Osakesijoittaminen

Inderesin isoin (OST)

Morje! Tällänen ketju osunu toisella foorumilla silmää niin aattelin että oisha se hyvä olla täälläkin!

Eli olis mukavaa nähdä miten jengillä on OST tuotot % tai euroissa tai vaikka molemmissa. Inderesin porukka niin taitavaa sakkia että uskon että täältä tulee ekat @OST miljonäärit. :sunglasses: Mukava päästä seuraamaan että miten homma kehittyy ja myös että millä strategialla jengi vetää parhaimmat pidemmä tähtäimen tuotot. Veikkaan että homma käy vaikeemmaks kun aikaa menee eteenpäin ja markkinat normaalisoituu. Nyt monilla isoja tuottoja mutta myöhemmin nähään kuka pystyy pitämään noususta kii…

Säännöt:

  1. Ketjun idea on että jengi postailee mieluiten screenshotteina tuottoja @OST.
  2. Saa fiilistellä
  3. Rento meininki :v::call_me_hand:
  4. Haaveilua
  5. :100::sunglasses::beer:

Mallipostaus:

Oon vetäny paistina isolla riskillä mutuilulla ja toistaseks menny hyvin. Veikkaan että takapakkia tulee koska sijoittaminen enemmä fiilispohjasta kikkailua. Tältä foorumilta saanu hyvijä hajuja ja ideoita… :muscle:

OST ATM:

Ja kun joskus pääsee isompii lukuihin vois lähtee kattelee ”aaltoja” johki päin maailmaa…

kuva

:sunglasses::beer:

62 tykkäystä

Osakesäästötilille talletettu sentilleen tasan 50000€. Tarkoitus holdailla näitä omistuksia hamaan tappiin saakka. Tästä eteenpäin vain kerran vuodessa lisäyksiä osingoilla, muuten ei ole tarvetta kikkailla. Omistamani yrityksen liiketoiminnassa saa tulla jotain todella suuria muutoksia huonompaan, jotta lähtisin myymään. Saa nähdä, ostetaanko esimerkiksi joku OST:lla omistamani yritys pois pörssistä jossain vaiheessa. Tällöin todennäköisesti käyttäisin tuosta tulleet rahat nykyisten omistusten lisäilyyn.

Jatkossa tavoitteenani kasata samanlainen, samoista yhtiöistä koostuva salkku AOT puolelle. Saa nähdä, kuinka kauan kestää, että AOT-salkku ohittaa arvossaan OST-salkun vai tapahtuuko tätä ikinä. OST-salkun tuottoa on hieman syönyt se, että olen ostellut sinne yrityksiä samankaltaisilla painotuksilla, enkä ole esimerkiksi panostanut suuremmalla painolla Qt, Harvia, Remedy, Kamux, Talenom osastoon.

AOT:n puolella tämä on tarkoitus muuttaa ja nostaa Qt, Harvia, Kamux -joukon painoa siten, että niiden kokonaisosuus salkuissa olisi sellaiset 35-40%. Pienimmät omistukset pyrin pitämään vajaassa 5%. Tällä hetkellä pienimmän omistukseni paino taitaa olla sellaiset 6%, joten tuohon päähän en ole ostojani hetkeen suuntaamassa, vaan nimenomaan lisäämässä kärkisonnieni painoa. Niiden, joiden tulevaisuudesta minulla on olevinaan varsin kirkas visio ja joihin uskon kuin aurinkoon.

17 tykkäystä

Oispa OST.
Terveisin OP:n asiakas.
(Toki voisin avata tilin toiseen pankkiin, mutta minusta on kiva kun omat asiat näkee yhdestä paikasta ja siksi on henkisesti yhtä vaikeaa lähteä levittämään palveluja ympäriinsä kuin ostaa osakkeita huomattavasti nousseisiin kursseihin.)

17 tykkäystä

Oispa Nordeassa edes jonkunlainen salkun seuranta mahdollista :roll_eyes: Hyvin menee näillä Suomen digipankeilla :joy: Pakko ollut monta vuotta pyörittää omaa Exceliä että kärryillä pysyy.
OST:tä en jaksanut alkaa siinä erittelemään mutta saahan tuon tuoton helposti katsottua kun vähentää tämän hetken summasta laitetun määrän. Screen shottia ei ole mutta tuotto 19.3 perustetulle salkulle 47% yhteensä sinne laitetun rahan perusteella, ensimmäisille euroille tietty enemmän. Aloituspäivä oli loistava mutta liian varovaisesti menin markkinoille maalis-toukokuun aikana.

6 tykkäystä

Jos on uskallusta, niin voihan Nordnetiin avata erikseen OST:n, pienemmällä häslingillä kuin pankkitilin avaamisessa.

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen seurailla. Itsellä ei ole OST:lla mitään koska käytän lainoitusta, mutta voinpahan nauttia muiden hienoista käppyröistä. Toki saatan sen tässä vielä laittaa mikäli saan sovittua nordnetille kiinteän kohtuullisen koron koko lainasummalle… sitte ei tartte nuita superluottotasoja miettiä vaan vois täyttää OST:n lainarahalla

2 tykkäystä

Kovia tuottoja. Tuon edes vähän maltillisempaa puolta. Mun juustotilille saa työnnettyä vielä 10k lisää euroja. YTD-tuotto näyttäisi olevan reilu 10 %, eli sama kuin OMXHGI. Absoluuttisena tuottona vähän paremmin, koska laitoin tammikuussa tilille melko vähän rahaa ja siirsin sinne paljon lisää, kun korona oli murjonut kursseja ja merkittävää palautumistakin oli nähty. Tämä “ajoittaminen” tuli aika tuurilla ja johtui siitä, että asuntoon säästämääni rahaa vapautui yhtäkkiä aika paljon, joka sitten meni pääasiassa OST:lle.

6 tykkäystä

Tuohan on paremminkin +25%. Prosentit näyttää monesti mitä sattuun.

5 tykkäystä


Nuo prosentit ei graaffissa näytä oikein, euromääräinen voitto on oikein eli 37k€. Tuottoa olisi voinut maksimoida pienemmällä hajautuksella. Esim. nyt OST:ssä on 17 osaketta.
Mutta jatkan edelleen tiukalla riskienhallinnalla. Näin riemukas nousu tuskin jatkuu pitkään.
Lisäksi ihan ok myös suomi AOT-salkku ja Degirossa USA-salkku

7 tykkäystä

Voi hyvä Pahvimuki, mistä löysit noin vanhan kuvan Juurikista? Onhan siitä jo kohta vuosikymmen.

Juurikki tuli peliin joskus vapulta ja kovasti turvallisuushakuisen sijoitusstrategiansa takia nyt on nousua vasta 34%. Eestaas pelailua ei yhtään.

3 tykkäystä

@PAHVIMUKI Uskallatko avata, mitä löytyy salkusta, kun näin komeita tuottoja olet saanut vuoden aikana?

2 tykkäystä

16 tykkäystä

Tässä YTD ja omistukset. Aika pitkälti suomilappuja holdaamalla on menty, paitsi QT:n kanssa otettu parit nopeat veivit. AOT:n puolelta löytyy lisäksi Remedya, Smarttia ja Evoa.

“every asshole is a genius in bull market”

17 tykkäystä

Pienet summat, isot prosentit :sunglasses::fire:

Ikää on vasta sen verran että oma sijoitushorisontti 30+ vuotta, ehtiihän tässä kerrytellä vielä pääomia. Pitää olla kiitollinen hyvästä startista jonka OST sai. Sijoitin rahat tammikuussa, eli markkina–ajoitus oli huonoin mahdollinen, mutta poiminnat olivat suurinpiirtein niin hyvät kuin Helsingin pörssistä parhaimmillaan saa.

OST:lla harjoittamani osta ja pidä –strategia toimii, kakkossalkulla (AOT) on tullut veivailtua ja prosenteissa on jääty jälkeen, vaikka salkun yhtiöpoiminnat ovat myös osuneet oikeaan :moneybag: :bar_chart:

13 tykkäystä

Screenshot_20201208-132456

Ostilla tuo vajaa 15k€. Ytd siinä vajaa 20%. Sisällä löytyy Qt, Harvia, Smart jotka kehittynyt hyvin, mutta osinko paperit mm. CapMan ja Upm ovat jarruttaneet menoa. Eipä siinä, tilanne on parempi kuin hyvä, kun tavoite oli saada vuoden loppuun mennessä ostille noin 5000€ :v:

9 tykkäystä

Aika lailla 50/50 tullu sijoiteltua jenkkilään ja Suomeen. Mukana nyt myös kiinaosakkeita ja ruotsalaisia. Hypeosakkeita olen koittanu välttää joskin niilläkin on pienet tuotot tullu veivattua.

4 tykkäystä

Pakko olla tyytyväinen vaikka virheitä tulikin tehtyä eikä ole tullut käytyä niin aktiivista kauppaa kuin AO-tilillä. Tälläiset nousut vähän hirvittää aina itseä, mutta olen myös vähän huono myymään, mutta varmaan tulisi käteisen osuutta nostaa salkussa.

19 tykkäystä

Tämmöiseltä näyttää OST tuotto. Ihanaa tuo voittojen kotiutus ilman veroja. Hevosia onkin vaihdettu aika tiuhaan. Pidempään on ollut Plug ja Greenlane Renewables, muut on vaihtuneet aika tiuhaan. Kuukauden pidoilla välissä mm. Finnair +70% ja Nikolasta puhallettu osa ulos $40 ja osa $78 kohdalla, ostot olleet alle $15 kaikki.

Ei voi olla enempää kuin hämmentyneen tyytyväinen. Voitollisia ja tappiollisia hevosia on lie ollut yhtä paljon määrällisesti, mutta maltillisesti pystynyt pitämään näpit poissa myyntinapilta voittajien kohdalla.

Nyt olen etsinyt enemmän pidemmän matkan kaakkeja, mutta lyhyempiin on vaihteleva 20-40% sotakassa.

78 tykkäystä

Sulla on se isoin jota nordnet mainostaa.

Hyvää duunia :ok_hand:

6 tykkäystä

Eihän se isoin tarkoita kuin että on laittanut rahaa ja saanut sille tuottuoa. Hyvää duunia kyllä

1 tykkäys