Osakesijoittaminen

Inderesin aamukatsaus uudistuu!

Tervehdys arvon foorumilaiset! Ilolla saan ilmoittaa, että meidän aamukatsauksen pdf-versio uudistuu! Pääset oheisesta linkistä kurkkaamaan uutta katsausta. Palautetta ja kommentteja uudesta versiosta otetaan mielihyvin vastaan tässä ketjussa. Aamukatsaus digimuodossa pysyy entisellään, mutta toki sitäkin saa kommentoida (digiaamari täällä). :slight_smile:

T: Marianne, aamukatsauksen tuottaja

3 tykkäystä
  • Mihin katosi TOP3 aamukatsauksesta?
  • Fonttia isommaksi + oikea columni joko kapeammaksi tai sitten sinne isommalla fontilla suositus yms tieto + osakekurssi.
4 tykkäystä

Samat kommentit Astonin kanssa.

Lisäksi monisivuisista yhtiökatsauksista voisi poistaa oikean palkin sisällön, jolloin erottuisi heti, että tässä on jatkoa edelliseen.

Hienon näköinen!

3 tykkäystä

Olemme pohtineet paljon sisäisesti sekä käyttäjiltä tulleen palautteen pohjalta sitä, edistääkö lyhyen tähtäimen (horisontti 3kk) osakeidoihin nojautuva TOP3-lista pohjimmiltaan yrityksemme tarkoitusta/missiota, joka tähtää kansankapitalismin ja pitkäjänteisen omistajuuden edistämiseen sekä pääomamarkkinan toimivuuden parantamiseen. Jonkin verran aiheesta on tullut aiheellista kritiikkiä, koska haluamme aidosti kannustaa sijoittajia pitkäjänteisyyteen. Myös se on hieman hämmentänyt käyttäjiä, että meillä on mallisalkku, 12kk suositukset sekä TOP3-lista. Miten suhtautua mihinkin? Miten suhtautua TOP3-nostojen aiheuttamiin kurssiliikkeisiin: aiheuttavatko ne vain turhaa volatiliteettia markkinalle?

TOP3-lista puolustaa paikkaansa siinä, että sen rooli on korjata ja nostaa esiin selkeät lyhyen tähtäimen hinnoitteluvirheet markkinalla ja tätä kautta tehostaa markkinaa. Vuosien varrella listalle on osunut useita tällaisia huippuonnistumisia TOP3-poiminnoissa (lyhyessä ajassa kymmenien prosenttien tuotot) ja lista on historiansa aikana tuottanut sijoittajille keskimäärin lisäarvoa tilastojemme mukaan. Valitettavasti näitä erikoistilanteita (lyhyen tähtäimen selkeät hinnoitteluvirheet) tulee vastaan äärimmäisen harvoin, usein vain muutamia vuodessa. Listalla on taas 3 yhtiötä koko vuoden läpi. Yhtiöiden löytämisestä listalle on tullut siten hieman pakottamista (varsinkin viime vuonna kun arvostukset alkoivat olla huipussa ja laskumarkkinassahan lista ei toimi lainkaan), kun analyytikkomme harvemmin keskittyvät lyhyen tähtäimen triggereiden metsästykseen työssään. Selkeiden aliarvostusten esiin tuomiseen meiltä vastavasti löytyy muutenkin todella kuuluva äänitorvi, joten TOP3 jää tässä mielessä tarpeettomaksi. Ymmärrän, että “helpot ja nopeat” lyhyen tähtäimen ideat ovat sijoittajan näkökulmasta koukuttava ja kiinnostava palvelu, mutta meidän on vakavasti pohdittava, onko tällainen palvelu aidosti sijoittajien etu pitkällä aikavälillä vai ajavatko muut palvelumme vastaavan tarkoituksen.

Lopullista ei ole päätetty, eli olemme avoimia palautteelle ja kommenteille!

6 tykkäystä

Melkonen ajotus. Tais tulla melko paljon takkiin joulukuussa näistä suosituksista ja nyt päätettiin luopua :smiley:

Melko turha tuo top3-listaus oli. Ennemmin nostetaan sitten erikseen esille sellaiset yksittäiset tapaukset, jossa nähdään paljon nousuvaraa. Voi sitten lukijat tutustua niihin paremmin. Tosin Inderes-efekti vain voimistuisi niissä tilanteissa :smiley:

Ihan ok nuo viimeisimmät ovat menneet, mutta ei niissä mitään juhlimista. Viime vuoteen osui pari isompaa hutia.

2 tykkäystä

Kiitos, täytyy vielä pohtia noita muotoseikkoja ja katsoa, josko luettavuutta saataisiin paranneltua!

Hyvä idea tämäkin :slight_smile:

1 tykkäys

Laittaisin tuon ylävalikon vasempaan reunaan. Pidin tummansinisestä pohjaväristä, joten sitä voisi käyttää enemmän korostomaan eri osioita/elementtejä. Mutta kaikin puolin ihan kivalta näyttää :slight_smile: mua ei haittaa vaikka Top 3 listaa ei enää jatkossa nähtäisi.

3 tykkäystä

Kyllä tuo TOP 3 on ollut hyvinkin mielenkiintoinen seurattava ja palvelee osaa sijoittajista ”herättelijänä”.
Jos 3 yhtiön jatkuva pitäminen listalla on ollut välillä väkinäistä, voi TOP 3:n korvata ”erikoistilannelistalla”/”erityispoiminnat listalla”, johon nostetaan ajoittaisia, mielenkiintoisia yhtiöitä joko hinnoittelun tai jonkun muun ajallisesti merkittävän syyn vuoksi.

Listalla on sitten kulloinkin niin juuri monta yritystä kuin sattuu näitä erityistilanteita päällä olemaan.

Näitä olisi mielestäni hyvä nostaa esille, koska se edistää kansankapitalismia ja opettaa sijoittajia tunnistamaan erityistilanteita. Eli tällä olisi myös koulutuksellinen aspekti.

4 tykkäystä