Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Sen verran tuossa aiemmassa analyysissäni oli virhettä etten huomannut noita yhtiöitä joilla osakevertailussa lukee “mallisalkussa”, vaan katsoin ainoastaan tyhjät kohdat, jotka eivät ole yhtiöasiakkaita eivätkä mallisalkussa.

Fortum, TietoEvry, Sampo

Eli seuraavat lisänä, nyt summa nousee jo kahteenkymmeneen, joka jo aika suuri osuus kokonaisuudesta, kuten @Tottero mainitsikin.

7 tykkäystä

500+ asiakasta. 400+ listattua pohjoismaalaista firmaa.

28 tykkäystä

Avoimissa tehtävissä on tällä hetkellä auki 3 analyytikon paikkaa, sisältäen Juniorianalyytikon ja Life Sciences -analyytikon pestit. Jälkimmäinen haku on ollut päällä jo hyvin pitkään. Hakuilmoituksessa todetaan seuraavaa:

Life Science -analyytikon tehtävä on erittäin haastava ja vaatii sekä biolääketieteen että rahoituksen osaamista. Toivommekin hakijalta löytyvän biolääketieteen, biokemian tai bioteknologian vahvaa osaamista. Lisäksi odotamme kiinnostusta osakesijoittamiseen sekä vahvaa ja selkeää ilmaisukykyä.

Vaikuttaa siltä, että paikan täyttäminen on vähintäänkin yhtä haastavaa kuin itse analyytikon työ. Oletteko markkinoineet tätä aktiivisesti alan tapahtumissa tai esim. alumni/opiskelijajärjestöjen kautta? Mikä tärkeintä, aiheuttaako analyytikon puuttuminen jo ongelmia kysyntään vastaamisessa?

Loppuun kommentoisin, että mielestäni on hienoa nähdä millaisiin pesteihin entisiä Inderesin analyytikoita päätyy. Työpaikan houkuttelevuudessa ja arvostuksessa on ainakin omalla alallani aivan yhtä tärkeää se, että työnantajalla on imua sisäänpäin, kuin se, että se avaa mahdollisuuksia yhä parempiin pesteihin talon ulkopuolella.

Voisin kuitenkin loppuun kysyä, että millaisia keinoja ja ajatuksia teillä - tai pörssiyrityksillä ylipäätään - on sitouttaa uusia työntekijöitä? Otetaan vaikkapa esimerkkinä rekrytoitavat Head of People ja Head of Sales pestit, jotka vaikuttavat avaintekijöiltä kasvuun tähtäävässä strategiassa. Kysymykselläni haen käytännössä eri keinoja saada heidät mukaan omistajiksi pitkällä tähtäimellä.

23 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/kannattavasti-kasvava-saas-yhtio-kirpealla-arvostuksella näitähän tulee kuin sieniä sateella. Q4 näyttää hyvältä

21 tykkäystä

Uusia seurattavia yhtiöitä tulee mukavalla tahdilla, mutta joitain myös poistuu. SSH:n seuranta on päättynyt. :point_down:

Inderesin SSH:n seuranta alkoi maaliskuussa 2019.

21 tykkäystä

Kysymys analyytikoiden seurantamääristä. Yritin hahmottaa, että ketä tulisi ottamaan Harvian seurannan haltuunsa helmikuun vaihteessa, ja selatessani kokeneempien analyytikoiden sivuja huomasin lähes kaikilla olevan 10-15 yhtiötä seurannassaan. Tuo määrä yhdellä analyytikolla ei muistikuvieni mukaan ole ollut mitenkään tavatonta aiemminkaan, mutta näitä analyytikoita on nyt paljon. Ollaanko yksittäisten analyytikoiden seurantamäärien kanssa ns. kipurajoilla?

Lyhyellä aikavälillä tuohon asiaan on tietysti äärimmäisen vaikeaa reagoida, ja uusia analyytikoita tuodaan varmasti sisään analyysitiimiin jatkuvasti. Mutta kun Kajaani valitettavasti on lähtökuopissa ja listautumisaktiviteetista on kuulunut positiivisia kommentteja edelleenkin, niin sillä lyhyelläkin tähtäimellä pitäisi jakaa merkittävä määrä uutta ja vanhaa seurattavaa analyytikoiden kesken. Herää kysymys, että pitäisikö Inderesin aiemminkin paljon puhumaa ja toteuttamaa rekrytoinnin etupainotusta vahvistaa entisestään.

11 tykkäystä

Selailin tässä huvikseni viimeisen joululomapäivän kuluessa Inderesin group-sivuja, ja löysin tämmösen mielenkiintoisen kohdan sivulta:

Selkeästi toi listautujille kohdennettu sivu on saanu aika suuren päivityksen, ja nyt sieltä löytyy aika suuri tietopaketti listautujille. Inderesin liiketoiminnalle tulee itsellä mieleen tästä sellainen aspekti, että saadaan lisää listautumisaikeissa olevia yhtiöitä pyytämään pitchiä firman listautumisvalmiudesta → mikäli yhtiö tähän suostuu ja joskus tulee listoille on myös muiden Inderesin (maksullisien) palveluiden käyttöönoton todennäköisyys varmaankin suhteellisen korkea (esim. tilausanalyysiin uusia asiakkaita). Harvemmin tämmösiä kvalitatiivisia juttuja perkaan itse läpi, mutta tää oli sen verran mielenkiintoinen uudistus, että päätin siitä tännekin kirjoittaa.

Myös osakkeenomistajien sivuilla näkyy nyt 100 suurinta omistajaa aikaisemman 30:n sijaan (Excel-arkistoista saa näkyviin jopa 140 suurinta omistajaa).

55 tykkäystä

Selailin itsekkin vklpun aikana perusteellisemmin inderesin sijoittaja sivut läpi ja kaikessa selkeydessään aivan mahtavaa IRää :ok_hand: löytyy niin kattava paketti yhtiöstä, että jos rahojaan meinaa tähän sijoittaa niin pitäis olla aika selkeet odotusarvot, minkälaiseen tarinaan mukaan heittäytyy! Tähän malliin jos menisi muidenkin yhtiöiden IR sivut niin mielellään kuluttais aikaa selailemalla niitä enemmänkin. Esimerkinomaista toimintaa analyysitalolta!

33 tykkäystä

Minkähänlainen tuommonen IR partners on kilpailijana tai ostokohteena Inderesille? Nakkikioskin kokoinen lafka, mutta kasvaa aika vauhdilla. Ilmeisesti ulkoistettua IR palvelua ja jotakin listautumisjelppiä tarjoaa myös. 2021 asiakaskunta laajentunut vauhdikkaasti, vaikka onkin vielä kapoinen. Tulipa vaan mieleen nyt kun useampaan kertaan tullut uutisartikkeleissa vastaan :slight_smile:

Edit. Ostokohteena lähinnä mietin palvelujen ristiinmyynnin näkökulmaa, heillä kun on toki monta sellaista bullettia mitä Inderesillä ei ole ja vice versa. Pingataan nyt vielä Mikke @Mikael_Rautanen

13 tykkäystä

Inderesin ja miksei muutenkin pörssimme kannalta ihan hyvä juttu: yli kymmenen yhtiötä listautuisi ennen juhannusta.

Voi olla että pieni startup jota isot pankit ei ota seurantaan, tilaa analyysin helpommin kuin isompi yritys, mutta ihan että pysyy hommassa tolkku tämä oli mielestäni ihan hyvä kohta;
Husmanin mukaan suurin ero tämän ja viime vuoden listautujissa on siinä, että viime vuonna suurin osa oli alkuvaiheen kasvuyrityksiä ja tänä vuonna vuorossa on enemmän suurempia päämarkkinoille tulevia yhtiöitä.

39 tykkäystä

Tuoreimmassa Q&A:ssa kysymys yhtiökokousten tulevaisuudesta. Hyvältä näyttää firman palveluntarjonta tähän mahdollisesti kasvavaan kysyntään.

“Tulevana keväänä tulemme näkemään muutamia hybridikokouksia ja uskomme niiden yleistyvän lähivuosina.”

12 tykkäystä

Q&A-vastauksessa oli viittaus syksyllä 2022 mahdollisesti tulossa oleviin lakimuutoksiin.

Tässä kai viitataan lakihankkeeseen, jonka tarkoitus on helpottaa etäosallistumista yhtiökokouksiin.

Työryhmän ehdotuksen mukaan:

  • kokonaan etäyhteyksin pidettävien yhtiökokousten edellytyksenä jatkossa on, että kaikilla osallistujilla on täysimääräiset osallistumisoikeudet kokouksen aikana ja että etäkokouksen järjestämisestä on määräys yhtiöjärjestyksessä tai säännöissä.

  • hybridikokouksiksi kutsuttujen kokousjärjestelyiden selventämistä siten, että hybridiyhtiökokouksessa sekä kokouspaikalla että etänä osallistuvat osakkaat voivat käyttää täysimääräisesti oikeuksiaan kokouksen aikana. Yhtiöjärjestystä tai sääntöjä voisi muuttaa tavallisella enemmistöpäätöksellä niin, että kokoukset on järjestettävä hybridiyhtiökokouksina.

  • Lisäksi vähintään 30 osakehuoneiston asunto-osakeyhtiössä on yhtiökokous järjestettävä hybridikokouksena, jos vähintään kolme osakkeenomistajaa sitä vaatii.

  • Lisäksi yhtiö tai osuuskunta voisi tarjota muita osallistumiskeinoja, kuten ennakkoäänestysmahdollisuuden tai mahdollisuuden käyttää puheoikeutta kirjallisesti ennen kokousta tai kokouksen aikana.

Sääntelyn on tarkoitus tulla voimaan ensi heinäkuun alussa, kun nyt voimassa oleva väliaikainen etäosallistumista ja verkkokokouksia koskeva lainsäädäntö päättyy.

Työryhmän raportista löytyy tietoa etäyhtiökokousten määristä vuonna 2021:

Työryhmän raportin (sivu 18) mukaan kevään 2021 kokouskäytäntöjä on selvitetty suomalaisten pörssiyhtiöiden ja FN-yhtiöiden yhtiökokouskutsujen perusteella (8.6.2021 tilanteen mukaan):

  • hieman yli puolet yhtiöistä (64 pörssiyhtiötä ja 19 FN-yhtiötä) järjesti pelkästään ennakko-osallistumiseen perustuvan yhtiökokouksen.
  • Noin kolmasosa yhtiöistä (50 pörssiyhtiötä ja neljä FN-yhtiötä) järjesti ennakko-osallistumiseen ja kokouksen aikaiseen etäseuraamiseen perustuvan kokouksen, jolloin muodollista kokousta, jossa käytiin läpi ennakkoäänestysten tulokset, oli mahdollista seurata verkkolähetyksenä
    yhtiön tiedottamalla tavalla (seuraamista ei tulkittu kokoukseen osallistumiseksi).
  • yksi pörssiyhtiö järjesti kokouksen siten, että osakkeenomistajat saattoivat osallistua kokoukseen ja käyttää oikeuksiaan joko reaaliaikaisen videoyhteyden kautta tai vaihtoehtoisesti
    ennakko-osallistumiseen perustuen.
  • Perinteisen yhtiökokouksen järjesti 11 pörssiyhtiötä, joista osa tarjosi myös asiamiestä osakkeenomistajien käyttöön. FN-yhtiöistä perinteisen yhtiökokouksen järjesti seitsemän yhtiötä.

Videosync-alustan osuus vuoden 2021 yhtiökokouksista?
Selasin Videosync.fi -sivuston sisältöä. Vuoden 2021 yhtiökokouksia löytyi nopealla haulla VideoSync -videoalustalla yhteensä 55 kpl.

Ehkä sattumalta pääsin samaan lukemaan, sillä lista sisältää myös ruotsalaisen yhtiön (Gränges). Listaus voi olla siis puutteellinen, mutta antaa ehkä jotain suuntaa kuitenkin.

Yhteenvedon alla listaus yhtiökokouksista Videosync-alustalla.

Yhteenveto
Yhtiö Yhtiökokous Linkki yhtiökokoukseen 2021
Aktia Yhtiökokous 2021 https://aktia.videosync.fi/agm-2021/register
Alma Media Yhtiökokous 2021. https://almamedia.videosync.fi/agm-2021/password
Aspo Yhtiökokous 2021 https://aspo.videosync.fi/gustav_nyberg_agm2021
Boreo Yhtiökokous 2021. https://boreo.videosync.fi/agm-2021/register
CapMan Yhtiökokous 2021. https://capman.videosync.fi/agm-2021
Cargotec Yhtiökokous 2021. https://cargotec.videosync.fi/agm-2021/register
Caverion Yhtiökokous 2021 https://cloud.webcast.fi/caverion/caverion_2021_0324_agm/
Componenta Yhtiökokous 2021. https://componenta.videosync.fi/agm-2021/register
Consti Yhtiökokous 2021. https://consti.videosync.fi/agm-2021/register
Elisa Yhtiökokous 2021 https://elisa.videosync.fi/yhtiokokous-2021
eQ Yhtiökokous 2021 https://eq.videosync.fi/agm-2021/register
Etteplan Yhtiökokous 2021 https://etteplan.videosync.fi/agm-2021
Faron Yhtiökokous 2021. https://faron.videosync.fi/agm_2021_presentation_ceo_and_cfo
F-Secure Yhtiökokous 2021. https://f-secure.videosync.fi/agm-2021/register
Fiskars Yhtiökokous 2021. https://fiskars.videosync.fi/agm-2021/preview/slmE3SKAXe
Fodelia Yhtiökokous 2021. https://fodelia.videosync.fi/agm-2021/register
Fortum Yhtiökokous 2021 https://fortum.videosync.fi/2021-agm/register
Glaston AGM:n jälkeinen virtuaalinen tilaisuus. https://glaston.videosync.fi/2021-04-13-toimitusjohtajankatsaus
Gofore Yhtiökokous 2021 https://gofore.videosync.fi/agm2021-webcast/register
Gränges Yhtiökokous 2021 https://granges.videosync.fi/2021-05-06-agm2021_eng
Harvia Yhtiökokous 2021. https://harvia.videosync.fi/2021-04-08-toimitusjohtajankatsaus
Huhtamäki AGM:n jälkeinen virtuaalinen tilaisuus. https://huhtamaki.videosync.fi/2021-recorded-presentations/register
Kemira Yhtiökokous 2021 https://kemira.videosync.fi/agm-2021
Kamux AGM:n jälkeinen virtuaalinen tilaisuus. https://kamux.videosync.fi/kamuxin-virtuaalitilaisuus
Kesko Yhtiökokous 2021. https://kesko.videosync.fi/agm-2021
Kojamo Yhtiökokous 2021. https://kojamo.videosync.fi/agm-2021/register
KONE AGM:n jälkeinen virtuaalinen tilaisuus. https://kone.videosync.fi/2021-agm
Konecranes Yhtiökokous 2021. Toimitusjohtajan katsaus. https://konecranes.videosync.fi/agm2021-ceo-review/
Lassila&Tikanoja Yhtiökokous 2021. https://lassila-tikanoja.videosync.fi/2021-agm
Marimekko Yhtiökokous 2021. https://marimekko.videosync.fi/yhtiokokous-2021
Martela Yhtiökokous https://martela.videosync.fi/agm-2021/register
Metso Outotec Yhtiökokous 2021 https://metso-outotec.videosync.fi/2021-agm
Next Games Yhtiökokous 2021 https://nextgames.videosync.fi/agm-2021/register
Nixu Yhtiökokous 2021 https://nixu.videosync.fi/agm-2021/register
NoHo Partners Yhtiökokous 2021 https://noho.videosync.fi/2021-04-21-agm-tj
Oriola Yhtiökokous 2021. https://oriola.videosync.fi/agm-2021/register
Orion Yhtiökokous 2021. https://orion.videosync.fi/agm-2021/register
Qt Yhtiökokous 2021. https://qt.videosync.fi/agm-2021/register
Pihlajalinna Yhtiökokous 2021 https://pihlajalinna.videosync.fi/agm-2021/register
Sanoma Yhtiökokous 2021 https://sanoma.videosync.fi/agm-2021/register
Sievi Capital Yhtiökokous 2021. Toimitusjohtajan katsaus. https://sievicapital.videosync.fi/2021-04-29-toimitusjohtajan-katsaus
Siili Solutions Yhtiökokous 2021 https://siili.videosync.fi/agm-2021/register
SRV Hpj:n ja Tj:n puheet talleenteena. https://srv.videosync.fi/hallituksen-pj-n-puhe
Suominen Yhtiökokous 2021. https://suominen.videosync.fi/agm-2021/register
Stora Enso AGM:n jälkeinen virtuaalinen tilaisuus. https://storaenso.videosync.fi/2021-agm-webcast/register
Raute Yhtiökokous 2021. https://raute.videosync.fi/agm-2021/register
Revenio Yhtiökokous 2021. https://revenio.videosync.fi/agm-2021/register
Rovio Yhtiökokous 2021. https://rovio.videosync.fi/agm-2021
Talenom Yhtiökokous 2021. https://talenom.videosync.fi/agm-2021/register
Terveystalo Yhtiökokous 2021 https://terveystalo.videosync.fi/2021-02-12-kauniskangas
TietoEVRY Yhtiökokous 2021. https://tieto.videosync.fi/agm-2021/register
Tokmanni Yhtiökokous 2021 https://tokmanni.videosync.fi/agm-2021/register
Uponor Yhtiökokous 2021. https://uponor.videosync.fi/agm-2021/register
Wärtsilä Yhtiökokous 2021. https://wartsila.videosync.fi/agm-2021/register
YIT Yhtiökokous 2021 https://yit.videosync.fi/2021-agm/register
21 tykkäystä

Life Science -analyytikon avoin paikka on muuten nyt poistettu listauksesta.

13 tykkäystä

Tämähän tarjoa merkittävää bisnesmahdollisuutta, kun myydään isännöintitoimistojen kautta AsOy yhtiökokouksiin hybridikokouksen teknologia.

5 tykkäystä

Moi kaikki :wave: olemme tammikuun hiljaisella jaksolla, joten en osallistu keskusteluun. Voitte laittaa kuitenkin kysymyksiä, niin käsitellään niitä Q4-raportin (1.2.) julkaisun yhteydessä. Meille tarkoitetut kysymykset kannattaa vaikka tägätä. Toisiltannehan voitte kysyä mitä huvittaa - pitäkää hyvää keskustelua vaan yllä! :slightly_smiling_face:

86 tykkäystä

On tosiaan super-innostavaa havainnoida Videosync palveluun liittyviä tiedonmurusia kuten esimerkiksi seuraavat.

  • Tavoittelemme VideoSyncillä kasvua yli maan rajojen tarkkaan rajatussa sijoittajaviestinnän ja tapahtumatoimistojen kohderyhmässä, jossa ratkaisumme on erinomainen. Odotamme asemamme pörssiyhtiöiden yhtiökokousratkaisujen toimittajana vahvistuvan keväällä 2022.[Q3 Liiketoimintakatsaus]

  • Over 400 publicly listed companies in the Nordics trust Videosync in their IR needs.[https://get.videosync.fi/en/services/investor-relations]

  • Videosyncin “Business plan”-vuosilisenssin hinta on 19 000 € [https://get.videosync.fi/en/pricing] (17.1.2022)

  • Videosync Knowledge Center esittelee seikkaperäiset ohjeet palvelun käyttöön. [Videosync Knowledge Center]

  • Yksi vuoden 2022 investointikohteista on “Helsingin Flik-studioiden lisäinvestoinnit, joilla mahdollistetaan uusien hybridi- ja virtuaalikonseptien toteutukset sekä virtuaalimaailmoihin pohjautuvat tapahtumatuotannot.[Investointikohteita]

  • Flik hyödyntää avoimen lähdekoodin ratkaisuja, mikä on kustannustehokkuuden näkökulmasta kiintoisaa. [https://github.com/flikmediagroup]

Mielenkiinnolla odotan, miten Inderes kommentoi Videosyncin kasvunäkymiä tulevan vuosikatsauksen yhteydessä. Erityisesti Flikin ja Videosyncin liiketoiminnan liikevaihdon kehitys ja näkymät kiinnostavat. Toivottavasti niihin liittyviä lukuja on selkeästi esillä.

Kiitos giga-mahtavasta työstä analyysi- ja teknologiayhtiö Inderes&Flik! :slight_smile:

33 tykkäystä

Siitä sitten seuraamaan 1.2.2022. :slight_smile:

Seuraa yhtiön tilinpäätöstiedotetta 2021 InderesTV:stä livenä tiistaina 1.2.2022 kello 9:30 alkaen! Lähetä meille myös kysymyksiä!

30 tykkäystä

Oletteko jo laskeneet omia ennusteitanne vuoden 2021 tuloksesta? Oma alustava arvaukseni on seuraava.

  • Liikevaihto 11,6 M€
    • Jatkuva liikevaihto 6,0 M€
    • Muu liikevaihto 5,6 M€
  • EBITA 2,25 M€
  • Liikevoitto 1,95 M€

Omat arvaukseni perustuvat seuraaviin oletuksiin ja arvauksiin.

  • a) Jatkuvan liikevaihdon kasvu Q4/21 noin +20% vertailukauteen Q4/20 verrattuna. Ajureina esimerkiksi analyysipalvelut sopimuskannan kasvu sekä sen keskihinnan kasvu. Lisäksi oletan, että VideoSync palvelun kaupallistaminen alkaa tuottaa liikevaihtoa pienin askelin.
  • b) Muun kuin jatkuvan liikevaihdon kasvu Q4/21 varsin maltillisesti noin +2% vertailukauteen Q4/20 verrattuna vertailukauden poikkeuksellisuudesta johtuen.
  • c) EBITA% jatkaa Q4/21 samalla 19,4% tasolla kuin 1-9/21 keskimäärin.

Olisi hienoa kuulla myös teidän odotuksianne tuloksesta. Haastan @SamiK ja @Arimatti_Alhanko kommentoimaan näkemyksiään. :slight_smile:

Innolla ja jännityksellä tulosjulkistusta odottaen. :slight_smile:

32 tykkäystä

Ilmeisesti firmassa luodaan pohjaa Ruotsin puolelle laajentumiseen :+1: :+1: :grinning_face_with_smiling_eyes:

61 tykkäystä

Vai niin :sweat_smile: Kiitos haasteesta! Näpytelläänpä hieman tajunnanvirtaa Inderesistä ja tulosodotuksista.

Kertaus ytiön odotuksista:

Näkymät tilikaudelle 2021:

  • Liikevaihdon arvioidaan olevan 11,6–12,3 miljoonaa euroa
  • EBITA-liikevoiton arvioidaan olevan 2,1–2,6 miljoonaa euroa

Tulosvaroitusta (ei negatiivista eikä positiivista) ole kuulunut, joten hyvin todennäköisesti ollaan yhtiön ilmoittamassa tuloshaarukassa. Olen hieman optimistisempi liikevaihdon osalta ja laitetaan oma ennuste lukemaan 11,8 M€. Q4:llä etä- ja hybriditapahtumat buustasivat liikevaihtoa. Minulla on sellainen kuva, että Inderesillä tavoite asetetaan hieman konservatiiviseksi ja sitten tarvittaessa nostetaan sitä kuin että asetettaisiin arvio korkealle ja riskinä olisi mahdollinen negatiivinen tulosvaroitus.

Luultavasti ennustetta tehdessä on ollut erittäin todennäköistä, että vähintään ennusteen alaraja saavutetaan ja noinkin leveä haarukka oli siksi, että alarajan ylittävältä osalta oli vielä epävarmuutta tuloutuvien sopimusten määrästä ja/tai koosta.

EBITA-arvioksi esitän 2,2 M€ eli ennustehaarukan alakolmannekseen. Arvioin, että v. 2022 kasvupanostukset ja uudet rekrytoinnit syövät väliaikaisesti kannattavuutta. Luultavasti nämä panostukset eivät myöskään näy heti liikevaihdossa, vaan vasta myöhemmin.

Liiketulos (EBIT) arvio sisältää konserniliikearvon poistot (0,34M€), joten arvio liiketuloksesta on 1,86M€. Pörssilistautumisen kulut tulee tuloslaskelmassa ilmeisesti liiketulosta alemmille riveille. Listautumisen kulujen (0,25M€) jälkeen tulosta jäisi 1,61 M€.

Jäljelle jäävästä 1,61 miljoonasta lisätään/vähennetään rahoitustuotot ja -kulut ja vähennetään verot. Oletuksena 20% veroaste ja rahoituskulut lievästi rahoitustuottoja isommiksi. Nettotulos olisi siten n. 1,27 M€ listautumiskuluilla vähennettynä. EPS olisi siis 0,78 €. Jos listautumiskulut oikaisee EPS:stä, niin oltaisiin lukemassa 0,93 €. Vähemmistöosuuksia ei tässä nyt huomioitu.

Mielenkiintoista on nähdä, että mikä on Inderesin voitonjakoehdotus. Uskoisin, että Taalerin osakkeet liittyvät tähän jollain tapaa. Taaleri on indikoinut luopuvansa Inderesin osakkuudesta ja Inderesillä on osto-optio näihin jäljellä oleviin osakkeisiin. Inderes pystyisi ostamaan Taalerilla olevat osakkeet viime vuoden tuloksellaan. Jos osakkeet mitätöitäisiin, niin tämä olisi verotehokas tapa jakaa tulos omistajille. Todennäköisempänä kuitenkin pidän omien oston ja käteisosingon yhdistelmää.

Osakkeen likviditeetti on melko alhainen. Tilannetta parantaisi jonkin verran Taalerin osakkeiden siirtyminen free floatiin. Toisaalta, eihän Inderesin liiketoimintaa haittaa se, että osakkeen likviditeetti on heikohko. Toki osakkeita voisi käyttää maksuvälineenä yrityskaupoissa.

25 tykkäystä