Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Aivan mahtavaa Mikael miten avoimesti ja aktiivisesti kommunikoit nykyään yhteisön kanssa ja se varmasti onkin tässä juuri listautumisen jälkeen erittäin tarpeellista. Näin Inderesin eräänä omistajana toiveenani olisi kuitenkin että saisitte pian palkattua jonkun IR-tyypin hoitamaan sijoittajaviestintää ja että Toimitusjohtaja voisi sitten käyttää enemmän aikaa tekemään meille kaikille isosti massia :cowboy_hat_face:

Inderesin Q3 jälkeen liikevaihdon kasvussa riittää näillä näkymin kirittävää ja yhtiökokoukseen on huomattavasti kivempaa tulla, mikäli Q4 luvut näyttävät hyvältä :sunglasses:

33 tykkäystä

On meillä IR:ssä erinomainen taustatiimi, itse olen vain IR:n ensisijaiset kasvot ulospäin, mikä on pienelle yhtiölle ihan toimiva konsepti :slight_smile: Ehkä se kertoo prioriteeteista, että käytän aikaa yhteisön ja meidän oman IR:n kehittämisen parissa, molemmat kyllä auttavat bisnestä (ei toki Q4:llä mutta pitkässä juoksussa). Ja operatiivisessa tekemisessäkin on niin hyvät tiimit, että ei minua sinne tarvita soheltamaan. Oikeastaan vanha syntini on se, että olen niin koukussa asiakastyöhön, että se joskus vie liikaa aikaa muilta asioilta.

57 tykkäystä

Muistutuksena esimerkiksi seuraavat tuli pääomistajien exittien siivittäminä: Harvia, Orthex, Musti, Relais, Kamux, Tokmanni, Titanium, Kotipizza ja DeeTee. Osakemyynnin ei voi sanoa olevan yksiselitteisesti huono asia. Yrityksillä on eri kehitysvaiheita ja niiden omistajilla erilaisia vaiheita / sijoitusten aikaikkunoita, listautuminen on mekanismi omistuspohjan kehittämiseen.

63 tykkäystä

Aivan oikein, siinä on mukana tapauksia joissa se exit jälkikäteen katsottuna tapahtui suorastaan alihintaan. Eli tukee kyllä linjausta että Inderes ei sellaisia dissaa.

Väitän kuitenkin että sadan vuoden aineistossa nuo kovasti osakemyyntipainotteiset listautumiset keskimäärin ovat olleet merkitsijöille tragedia.

Vain aika näyttää sitten tämänkin, millainen maku sijoittajilla jää suuhun tästä kierroksesta.

1 tykkäys

Ei kai tässä paljoa ole kirittävää. Jo 8% YoY liikevaihdon kasvulla Q4 päästään ohjeistuksen alalaitaan ja 20% kasvu riittää ohjeistuksen puoliväliin. Ei kuulosta kovin haastavilta luvuilta ottaen huomioon 49% kasvu H1 2021 ja 41% kasvu Q3 2021 :thinking:

35 tykkäystä

Inderesin omistajien kelpaa kyllä lukea näitä uutisia

20 tykkäystä

@Mikael_Rautanen: Olisi hyvin informatiivista, mikäli seuraavat tapahtumat tiedotettaisiin virallisella pörssitiedotteella Taalerin ja Inderesin toimesta heti, kun ne ovat tapahtuneet. Mielestäni molemmilla näillä on merkittävää signaaliarvoa.

  • Hetki, jolloin Taaleri on saanut Inderes osakkeiden myynnit toteutettua muiden kuin lockup-osakkeiden osalta.
  • Hetki, jolloin Inderes on käyttänyt osto-option Taalerin hallussa oleville Inderes-osakkeille.

Työniloa sinulle ja Inderes tiimille! Olette super-lahjakas tiimi ja kasvupotentiaalinne on huikea! :slight_smile:

22 tykkäystä

Pitää muistaa että vertailukaudella inderesille tuli n.1,2Meur “ylimääräistä” liikevaihtoa puskista ja ohjeistus varmaan olettaa että iso osa tästä tulee myös tänä vuonna(?), joten vertailukausihan on todella kova, 1/3 koko viime vuoden liikevaihdosta.

Johdollahan on varmaan vähän parempi näkyvyys näihin, mutta isoja ylläripylläreitä tuskin saa tulla, jotta ohjeistukseen päästään.

https://twitter.com/mikaelrautanen/status/1350078874412085250

PS. Jos yhtiö tilaa virtuaaliyhtiökokous-hässäkän kaikilla herkuilla marraskuussa ja itse yhtiökokous on huhtikuussa, pystyykö @Mikael_Rautanen avaamaan miten kassavirrat ja liikevaihto tulee näkymään raporteissa palttiarallaa?

12 tykkäystä

Sauli oli tosiaan pörssipäivän vieraana ja jaksossa keskusteltiin myös lyhyesti Inderesin listautumisesta 40:09 alkaen ja onhan se näin yksityissijoittajan näkökulmasta hienoa kuunnella kun yksi pääomistajista ja yhtiön hallituksen jäsen puhuu listautumisesta ja yhteisöstä näin lämpimästi.

38 tykkäystä

Esitin liiketoimintakatsauksen ohessa tuon kysymyksen, että mistä puuttuva liikevaihto aiotaan kerätä. Toimari vastasi selkeästi, että jatkuvista liiketoiminnoista sekä projektiluontoisista liiketoiminnoista. Talousjohtaja mainitsi myös lähetyksessä, että haarukka on projektiluontoisten liiketoimintojen epävarmuuksista johtuen iso.

Se myös kerrottiin, että haluavat olla hyviä ohjeistuksen antamisessa myös sen ylärajan osalta. Itse olen nyt aika luottavainen, että siihen osutaan. Toivottavasti ylälaitaan, koska ostin tänään lisää yhtiön osakkeita. :grin:

Ps. Sen verran annan kritiikkiä livetapahtumassa mukana olleille yhteisönjäsenille annetuista reaaliosingoista, että haluaako yhtiö viestiä jaetulla geelipurkilla, notta meitä harvahiuksisia ei toivota yhteisöön!?!? :face_with_hand_over_mouth:

Pps. Yhtiökokouksessa aion nostaa esille, että osa kassavirrasta voitaisiin käyttää niiden harmaiden salipaitojen painamiseen. Niitä ei nimittäin kuulemma ole enää saatavilla. :point_up:

17 tykkäystä

Kiitos palautteesta!

Näistä ensimmäinen ei ole tiedotettava asia tai asia, johon ottaisimme ylipäätään kantaa (se on aika tarkkaa mitä pitää tiedottaa ja mitä ei saa tiedottaa). Yksittäisten pienten omistajien kaupat eivät sinänsä ole yhtiön asia. Jälkimmäinen taas on sellainen asia, josta meidän on pakko tiedottaa :slight_smile: Huomaa toki, että transaktiota ei ole mahdollista toteuttaa ilman yhtiökokousta.

25 tykkäystä

TJ Mikael Toimariblogissaan kirjoittaa, miten dialogi netissä sijoittajien kanssa auttaa listautumisessa ja miten se auttoi Inderesiä. :slight_smile:

" Koska en itse löytänyt ainuttakaan järkevää perustetta olla menemättä keskusteluihin, päätin omassa listautumisessamme markkinaperinteitä uhmaten jalkautua Sijoitusfoorumillemme jo hyvin varhaisessa vaiheessa käymään keskustelua. Saimme sijoittajilta valtavasti kysymyksiä, mikä taas auttoi meitä rakentamaan omaa viestintäämme listautumisprosessin aikana vastaamaan sijoittajien tarpeisiin ja avoimiin kysymyksiin. Vaiheistimme listautumiseen liittyvät ulostulot käytännössä kolmeen osaan sen sijaan, että olisimme tulleet yhdellä kertaa puskista julkisuuteen. Jokaisen ulostulon jälkeen kysymysten, kommenttien ja keskustelun avulla oma viestintä pystyttiin kalibroimaan kohdilleen ennen itse yhtiöesitteen julkaisua."

Listautumisprojektin aikana ja sen jälkeen käydyistä keskusteluista on ollut valtavasti apua niin meille kuin uusille omistajillemme. Rohkaisenkin kaikkia listautujia käymään sijoittajien kanssa keskusteluita myös digitaalisten kanavien kautta. Aktiivisimman porukan tavoittaa esimerkiksi Twitterin tai Inderesin Sijoitusfoorumin kautta.

23 tykkäystä

Käsittääkseni yhtiökokousmarkkinalla Inderesin ainoa(?) kilpailija on Euroclear. Euroclearin etulyöntiasemana arvo-osuusjärjestelmän ylläpitäjänä taitaa olla se, että jokaisella arvo-osuusjärjestelmässä olevalla yhtiöllä on jo valmiiksi vähintään pakollista yhteistyötä Euroclearin kanssa. Euroclearia joudutaan kuitenkin ilmeisesti käyttämään välikätenä joka tapauksessa, koska he hallitsevat osakasluetteloita ja ilmeisesti myös hallintarekisterin takana olevia omistajia jollain tavalla.

Suuri osa yrityksistä on myös käyttänyt Euroclearin yhtiökokouspalveluita vuosia, koska kilpailua ei ole aikaisemmin juurikaan ollut. Kuinka haastavaa Inderesin on saada yhtiöitä, varsinkin isompia ja usein päätöksenteossa kankeampia, vaihtamaan palveluntarjoajaa? Onko Inderesillä jotain selviä kilpailuetuja Eurocleariin verrattuna kun puhutaan yhtiökokouksista?

13 tykkäystä

Pystyy ainakin toteuttamaan virtuaalisia sekä hybrid-yhtiökokouksia. Inderesin kautta pääsee myös “käsiksi” isoon laumaan yksityis-sijoittajia jotka ovat mahdollisesti myös kyseisen yhtiön omistajia.

Inderesiltä on myöskin tullut jonkinlainen AGM-äppi virtuaalisia yhtiökokouksia varten. Tästä varmaan saadaan lisää osviittaa seuraavalla yhtiökokous kaudella.

kuva

Q3-raportissa myös @Yu_Gong puhui jostain beta testailusta, jossa Inderesin kautta voisi jakaa jotain “etuja” omistajille.

21 tykkäystä

15/10/2020

“Kokouksen etäseurannan lisäksi uskon joidenkin asiakasyhtiöidemme mahdollistavan osakkailleen myös todellisen etäosallistumisen yhtiökokoukseen. Tämän osuuden toteutamme yhdessä kumppanimme kanssa, jolla on kokemus yli 2500 hybridi/online-kokouksen järjestämisestä kuluneena vuonna”, sanoo Sales and Relationship Manager Esa Kankkunen Euroclear Finlandista.”

22/04/2021

15/09/2021

Orion yhtiökokous 2021:

28 tykkäystä

Sijoituskästi tarjoaa meille Mikael Rautasen haastattelun. :slight_smile:

Tämän viikon jaksoon meillä oli ilo saada vieraaksemme Inderesin perustaja-toimitusjohtaja Mikael Rautanen. Keskustelemme muun muassa osakeanalyysin tulevaisuudesta sekä Inderesin henkilökunnan kulinaristisista taidoista.

00:00 Intro
3:10 Lämppäkysymyksiä
10:17 Inderesin tärkeimmät kilpailuedut yhtiön toimarin mielestä
25:00 Miten Inderes pysyy kehityksen mukana?
32:24 Onko tulevaisuuden markkinoilla hyötyä analyysistä?
35:30 Inderesin kasvu- ja kannattavuustavoitteet
45:53 Mikael Rautasen hissipuhe Inderesistä
50:47 Mistä löydätte Inderesin ja Mikaelin somesta?

20 tykkäystä

Osaako joku sanoa mikä takia Finderin, ISn tms palveluissa liikevaihdot poikkeavat hyvin paljon Inderesin esittämistä. Sama huomio ollut aiemmin muidenkin yhtiöiden kohdalla.

Varmasti esitystavoissa on eroja säännösten puitteissa mutta Inderesiltä ilmoitetaan Finderissä olleen 2020 vain 4,7M lv joka on vain hieman yli puolet Inderesin raportoimasta.

Näissä Finderin, IS:n, Asiakastiedon palveluissa Inderes Oyj:n taloustiedot eivät käsitä koko Inderes-konsernia.

Konsernitasolle päästään, kun taloustietoihin lisätään Inderesin tytäryhtiöt Flik Helsinki Oy ja Flik Media Solutions Ab. Inderes-konsernin liikevaihto v. 2020 oli 8,7 miljoonaa euroa ja EBITA-liikevoitto 1,7 miljoonaa euroa.

23 tykkäystä

Jonkin verran on tässäkin ketjussa kilpailukentästä keskusteltu. Naapurista Ruotsista löytyi itselle uusi tuttavuus Quartr, jonka sovellus ainakin vaikuttaa pätevältä (Verneri oli tykännyt Twitterissä mainosvideosta). Inderesin kanssa ovat sinänsä samalla pelikentällä, että tarkoituksena on tuoda saatavilla oleva tieto kaikille.

Minkälaisia ajatuksia herättää vai herättääkö mitään? Itse näen, että tämäntyyppinen sovellus voisi olla Inderesille myös oiva työkalu. Olisi hienoa, mikäli yhdestä sovelluksesta olisi saatavilla webcastit, analyysit ja kaikki muukin sijoittajille tarpeellinen tieto.

Uusi mainosvideo:

Kotisivut:

Artikkeli viikon takaa:

9 tykkäystä

Avaatko vielä tätä aihetta lisää? En heti keksi mitään syytä jättää analyysiä tekemättä vaikka yritys olisi minkälainen pommi. Mitä enemmän yhtiö epäilyttää, sitä suuremmalla syyllä haluaisin lukea siitä raportin. Ja jos yhtiö haluaa sellaisesta maksaa niin mikä on inderesin motiivi jättää rahat pöydälle? Vai haluavatko yritykset sanella ipo-raporttinsa johon inderes ei suostu?

1 tykkäys