Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Olen keskustellut viime aikoina useamman kaverin kanssa sijoitusstrategiassa pitäytymisestä. Aika moni on kokenut viime aikoina painetta muuttaa strategiaansa koska “ajat on muuttuneet”. Siitä inspiraatioituneena pieni kysely:

Sijoitusstrategiani…
  • Ei ole.
  • On pysynyt samana > 2 vuotta
  • On pysynyt samana 1-2 vuotta
  • On pysynyt samana 6-12kk
  • On muuttunut viimeisen puolen vuoden aikana
  • Muuttuu aina tarvittaessa

0 voters

1 tykkäys

Onhan siellä ollut myös tosisuosittuja kuplaosakkeita, nuo Akerin startupit Carbon Capture ja Offshore Wind sekä Kahoot. Varmaan muitakin. ´Helsingin Pörssistä tällainen taisi löytyä viimeksi v.2000 nimellä TJ Group.

2 tykkäystä

Meinaa pää hajota tätä menoa seuratessa. Äsken oltiin hyvin reilusti yli -2% indeksitasolla Helsingissä, mutta nyt jo plussalla.

1 tykkäys

Tervehdys kahvihuoneen keskustelijat!

Julkaisin Twitterin puolella pollin, johon kaipaisin myös teidän mielipiteitä. Kyseessä on kiinnostava ja mielipiteitä voimakkaasti jakava aihe, ja minua kiinnostaisi, mitä täällä mietitään :thinking: Käykäähän siis “äänestämässä”, jos asia herättää ajatuksia :point_down:

Toki olisi voinut tehdä pollin tännekin, mutta jospa Twitter sopisi ainakin suurella osalle teistä. Mahdollisesti palaan aiheeseen myöhemmin kirjoitellen oman mielipiteeni, joka on toki edelleen ainakin osittain avoin.

9 tykkäystä

Twitter-tili on boikotissa sen jälkeen kun alkoivat bannailemaan porukkaa pehmein perustein joten en äänestä siellä mutta…

Vaikea kysymys… taidan pistää rastin ruutuun “Kansankapitalismia, yeah!”. Jonkin verran huolestuttaa se että vääjäämättä jollekkin jää lopuksi musta pekka käteen ja koska todella isot pelurit voivat myös muuttaa pelin sääntöjä koska kun on tarpeeksi isoista rahoista kyse, kilautellaan kaverille ja sitten on SEC ja poliitikot mukana sopassa ja pykälistä kyllä sitten tarvittaessa löydetään joku peruste kurmottaa jotakuta jos tähän on tarve. Yksi riski on esim. että GMEn treidaus yksinkertaisesti haltataan pidemmäksi aikaa - “puhalletaan peli poikki”. Ja hinta on sitten ihan jotain muuta kun se treidaus joskus taas aukeaa.

Yhdet säännöt isoille pelaajille, toiset säännöt tuulipuvuille ei ole reilua ja pakko vähän tuulettaa kun kerrankin homma menee näin päin että isot pelurit ovat hiki otsalla…

10 tykkäystä

Käytännössä tuohon voisi valita jokaisen, mutta taivuin silti pump & dump kannalle. Pakko nostaa tämä joulukuussa kirjoitettu yhteenveto / katsaus taaksepäin:

Toki nyt taistelu keskittyy ehkä enemmän shortattuihin lappuihin, mutta eihän tässä ole paljoakaan järkeä. Joku tällä tekee hyvät rahat, mutta kyllä tällä moni myös häviää rahansa. Voitto on voittoa vasta kun se on kädessä käteisenä.

Samaa mieltä. Se että Yhdysvalloissa osakevälittäjät rajoittavat kaupankäyntiä muutamalla meme-lapulla, Nasdaq ilmoittaa keskeyttävänsä kaupankäynnin jos huomaavat sosiaalisessa mediassa outoa keskustelua osakkeeseen liityen, Valkoinen talo ilmoittaa seuraavansa tilannetta ymsyms valitettavasti kertoo ensisijaisesti siitä etteivät markkinat olekkaan täysin vapaat. Tai ainakaan niiden ei haluta olevan. Status quo ei ole mikään itseisarvo.

WSB ja yolo-short squeezet eivät ole mikään ongelma vaan enemmänkin seuraus ongelmasta. Jos tässä lähdetään suitsimaan piensijoittajia tai avointa keskustelua niin metsään menee ja pahasti.

10 tykkäystä

Sanoisin, että korona-lockdown ja sen aiheuttamat frustraatiot ovat voimistaneet mellakointia USA:ssa (BLM, loppiainen) ja Hollannissa, UK:ssa ja Saksassa on nähty ihan suoraa lockdown-protestimellakkaa. Mielestäni tämä on vähän samaa turhautumisen purkamista ja trollaamista, nyt kanava on vain osakemarkkinat. Tietyllä tavalla some on ehkä toiminut näissä mahdollistajana kuin se on yhdistänyt hajallaan olevat yksinäiset.

1 tykkäys

Toivottavasti ei ainakaan kansan kapitalismia. Tässä osat tekee tiliä ja fomottelijoille jää luu käteen, kun realiteetit palaa. Ne on luultavasti niitä, joille kansa kapitalismista pitäisi olla hyötyä.

1 tykkäys

Fiilis kun dippiä aletaan jo ostamaan kiinni

:notes:Tässäkö tää oli?
Valuu Nokialle lompakosta kahiseva
Huutelee redditissä nuorisoidoli ja nyt
meitä ympäröi tää Mia Khalifan kiusaus🎶

5 tykkäystä
5 tykkäystä

Pörssitunnelmat nyt:

Nokia
GME
AMC

40 tykkäystä

Ehkä pitäisi puhua ennemminkin voitoista kuin tuotoista? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Sen verran osakkeet laski että stopparit naksahti ja nyt lasku on jo näköjään ostettu takaisin kursseissa :innocent: Noh mennään 1/4 käteispainolla hetki.

Mites @Verneri_Pulkkinen joko tälle osavuosikatsauskierrokselle saadaan kaivattu uudistus missä suositus korvataan raketti-emojien määrällä. “Kamux :rocket::rocket::rocket: to the moon bi***es”.

Se helpottaisi ulkomaalaisia jotka googlettaa Suomen osakkeita kun ei tarvitse osata meidän vaikeaa mongerrusta ja sitten voi itsekkin helpommin hyppiä kaiken turhan fundan yli kun näkee nopeasti montako rakettia tuli. Vielä jos palkkaatte jonkun milleniaalin tekemään rapsoihin pari memeä. Toimi Nokialla. Veikkaan että SavoSolarin nimi voisi olla aika seksikäs tällaiseen.

22 tykkäystä

Noniin, koko salkku taas vihreällä ja NOK painelee taas kohti kuuta.

Paitsi Remedy joka jäi mörnimään. Koska tuli posiitiivinen uutinen että Control PSplus ilmaispelinä, ts. joku iso klönttä on taas tipahtanut rahaa. Joten siis… en minä ummarra. :man_shrugging:

4 tykkäystä

fe0f9e9e27e2a602c13b1944cd7e3ea9de0e0aac_2_690x380

Onhan nää nyt huvittavia.

Onneksi tuli runsaat elvytyspaketit ja helikopterirahaa. Markkinat ovat niiden ansiosta terveemmät, kuin koskaan!

10 tykkäystä

Kannatan ideaa. Tekisi katsauksista sekä informatiivisia että viihdyttäviä.

1 tykkäys

Haluaisin ehdottomasti kuulla Saarion Sepon kommentit nykymarkkinasta.

5 tykkäystä

Nytkö tämä onkin sitten virheä päivä. Olisi harmittanut tappioiden katkaisu, mutta toisaalta tällainen heilunta ei ole välttämättä hyvä merkki keskipitkälläkään tähtäimellä.

1 tykkäys