Miksi lähteä talosta yksin omaan toimistoyksiöön pohtimaan sijoituksia, kun työ on sitä sydämen lähellä olevaa asiaa, mikä luonnollisesti tukee omaa sijoitustoimintaa. Mikäli joku haluaa ottaa rennommin, niin sitten jonkinlainen osa-aikaisuuskin onnistunee, vaikka toki tulee varmaan silti erilaisia piikkejä, jolloin täytyy siinäkin tapauksessa välillä tehdä hieman pidempää päivää eikä tuosta joukosta varmaan kauheasti löydy jengiä, jotka haluaisivat hyvin pitkälti vain olla ja siinä sivussa hieman katsoa sijoituksia(?). :slightly_smiling_face:

Vaikea nähdä, että avainhenkilöitä lähtisi suurissa määrin tulevina vuosina pois Inderesiltä. Tämä on oma päätelmäni eikä mulla ole vastaansanomisia muiden kommentteja vastaan. Onneksi näen myös sen, että Inderesillä on valtavasti erilaisia tärkeitä henkilöitä eikä firma ole siten vain muutamien henkilöiden käsissä. :slightly_smiling_face:

10 tykkäystä

Nyt kyllä laiskottaa ja turvaudunkin törkeästi foorumilaisten apuun. Mitkä oli ne tuotteet tai mahdollisuudet joilla Inderes tekee rahaa? Yhtiöanalyysi ja seuranta oli yksi, mitä muuta?

1 tykkäys

Sellainen huomio, että 75 henkeen mahtuu aika paljon muitakin tärkeitä tekijöitä kuin ne, jotka ovat tulleet inderesTV:ssä teille tutuiksi vuosien varrella :relaxed:

Analyysitiimistä lähti noin vuoden aikana Aho, Kinnunen (Jesse) ja Rautanen, mutta hyvin on tiimi suoriutunut vaikka seuranta kasvanut samaan aikaan.

Edit: heh en yleensä puhu itsestäni kolmannessa persoonassa sukunimellä :sweat_smile:

96 tykkäystä

Inderes istuu pian myös todella kauniin datakasan päällä:

  1. omien omistajien tiedot
  • Vahvistettu nimi
  • Ikä
  • Osoite
  • Tulevaisuudessa ostofrekvenssi / osakkeiden pitoaika / omistuksen koko
  1. foorumin käyttäjätiedot
  • Mitä yhtiötä käyttäjä-omistaja seuraa
  • Kuinka usein
  • Osallistuuko keskusteluun (yhtiö- ja osto/myynti -ketjut)

:arrow_right: Ja 1) ja 2) datan analysointi yhdessä

Tää luo kanta-asiakasdataa muistuttavan kurkistusikkunan suomalaisen sijoittajan sielunelämään. Tieto on myös tuote, kun sen pohjalta voidaan esittää arvioita siitä, mitä eri sijoittajasegmentit eri tilanteissa tekee.

65 tykkäystä

Hyvin on tullut uusia ja hyvä että tehty pareina ja ajettu uutta analyytikko sisään vanhan rinnalla.

Eikö siinä mitään väärää olisi minusta vaikka vähän rennomminkin joku ottaisi.

2 tykkäystä

"…niin siis kun pari kuukautta kaikkien pienyhtiösalkut sulaa putkeen, niin sitten laitetaan omilla ja varastetuilla rahoilla joukolla kaikki Hyzoniin? :thinking: "

Mutta joo, ei ole tainnut tulla tuo data-aspekti vielä kertaakaan mieleen. Tarjoaa kyllä hyvän mahdollisuuden kohdistaa omia palveluita paremmin sijoittajakansalle sopivaksi. Yllättävästi tästä casesta tuntuu löytyvän näitä verkostovaikutuksia ja muita liiketoimintaa tukevia bonuksia…

9 tykkäystä

Huomenta!

Luin tuossa tarkemmin inderesin merkitsemisestä!! Tekstissä tuli ilmi seuraava lause:

Yhteisön merkintää tekevän henkilön on lisäksi osoitettava merkintään liittyvä toimivaltuus toimittamalla yhteisön kaupparekisteriote tai muu toimivaltuuden osoittava asiakirja osoitteeseen mail.inderes@evli.com.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Voisko toi tarkoittaa esim. henkilökunnan jäsentä, joka sijoittaa sijoitusyhtiönsä kautta?

Edit liputuksen jälkeen: tämä oli vastaus edelliseen viestiin, jossa kysyttiin, mitä tuo lainattu voisi tarkoittaa. En oikein ymmärrä liputusta, mutta poistoon vaan jos siltä tuntuu :grin:

2 tykkäystä

Jos ostaa osakkeet sijoitusyhtiön (tai muun yhteisön) nimiin, pitää toimittaa asiakirja, josta näkee, että on oikeus edustaa yhtiötä.

Tuosta löytyy

2 tykkäystä

Ketjussa on käyty pariinkin kertaan läpi kuinka todennäköistä on, että yhtiöasiakkaat alkavat irtisanomaan seurantasopimuksiaan jos taloudellinen suhdanne kääntyy.

Tämän päivän aamukatsauksesta voitaneen nostaa yksi esimerkki aiheesta:

Päätämme Tallinkin osakkeen seurannan yhtiön irtisanottua yhtiöseurantasopimuksen.

En sinänsä ihmettele Tallinkin päätöstä (rahaa palaa kaikissa suunnissa ja sentimentti osakkeen ympärillä on huono). Mutta jos NoHo oli esimerkki, missä kulusäästöt ja haasteet eivät johtaneet maksetun seurannan lopetukseen, niin tässä on vastakkainen esimerkki.

34 tykkäystä

44 tykkäystä

Muistutuksena päivän alkuun: tässä ketjussa puhutaan Inderesistä sijoituskohteena, sen uhkista ja mahdollisuuksista jne.

Jos on listautumiseen liittyen teknisiä kommentteja, on olemassa niille oma IPO-ketju.

Jos haluaa hölötellä siitä mitä merkkasi ja miten toimii niin sitten Kahvihuone. :slight_smile:

63 tykkäystä

Oliko keskustelussa aikaisemmin otettu kantaa siihen tulovirran parannuskeinoon, että listautumisen jälkeen Free käyttäjiltä ryhdytään myös perimään jäsenmaksua ja Premium maksuun tehdään “inflaatio- ja laatukorotus”. Potentiaali yli + 0.5 M€ ja kulut 0? Palvelun uskolliset käyttäjät tuskin panisivat pahaksi, tarpeesta pitää maksaa.

Kiitokset täällä esitetyistä ja mailiin tulleista kyssäreistä! Useimmat niistä mahtuivat myös juttuun:
Tuleeko suosittu analyysiyhtiö pörssiin vain rahastamaan? (vain tilaajille).

40 tykkäystä

Kannattaa perehtyä Inderesin playbookkiin:

19 tykkäystä

Linkitetään tämän päivän yhtiöesittely jo tänne:

Toivottavasti tuon jälkitallenne saadaan katsottavaksi mahdollisimman pian Live-esityksen jälkeen, jotta asiasta kiinnostuneille (mutta liven missanneilla) on mahdollista katsoa esitys vielä ennen mahdollista päätöstä osallistua IPO:n.

27 tykkäystä

Erinomaista riskien pohdintaa, erityisesti tuo riski, että senior analyytikolla saattaa intohimo hiipua mm. leipääntymisen, ikääntymisen ja kukaties vaurastumisen myötä.

Mielestäni tämä senior analyytikon intohimon hiipumisen riski tulee vääjämättä toteutumaan. Ei ehkä niin rajusti kuin sinun analyytikko1-4 skenaarioissa, mutta kuitenkin tulee toteutumaan…

Voin kuvitella, että senior analyytikko alkaa ajan myötä vähentämään analysoitavien yhtiöiden määrää tyytyen pienempään palkkiopalkkaan ja ehkä ottavan enemmän roolia junior analyytikkojen sparraamisessa ikään kuin mestari-kisälli -otteella.

Jää nähtäväksi, miten Inderes kykenee hanskaamaan senior analyytikon intohimon hiipumisen riskin ja miten kustannustehokkaasti senior analyytikon tieto-taito siirretään tuleville senior analyytikoille.

14 tykkäystä

No tämä nyt ei ihan näin mene tietosuojalainsäädännön puitteissa. Katsoin äsken Inderesin tietosuojaselosteen ja se on vähän päin honkia muutenkin. Tietosuojavaltuutettukin voi kiinnostua pörssiyhtiön toiminnasta vähän helpommin, onko sanktiot huomioitu riskeihin?

2 tykkäystä

Koska sekä käyttäjätiedot että (omat) omistajatiedot ovat Inderesin hallinnoimia / EuroClearin säilyttämiä, mutta yrityksen käytössä, mitkä avaintekijät nähdäksesi estävät tietojen yhteistarkastelun?

Voitko konkretisoida esimerkillä tai parilla, miten tietosuojalainsäädäntö muodostaisi analysoinnissa esteen, jota ei voi ylittää rikkomatta lakia?

Edit: omistajaluettelo tod. näk. EuroClearin ylläpitämä, mutta yhtiön käytettävissä