Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Jos henkilöstö toimisi näin typerästi se tuhoaisi omistaja-arvoa isolla kädellä ja suurimpia kärsijöitä olisi henkilöstö itse, sillä jäljellä olevien lappujen arvo romahtaisi.

Varmasti pienemmässä määrin tapahtuu myyntejä, mutta toivottavasti pidemmän ajan kuluessa, eikä isommissa erissä

Iso myyntipaine kertoisi myös valtavasta epäluottamuksesta yrityksen tulevaisuutta kohtaan. Kukapa sitä hylkäsi voittavaa hevosta ?

Webcastia voi seurata osoitteessa: https://inderes.videosync.fi/results-q3-2021#. Osallistujat voivat esittää webcast-lähetyksen aikana kysymyksiä videoalustan chat-toiminnon kautta.

Tilaisuuden esitysmateriaali julkaistaan ennen tilaisuutta yhtiön verkkosivuilla www.group.inderes.fi.

19 tykkäystä

Tervehdys!

Kuten varmasti huomasittekin, julkaisemme Q3-tuloksemme perjantaina 5.11. klo 08.00. Tulosjulkistusta pääsee tuttuun tapaan seuraamaan webcast-lähetyksenä, joka striimataan suorana Sanomatalolta klo 09.30. Tässä webcast-linkki.

Yhteisön jäsenet voivat myös tulla seuraamaan tilaisuutta paikan päälle. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti ja studiotilaan voidaan ottaa vain 15 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Ilmoittautumiset tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen teemu.pynnonen@inderes.fi viimeistään 1.11. klo 10.00 mennessä. Kuittaamme heti täällä foorumilla, mikäli paikat täyttyvät ennen sitä. :slightly_smiling_face:

Syysterveisin,

Teemu Pynnönen
IR Solutions

68 tykkäystä

Bling :euro:

Näköjään asiakkaita muualtakin kun pörssistä :smiley:

10 tykkäystä

Inderesin ensimmäisen kaupankäyntipäivän vaihto näyttäisi olevan edelleen suurempi kuin vaihto yhteensä välillä 12-26.10.2021, mikäli laatimani kaavion data on ajan tasalla. Mielenkiintoista seurata, milloin vaihto ylittää ensimmäisen päivän vaihdon. :slight_smile:

Datalähde: Osakemonitori / Inderes

23 tykkäystä

@Mikael_Rautanen Ehdotan, että Inderes harkitsisi analyysipalvelun tilaamista itsestään Morningstar:lta. Ehdotus tuli mieleen, kun pohdin, mikä olisi Inderesille soveltuvin verrokki. Koska Morningstarin liiketoimintamalli ja strategia kenties jossain määrin muistuttavat Inderesiä, niin ajattelin, että heiltä saattaisi myös löytyä erinomaista asiantuntemusta analysoida Inderesiä. :slight_smile:

12 tykkäystä

Miksei Evli? Evli näyttää pyrkivän samalle markkinalle voimakkaammin (analyysit, videot, …).

5 tykkäystä

”Tilausanalyysipalveluita Suomen markkinalla tarjoavat Yhtiön tietämyksen mukaan Evli, Nordea, OP Ryhmä, Danske Bank ja SEB. Lisäksi ruotsalainen Redeye, norjalainen ABG Sundal Collier sekä Iso- Britannialainen Edison Research palvelevat yksittäisiä suomalaisia pörssiyhtiöitä.”

Hyvin todennäköisesti Inderesin seurantaansa ottava yhtiö on jokin ylläolevista. Evliä veikkaisin noista vaihtoehdoista.

22 tykkäystä

Millä perusteella? Tässä on koko Evlin analyytikko"katras", joista kumpikaan ei mielestäni oikein istu Inderekselle, ellei Inderestä lasketa IT-palveluksi?

Sattui toimimaan esimerkiksi Ipossa listautumispaikkana jos tämä sattui menemään ohi. :slightly_smiling_face:

Lisäksi talossa on huomattavasti enemmänkin analyytikkoja töissä jos eri sivujen kautta asiaa tutkii.

Pikainen ctrl+f komento antaa 15 eri analyytikkoa tulokseksi, joten kyllä siellä on käsipareja näiden kahden ns pääanalyytikon lisäksikin talossa.

Inderesillä oli listautumisesitteen perusteella luottolimitti Helsingin Osuuspankkiinkin niin voisihan se periaatteessa vaikka senkin kautta tulla mikäli yrityksen muutkin pankkipalvelut ovat järjestetty heidän kauttaan.

Kyllä se analyytikkoseurantakin sieltä tulee joltakin tarjoajalta ja en hirveästi yllättyisi mikäli se tulisi jo aika pikaisesti ensimmäisen kvartaaliraportin jälkeen. :slightly_smiling_face:

9 tykkäystä

Taaleri on myynyt Nordean kautta Inderesin osakkeita hyvin agressiivisesti viimeiset pari viikkoa. Viime perjantain jälkeen Taalerilla oli “myytäviä” osakkeita n. 30 000kpl jäljellä. Tämän päivän jälkeen enää noin 24 000kpl. Välillä myynnit olleet yli 80% päivän volyymistä, mikä on hyvin agressiivista ja painanut kurssia. Tätä tahtia laput loppuu noin 2 viikossa tai jopa viikon päästä tulosjulkistuksen jälkeen.

69 tykkäystä

Riikka Tanner haastatteli “meidän Miksua” eli Mikael Rautasta. :slight_smile: Kolmen vartin podcast, joka kannattaa ehdottomasti kuunnella, jos on yhteisön jäsen. :+1:

Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen kiinnitti huomioni jo pari vuotta sitten puhuessaan yhteisöstä twitter -keskustelussa: ”Meillä ei puhuta palvelunkäyttäjistä tai edes asiakkaista, vaan meillä kaikki ovat osa samaa yhteisöä.”

*Rautanen kuvailee sitä, miten he muuttivat perinteisen liiketoimintamallin päälaelleen: ”Osakeanalyysi ja finanssitoimiala on historiassa rakentunut palvelemaan sitä yhtä prosenttia, sitä pyramidin huippua, koska siellä on kaikki varallisuus, niin siellä on myös bisnes. Sitä myöten myös kaikki tietopalvelut kuten osakeanalyysi on muodostunut palvelemaan sitä yhtä prosenttia eli osakeanalyysi on historiassa ollut isojen sijoittajien ja isojen yhtiöiden yksinoikeus.”

”Me tulimme ja käänsimme sen ansaintamallin ylösalaisin ja tuotiin ne palvelut 100% saataville, kaikille yhtiöille, kaikille sijoittajille. Tämä muutos on mahdollista sen takia että on olemassa digitaaliset kanavat, joiden kautta se pystytään tekemään skaalautuvasti.”

Podcastin voi kuunnella esim. Soundcloudissa tai Spotifyssä. :slight_smile:

46 tykkäystä

Mistä päättelet, että nuo ovat Taalerin myyntejä?

Taaleria koskee ymmärtääkseni luovutusrajoitus 50 364 osakkeen osalta? Lainattu yhtiöesitteestä: ”…saa lisäksi yksipuolisen option hankkia Taaleri Sijoitus Oy:ltä 50 364 Osaketta lisää.” Ja ”Taaleri Sijoitus Oy on sitoutunut luovutusrajoituksiin option kohteena olevan osakemäärän osalta. Muilta osin Taaleri Sijoitus Oy:n omistamiin Osakkeisiin ei kohdistu luovutusrajoituksia.”

Ja @Vara-Paavi , kuten @TJT tuossa sanoikin, niin Evli tosiaan toimi merkintäpaikkana. Nuo ylläolevat ulkomaiset firmat sulkisin suoraan ulos. OP ei taida jakaa analyysejaan muille kuin asiakkailleen, enkä ole Nordeallakaan nähnyt analyyseja muille kuin omille asiakkailleen tarjottuna. Inderesin mukaan ”analyysi kuuluu kaikille” ja Evlin sivuiltahan löytyy vaikka mitä analyysiä pienistä ja keskisuurista pörssiyhtiöistä ilman kirjautumista. Dansken ja SEB:n osalta taitaa olla sama kuin Nordealla ja OP:lla. Toki voihan olla, että linkkaavat analyysin sitten Inderesin sivuille, eli periaatteessa nekin kyllä ovat mahdollisia.

3 tykkäystä

Nordean maksettuja analyyseja löytyy ihan Inderesin etusivultakin useampi kappale ja tässä esimerkki Rovion analyysista Q3 jälkeen.

https://www.inderes.fi/fi/muut-analyysit/rovio-solid-q3-performance-and-compelling-outlook-nordea

Suppeammat analyysit onkin sitten rajattu vain Nordean omille asiakkaille.

Ihan puhdas osakkeiden kappalemäärä kertoo tässä kohtaa että kyseessä on Taalerin kaupat.
Inderesin suurimmat omistajat ovat lähes kaikki myyntirajoitusten takana ja ainoat jolla olisi edes teoriassa ollut mahdollisuus myydä edes yli 10000 osaketta olisivat olleet Taaleri ja entinen analyyttikko Jesse Kinnunen, jokainen muu top 30 omistaja on rajoitusten takana.

11 tykkäystä

Nordnetin kautta osaketta omistavien lukumäärää on mahdollista seurata Nordnetin sovelluksessa. Seuraamalla lukumäärää päivittäin, saattaa tehdä mielenkiintoisia havaintoja ja kenties havaita trendejä. :slight_smile:

3 tykkäystä

No niin ja sitten olisi tällainen livenäytös tulossa, jonka tarjoaa InderesTV. :sunglasses:

Toki countdown löytyy linkistä. :upside_down_face:

image
Täällä yksi mies viittaa: minä katson, minä katson! :grinning_face_with_smiling_eyes:

33 tykkäystä

Sen tietää siitä, että Taalerin omistus on pienentynyt päivä/viikkotasolla melko lailla täsmälleen saman verran mitä Nordean kautta on osakkeita myyty samalla periodilla. Omistuksen saa tietää kun käy katsomassa Euroclearin päätteellä. Tuo luovutusrajoituksen piirissä oleva määrä on huomioitu laskennassa.

17 tykkäystä

Mistä tiedetään, ettei myös Jesse Kinnunen ole sitoutunut rajoituksiin?

Inderesin Top30 lista päivittynyt.

kuva

Muuten ei ole laput liikkunut. Eli Taaleri on kyllä tuonut lappuja myytäväksi osittain ja loput varmaan menee tässä kuussa. Inderesin Q3-raportti tuonee sen verran likviditeettiä markkinalle.

37 tykkäystä

Bling :euro: :tada: ja taas sataa lisää roposia inderesin kassaan uuden seurantayhtiön myötä. Näin ne listautujat hiljalleen valuvat inderesin asiakkaiksi :smiley:

(1) Energiamarkkinan murroksen mahdollistaja | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

28 tykkäystä